Büyükanıt'ı Kim Yıpratmak İstiyor?

g.haneli

Banned
Reaction score
0
MHP'den Büyükanıt'a 'istifa' çağrısı

MHP'li vekiller, Genelkurmay Başkanı'nın 'terörün siyasallaştığı ve legalleştiği' yolundaki açıklamasına, 'Bu sözler başarısızlığının itirafı. İstifa etmeli' şeklinde tepki gösterdi

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın terörün hem siyasallaştığı, hem de legalleştiğine ilişkin açıklamalarına sert tepki göstererek, "Bu sözler başarısız olduğunun itirafıdır. Yakıştıramıyorum, bu sözlerden sonra Sayın Büyükanıt istifa etmelidir" dedi.

MHP milletvekillerinin tepkileri şöyle:

Osman Durmuş (Kırıkkale): Siyasetçi olarak PKK'nın legalleştiğine ilişkin sözlerini aynen kendisine iade ediyorum. Ayıplıyor ve yadırgıyorum. Bu ülkede mücadele bitmedi ki, sen böyle bir şey söylüyorsun. Bu başarısız olduğunun itirafıdır. O zaman istifa mekanizması vardır, Sayın Büyükanıt istifa etmelidir.
Mehmet Ekici (Ankara-Genel Başkan Yardımcısı): Legalleştiğini söylerken terörü legalleştiriyor.
Erdal Sipahi (İzmir-emekli General): PKK'nın meşrulaştığı üst düzeyde ifade edilmiştir. Bu sözler hükümete harekete geçmesi için mesajdır. Hükümet ders çıkarmalı, Başbakan şapkasını önüne alarak hatasını anlamalı. Ancak, Sayın Paşa'nın legalleşme ifadesi de ağır bir tabirdir. Savaşması gerekenler savaşsın, konuşması gerekenler konuşsun.
Şenol Bal (İzmir): Bu tabirin askeri komuta kademesinin en üst seviyesince dile getirilmesi üzücü.
Necati Özensoy (Bursa): Savaşması gerekenler konuşursa, konuşması gerekenler susarsa, bu sorun çözülmez. Ordu konuşursa bu iş olmaz.
Deniz Bölükbaşı (Ankara): Sayın Paşa'nın tespiti doğrudur, ama geç kalmış bir tespittir. Terörün legalleştirildiği uyarısını Sayın Genel Başkanımız her konuşmasında vurgulamaktaydı. Askerle çalıştığını söyleyen Başbakan, bu konuşmayı görüp, ders çıkarmalı.

Milliyet

naapsın asker meclise girip toplasınmı adamları?siz mecliste o adamları barındırabiliyorsanız hala o partiyi kapatmaktan acizseniz,hala rte gibi dostça yaklaşmaya çalışıyorsanız askerin suçu ne?

herkesin olayları yorumlayışı ve bakış açısı farklı meselenin iç yüzünü bence anlamamış

Büyükanıt'ın büyük hataları olmuştur. Bu askeri anlamda değil. Askerin siyasetten ne istediği ve bu istekleri için yaptırımı görmemesi gibi... Ordu Büyükanıtla yumuşama politikası sergilemiştir siyasete karşı. Fakat bu yumuşamayı Ülkemin her alanında hükümet yada başka çevrelerce hep kötü olarak kullanılmıştır.

Bunun baş sorumlusu olarak Büyükanıt'ı ben de görmekteyim. 8 askerin kaçırılmasında ki propagandayı engelleyemesi vs vs... Böyle bir konu açmıştım Büyükanıt istifa diye...

Ordu özelliğini Büyükanıtla kaybetmekte. Ülke üzerindeki etkisini yitirmekte. Ki Ordu ülke üzerinde etkisini yitirirse bu pek hayra alamet değildir ve hiç iyi olmaz diye düşünüyorum

Ulusalcılardan sonra MHP'liler de Org. Büyükanıt'a yüklenmeye başladı.
Org. Büyükanıt'ın en sıkı destekçileri şimdi; şaşılacak bir taktikle onu eleştirmeye başladılar. Önce Kanal Türk televizyonunda başlayan Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a yönelik eleştiriler, giderek parelel biçimde yayılıyor.

Vatan Gazetesi'nin ulusalcı kalemi Mustafa Mutlu'nun üst üste yazdığı iki ağır Büyükanıt eleştirisinden sonra şimdi de MHP'li milletvekilleri Büyükanıt'ı eleştirmeye başladı. Hatta istifaya davet ettiler. Bu MHP'nin bir Genelkurmay Başkanı'na yönelik ilk tavrı ve bir genelkurmay başkanını istifaya çağırmak Türk siyasetinde neredeyse görülmeyen bir durum.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın terörün hem siyasallaştığı, hem de legalleştiğine ilişkin açıklamalarına sert tepki göstererek, "Bu sözler başarısız olduğunun itirafıdır. Yakıştıramıyorum, bu sözlerden sonra Sayın Büyükanıt istifa etmelidir" dedi.
MHP milletvekillerinin tepkileri şöyle:

Osman Durmuş (Kırıkkale): Siyasetçi olarak PKK'nın legalleştiğine ilişkin sözlerini aynen kendisine iade ediyorum. Ayıplıyor ve yadırgıyorum. Bu ülkede mücadele bitmedi ki, sen böyle bir şey söylüyorsun. Bu başarısız olduğunun itirafıdır. O zaman istifa mekanizması vardır, Sayın Büyükanıt istifa etmelidir.
Mehmet Ekici (Ankara-Genel Başkan Yardımcısı): Legalleştiğini söylerken terörü legalleştiriyor.
Erdal Sipahi (İzmir-emekli General): PKK'nın meşrulaştığı üst düzeyde ifade edilmiştir. Bu sözler hükümete harekete geçmesi için mesajdır. Hükümet ders çıkarmalı, Başbakan şapkasını önüne alarak hatasını anlamalı. Ancak, Sayın Paşa'nın legalleşme ifadesi de ağır bir tabirdir. Savaşması gerekenler savaşsın, konuşması gerekenler konuşsun.
Şenol Bal (İzmir): Bu tabirin askeri komuta kademesinin en üst seviyesince dile getirilmesi üzücü.
Necati Özensoy (Bursa): Savaşması gerekenler konuşursa, konuşması gerekenler susarsa, bu sorun çözülmez. Ordu konuşursa bu iş olmaz.

Aktifhaber

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=358136

Aynı haberlerin benzerini siyasi partilere yine sen açmışsın. Konu tamamı ile aynı. Hangisine yorum yapalım. Ben öte tarafa yaptım. Bunada yapmaya gerek var mı :D sırf konu kasmak için mi bu davranış

diğer tarafta açtığım konuda aşağıdaki bilgi yoktu.yani İlginç olana ulusalcıların tepki göstermesi.Kanaltürk ve bazı yazarların tepkisi.Bu yüzden tekrar açma ihtiyacı hissettim.:)

Ulusalcılardan sonra MHP'liler de Org. Büyükanıt'a yüklenmeye başladı.
Org. Büyükanıt'ın en sıkı destekçileri şimdi; şaşılacak bir taktikle onu eleştirmeye başladılar. Önce Kanal Türk televizyonunda başlayan Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a yönelik eleştiriler, giderek parelel biçimde yayılıyor.

Vatan Gazetesi'nin ulusalcı kalemi Mustafa Mutlu'nun üst üste yazdığı iki ağır Büyükanıt eleştirisinden sonra şimdi de MHP'li milletvekilleri Büyükanıt'ı eleştirmeye başladı. Hatta istifaya davet ettiler. Bu MHP'nin bir Genelkurmay Başkanı'na yönelik ilk tavrı ve bir genelkurmay başkanını istifaya çağırmak Türk siyasetinde neredeyse görülmeyen bir durum.

hadi ya arkadaş demek kanaltürk yayınlarına ilgi duymaya başladın ve onları destekliyorsun. Hiç güleceğim yoktu :)

hadi ya arkadaş demek kanaltürk yayınlarına ilgi duymaya başladın ve onları destekliyorsun. Hiç güleceğim yoktu :)

Kanaltürk yaınlarına ilgi duymamdan kaynaklanmıyor.sadece bir zamanlar çok sevdikleri Büyükanıt'a şimdilerde neden tavır almalarını sorguluyorym.

aslında sebebi gayet basit.Çünkü ulusalcı darbeci tarikatlar Büyükanıt'ın her fırsatta AKP hükümetine muhtıra vermesini istiyorlardı bu gerçekleşmeyince şimdi ona karşı tavır almaya başladılar.

iiyide Paşa ne yapsın ki bir muhtıra verdiğinde neler olduğunu kendisi görmedi mi.Bundan sonra vereceği her muhtıra orduyu yıpratacağı için onunda elinden bir şey gelmiyor

# Aynı olayın devamı niteliğindeki konuları,aynı olayla ilgili yorum içeren konu ve haberleri aynı konu altından bizimle paylaşınız.Bu tip konular için ayrı başlık açmayınız.

konuları birleştirdim..

Saçmalamışlar bence. Osman Durmuş eski Osman Durmuş ise bu sözler onun üstünde fazla abartılı ve gereksiz durmuş.

meclisten karar cıkacak ki ordu harekete geçecek.SAYIN bülent arınç meclis cok iş yapıyormuş gibi cuma günü meclis çalışmasın isteğinde bulunmuştu.sürekli çelişkili açıklamalar yapan bi gün öyle bi gün böyle diyen yine SAYIN tayyip orduyuda aldıkları kararlarla pasifize etmişlerdir.bu sayede sızamadıgı tek kurum olan orduyuda zayıflatmaya çalışmaktadır.lutfen boyle çirkin oyunlara gelmeyelim.hapisten cıkıp milletvekili yapılan pkklılar,eğitim kamplarında fotografı cekilenler,vatanın bölünmez bütünlüğüne kastedecek acıklamalar yapılan dtp li vekiller.bunların bulundugu siyasi partinin kapatılmasına karşı cıkan SAYIN ve SAYIN tayyip.uyanın arttık gözlerinizi açın!

Tabiki Paşayı topa tutarlar.Çünkü paşadan bekledikleri darbe yapması.Yapmayınca da eleştiriyorlar.Yakında ordu göreve pankartı açarak gösteri yaparlarsa hiç şaşmayın.,

Bazı çevereler seçimle elde edemediklerini orduyu kışkırtarak elde etmeye çalışıyor.

Yalnız onlara acıyorum.O dedikleri ve özledikleri kolay kolay olacak değil.Adam gibi çalışıp seçimleri kazının

sonuc olarak olmayan bir şeyi söylemiyor Büyükanıt Paşa.aynını Devlet Bahçeli de söyledi.pkk yı meşrulaştıranlara laf söylenmiyor.degerli insanlara laf soylenip yıpratılmak isteniyor.demokratik hakmış bırakın bu işleri her konuda demokratiksiniz de bi bu kaldı di mi konular birikmeye başladı gündemi dagıtacak bir konu hazırdır muhtemelen..

akepe, fetullah yayın grubu, ab, [**yıpratmak için elinden gelini yapıyor.

ehehe ,bırak dayı ya asker ucunu gösterdimi hemen darbe korkusundan yalanmaya başlıyolar canım cicim diye sonra gene aynı..

Askerden Başka Neyimiz Var Arkadaslar Meclisteki Adamlarda Meçhul...Meclisi Yıprattılar Ama Askeri Yıpratabilceklerini Zannetmiyorum...

üst rütbedeki askerlerin derhal tamamın degişmesi ve askeriyenin denetiminin artması ve saygınlıgının tekrar kazanmasından yanayım çünkü askerimiz degerlidir böyle adamlar yüzünden gelişmiyor....

Geri