Başörtüsü Kur´an´ın Emri MüsLüman Kadının KimLiğidir

bu gün türban derler türban kalksa başörtüsü derler

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(Ahzab Suresi 59.Ayeti)

Bu ayeti okuduktan sonra örtünmek Allahın emri,Kuranın emri (ki aynı şey) diyenlere Allah lanet etsin,kahretsin ve 2 yakaları bir araya gelmesin.Oki bunu inkar eden müşriktir.

bunlar gecici gundem, onde turban konusu tartıslırken arkada nasıl yasalar gecti ne olaylar oldu onları iyi bilmek lazım

din yine kötü amaclı kişiler tarafından kullanılmaya basladı,gercek muslumanların din tacirlerine dur demesi lazım artık

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(Ahzab Suresi 59.Ayeti)

Bu ayeti okuduktan sonra örtünmek Allahın emri,Kuranın emri (ki aynı şey) diyenlere Allah lanet etsin,kahretsin ve 2 yakaları bir araya gelmesin.Oki bunu inkar eden müşriktir.

bu söylediklerin hangi müslümanlığa sıgıyor peki..?! herkesin dini kendinedir sen misin bu dinin koruyucusu bekçisi..kaldı ki ''bedenini örtecek elbiselerini giysinler''havada kalan bir acıklama olup burdan insanların saçlarını kapatmasını beklemek ancak sığ bir beyinin düşünce tarzıdır..

أĸяα;2660591' Alıntı:
.....
Ben hiç bir konuyu başörtüsüne getirmem
.....

Bunu söyleyen arkadaş, "Masaj stajına çıplak girmeyene sınıf geçmek yok!" konusuna aşağıdaki mesajı yollamış.

أĸяα;2695495' Alıntı:
baş örtüLü öğrenci girişine hayır diyen bir
Yüksek Öğrenim Kurumumuzdur eminim ki...

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=395672&highlight=masaj

Türbanın ne alakası varsa konu ile artık....

İnsanlar herşeyden önce, sözü ile özü bir, dürüst, ahlaklı ve ne dediğini bilen bir durumda olmalıdır.

"Ey mü'minler, yapmayacağınız şeyleri niçin söylersiniz.” Saff, 2.

ÖĞrenmek istemeyene, oldugundan farklı görünene birşeyler anlatmak, ifade etmek haddim değil.Fakat belki bir faydası olur.Dürüstlük hakkında diyanet işlerinin sitesinden bir link Burada

Bunu söyleyen arkadaş, "Masaj stajına çıplak girmeyene sınıf geçmek yok!" konusuna aşağıdaki mesajı yollamış.

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=395672&highlight=masaj

Türbanın ne alakası varsa konu ile artık....

İnsanlar herşeyden önce, sözü ile özü bir, dürüst, ahlaklı ve ne dediğini bilen bir durumda olmalıdır.

"Ey mü'minler, yapmayacağınız şeyleri niçin söylersiniz.” Saff, 2.

ÖĞrenmek istemeyene, oldugundan farklı görünene birşeyler anlatmak, ifade etmek haddim değil.Fakat belki bir faydası olur.Dürüstlük hakkında diyanet işlerinin sitesinden bir link Burada

başörtüsüyLe konunun birebir aLakası var
sen bu aLakayı kuramıyorsan bu senin niyetindendir
başı örtüLünün okuLa neden aLınmak istememesinin nedenLerinin farkında insanLar
soyunana Laf etmez kimse aksine bu okuLdaki örnek gibi
soyunmasına çıpLak resimLerinin eğitim dosyasında buLunması gerektiği gibi
adice bahaneLerLe teşvik biLe eder hatta cüret buLup tehdit biLe ederLer
Ama sen gene de o bağLantıyı kuramazsın
Sonra da bana dürüstLükten dem vurursun

Doğru ile yanlışı, insanlar karıştırabilirler.Bu doğaldır.
Ama doğal olmayan, yanlışı, yanlış üzerinden doğrulatma çabasıdır ve ne yazıkki, bu çabadaki
hayalgücü yüksek kişiler, hezeyanlarını ancak bu şekilde eritebildiklerinden dolayı yaptıklarının farkına bile varamazlar.Ne söylenirse söylensin, onlar için tek doğru hayalgüçleridir.

Bir alıntı:

Hezeyanlar bir kişinin somut bir kanıt bulunmamasına karşın kararlı biçimde kendini ikna ettiği yanlış inançlardır. Hezeyanlar çok farklı konularda olabilir. Paronaid tiptekiler şizofreninin üçte birini oluşturur. Paranoid şizofrenlerde takip edilme hezeyanı veya kandırıldıkları, zehirlendikleri, kendilerine komplo kurulduğu yolunda, mantıkdışı ve yanlış inanışlar geliştirme görülebilir. Bu hastalar ya kendilerinin ya da ailesinin dışarıdaki odaklar tarafından takip edildiğini, kötülük göreceğini düşünürler. Bazen büyüklük hezeyanı çıkabilir. Böyle bir durumda kişi çok önemli ve ya meşhur bir kişi olduğunu düşünebilir.

Kişisel çatışmalar ve atışmalar pek prensibim değildir.Sadece bir çarpıklığı, yanlış bir ifadeyi kanıtı ile beraber ve bir KURAN ayeti ile sundum.Bu konudaki son sözüm şudur:

Cehalet her zaman kendisine hayran olmaya hazırdır.--Santra Guitry

İyi forumlar...

bu söylediklerin hangi müslümanlığa sıgıyor peki..?! herkesin dini kendinedir sen misin bu dinin koruyucusu bekçisi..kaldı ki ''bedenini örtecek elbiselerini giysinler''havada kalan bir acıklama olup burdan insanların saçlarını kapatmasını beklemek ancak sığ bir beyinin düşünce tarzıdır..

Sanamı düştü lan seçeceğim kelimeler.Arayı açmak,tartışma çıkarmak için koyup gidin başka yerler bulun lamerler.Ortamı germek için lavukluk yapıpda adamın asabını bozma.Sanamı soracam ne kelime kullanıcamı neyi savunucamı HADDİNİ BİL

Allaha çok şükür benim çalışan bir beeynim var Sığ olsada
Ya senin?

hergün mesajlar yazdıgınız İslam bölümünde nedir bu hoşgörüsüzlük?sen burda bir cümleyi kendine yontarsan olmayan anlamı cıkartırsan elbet biri gelir cevabını verir..

Buyursun gelsin
ister dost olarak gelir çayımızı içer gider
ister sıkıntı olarak gelir sıkıntı bulur gider
Bizim herkese kapımız açık arkadaş
gönlün rahat olsun

herkes kendi görüşünü kendine saklasın gereksiz yere tartışıyoruz kimse görünşünden dönmeyecek

ama halkının % yuzde 99 müslüman olan bu ülkede elinde sonunda cogunlugun dediği olcak

kimse müslümanın haklarını kısıtlamıyor ki..biz burda şuan dini bir simgeyi değil siyasi bir simgeyi tartışıyoruz.%99 müslümanın kaçı türbanın din üzerinden siyasi rant olmadıgını düşünüyor?''bedenlerini örtecek giysiler giysinler''den kasıt bir saç teli ise biz birşey bilmiyoruz..

Öncelikle bu bölüm muhakkak ki hoşgörü mozaikleri ile bezenmişdir ve öyle olması için de gayret edilmelidir...Aksi bir durum her ne halüükarda olursa olsun düşünülemez....Tavrımızı nasıl almamız gerektiğini bilmeliyiz ki islam adına konuştuğumuz işlerde islamı yüceltmek yerine, tam aksine yermeyelim...Sadece sözler değil hal ve tavırlar da buna dahil bir durumdur ki eğer mizacımız el vermiyor ise sessiz kalmak ve gerekli kişilerin cevabını beklemek veyahut gerekli kişilere havale etmek en makbulüdür....

Bunun yanında forumda el altından çaktırmadan ortamı germek isteyenler olacaktır ve mevcuttur da....Ancak kimsenin buna mani olmaması söz konusu bile olamaz...Bundandır ki buraya avucunda ne ile gelinirse iki katı ile geri döner....Fesatla gelen misli ile fesat; iyi niyetle gelen misli ile iyilik doldurur cebini....

Bunlara bağlı olarak konuyu bu şekilde tartışan savunucuları ve karşıtlar var ki vaziyeti değil, kendilerini kötü duruma sokmaktalar....Kişiler birbirlerine ağir hitamlar, alaycı sözlerle yüklenmekte ve bundan dolayı da bir pişmanlık duymamakta iseler diyecek sözüm yok; velhasıl kelam buranın moderatörü olarak bunların burada olmaması gerektiği kanatindeyim ve devamını getirilmemesi öncelikle ricamdır ve aynı şekilde temennimdir...İsimlerle kişileri uyarmadan işin çözüleceği kanatindeyim ki destek olmayanlarda ya koca bir bilinçsizlik ve cehalet gözlemlerim, ya da fikrinde ve fiillerinde art niyet ararım...

Bununla birlikte daha araştırmasını yapmadan, özünü özümsemeden fetva verenler var ki dertleri zaten belli...Öncelikle bununla ilgili bir araştırma yetmez, bununla ilgili bir geçmişin olacak ki savunurken boşluklara basarak gezmeyesin...Mesnetsizce ve bazılarının yapmış olduğu yorumlar ve yazılarla birilerinin karşısına geçip ahkam okumamak gerektiğini akıldan çıkarmayalım...Din ne bir siyasettir, ne de bir devlet...Din tümünü içine alan geniş ve üstün bir durumdur...Bu sadece İslam için değil, ataisti içinde inançları karşısında diğer şeyler basit kalır, hristiyanı karşısında da, yahudisi karşısında da....Bundandır ki kimse bilmediği bir işte dahi kelimeler sarfetmemeli iken yeterince bilgi sahibi olmadığı bir dinde hiç kelime sarfetmemeli...Söz misal; bir incili okumadan hristiyanların yaşam şekilleri hakkında ahkam kesilmemeli, bir Kuran'a bakılmadan islamda yasaklar ve mübahlar belirlenmemelidir...Bence kesinlikle dikkat edilmesi gereken önemli ve insanlık göstergesi bir husustur bu...

Konuyu açık tutmak maksadındayım ki gerçeğe ulaşalım....Ancak böyle aşağılama ve hakaretlerle hitam ederek gerçeğe ulaşmak zor...Eğer bu şekilde birbirimize ağır ve alaycı hitamlarla yüklenerek bir gerçek çıkacaksa bu ancak insanların gafil ve aciz olduğu gerçeği olur...Madem ki doğruyu görmek gayemiz, madem ki birşeyleri öğrenmek; bunu fikir yarıştırarak yapmak en hayırlısıdır...Düşüncelerini abartmadan ve üslubunca yansıtan arkadaşlardan şimdiden Allah razı olsun...Vesselam...

herkes kendi görüşünü kendine saklasın gereksiz yere tartışıyoruz kimse görünşünden dönmeyecek

ama halkının % yuzde 99 müslüman olan bu ülkede elinde sonunda cogunlugun dediği olcak

konunun dışında kalarak bir şey sormak istiyorum haddimi aşarak yuzde 99 verisi kime neye göre hesaplanmıştır. kime sormuşlardır kimliği doldurulurken dinin nedir diye ya da yenı doğmuş bir bebeğin seçme seçilme hakkı yokmuş gibi davranıp kimliğine islam yazıp sonra bu bebeği yuzde 99 un içine katmak ne kadar doğru bir istatiski bir veridir.

bn konuyu istatiski yönünden ele alıyorum kimse bana kalkıp müslüman bi ülkedeyiz elbette doğanlar da müslüman yeni doğmuş bir bebek neyi seçebilir başka diye bir soruyla veya buna benzer bi soruyla gelmesin. işin istatistik yönü hakkında bilgi wercek warsa buyursun can kulağıyla dinlemeye hazırım...

kimse müslümanın haklarını kısıtlamıyor ki..biz burda şuan dini bir simgeyi değil siyasi bir simgeyi tartışıyoruz.%99 müslümanın kaçı türbanın din üzerinden siyasi rant olmadıgını düşünüyor?''bedenlerini örtecek giysiler giysinler''den kasıt bir saç teli ise biz birşey bilmiyoruz..

KASIT BİR SAÇ TELİDİR EVET.......

BUNU KİMMİ SÖYLÜYOR FORUMDA VAR OYSAKİ....

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU....

HEMDE İRANIN DEĞİL....

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI YER SÖYLÜYOR....

BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIPTIR...

AL İŞTE.... BİR SAÇ TELİNİN OLDUĞUNU ISPATLAYAN BELGELER...

Diyanet: Başörtü Allah'ın emridir

Din İşleri Yüksek Kurulu; Müslüman kadının nasıl örtüneceğini ilişkin ayet ve hadislerden önekler verilerek, örtünmenin İslam dininin hükmü olduğuna dikkat çekiliyor.​

Söz konusu kararda, Müslüman kadının nasıl örtüneceğini ilişkin ayet ve hadislerden önekler verilerek, örtünmenin İslam dininin hükmü olduğuna dikkat çekiliyor. Ayrıca örtünmenin cumhuriyete, kamu düzenine ve Atatürk ilkelerine aykırı olmadığı belirterek bu konuda Atatürk"ün kadınların dinin emrettiği kıyafetle sosyal hayatta katılmalarının men edilemeyeceğine ilişkin sözüne yer veriliyor.

İŞTE 15 YIL ÖNCEKİ KARAR

DİN İşleri Yüksek Kurulu"nun 03 Şubat 1993 tarihli kararında, başörtüsüyle ilgili olarak Nur Suresi"nin 31. ayetinde örtünmenin tarifinin yapıldığı bu ayete göre de örtünmenin Allah"ın bir emri olduğu vurgulanıyor. Kararda bazı çevrelerce sanıldığı gibi belli bir zümrenin sonradan ortaya çıkardığı bir ayet veya işaret değil, İslam Dini"nin bir hükmü olduğu ifade ediliyor. Laikliğin devletin temel ilkelerinden biri olduğu da vurgulandığı kararda Anayasa"nın 10. ve 11, maddelerine atıfta bulunularak kadınların tesettüre uymalarının sınırlandırılmasının kişi hak ve hürriyetlerine müdahale olarak değerlendiriliyor. Örtünmenin Cumhuriyet"e, kamu düzenine ve Atatürk ilkelerine aykırılığının da söz konusu olmadığına vurgu yapılarak, Atatürk"ün şu sözü hatırlatılıyor: "Eğer kadınlarımız Şer"in tavsiye ve dinin emrettiği bir kıyafetle, faziletin icabettiği tavru hareketle içimizde bulunur, milletin ilim, sanat, ictimaiyyat hareketlerine iştirak ederse, bu hali, emin olunuz, milletin en mutaassıbı dahi takdirden meni nefs edemez.'

98099.jpg

98098.jpg

98097.jpg

İslam bölümünde siyasi simgeyi tartışmak daha doğrusu tartışmaya çalışmak ama becerememek Dine siyaseti sokmak demektir yada siyasete dini sokmaya çalışmak ama becerememek
Çok sevdiğiniz Laisizme aykırı hareketler bunlar.

Bu başlığı açan arkadaş!!!!!!! aklın da neler var neden cesurca açıklamıyorsun...??? hadi korkma..!!!! deki. ben şeriat istiyorum, atatürkü hiç sevmiyorum..cumhuriyet yıkılsın istiyorum de...!! cesaretin mi yok ?? ***************** sen bu başlığı açarken düşünmedinmi hiç din sorgulanmaz yaşanır... sen allaha gerçekten itikatin olduğuna inanıyormusun...??? inanıyorsan ne diye bunu sorguya çekiyorsun.. şüphalarin mi var yoksa...??? ************************** onu belirtmek için bu başlık altına yazdım... aslında böyle bi başlık altına yazı yazmaya bile değmez..!!!

Bu başlığı açan arkadaş!!!!!!! aklın da neler var neden cesurca açıklamıyorsun...??? hadi korkma..!!!! deki. ben şeriat istiyorum, atatürkü hiç sevmiyorum..cumhuriyet yıkılsın istiyorum de...!! cesaretin mi yok yalancımısın?? Nesin sen???? ucube mi...?? be mahluk sen bu başlığı açarken düşünmedinmi hiç din sorgulanmaz yaşanır... sen allaha gerçekten itikatin olduğuna inanıyormusun...??? inanıyorsan ne diye bunu sorguya çekiyorsun.. şüphalarin mi var yoksa...??? bu başlı ğı açan kişi de benim düşünceme göre beyin ve yürek denen şey yok.. onu belirtmek için bu başlık altına yazdım... aslında böyle bi başlık altına yazı yazmaya bile değmez..!!!

ilginç !!!!

Geri