Başörtüsü Kur´an´ın Emri MüsLüman Kadının KimLiğidir

ikRa

Banned
Reaction score
0
2230ym0hm2cn2fk.gif

Bin başaktan esiverir kor gibi yürekLeri
ŞubatLar sarsamaz asLa dirençLerini

YürüyorLar birLikte yürüyorLar güneşe
BaşLarında BayrakLaşan örtüLeriyLe

Hepsi birer mazide özLemiyLe
KuşandıLar özgürLüğü örtüLeriyLe
ÜzüLmeden gevşemeden zaLime meydan vermeden
onLardır özgürLük için türkü söyLeyen

Ateşe veriyor onLar gür sesLerini
ŞarkıLarına katarak yürekLerini
KaLkıyorLar birLikte yürüyorLar en önde
GeLiyorLar çoğaLarak örtüleriyLe

YürüyorLar birlikte yürüyorLar güneşe
BaşLarında BayrakLaşan örtüLeriyLe

[VIDEO]tvdTnZ9iV-U[/VIDEO]​

Türban Kur-an'da yok.

Muhammed bin Hamza'nın çevirisi 1424 yılında, yani 584 yıl önce tamamlanmış. Yorumsuz ve sözcük sözcük yapılan bir çeviri. Üstelik Türkçe'ye yapılan ilk Kuran çevirisi. Bu bakımdan çok önemli. Aydın Turunç'a bu beklenmedik yardımından dolayı teşekkür ederim!

CİNSEL ORGANINI VE ZİYNETİNİ SAKLA

Muhammed bin Hamza'nın Türkçe'ye yaptığı ilk çeviri (S.283-284):

"Eyit mu'minlere: Örtsünler gözlerinin bir nicesin, dakı saklasunlar ferçlerini; ol arurakdur anlara." (24:30)

Günümüz Türkçesi ile: "Söyle erkek inananlara: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve cinsel organlarını saklasınlar; bu onlar için daha temiz davranıştır."

"Dakı eyit mu'mine avratlara: Örtsünler gözlerinin bir nicesin, dakı saklasınlar ferçlerini. Dakı göstermesinler bezeklerini. Dakı bıraksunlar derinceklerini göncükleri üzre." (24:31)

Günümüz Türkçesi ile: "Ve söyle inanan kadınlara: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve saklasınlar cinsel organlarını. Ve göstermesinler ziynetlerini (süslerini). Ve yakaları üzerine bıraksınlar başörtülerini."

Görüldüğü gibi Muhammed bin Hamza'nın çevirisinde "baş örtmek" diye bir şey yok. Ama cinsel organın adını kıvırtmadan, harbi yazıyor. Çünkü Arapça Kuran'da da "Saklasınlar cinsel organlarını (furujlarını)" yazıyor. O da harbi! Göğüslerin, memelerin gösterilmemesi isteniyor; başörtüsü bunları örtecek şekilde salınsın deniliyor. Şimdiki kadınların "ferçlerini", göğüslerini saklamak için başörtüsüne gereksinimleri mi var? Hem yanlış çeviriyorlar, hem yanlış yorumluyorlar, hem de okuduklarını anlamıyorlar.

Muhammed bin Hamza'nın çevirisinde geçen Arapça "Ferç" sözcüğü 15. yüzyılda kadın ve erkek cinsel organı anlamına geliyormuş. (Muhammed bin Hamza, "Kur'an Tercümesi, İkinci Cilt (Sözlük)", Kültür Bakanlığı, 1978. S.216). Aynı sözcük günümüzde "kadın cinsel organı" anlamına geliyor. Arapça'da "farj" (tekil), "furuj" (çoğul)!

BİRİNCİ CİLT 1976. S. 13-16

Dr. Ahmet Topaloğlu, biraz kuşkuyla da olsa, Muhammed bin Hamza'nın, Molla Fenári lakabıyla tanınan büyük Türk bilgini, ilk şeyhülislám Şemseddin Muhammed bin Hamza olabileceğini yazıyor. (Muhammed bin Hamza, "Kur'an Tercümesi, Birinci Cilt, Kültür Bakanlığı, 1976. S.13-16). Dikkatinizi çekmek isterim: Molla Fenári eserlerini Arapça yazıyor. Muhammed bin Hamza'nın (Molla Fenári) Arapça'yı ve "furuj"un anlamını çok iyi bildiği ve çeviri eyleminde çok dürüst olduğu kesin! Ben onun çevirisine inanıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Başkanı ve İslamcı hanedanlar acep ne derler bu işe?

ALLAH, 'TÜRBANLA PAKETLEYİN' DEMİYOR

Kuran'da baş örtmekle ilgili tek ayet yok. Nur Suresi'nin 30 ve 31. ayetlerinin tek doğru 15. yüzyılda Muhammed bin Hamza (Şeyhülislam Molla Fenari) yapmış: "Dakı eyit mu'mine avratlara: Örtsünler gözlerinin bir nicesin, dakı saklasınlar ferçlerini!" (Günümüz Türkçesiyle anlamını yukarda verdim.)

Nur Suresi'nin 30 ve 31. ayetlerine on kadar çeviride baktım. "Furuj" sözcüğünü çevirmemek için yedi dereden su getirmişler. Kimi "ırzlarını" diye çevirmiş, kimileri "iffetlerini" ya da "mahrem yerlerini" diye. "Mahrem yerlerini" de kabul edilebilir.

yeterli bi cevap olmuştur sanırım...

Sen şimdi neye cevap verdin metaL yığını?
Şiir asLanım bu neye yeterLi bir cevap oLsun
Ekonomi konuLarına biLe bu kopyaLa yapıştırLarı ekLiyorsunuz
Her konuda sizinLe başörtüsü mü tartışacağız?
Bi saLın bi huzur verin ya

bunların zaten dini başkalarının dini. islamda ona putperestlik diyorlar ya; çünkü, başkalarının yaşantısını yaşıyorlar. ayrıca kur'an-ı kerim'in indiği lehçeyi iyi bilmek gerekir. "okuma yazma bilmiyor" anlamına gelen iki kelime var. bunlardan biri hakikaten "okuma yazma bilmiyor", diğeri ise "okula gitmeyip başkalarından öğrenmiş" anlamına geliyor. varın gelin siz düşünün. "YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU."

ayrıca "başörtüsü"nden kasıt orda gerçekte "saç" anlamına gelmekte midir? bir araştıralım.

أĸяα;2660503' Alıntı:
Sen şimdi neye cevap verdin metaL yığını?
Şiir asLanım bu neye yeterLi bir cevap oLsun
Ekonomi konuLarına biLe bu kopyaLa yapıştırLarı ekLiyorsunuz
Her konuda sizinLe başörtüsü mü tartışacağız?
Bi saLın bi huzur verin ya

konunun başlığına cevap verdim. türbanın Kuran'ın emri olmadığını göstermek için...

bu şiiri kendin yazdın, videoyu da kendin çektin sanırm. beni kopyal/yapıştırla suçladığına göre...

siz her konuyu türbana getirince bir sorun yok, türban karşıtı bir yazı görünce rahatsız oluyorsanız ben ne yapayım...

bir çok din adamı bu konu ile ilgili açıklama yaptılar en son diyaent işleri baş örtüsü var eee şimdi hangisi doğru seninkimi yoksa diğerlerimi ....bana göre baş örtüsü var bir kadının muhafazası için en güzel şeylerden biri örtü şimdi saçı açık bir bayanmı daha çekici görünüyor yoksa baş örtülü bir hanımmı..şahsen ben eşimin bana güzel görünmesini diğer erkeklerin dikkatini çekmememesini isterim.bunun içinde örtünmesini isterim bu benim şahsi görüşürüm yinede senin fikrinede saygı duyarım..sakın yanlış anlaşılması saçı açık bayanlar saygı değer değildir diye bunuda iletmek istedim..bayanlar her zaman saygıyı hak ederler unutmayalım cennet annelerimizin ayakları altında ve her kadın bir gün bir anne adayı :)

bunların zaten dini başkalarının dini. islamda ona putperestlik diyorlar ya; çünkü, başkalarının yaşantısını yaşıyorlar. ayrıca kur'an-ı kerim'in indiği lehçeyi iyi bilmek gerekir. "okuma yazma bilmiyor" anlamına gelen iki kelime var. bunlardan biri hakikaten "okuma yazma bilmiyor", diğeri ise "okula gitmeyip başkalarından öğrenmiş" anlamına geliyor. varın gelin siz düşünün. "YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU."

ayrıca "başörtüsü"nden kasıt orda gerçekte "saç" anlamına gelmekte midir? bir araştıralım.

Din ümmetin dini
BaşkaLarının yaşantısından kasıt nedir biLmiyorum ama
Ona Sünnet diyorLar..
Birde konuşabiLsen kendini ifade edeceksin ama
Ne dedin ne yazdın

konunun başlığına cevap verdim. türbanın Kuran'ın emri olmadığını göstermek için...

bu şiiri kendin yazdın, videoyu da kendin çektin sanırm. beni kopyal/yapıştırla suçladığına göre...

siz her konuyu türbana getirince bir sorun yok, türban karşıtı bir yazı görünce rahatsız oluyorsanız ben ne yapayım...

Konunun başLığı benim insiyatifimdedir
Kendimce en uygun buLduğumu başLık yaparım
yaLnız koskoca içerik dururken sen başLığa yorum yapmaya kaLkarsan
fikriyatından şüphe eder insanLar
Ben hiç bir konuyu başörtüsüne getirmem
Bizi her konuda oLduğu gibi burda da aynı tartışmaya çekmeye çaLışıyorsunuz
Peki ne iLe?
Daha önce hiç oturup araştırmadığınız şimdi sadece googLeden temin ettiğiniz metinLerLe
:)

أĸяα;2660591' Alıntı:
...
Konunun başLığı benim insiyatifimdedir
Kendimce en uygun buLduğumu başLık yaparım
yaLnız koskoca içerik dururken sen başLığa yorum yapmaya kaLkarsan
fikriyatından şüphe eder insanLar
Ben hiç bir konuyu başörtüsüne getirmem
Bizi her konuda oLduğu gibi burda da aynı tartışmaya çekmeye çaLışıyorsunuz
Peki ne iLe?
Daha önce hiç oturup araştırmadığınız şimdi sadece googLeden temin ettiğiniz metinLerLe
:)

koskoca içerikte -özet olarak- başörtüsü savunuculuğu yapılıyor...
siz başörtüsü kuranın emri derseniz buna karşıt bir fikrin olmasından daha doğal birşey olamaz.

daha önce hiç araştırmadığımı neye dayanarak söylüyorsun? ortak bir arkadaşlık geçmişimiz yok, beni tanımıyorsun ama araştırma yapmamakla suçlayabiliyorsun...
daha önce de şimdi de islamiyetle ilgili konuları farklı kaynaklardan araştırıp okudum.
tanımadığı halde beni cehaletle suçlayan birine artık cevap yazmanın gereği de yok...

ya ben anlamıyorum bu insanlar ne ister bu başörtüsünden kimsenin başı açıklara mini eteklilere karıştığı varmı ?
yok

ama şuda bir gerçek
nerde başörtüsü düşmanı ve din düşmanı bir şahıs görsem erkek kadın farketmez;
aynı köpeklerin ağzındaki salya gibi kızgınlıklarından köpürüyorlar

ALLAHIN sillesi acıdır
ALLAH RAHİMDİR
ALLAH GAFFURDUR
kafirler istemesede ALLAH nurunu tamamlayacaktır

İsLam son din ve şu an geçerLiLiği hükmü oLan tek dinken
Siz onu neredeyse arap geLenekLeriyLe sınırLandırıyorsanız
Başörtüsüne arap geLeneği Kur´an diLine arap geLeneği
ve bunLarı uyguLadığımız için bizi arap devşirmesi iLan ediyorsanız
Ben senin araştırdıkLarından şüphe ederim ki hakLı oLarak

أĸяα;2660748' Alıntı:
İsLam son din ve şu an geçerLiLiği hükmü oLan tek dinken
Siz onu neredeyse arap geLenekLeriyLe sınırLandırıyorsanız
Başörtüsüne arap geLeneği Kur´an diLine arap geLeneği
ve bunLarı uyguLadığımız için bizi arap devşirmesi iLan ediyorsanız
Ben senin araştırdıkLarından şüphe ederim ki hakLı oLarak

öteki dinlerin hükmü yok mu yani? islam kendinden önceki dinleri de kabul eder.

أĸяα;2660591' Alıntı:
Din ümmetin dini
BaşkaLarının yaşantısından kasıt nedir biLmiyorum ama
Ona Sünnet diyorLar..
Birde konuşabiLsen kendini ifade edeceksin ama
Ne dedin ne yazdın

anlayana.

bir çok din adamı bu konu ile ilgili açıklama yaptılar en son diyaent işleri baş örtüsü var eee şimdi hangisi doğru seninkimi yoksa diğerlerimi ....bana göre baş örtüsü var bir kadının muhafazası için en güzel şeylerden biri örtü şimdi saçı açık bir bayanmı daha çekici görünüyor yoksa baş örtülü bir hanımmı..şahsen ben eşimin bana güzel görünmesini diğer erkeklerin dikkatini çekmememesini isterim.bunun içinde örtünmesini isterim bu benim şahsi görüşürüm yinede senin fikrinede saygı duyarım..sakın yanlış anlaşılması saçı açık bayanlar saygı değer değildir diye bunuda iletmek istedim..bayanlar her zaman saygıyı hak ederler unutmayalım cennet annelerimizin ayakları altında ve her kadın bir gün bir anne adayı :)

birisi hoşuna gidebilir; ancak, sen nefsinden onunla birlikte olmayı geçirirsen istediğin kadar o kadın/erkek örtürsün, zincirlensin, karanlık çağdaki gibi bekaret kemeri takılsın bir işe yaramaz.

ya ben anlamıyorum bu insanlar ne ister bu başörtüsünden kimsenin başı açıklara mini eteklilere karıştığı varmı ?
yok

ama şuda bir gerçek
nerde başörtüsü düşmanı ve din düşmanı bir şahıs görsem erkek kadın farketmez;
aynı köpeklerin ağzındaki salya gibi kızgınlıklarından köpürüyorlar

ALLAHIN sillesi acıdır
ALLAH RAHİMDİR
ALLAH GAFFURDUR
kafirler istemesede ALLAH nurunu tamamlayacaktır

niye insanların TANRI'YA OLAN SEVGİSİNİ TANRI'YA OLAN NEFRETE DÖNÜŞTÜRÜYORSUNUZ?
O, ESİRGEYENİ ve BAĞIŞLAYANI KORKULACAK BİR VARLIK OLARAK ANLATIYORSUNUZ?
TANRI'YI SEVİN, O SİZİN KORKUNUZU DEĞİL SEVGİNİZİ İSTER.

öteki dinlerin hükmü yok mu yani? islam kendinden önceki dinleri de kabul eder.

öteki dinLerin hükmü Dünya İsLam Dini iLe nurLanana kadardı
Tabiki diğer dinLeri hepimiz kabuL ediyoruz
yaLnız Hz. Peygamber döneminden itibaren diğer dinLerin hükmü bitmiş
Son ve tek Din İsLam kaLmıştır
Diğer dinLer kabuL ediLir yaLnız kendi hüküm dönemLerinde kaLmıştır

niye insanların TANRI'YA OLAN SEVGİSİNİ TANRI'YA OLAN NEFRETE DÖNÜŞTÜRÜYORSUNUZ?
O, ESİRGEYENİ ve BAĞIŞLAYANI KORKULACAK BİR VARLIK OLARAK ANLATIYORSUNUZ?
TANRI'YI SEVİN, O SİZİN KORKUNUZU DEĞİL SEVGİNİZİ İSTER.

Bir üstteki konuda Allah sevgisi ve korkusunun nasıL dengeLenmesi gerektiğinden bahsediyor bence okumaLısın
Sen babanı seveceksin ama dediğini dinLemeyeceksin o zaman noLur enseye şapLağı yersin
Allah bağışLayıcı oLduğu kadar intikam aLan ve cezaLandırandırda
Kulun görevi yaLnız sevmek oLsaydı cehennemini yaratmazdı Allah

Resulüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır

Nur Suresi 30.Ayet

Bacımın iffeti batmakta rezilin gözüne,
Acırım tükürüğe billahi tükürürsem yüzüne.
Mehmet Akif ERSOY

Türban Kur-an'da yok.

Gören de Kur'an-ı Kerim'in her ayetine harfiyen uyuyor ve hayatımızda uyguluyor sanar. Şimdi senin yorumuna göre Kur'an-ı Kerim'de olmayan bişi farz ya da hüküm değildir öyle mi ?

Kur'an-ı Kerim'de kapanın denmiyor mu yani ? İlla Türban mı geçmesi lazım ? Ona bakarsan içki haram ama adı şarap olarak geçmiş, şimdi viski, şampanya, bira vs. içkiler helal mi ? Diyelim ki Kur'an-ı Kerim Türbandan bahsetmiyor( Ha'şa) ama soyunun da demiyor.

bence hiç kimse bir başkasının giydiklerine göre önyargılı bir tutumla yargılayamaz..
milletin başına "türban" konusunu sarıp alttan yurdum toprağını sataların yakasına elbet bir gün yapışacağız.. bu tartışma tekrar medya gündemine getirildikten sonra, hangi yasalar çabucak geçirildi, hangi yurdum kurumu satıldı bir bakın.. bunlar suni tartışmalar.. kimse köydeki ninemizin başındaki örtüyle üniversitedeki kız öğrencinin başındaki örtüyü "siyasi simge " ayrımına tabi tutamaz.. bu tutum, sadece bayanlarımız aşağılar, o kadar.. isteyen başörtüsünü takar, istemeyen takmaz.. kimse kanun zoruyla bunu sağlayamaz..
tekel satışını ve vakıflar yasasını bir inceleyin arkadaşlar, sığ sularda kalmayın..

bence hiç kimse bir başkasının giydiklerine göre önyargılı bir tutumla yargılayamaz..
milletin başına "türban" konusunu sarıp alttan yurdum toprağını sataların yakasına elbet bir gün yapışacağız.. bu tartışma tekrar medya gündemine getirildikten sonra, hangi yasalar çabucak geçirildi, hangi yurdum kurumu satıldı bir bakın.. bunlar suni tartışmalar.. kimse köydeki ninemizin başındaki örtüyle üniversitedeki kız öğrencinin başındaki örtüyü "siyasi simge " ayrımına tabi tutamaz.. bu tutum, sadece bayanlarımız aşağılar, o kadar.. isteyen başörtüsünü takar, istemeyen takmaz.. kimse kanun zoruyla bunu sağlayamaz..
tekel satışını ve vakıflar yasasını bir inceleyin arkadaşlar, sığ sularda kalmayın..

Cumhuriyet Kuruldu kurulalı Bir İslam Ve Laiklik karşıtlığı yaratıldı.İnsan Hem müslüman hemde laik olamaz diye insanlardan oy topladılar.Oy toplamak şöyle dursun onları gruplara böldüler bölünen gruplar Cumhuriyet düşmanları yetiştirdi.Çünkü 1 İnsan Hem müslüman hemde laik olamaz diye.Bu türban takanların bir çoğu belli grupların öncü savaşcıları..Yoksa Türban bu kadar sorun olmazdı...:vur

İslam ve insan bölümünde BaRe yapmayın Türban Propagandası .

KuRan-Da Kadınlar Başlarını Örtecek Hükmü var ise Koyun bende Türban takayım .
:goz:

Bence herkes inancına göre yaşasın . Zorlada kimse kapatılmasın .

TekeL satışından da vakıfLardan da ve diğer satışLardanda
vekiLLerin kıyak emekLiLiğinden de hepsinden haberdarız..
YaLnız bu kadar konu varken insanLar başörtüsüne saLdırıyorsa sadece
Buna da kayıtsız kaLamayız hep söyLedik onLarın da konuşuLması gerekiyor diye
YaLnız başörtüsüne dokundurmadan siyaset yapabiLiyor konuşabiLiyorsak ne aLa..

أĸяα;2660875' Alıntı:
TekeL satışından da vakıfLardan da ve diğer satışLardanda
vekiLLerin kıyak emekLiLiğinden de hepsinden haberdarız..
YaLnız bu kadar konu varken insanLar başörtüsüne saLdırıyorsa sadece
Buna da kayıtsız kaLamayız hep söyLedik onLarın da konuşuLması gerekiyor diye
YaLnız başörtüsüne dokundurmadan siyaset yapabiLiyor konuşabiLiyorsak ne aLa..

Türban neyi örter sorusuna en güzel cevap...

Geri