Başörtüsünün Farz Olduğuna İnanmayanlara

-HaKiKaT-

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Son zamanlarda örtünme, başörtüsü ve türban ile ilgili tartışmalar arttı ve herkes kendi bildiğini söylemeye başladı.Bizler ALLAH(c.c)'ın ipine sarılarak elimizden geldiğince bu konuyu sadece Ayet ve Hadis yoluyla açıklamaya çalışacağız.

YÜCE RABBİMİZ MÜSLÜMAN ERKEKLERE ŞU EMRİNİ VERMİŞTİR.

"Mümin erkeklere söyle: Gözlerini harama bakmaktan çeksinler ve ırzlarını korusunlar. Bu, kendileri için daha temizdir." (Nûr 24/30)

YÜCE RABBİMİZ MÜSLÜMAN KADINLARA ŞU EMRİNİ VERMİŞTİR.

"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar. Irzlarını korusunlar. Görülmesi tabii olan yerler hariç ziynet yerlerini açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar salsınlar. Ziynet yerlerini izin verilenler dışında kimseye göstermesinler. Bir de ayak bileklerine taktıkları gizli süsler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, (önceki kusurlarınızdan dolayı) hepiniz ALLAH'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin, umduğunuza nâil olursunuz." Nûr 24/31

VE ELMALILI HOCA'NIN TEFSİRİ DE ŞUDUR:

Bu âyette emredilen şudur: Kadınlar başlarını, saçlarını, kulaklarını, boyunlarını, gerdanlarını ve göğüslerini açık tutmayıp anlatıldığı gibi güzelce örtünsünler. Bunun için onu temin edecek baş örtüsü kullansınlar. Cahiliye (İslâm öncesi) kadınları da hiç baş örtüsü kullanmaz değillerdi. Fakat yalnız enselerini bağlar veya arkalarına bırakırlar, yakaları önden açılır, gerdanları ve gerdanlıkları açık olurdu, ziynetleri görünürdü.

İslâm önce açıklığı yasaklamıştır. Sonra, kadınların başlarını örtüp başörtülerini yanları ve göğüsleri üzerine sarkıtmasını emretmiştir. Böylece sadece tesettürün farz oluşu değil, aynı zamanda onun ne şekilde olacağı da gösterilmiştir. Kadın edep ve nezaketinin en güzel ifadesi bundadır. NUR SURESİ 24/31

KADINLARA ÖRTÜYÜ EMREDEN DİĞER AYET AHZÂB SURESİ 59

"Ey peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, evlerinin dışına çıkarken cilbâblarını (dış elbiselerini) üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınması ve incitilmemesi için en uygunudur. ALLAH çok affedici ve çok esirgeyicidir." Ahzâb 33/59

Cilbâb; bütün bedeni örten elbiseye denir. Kadınların vücutlarını tamamen örttükleri her türlü elbise cilbâb yerine geçer.

ŞİMDİ HADİSLER:

Hz. Âişe (r.ah) anlatır:

Bir gün Hz. Ebû Bekir (R.A.) in kızı Esmâ ince bir elbise ile Resûlullah'ın (s.a.s) huzuruna girmişti, Hz. Peygamber ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu:

"Ey Esmâ! Kadın erginlik çağına ulaşınca onun şu yüzü ve elleri hariç diğer yerlerinin görülmesi helâl değildir." Ebû Davud, Libâs, 31.
Diğer bir hadiste şöyle buyrulmuştur:

"Sizin hepiniz birer çobansınız ve hepiniz yönettiğiniz kişilerden sorumlusunuz. Erkek ailesinin çobanıdır ve kıyamet gününde onlardan sorumlu olacaktır. Kadın da kocasının evinden ve çocuklarından sorumludur." Buhârî, Ahkâm, 1.

"Çocuğunun senin üzerinde hakkı vardır." Müslim, Sıyâm, 182.

"Kadın örtülmesi gereken bir varlıktır. Kadın dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker (onu günaha nasıl alet edeceğini hesap eder)." Tirmizî, Radâ, 18.

BAŞÖRTÜSÜNDE ÖLÇÜ DE ŞÖYLEDİR

Baş örtüsü, başı tamamen örtmelidir. Bu örtü, kadının bütün saçlarını, boyun ve göğüs kısımlarını örtecek ve bunlardan hiçbir şey göstermeyecek şekilde olmalıdır.

Başa örtülen şeyin maddesi ve şekli kadının maddî durumuna, yaşadığı iklime, alıştığı örfe ve çalıştığı işe göre değişik olabilir. Maksat, örtülmesi gereken yerleri örtmektir.

Başörtüsünde dikkat edilecek bir önemli husus, kadının saç şeklini ve modelini belli etmemesidir. Hz. Peygamber (s.a.v), bazı kadınların başlarını örttüğü halde, örtü altındaki saçlarına verdikleri tuhaf şekiller yüzünden lânete uğradıklarını, Ahmed, Müsned, 2/223. bu şekilde kıldıkları namazların bile kabul edilmediğini haber vermiştir. Bezzâr, Müsned, nr. 3015.

Hz. Âişe'nin (r.ah) huzuruna altını gösteren ince başörtülü bir gelin getirilmişti. Onu şöyle uyardı:

"Nûr sûresine inanan bir kadın bunu örtünmez."
Başa örtülen şey, sırf erkeklere ait bir giysi olmamalıdır. Bir de diğer bâtıl din veya görüşlerin özel alâmeti olan giysilerden sakınmalıdır.

Örtü ile de güzellik gösterisinde bulunmak, dikkat çekmek ve şehveti tahrik etmek mümkündür. Hatta kadın bazan cazibeli bir örtü içinde daha dikkat çekici olabilir. Örtü bunlara alet edilmemelidir.

Örtü bir ibadettir. İbâdet ALLAH rızâsı için yapılmalıdır. Örtü edebince yapılırsa ibadet olur; yoksa âfete dönüşür.
Bir kadının kötü niyetli de olsa örtülü olması, iyi niyeti olup açık gezmesinden daha hayırlıdır.

Ve son olarak ALLAH'ın ayetlerine inanmayanları şu ayetle başbaşa bırakıyoruz:

"Ey iman edenler! Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden kendinizi ve ailenizi koruyun." Tahrîm 66/6.

Kaynak: http://basortusu.azbuz.com/incSiteFreeHtml.jsp

Başörtüsü tabiki farzdır..Kur'an da belirtilmiştir..Saçma saçma farz olmadığını söyleyip Kur'an da yok diyenlerin bişey bilmedikleri ortada..

herKes yarın biz insan degiliz derse ona da inanırlar merak etme =)
kaSma sen kendi kendini. bilen biliyor zaten herseyi..
biLgilendirme icin tesekkürler ,)

hayır canım öyle şeymi olur kuranda açık açık yazması lazım başörtüsü farzdır diye yoksa inanmazlar=)
gerçi yazsada onada bi kılıf bulurlar o ayrı bir olayda neyse=)

biliyoruzda eşşek gibi yapmıyoruz işte.yada kendi adıma konuşuyum hayvan gibi yapmıyorum.içimden saçımı örtmek gelmiyor.allahıma bin şükür diğer görevlerimi aksatmıyorum.ama işte baş örtüsünden canım daralıyor.sadece namaz kılana kadar tutabiliyorum.oysaki tüm sülale kapalı.bir ben açık=(
bakalım mezarda başımı örtmemek yüzünden ne kadar daralcam.orasıda aklımın hep bir köşesinde.çok açık giyinmiyorum ben die teselli ediyorum kendimi hep.aslında saçımın bir teli görünse dahi günah işlemiş oluyorsun.pff=(

laiklik nerden çıktı yaw şimdi:)

Başını örtendende örtmeyendende Allah razı olsun demek isterim sadece.
Haa bir de geçenlerde bir yerde gözüme çarptı biz erkeklerinde örtünmesi gerekiyormuş ??
Bu konu hakkında bilgi sahibi değilim gerçi ama bizim içinde günah o zaman ??

basortusu tabıkıde farz ancak ortmeyenlerıde dınsızlıkle suclamak olmaz
herkesın sevabıda kendıne gunahıda

akla mantığa uygun olan her zaman dogrudur bana gore. fatihte ortunmeden gezersen dikkat cekersin olmaz.memelere bak derler.
izmirde alsancakta kapalı gezersen yine dikkat cekersin yine olmaz.ne guzel gozleri varmıs dersin yine aklına tuhaf tuhaf şeyler gelir. benim degil nefsimin,nefsinizin aklına gelir.

boyle yazıyo kardeşim kuranda olay budur diyip kestirip attırmak da bana gore yanlıs.ki okudugunun sadece onu anlatmadıgını gosteren ayetler de var.daha once de ornek gosterildi,gosterdim hatta. ama ben kimseye bunu bu sekilde anlatmadım.
siz de anlatmayın. ortunenle ortunmeyen aynı fikirde olduktan sonra ne yasak kalır ne de iki tel sacın gozukmesi sorun yaratır.

gunah diye duymus acıp bakmamıs cahil insanlara, ortunmeyle musluman mı olunurmus diye duyup gericilik olarak yorumlayan cahil insanlara da boole anlatmak lazım.

obur dunyada sanmıyorum ki " allahım bizim ekip bakın savundu ortuyu" ya da " allahım biz de boole savunduk" şeklinde gruplar helinde degerlendirmeye alınmayız diye dusunuyorum:)
saygılar...

Başını örtendende örtmeyendende Allah razı olsun demek isterim sadece.
Haa bir de geçenlerde bir yerde gözüme çarptı biz erkeklerinde örtünmesi gerekiyormuş ??
Bu konu hakkında bilgi sahibi değilim gerçi ama bizim içinde günah o zaman ??

Sen sanırım geçenlerde konunun tamamını okumadın..Erkeklerin saçını kapattığını nerden gördüm..Erkekler göbekle diz kapağı arasını kapatmaları lazım..Hem bak sende konu açmışsın ama sadece başlığını okuyup konuyu kopyala / yapıştır yapmışsın..Konuları okumadan yorum yapmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Şimdi bu konunu oku bakalım : http://www.hackhell.com/showthread.php?t=464967

Sen sanırım geçenlerde konunun tamamını okumadın..Erkeklerin saçını kapattığını nerden gördüm..Erkekler göbekle diz kapağı arasını kapatmaları lazım..Hem bak sende konu açmışsın ama sadece başlığını okuyup konuyu kopyala / yapıştır yapmışsın..Konuları okumadan yorum yapmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Şimdi bu konunu oku bakalım : http://www.hackhell.com/showthread.php?t=464967

Ben sadece senin konuna 1. tane mesaj yazmışım ve (erkeklerde örtünmeli) demişim
örtünmek derken erkeklerin saçını kapatmasını anlayan buradan bu yorumu çıkartan sensin tabiyki erkekler saçını
kapatmaz asıl sen bunu nerden çıkardın şimdi bende onu anlamadım açtığım konuda ise kaynak verdiğim
yeri aynen foruma taşıyarak farklı bir bakış açısı yaratmak istedim.

Konuları okumadığımı nerden çıkarttın veya böyle bir kanıya nerden vardın ??
Şimdi bu konunu oku bakalım diyorsun az bildiğim bir konu olmasından dolayı
ben zaten baştan sona anlamak için 2 kez okuyarak konuyu buraya taşıdım
bunuda anlamadım yaa neyse açıklama gereği duydum iyi forumlar dilerim.
Allah senden razı olsun yinede bilgi için teşekkürler.

Ben sadece senin konuna 1. tane mesaj yazmışım ve (erkeklerde örtünmeli) demişim
örtünmek derken erkeklerin saçını kapatmasını anlayan buradan bu yorumu çıkartan sensin tabiyki erkekler saçını
kapatmaz asıl sen bunu nerden çıkardın şimdi bende onu anlamadım açtığım konuda ise kaynak verdiğim
yeri aynen foruma taşıyarak farklı bir bakış açısı yaratmak istedim.

Konuları okumadığımı nerden çıkarttın veya böyle bir kanıya nerden vardın ??
Şimdi bu konunu oku bakalım diyorsun az bildiğim bir konu olmasından dolayı
ben zaten baştan sona anlamak için 2 kez okuyarak konuyu buraya taşıdım
bunuda anlamadım yaa neyse açıklama gereği duydum iyi forumlar dilerim.
Allah senden razı olsun yinede bilgi için teşekkürler.

''Haa bir de geçenlerde bir yerde gözüme çarptı biz erkeklerinde örtünmesi gerekiyormuş ??
Bu konu hakkında bilgi sahibi değilim gerçi ama bizim içinde günah o zaman ??''

Bunu yazan sensin kardeşim..Konumun ismide Başörtüsü ile ilgili..Sen örtünme dersen tabi öyle anlarım..Diz kapağı ve göbek arası kapalıdır...Konuları okuyarsan sorun yok teşekkür ederim..

Yaa şimdi bak bir şey takıldı yine kafama başörtüsü meselesinde arap erkekleri neden başlarını

örtüyorlar yada bir resim ekliyimde daha iyi anlaşılsın bir dakika.

jfb71h.jpg

Mesala kral abdullah ve heyeti adamlar türkiyeye geldiklerinden biliyorum bir tanesinin bile başı açık değil sence özel bir nedeni varmı yada milli kıyafetlerimi böyle ??

arkadasşım tek bir adamının cevirisine gore yazıp burada din konusunda ahkam kesmeyin,insanların yanlıs yonlendiriyor olabilirsiniz (bakın yazdıklarınız yanlıs demiyorum) ama nur suresindeki başortusu diye cevrilen yeri bircok din adamıda sadece ortu diye ceviriyor ve acıklıyorlar....

Yaa şimdi bak bir şey takıldı yine kafama başörtüsü meselesinde arap erkekleri neden başlarını

jfb71h.jpg

Mesala kral abdullah ve heyeti adamlar türkiyeye geldiklerinden biliyorum bir tanesinin bile başı açık değil sence özel bir nedeni varmı yada milli kıyafetlerimi böyle ??

Bilmiyorum bende merak ettim ...

arkadasşım tek bir adamının cevirisine gore yazıp burada din konusunda ahkam kesmeyin,insanların yanlıs yonlendiriyor olabilirsiniz (bakın yazdıklarınız yanlıs demiyorum) ama nur suresindeki başortusu diye cevrilen yeri bircok din adamıda sadece ortu diye ceviriyor ve acıklıyorlar....

Saçmalamayı kes..Adam sana ayetlerle , surelerle açıklamış..Kur'anla açıklamış yani..Saçma saçma konuşma..

jfb71h.jpg

o bolgenin geleneksel+dini kiyafetidir, bu bolgede yasayan insanlar zaman icerisinde gunesten korunmak ve serin tutmasi amaci ile bu kiyafeti tercih etmislerdir, tabi bunun birde su ekstrasi vardir, erkekler icin dobek deligi ve diz kapaklarinin altina kadar orunmesi farzdir,diger kalan bazi bolgeleride ortmek sunnettir, mesela kollar icin dirsege kadar otmek ve basin ust kismini kapatmak sunnettir

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

simdi ortu genis bir kavram degil mi?, zamanina gore ortunme esasi degismedi, eskiden carsaf ve benzer kiyafetler vardi simdiki gibi basortusu tam manasiyla yoktu,bas ortmek yoktu demiyorum dikkat edelim, simdi ise insanlar zaman kosullarina gore carsafin tercihen uyugun olmagini gordukleri icin esarp kullanmaktadirlar, carsafla gezersin basini ortmus olursun,basini esarp ile ortersin yine basini ortmus olursun, kisisel tercihtir,genel itibari ile gunumuz kosullarinda carsaf uyugun durmadigi icin basortusu(esarp) kullanilmaktadir,

kardesim bunda zorlama yok isteyen örter istemiyen örtmez...sonucta laik bir ülkeiz doğrusu pek laikte denilemez aslında...nese lafı uzatmadan sen kendini kasma...

kardesim bunda zorlama yok isteyen örter istemiyen örtmez...sonucta laik bir ülkeiz doğrusu pek laikte denilemez aslında...nese lafı uzatmadan sen kendini kasma...

tabiki isteyen orter istemeyen ortmez kimseye karisamayiz, hicbir dinde zorlama yok kisinin kendisi ile ALLAH arasinda olan birsey,
ama herkese gorusunden dolayi saygi duymamiz lazim

'''Bir kadının kötü niyetli de olsa örtülü olması, iyi niyeti olup açık gezmesinden daha hayırlıdır'''

pardon ama bu cümleyi hangi kaynaktan aldığınızı, hayır değilse kişisel yorumunuz mu? yoksa bir hadis mi belirtirmisiniz.insanın niyeti beyninde ve kalbindedir.niyeti kötü bozuk ama başı örtülü bir bayanın kime nasıl bir hayrı olur acaba merak ediyorum?

'''Bir kadının kötü niyetli de olsa örtülü olması, iyi niyeti olup açık gezmesinden daha hayırlıdır'''

pardon ama bu cümleyi hangi kaynaktan aldığınızı, hayır değilse kişisel yorumunuz mu? yoksa bir hadis mi belirtirmisiniz.insanın niyeti beyninde ve kalbindedir.niyeti kötü bozuk ama başı örtülü bir bayanın kime nasıl bir hayrı olur acaba merak ediyorum?

sen nerden alinti yaptin kardesim taradim konuyu ama goremedim,gozden kacmis olabilir,sana zahmet bir aciklama yapiver

edit: kusura bak ma kacirmisim simdi tekrar okuyunca gordum

Geri