Başımı açtım HUZURLUYUM

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
116441.jpg

26 yıl sonra türbanını çıkartan kadın Star Haber'e konuştu.

İzmit’te 15 yıldır özel muayenehanesi bulunan diş hekimi Reyhan Karaaslan Boz, siyasi istismar konusu yapılmasına tepki göstererek 26 yıl sonra başörtüsünü çıkardı. İmam - hatip kökenli olan 38 yaşında evli ve 2 çocuk annesi Reyhan Karaaslan Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Ben yine müslümanım. Başörtüsünü çıkarıp başını açan dinden çıkmıyor” dedi.

SÖMÜRÜ ARACI OLDU
Reyhan Karaaslan Boz, 12 yaşından itibaren başını örttüğünü, imam - hatip lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Ünivesitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdiğini söyledi.

Üniversitede okuduğu dönemde yine türban mücadelesinin yapıldığını, küçük yaşta ailesinin telkiniyle kapandığı için 26 yıl süreyle başını örttüğünü kaydeden Boz, ancak bugün gelinen noktada türbanın sömürü aracı olarak kullanılmasına tepki duyduğunu anlattı.

HUZURLUYUM
Boz, aldığı radikal kararla türbanı çıkarmasıyla ilgili şunları söyledi: “Hani eskiden olagelen inanışa göre kapanıyorsunuz ve doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Çok sorgulamıyorsunuz. Sonra çok okudum. Çok araştırdım. Çok düşündüm. O zamanının coğrafyasını, şimdinin coğrafyasını, o zamandan bu zamana değişen şeyler, hiç değişmeyen şeyler, değişebilecek şeyler. Artık baş örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Öyle olunca da başımı açtım. İnsanın iç huzuru, ya da huzuru için, iç dengelerinin oturması lazım. O zaman ona inanıyorsunuz. Şimdi böyle olduğuna inanıyorum ve böyle huzurluyum.”

"KIRKINA GELDİN NİYE AÇTIN" DEDİLER
KararInI eşinin ve iki çocuğunun normal karşıladığını, ancak bazı aile büyüklerinin memnun olmadığını söyleyen Reyhan Karaaslan Boz, şöyle dedi: “Ailemden tepki gösterenler oldu. Şu anda 38 yaşındayım. Yani ’Kırkına yaklaşmış bir kadın durduk yerde neden başını açtı?’ diye sorgulayan oldu. Yani şimdiye kadar gelmiş, bir kaç zaman daha gitse ne olur diye. Dediğim gibi, hiç önemi yok. Huzurun nerden geldiğine bakmak lazım. Ben böyle huzurluyum. Bundan sonra da böyle olacak. Evliyim, iki çocuğum var. Eşim her zaman yanımda.”

Vatan

Video

ister örter ister açar hepimiz özgürüz

Kapatana bir şey denmiyor ki, siyasi simge ile devlet dairelerine girilmez. Kural

ben çok fazla mesaj yazmam böyle konulara tartışma şekline dönüşmesinide istemiyorum ama ;

bu devlet sadece başı açıkların mini eteklilerin değil devlet daireleride öyle

başı açıkların, dekoltelilerin ve mini eteklilerin nasıl insan hakları varsa, devlet dairelerinde

girebiliyorsa kapılalarda girebilmeli eğer devlet herkesinse devlet kapalıların değilse sen haklısın

Kapatana bir şey denmiyor ki, siyasi simge ile devlet dairelerine girilmez. Kural

Nasıl birşey denmiyor ?Hergün televizyonlar yoldan geçen başörtülü kardeşlerimizi çevirip yok neden kapandın,yok utanıyor musun yok şöyle yok böyle gibi saçma sorular soruyorlar.Yapılan baskılara nasıl görmezlikten gelebiliyorsunuz?

Nasıl birşey denmiyor ?Hergün televizyonlar yoldan geçen başörtülü kardeşlerimizi çevirip yok neden kapandın,yok utanıyor musun yok şöyle yok böyle gibi saçma sorular soruyorlar.Yapılan baskılara nasıl görmezlikten gelebiliyorsunuz?

Eet onLara Cok uyuz oLuyorm :mad: Zaten Bi acık bi kapaLı bakaLım Nereye AKDar gıtCek :vur

ben çok fazla mesaj yazmam böyle konulara tartışma şekline dönüşmesinide istemiyorum ama ;

bu devlet sadece başı açıkların mini eteklilerin değil devlet daireleride öyle

başı açıkların, dekoltelilerin ve mini eteklilerin nasıl insan hakları varsa, devlet dairelerinde

girebiliyorsa kapılalarda girebilmeli eğer devlet herkesinse devlet kapalıların değilse sen haklısın

Mini eteklileri dahil etmeseniz olmaz değil mi? İyi ki bir sığınacak mini etek var. Lakin bu insanlığı ilgilendirir. Sorunun varsa dekoltelilerle mini eteklilerle onlara karşı çık. :goz:

Bir şeylerin nedenini öğrenmek ne zamandır zorlamak olmuş. Zorlamak dediğin küçük çocuklara yapılıyor ülkemizde ne yazık ki . . .

En azından insanların parfümlerine karışmıyorlar değil mi?
:goz:

"“Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim"
bu kararı kendisi veremez ki.. Yani başını kapamayabiLirsin,o senin inancının kuvvetine bağLıdır ama bu söz yanLış yerLere çekiLebiLir..

kadın haklı

Geri