Büyüka ile dobra dobra!..

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan haftaya dair çarpıcı tespitlerde bulundu!..
Spormax’te yayınlanan Şansal Büyüka ile Dobra Dobra programında Tunç Elibol’un sorularını yanıtlayan usta gazeteci, yine futbol gündemini meşgul eden tüm konuları enine boyuna yorumladı!

İşte Maraton.com.tr olarak programdan sizin için derlediklerimiz:

'3.6 GOL ORTALAMASI AVRUPA'DA BİLE YOK'

2. Yarı başladığından beri müthiş maçlar izliyoruz... Bu haftaya bakıyoruz 3.6 gol ortalaması var. Olağanüstü bir rakam. Avrupa'da bu gibi rakamlar söz konusu değil. Bir de ligimiz çok sert bir lig. Gelen yabncıların ortak sıkıntısı bu.. Ama yine de çok gol izledik. Bireysel yeteneklerden ve takım oyunundan gelen goller..

'FENERBAHÇE GEÇEN MAÇLARA ORANLA GERİDEYDİ'

Fenerbahçe'nin hırsı isteği vardı ancak bu hafta önceki haftalardan daha etkisizdi.. Neden göstermedi bu etkiyi? Baktığında Kasımpaşa çok akıllı savunma yaptı.. Çok hızlı ataklara çıktılar. Bunların hepsini yaptılar. Penaltı gol olsaydı maçın şekli değişirdi belki. Fenerbahçe'nin etkisinin olmamasının bir nedeni de Kasımpaşa'nın iyi oynamasının etkisi var. Ama hırsında azminde hiç bir gerilme yoktu.

'FENERBAHÇE'DE ÇOĞU MAÇI VOLKAN ÇEVİRDİ'

Türkiye'nin en istikrarlı kalecisi Volkan'dır. Sevapları dağ gibi.. Sanırım evlilikte Volkan'a yaradı. Bu sene formunun zirvesinde. Çoğu maçı Volkan çevirdi Fenerbahçe'de..

'EMRE FENERBAHÇE'NİN OLMAZSA OLMAZ OYUNCUSU'

Emre'de ben bir iki haftadır düşüş hissediyorum. Merak ettim araştırdım. Emre, sakat sakat oynuyor.. Emre, normal bir dönemde olsaydı belki oynamayacak. Ancak, Fenerbahçe'nin çok kritik bir dönemden geçmesi ve sözleşme zamanı gelmesinden sakat sakat oynuyor. Ama Emre kötü de oynamıyor.. Emre, Fenerbahçe'nin olmazsa olmaz oyuncusu..

'DİA'DA DÜZELME VAR'

Ben Dia'yı beğeniyorum. Çok hızlı çok tempolu. İnanılmaz adam geçiyor.. Bunun devamliliği yoktu. O süreyi çoğalttı. Evvelde 15-20 dakika oynuyordu bu süreyi uzattı. O attığı gol sıradan bir gol gibi görünüyor ancak gol olması için atılacak tek vuruşu yaptı. Dia, Fenerbahçe için çok faydalı ve etkili bir oyuncu. Dia ve Niang Fenerbahçe'nin olmazsa olmaz iki futbolcusu.

'FENERBAHÇE'DE SELÇUK ARANACAKTIR'

Selçuk'un yokluğu , Fenerbahçe'yi çok etkiler.. Selçuk'un özelliğini hiç bir futbolcu taşımıyor. Cristian'ı koymaya çalışsan takıma denge bozulur. Selçuk nerede bir tehlike varsa orada.. Selçuk aranacaktır.. Cristian'ı koyamıyorsun yabancı sıkıntısı var.. Özer oynayacak sanırım..

'TAKIMLARIMIZDA YERLİ OYUNCU EKSİKLİĞİ VAR'

Fenerbahçe, devre arasını iyi değerlendirdi. Arkadaşlık üst seviyede. Futbolcuların bu işe ilk yarıya oranla daha ciddi motivasyon olduğunu görüyoruz. Gökhan'ın yerine oynayacak bir adam olsa belki bir iki hafta nefes alacak. Topuz için de aynısı geçerli. Yerli oyuncu eksikliği takımlarımızda var.

'LUGANO'YA ÇOK NET PENALTILIK HAREKETLER YAPILIYOR'

Kasımpaşa maçında penaltı pozisyonu yoktu Lugano pozisyonlarında... Hakemler maalesef ikili mücadeleleri görmüyorlar. Lugano'ya son maçlarda çok net penaltılık hareketler yapılıyor..

'TRABZON'U DURDURMAK KOLAY OLUYOR'

4-4'lük mücadeleye 3-3'lük skor ortaya çıktı. Bu senenin en müthiş maçıydı. 90 dakikanın sonunda seyirci mutlu oldu. Tabi televizyon başındakiler.. Futbolsever inanılmaz şekilde maçtan mutlu oldu. Ben Trabzon'un 2. yarıdan bu yana bu kadar puan kaybedecek kadar kötü oynadığını düşünmüyorum. Antalya, Ankaragücü maçlarını kazanabilirdi. Hiç hesapta olmayan maçlarda puanlar kaybetti. Engin'in istikrarsızlığı var. Burak'ın 2. yarıya durgun başladı sonradan açıldı. Umut çok durgun. Colman, halen iyi değil. Selçuk son maçlarda toparlandı. Takımın bütün yükü sanki Jaja'ya binmiş. Bu yüzden Trabzon'u durdurmak kolay oluyor. Trabzon savunması Egemen-Giray'ı arıyor.. İkisi de yan toplardan çok etkililer..

'TRABZON, GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'I İSTANBUL'DA YENEBİLİR'

Trabzonspor'un ligin 2. yarısında futbol şansı yanında değildi.. Fenerbahçe'ye Trabzon'un bu puan kayıpları ekstra moral oldu.. İyi bir Trabzon, Galatasaray'ı TT Arena'da yenebilir, Beşiktaş'ı da İnönü'de yenebilir... Her takım her hafta değişik sonuçlar alabilir... İlk 3, özellikle Fenerbahçe ve Trabzon yer değiştirerek sürekli değişecektir.. Bursa, bunlardan uzaktalar.

'KAYSERİ TRABZON MAÇINI 2. YARISINDA GALİBİYETİ KAÇIRDI'

Kayseri'yi de unutmamak lazım. Olağanüstü bir mücadele öreneği gösterdiler. 2. yarıda galibiyeti kaçırdılar. Bir penaltısını hakem vermedi. Trabzonlular boşuna isyan etmesinler o maçta Kayserililerin üzülmesi lazım. Ambarat, Serkan'ı darmadağın etti. Ziani, müthiş oynadı. Abdullah patlama yaptı ancak daha önce de bekliyorduk.

'KAYSER, AVRUPA'YA GÖZ KIRPIYOR'

Ambarat, hem güçlü, hem hızlı hem yetenekli.. Bu üçü aynı ayda bir oyuncuda bulunamaz. Kayseri, takım oyununu iyi oynuyor.. Ziani, tam bir beyin. Ambarat'a bakıyoruz hiçbir egoisti yok.. M.Eren, sonradan oyuna giriyor.. Kayseri'yi çok etkili ve istekli buldum.. Kayseri, avrupaya göz kırpıyor, ancak tepesinde Antep var. Çok iyi bir takım geliyor arkasında.. İlk 4 için müthiş bir yarış olacak..

'BEŞİKTAŞ BU GALİBİYETLE DÜZLÜĞE ÇIKMADI'

Ben Schuster'in kendimizi bulduk ifadesine katılmıyorum.. O çok keyifli Beşiktaş yoktu. Antalya'da iyi bir sonuç aldı. Beşiktaş, futbol adına hiçbir şey yapmadı. Ben Simao ve Almeida için hayal kırıklığı içindeyim. Çok da net bir söylemde bulunmak istemiyorum. Simao ve Almeida beklentilerin altında. Guti, koşmuyor. Kim ne derse desin, bal yapmayan arı diyorlar ancak bana göre Beşiktaş'ın en etkili oyuncusu Quaresma'dır.. Beşiktaş, düzlüğe çıkmadı bu galibiyetle... Dün Antalya'nın feryadını haklı buluyorum ve saygı da gösteriyorum..

'BEŞİKTAŞ-TRABZON MAÇI 3 İHTİMALLİ BİR MAÇ OLACAK'

Beşiktaş-Trabzon maçı çok keyifli bir maç olacak. Üç ihtimalli bir maç oynayacak. Trabzon, çok kolay maç vermez büyüklere karşı. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Şenol Hoca, bindiği dalı kesecek hali yok ya.. Giray'dan demek memnun değil. Beşiktaş'ın hangi silahı olursa olsun, Trabzon bu maçı kolay kaybetmez...

'KULÜP YÖMETİCİLERİ HAKSIZ KAZANÇ PEŞİNDELER'

Bu iş böyle yürümez. Hep bağıracaksınız. Ben hakemlere acıyorum. Hakemler tek nefes olsalar, görürüm bu şeyler çıkar mı? Bakıyorsun İtalya'da hakemler greve çıkıyor maçlar tatil oluyor.. Hakemlerin de üstüne bu kadar gidilmez. Yunus Yıldırım maçın en iyi bakıyorsun kafası yarılıyor.. Bu kadar gözü kararlık olmaz.. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Kulüp yöneticiler haksız kazançlar peşinde.. Onlar adaletli karar peşinde değiller kendi lehlerine karar verilmelerin peşindeler..

'BURSA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORSA ÜSTÜNE KOYMASI LAZIM'

Trabzon'un burda puan kaybetmesi, Bursa'nın moralini ciddi şekilde yükseltti.. Bursa'nın geçen seneki iştahı yok Buca galibiyetine rağmen. Batalla, Ergiç geçen seneki gibi değiller, Volkan ve Sercan hiç yok. Ömer yedek kulübesinde. Şampiyon olmak istiyorsa üstüne koymak zorunda. Bursa'nın işi kolay değil. Belediye'nin sağı solu belli olmuyor... Bu yüzden Bursa'nın işi çok zor..

'BELEDİYE HAK ETTİĞİ BİR GALİBİYET ALDI'

Belediye, ayağa pası çok iyi yapıyor.. İ.Akın, biraz takım oyununa uysa bu Belediye'nin tadından yenmez.. Çok hak ederek bir galibiyet aldılar. Seyircisinin Bozbaykuşlar'ın açtığı pankart, 'Hakem haklı beyler' bana göre bu senenin en şık pankarttı..

'BU GALATASARAY'IN TEPEDEN TIRNAĞA DEĞİŞMESİ LAZIM'

Galatasaray, derseniz zaten yenilgiye alışmışlar. İnanılır gibi değil. Alatan Erkekli'nin Pazartesi Gecesi Futbolu'nda dediği gibi 'Tepeden tırnağa Galatasaray'ın değişmesi lazım!'. Belli ki, işler iyi gitmiyor. Sayın Polat direniyor. Polat'ın karşısındaki muhalefet de direniyor. Hagi, 3 ay dolmadan infası konuşuluyor. Madem Hagi ile devam etmiyecektin, neden trabsferler ona göre yapıyorsun. Neresinden bakarsan bak, Galatasaray yönetişm şeklinin elle tutulur bir yeri yok.

'BU SIRADAN FUTBOLCULAR GALATASARAY TARAFTARINI TATMİN ETMEZ'

Tek umudu kupa. Kupayı alsa pansuman olur tedavi olmaz. Kupayı alsa da almasa da bu takıma ciddi bir rotasyon lazım. Mustafa Hoca ne diyor? Sıksan beş altı oyuncu kalmaz bu takımdan. Fatih Hoca ismi geçiyor. Fatih Hoca bu takıma gelmez.. Galatasaray, bu mevcut yönetime zaten gelmez.. Galatasaray'da olağanüstü bir kaos var.. Hagi de mutsuz. Arkasındayız diyorsun, Hagi'siz toplantılar düzenliyorsun.. Arda, mutsuz huzursuz.. Paramparça Galatasaray.. Hepimize zararı var bu Galatasaray'ın durumu. Milli takıma var, Türk futboluna var, Galatasaray seyircisine var... Büyük başarılara büyük oyunculara alışmış Galatasaray taraftarlarını bu sıradan oyuncular tatmin etmez..

'ARTIK TRANSFERLER POLAT'TAN SORULACAK'

Duyduğuma göre Transferler tamamiyle Adnan Polat'tan sorulacakmış. Adnan Sezgin'den alınıyormuş. Biliyorum değil duydum diyorum. Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başlaması lazım. Ben hep söyledim. Ben olsam Galatasaray'da devre arasında transfer yapmazdım. Hagi ile 1 buçuk sene sözleşme imzalayacaksan tamam ama sen şimdi göndermeye çalışıyorsun. Şimdi yeni bir hoca gelse dese bu adamları istemiyorum ne yapacaksın? Belki yeni stada yeni yüzlerle gidelim demiş olabilirler...

'BU FLORYA'DA BİR ŞEYLER OLUYOR'

Hagi senin C planındı. Çaresizce gittiğin hocaya transfer yaptırıyorsun. Şimdi de göndermek istiyorsun. Hagi'nin günahı ne. Kim gelseydi bu durumdan iyi olmazdı. Rijkaard'ın takımından çok mu kötü? Sen Lincooln'u oynatamadın, Elano'yu oynatamadın, Misimoviç'i aldın oynatamadın.. Bütün suçlu futbolcularda mı? Elano, Lincooln, Keita, Misimoviç bunların hepsi mi kötü? Bu floryada bir şeyler oluyor... Anlamadım gitti.

'CENK TOSUN'A HEMEN HÜCUM ETMEYİN'

Aslında Galatasaray almadı Gaziantep gitti aldı söylemleri Gaziantep'i kızdırıyor. Cenk Tosun çok etkili oynuyor. 2 ayağını da mükemmel kullanıyor. Türkiye'de çok sevildi. Önü çok açık ama yüreğim kıpır kıpır.. Acaba devamlılığı olacak mı? Acaba tuzaklara düşecek mi? Bunları çok gördük.. Gaziantep'te Tolunay ve Başkan'a çok iş düşüyor. Birden ülkede şöhret oldu. Öylesine hasret kalmışız ki böyle futbolculara hemen kaybolup gidecek diye ödüm kopuyor.. Henüz 20 yaşında. Bu şu anlama geliyor. En az 2-3 çok önemli transfer yapacaksın. Önünde çok uzun yıllar var. Özellikle bu uzun yılları saha dışında çok dikkatli geçir.. Benim şu umudum var. İbrahim Kızıl, futbolcusunu kolay kolay vermez.. Bırakın şu çocuğu Gaziantep'te oynasın, hemen atlamayın.. Türk futbolunun tadından yenmiyor şu an..

'KASIMPAŞAYI TAKDİR EDİYORUM'

Sivasspor 12 puanlık maç aldı. Buca, Konya, Kasımpaşa kaybetmiş. Sen Manisa'yı yenmişsin. Sivas, ligin en karlı haftasını yaşadı. Sanki yarış Kasımpaşa, Konya, Buca arasında gidecek.. Lige bakıyorsun 0-0, 1-1 biten maç yok. Sadece 3 takım gol atamamış. Bunlar çok hoşuma gidiyor.. Antalya ve Ankaragücü tehlikeyi hissediyorlar.. Kasımpaşa'nın şurasını takdir ediyorum. Bir sene düşmüştü ligin en fazla mücadele eden takımıydı. Bu sene de son sıradalar ama müthiş mücadele ediyorlar...

Büyüka ile dobra dobra!.. -Maraton.com.tr

Geri