'baŞÖrtÜsÜ Sİyasİ Bİr Sİmge Olarak Da TaŞinabİlİr'

bosver

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Avusturyalı Kadından sorumlu Devlet Bakanı Doris Bures (SPÖ) Die Presse'ye verdiği röportajda Başörtüsü yasağını tamamıyla reddettiğini söyledi. İtirazının sadece din özgürlüğüyle ilgili olmadığını söyleyen Avusturyalı bakan, siyasi bir simge olarak da başörtüsünü kabul edeceğini söyledi.

Bures: Başörtüsü okullarda da serbest olmalı

"Kişisel bir tercih, özgürce alınmış bir karar dâhilinde takılan başörtüsüne nerede olursa olsun saygı gösterilmelidir. Bir demokrat olarak sadece baskı altında taşınan başörtüsüne karşıyım" diyen kadından sorumlu devlet bakanı, başörtüsünün okullarda da serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Baskı ve yasakla hiçbir sonuca ulaşılamayacağını söyleyen Bures, "Kadınların üzerinde baskı kuramayız. Onları desteklemek zorundayız. Ancak iyi bir eğitim neticesinde kadınlar başlarını örtmeyi isteyip istemediklerine karar verebilirler" dedi.

Büyük firmalara çağrı

Röportajda ORF, OMV, Siemens gibi dünya şirketlerine çağrı yapan Bures, kadınlara ve erkeklere aynı ücreti ödeyip ödemedikleri konusunda açık davranmalarını istedi. "Bu şekilde küçük bir fırında çalışan kadına da yardımı dokunacak bir tartışmayı başlatabiliriz" diyen bakan, şirketlere kadınların maaşlarıyla ilgili kota uygulamayı düşünmediğini de sözlerine ekledi. Bures, "karşı taraftan kabul görmeyecek bir kural yarar sağlamaz" dedi.

Emine K. Arslaner / Dünya Bülteni

Dorus Bures'in şu sözüne dikkat çekmek istiyorum

"""Ancak iyi bir eğitim neticesinde kadınlar başlarını örtmeyi isteyip istemediklerine karar verebilirler" dedi."""
burdan iyi eğitilmiş ve beyni yıkanmamış kişilerin başörtüsünü takmayacağı sonucuna ulaşabiliriz
bu söze aynen katılıyorum

Geri