MG_eVİL
New member
- Reaction score
- 0
Kemerlerinizi takın, değişim, dönüşüm başlıyor.. Başbakan bizi dertlendiriyor dedi ya gerisi gelir..
Dertlendiren Nişantaşının kızları.. Maçkanın sakinleri.. Harbiye parkının müdavimleri..
*
Başbakan kararlı..
Sınırsız..
Kontrolsüz..
Ahlaki erozyon..
Sona erecek, ermeli!..
*
Şimdi bana nedir bu diye sormayın..
Cumartesi günü Başbakanın yolu Harbiyeye düşmüş, aracı Dolmabahçeden, Harbiyeye çıkarken camdan bakmış, bazı gençleri görmüş çok üzülmüş..
Gördüğü şu; Sınırsız kontrolsüz bir ahlaki erozyonun yapılanması.
Başbakan yapılanma dediğine göre çetevari bir durum da var..
O zaman bu yapılanmaya..
Sınırsız Kontrolsüz Ahlaki Erozyon Yapılanması- Çetesi diyebiliriz..
Kısaca Nişantaşılı Kızlar Çetesi...
Daha kısaca.. SKAEY-C..
(Tireden sonra C havalı duruyor. Eskilerin parti cephesi gibi..)
Sınırsız kontrolsüz ahlaki erozyon yapılanması tanımını açıklacak sosyolog çıkar mı bilmem..Tanıdığım hocaların tamamı bocalar..
Tek çare Başbakanın danışmanı Yalçın Akdoğana başvurmak.. Yasin Doğan takma ismiyle yazdığı köşede belki bu konuya da açıklık getirir..
Başbakan öyle demek istemedi, böyle demek istedi diye..
Başbakanın azınlıkları kovduk sözünden sonra yaptığı gibi.. Hani aydınlar tarihimizle yüzleşiyoruz diye sevinirken Doğan, ne alakası var, Başbakan onu demek istemedi demişti de..
*
Nişantaşılı kızlar, Nişantaşına çıkan kızlar..
Dikkat!..
Başbakan size çok kızgın..
Bence, Harbiye Kongre Vadisi bitene kadar ayak altında pek dolaşmayın!
Başbakan sık sık gelip gidecek de..
BAŞBAKAN EL ELE DOLAŞAN GENÇLERE KIZMIŞ OLAMAZ!
Dün Başbakanın ahlak erozyonu dediği gençlerin el ele dolaşması mı diye sordum..
Tabii yanıt alamadık..
Başbakan arabanın camından nasıl bir manzara gördü ki dertlendi..
Saat 19.05..
Dolmabahçe ile Harbiye arasında.. Güneş tepede, cayır cayır yakarken..
Sonra düşündüm.. Olamaz.. Başbakanın kızdığı, ahlak erozyonu dediği gençlerin el ele dolaşması olamaz..
Kesinlikle..
Niye mi?
Çünkü AKPnin seçim vaadi..
Atma diyeceksiniz..
Valla atmıyorum.. AKP İzmir Büyükşehir adayı Taha Aksoy, Başbakanın konuştuğu mitingde kürsüye çıkıp; beni seçerseniz parklarda el ele dolaşmanıza karışmayacağım, söz veriyorum demedi mi?
Dedi..
İzmirde gençlerin el ele dolaşmasını destekleyen AKP, İstanbulda niye karşı çıksın ki..
Hem AKPye ne ki..
Başbakanın görev alanı değil ki..
Gerçi Erzurumda, Kayseride, Sivasta karşı çıkılıyor ama!.. Hadi ona yerel yöneticilerin işgüzarlığı diyelim..
O zaman..
Başbakan Dolmabahçeden Harbiyeye çıkarken yolda ne gördü ki bu kadar sinirlendi..
Ahlak erozyonundan söz etti..
Hem de sınırsız!
ÇEYREK NİŞANTAŞILIYIM.. BENDEN BU KADAR..
Mahallenin kızlarını uyarmam biraz da bundan.. Benim Nişantaşı ile ilişkim annemden kaynaklanıyor.. Yok, annem Bursalı.. Dedem Teşvikiye Karakolu Komiseri olunca Hüsrev Geredeye taşınmışlar.. Annemin çocukluğu, gençliği orada
geçmiş..
*
Liseyi dört yıl Maçka Teknikte okudum.. Nişantaşı genci sayılırım.. Kahvehaneler, kahveye, kahveler cafeye dönüşmeden önce, Maçka Maden Fakültesi her gün ölü, yaralı verirken ve daha 12 Eylülün ayak sesleri bile yokken biz o caddede volta atardık..
Yanımız Maçka Kız Lisesi..
Dilimizde slogan:
Maçka meslek
Kızlara destek..
O günün müdürleri bizim bu tavrımıza sınırsız kontrolsüz bir ahlaki erozyon diye bakmadı..
Ne mi yaptılar?
İki müdür anlaştı.. Kız lisesi 12de öğle yemeğine çıktı biz 1245te..
Yine de insaflıydılar..
15 dakika az süre değil..
*
Uzun yıllar sonra, 2000de Sabah Gazetesi Nişantaşına taşınınca yine geldik eski mahalleye.. Yıllar sonra gençlik yıllarımın sokaklarıyla buluştum..
Nişantaşı bugünkü gibi patlamamıştı ama o yıllar zıplamıştı diyebilirim..
Sınırsız ahlaki bir erozyon yoktu..
*
Benim Nişantaşıyla ilgim bu kadar.. Yıllardır yolum çok fazla düşmedi..
Diyeceğim şu.. O bölgeyi yaftalama çabası varsa.. Önce orada oturan yazarlar düşünsün..
Benden bu kadar..
..::MEHMET TEZKAN::..
Dertlendiren Nişantaşının kızları.. Maçkanın sakinleri.. Harbiye parkının müdavimleri..
*
Başbakan kararlı..
Sınırsız..
Kontrolsüz..
Ahlaki erozyon..
Sona erecek, ermeli!..
*
Şimdi bana nedir bu diye sormayın..
Cumartesi günü Başbakanın yolu Harbiyeye düşmüş, aracı Dolmabahçeden, Harbiyeye çıkarken camdan bakmış, bazı gençleri görmüş çok üzülmüş..
Gördüğü şu; Sınırsız kontrolsüz bir ahlaki erozyonun yapılanması.
Başbakan yapılanma dediğine göre çetevari bir durum da var..
O zaman bu yapılanmaya..
Sınırsız Kontrolsüz Ahlaki Erozyon Yapılanması- Çetesi diyebiliriz..
Kısaca Nişantaşılı Kızlar Çetesi...
Daha kısaca.. SKAEY-C..
(Tireden sonra C havalı duruyor. Eskilerin parti cephesi gibi..)
Sınırsız kontrolsüz ahlaki erozyon yapılanması tanımını açıklacak sosyolog çıkar mı bilmem..Tanıdığım hocaların tamamı bocalar..
Tek çare Başbakanın danışmanı Yalçın Akdoğana başvurmak.. Yasin Doğan takma ismiyle yazdığı köşede belki bu konuya da açıklık getirir..
Başbakan öyle demek istemedi, böyle demek istedi diye..
Başbakanın azınlıkları kovduk sözünden sonra yaptığı gibi.. Hani aydınlar tarihimizle yüzleşiyoruz diye sevinirken Doğan, ne alakası var, Başbakan onu demek istemedi demişti de..
*
Nişantaşılı kızlar, Nişantaşına çıkan kızlar..
Dikkat!..
Başbakan size çok kızgın..
Bence, Harbiye Kongre Vadisi bitene kadar ayak altında pek dolaşmayın!
Başbakan sık sık gelip gidecek de..
BAŞBAKAN EL ELE DOLAŞAN GENÇLERE KIZMIŞ OLAMAZ!
Dün Başbakanın ahlak erozyonu dediği gençlerin el ele dolaşması mı diye sordum..
Tabii yanıt alamadık..
Başbakan arabanın camından nasıl bir manzara gördü ki dertlendi..
Saat 19.05..
Dolmabahçe ile Harbiye arasında.. Güneş tepede, cayır cayır yakarken..
Sonra düşündüm.. Olamaz.. Başbakanın kızdığı, ahlak erozyonu dediği gençlerin el ele dolaşması olamaz..
Kesinlikle..
Niye mi?
Çünkü AKPnin seçim vaadi..
Atma diyeceksiniz..
Valla atmıyorum.. AKP İzmir Büyükşehir adayı Taha Aksoy, Başbakanın konuştuğu mitingde kürsüye çıkıp; beni seçerseniz parklarda el ele dolaşmanıza karışmayacağım, söz veriyorum demedi mi?
Dedi..
İzmirde gençlerin el ele dolaşmasını destekleyen AKP, İstanbulda niye karşı çıksın ki..
Hem AKPye ne ki..
Başbakanın görev alanı değil ki..
Gerçi Erzurumda, Kayseride, Sivasta karşı çıkılıyor ama!.. Hadi ona yerel yöneticilerin işgüzarlığı diyelim..
O zaman..
Başbakan Dolmabahçeden Harbiyeye çıkarken yolda ne gördü ki bu kadar sinirlendi..
Ahlak erozyonundan söz etti..
Hem de sınırsız!
ÇEYREK NİŞANTAŞILIYIM.. BENDEN BU KADAR..
Mahallenin kızlarını uyarmam biraz da bundan.. Benim Nişantaşı ile ilişkim annemden kaynaklanıyor.. Yok, annem Bursalı.. Dedem Teşvikiye Karakolu Komiseri olunca Hüsrev Geredeye taşınmışlar.. Annemin çocukluğu, gençliği orada
geçmiş..
*
Liseyi dört yıl Maçka Teknikte okudum.. Nişantaşı genci sayılırım.. Kahvehaneler, kahveye, kahveler cafeye dönüşmeden önce, Maçka Maden Fakültesi her gün ölü, yaralı verirken ve daha 12 Eylülün ayak sesleri bile yokken biz o caddede volta atardık..
Yanımız Maçka Kız Lisesi..
Dilimizde slogan:
Maçka meslek
Kızlara destek..
O günün müdürleri bizim bu tavrımıza sınırsız kontrolsüz bir ahlaki erozyon diye bakmadı..
Ne mi yaptılar?
İki müdür anlaştı.. Kız lisesi 12de öğle yemeğine çıktı biz 1245te..
Yine de insaflıydılar..
15 dakika az süre değil..
*
Uzun yıllar sonra, 2000de Sabah Gazetesi Nişantaşına taşınınca yine geldik eski mahalleye.. Yıllar sonra gençlik yıllarımın sokaklarıyla buluştum..
Nişantaşı bugünkü gibi patlamamıştı ama o yıllar zıplamıştı diyebilirim..
Sınırsız ahlaki bir erozyon yoktu..
*
Benim Nişantaşıyla ilgim bu kadar.. Yıllardır yolum çok fazla düşmedi..
Diyeceğim şu.. O bölgeyi yaftalama çabası varsa.. Önce orada oturan yazarlar düşünsün..
Benden bu kadar..
..::MEHMET TEZKAN::..