böyle mouse delirmesi hayatımda görmedim.Çok acil bakın allah askına!!!!

jaser

New member
Reaction score
0
arkadaşlar mousem resmen kafayı yedi. ben evde yokken yegenim oturdu pc ye geldiğim mouse nin sağ tusu sol tuşun yerini tutuyordu. masa üstünde bir simgenin üstüne geliyorum. defalarca üstüne geldiğim o programı açıyor hiç tıklamadıgım halde. sol tık yapıyorum sağ tık aptıgım zaman çıkan "yenile, özellikler" gibi sütun çıkıyor. mouse delirmiş. ideal ayarlar nasıl bunun ya da nasıl düzeltrim. sistem geri yükleme yaptım olmadı!!! en son format kalıyor ona muhtac etmeyin beni. çok acil lütfen!!!

denetim masası - fare - sağ sol el kullanımı kısmı var burda, eğer burdan bi ayar değiştiyse eski haline getirebilirsin..

ama önerim, mouse'ı kasadan bi çıkar, tekrar tak.. windows'u da tekrar başlat, düzelecektir..

işte sana kesin çözüm kardeşim.
başlat-->denetim masası-->yazıcılar ve diğer donanım-->fare. buraya gir. orda left button yazan yere alttaki seçeneklerden click i seç. right button yazan yerede right-click i seç. sonra tamam de çık.

üzerine geldiğinde açılmasını düzeltemek içinde; bilgisayarıma gir. üstten araçlar ve en altta klasör seçenekleri de. açılan pencerenin alt kısmında öğeleri tıklatma seçenekleri diye bir yer göreceksin. orada tek yada çift tıklama ayarları var kafana göre ayarlayabilirsin. yapamadığın bir şey varsa bana özel mesaj atabilrsin.

o ayarın oldugunu biliyorum amabir türlü çıkaramaıdm.
oraları kurcaladım ve baya sonuca vardım. suan baya düzelme oldu ufak tefek arızaları kaldı. yalnız ben wireless mouse klavye takımı kullanıyorum ondan tak calıstır yapamıcam. şimdi son kalan sorunumu söylim:
hem mouse nin sol tusu hem de sağ tusu SAĞ TUŞ işlevi görüyor. sol işlevini ise herhangi bi sayfada önce sağ tusa bi kez basıp o saydayı aktif ediyor sonra yine sol tus aktif olmus oluyor. biraz karmasık gibi gelebilir. demek istediğim su an bi sol tus yok :) ama sol tusa basıp açmak istediğimiz zaman bi yeri öncelikle bi kez sağ tık yapıp sol tus aktif oluyor. bunun tam çözümü nerdedir. bir de sağ tus sol tus ayarı nerdedir. arkadaşlar tam olarak. iyi akşamlar...

fatih kardeşim sana da teşekkür edecektim ama teşekkür butonu görünmüyo sende
bu arada sende vista kurulu sanırım. çünkü denetim masasında o dediğin yerde sağ click, sol click denen yazılar yok. onun yerine sağ tusun sürükleme ve tasıma işlemlerini yapmasını isterseniz bu kutucuyu işaretleyin gibi bişey var.
ne etcez

ben vista kullanmıyorum. onların farklı olmasının sebebi benim mouse un friverından kaynaklanıyor. bu arada sen mouse un driverını yani aldığında sana verilen cd sini kurdun mu. sorun bundan da kaynaklaNabilir. sürücüyü yükle dediklerimi tekrar dene.

ayrıca teşekkürün ne önemi var canım; önemli olan gönüller bir olsun.

dün denetim masasında oynamalar yaptım mouse iyice delirmişti ben de gittim yatım. bugün format atmak için açtım mouse normale dönmüş :)
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar konuyu kapayabilirsiniz.

dün denetim masasında oynamalar yaptım mouse iyice delirmişti ben de gittim yatım. bugün format atmak için açtım mouse normale dönmüş :)
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar konuyu kapayabilirsiniz.

her ihtimale karşı yine de yeni bi mause al bence evde yedek bulunsun :D

yiğenine sorsana cünüpmuymus?

Geri