Aziz Nesin'den Atatürk'e !

Hani şu e postalarla yayılan yıllar öncesinin bilmecesininden haberdar olmayanınız yoktur.

Soru 1.

Eger sekiz cocugundan ücünün sagir, ikisinin kör, birinin zeka ozurlu ve kadinin kendisinin de frengili oldugunu bildiginiz bir kadinin hamile oldugunu bilseydiniz kurtaj olmasini onerir miydiniz?

Asagida cevabi gormeden bir de su soruyu okuyun.

---------------------------------------------------------------------

Soru 2.

Dunya liderini secme zamani ve sizin oyunuzun önemi cok buyuk. İşte adaylarin ozellikleri:

Aday A. Bir takum kotu politikacilarla isbirligi halinde, astrolojistlere danisiyor. Iki metresi var. Bir sigara yakip digerini sonduruyor ve gunde 8 ila 10 martini iciyor.

Aday B. Iki kez isten kovulmus, ogleye kadar uyuyor, universitedeyken uyusturucu kullanmis ve her aksam neredeyse yarim sise whisky deviriyor.

Aday C. Bir savas kahramani, vejetaryen, sigara icmiyor, cok nadiren bira icer ve evlilik disi hicbir iliskisi olmamis.

Hangi adayi secerdiniz? Once karar verin sonra asagi inip cevaplara bakin.

Aday A : Franklin Roosevelt

Aday B : Winston Churchill

Aday C : Adolf Hitler

Ve birinci sorunun cevabi: Eger cevabiniz evetse, Beethoven in yasamasina izin vermediniz!

Aziz Nesin gibi; şu coğrafyada sözünü esirgemeyen, hile hurdaya sapmayan dürüst insanları/aydınları bulmak neredeyse imkânsız.
Fikirlerinin ve yaklaşımlarının kalıcılığı anlaşıldıkça, ahlâkına sarıyor zevâtlar. hani şu yukarıdaki bilmecede olduğu gibi sorunlu ailelerden ve mâziden gelenlerin esas işe yarayanlar olduğunu anlamanız bu kadar mı güç?
O pir u pak lider ve kalem sahiplerinin yalan, dolan, hile ile sürdüregittikleri yaşantılarının bu coğrafyaya ne kattığını bir söyleyiverin. Bakın Atatürk'de içerdi, zamparaydı üstüne üstlük. Adam da kestirdi. Ama hep dürüsttü. Fikirleri işe yarayanlardandı. Aziz Nesin de bir nebze öyle.
O, sizlere iyi aile sahibi, güzel ilişkiler kumkuması gösterilen maşalarınızın örtüsü sıkı kapandığından olan bitenin farkında değilsiniz. Ateistmiş Nesin. İyi ki de öyleymiş. Aidiyet her zaman güzele, iyiye götürmez kişileri.
Velhasıl, bırakın adamın ahlâkını, ne demiş, ne yemiş, nerede mücadele vermiş ona bakalım.
Sağlıcakla.

nahnu' Alıntı:
Hani şu e postalarla yayılan yıllar öncesinin bilmecesininden haberdar olmayanınız yoktur.

Soru 1.

Eger sekiz cocugundan ücünün sagir, ikisinin kör, birinin zeka ozurlu ve kadinin kendisinin de frengili oldugunu bildiginiz bir kadinin hamile oldugunu bilseydiniz kurtaj olmasini onerir miydiniz?

Asagida cevabi gormeden bir de su soruyu okuyun.

Soru 2.

Dunya liderini secme zamani ve sizin oyunuzun önemi cok buyuk. İşte adaylarin ozellikleri:

Aday A. Bir takum kotu politikacilarla isbirligi halinde, astrolojistlere danisiyor. Iki metresi var. Bir sigara yakip digerini sonduruyor ve gunde 8 ila 10 martini iciyor.

Aday B. Iki kez isten kovulmus, ogleye kadar uyuyor, universitedeyken uyusturucu kullanmis ve her aksam neredeyse yarim sise whisky deviriyor.

Aday C. Bir savas kahramani, vejetaryen, sigara icmiyor, cok nadiren bira icer ve evlilik disi hicbir iliskisi olmamis.

Hangi adayi secerdiniz? Once karar verin sonra asagi inip cevaplara bakin.

Aday A : Franklin Roosevelt

Aday B : Winston Churchill

Aday C : Adolf Hitler

Ve birinci sorunun cevabi: Eger cevabiniz evetse, Beethoven in yasamasina izin vermediniz!

Aziz Nesin gibi; şu coğrafyada sözünü esirgemeyen, hile hurdaya sapmayan dürüst insanları/aydınları bulmak neredeyse imkânsız.
Fikirlerinin ve yaklaşımlarının kalıcılığı anlaşıldıkça, ahlâkına sarıyor zevâtlar. hani şu yukarıdaki bilmecede olduğu gibi sorunlu ailelerden ve mâziden gelenlerin esas işe yarayanlar olduğunu anlamanız bu kadar mı güç?
O pir u pak lider ve kalem sahiplerinin yalan, dolan, hile ile sürdüregittikleri yaşantılarının bu coğrafyaya ne kattığını bir söyleyiverin. Bakın Atatürk'de içerdi, zamparaydı üstüne üstlük. Adam da kestirdi. Ama hep dürüsttü. Fikirleri işe yarayanlardandı. Aziz Nesin de bir nebze öyle.
O, sizlere iyi aile sahibi, güzel ilişkiler kumkuması gösterilen maşalarınızın örtüsü sıkı kapandığından olan bitenin farkında değilsiniz. Ateistmiş Nesin. İyi ki de öyleymiş. Aidiyet her zaman güzele, iyiye götürmez kişileri.
Velhasıl, bırakın adamın ahlâkını, ne demiş, ne yemiş, nerede mücadele vermiş ona bakalım.
Sağlıcakla.
Valla tebrik edecegim.Benim anlatmak istedigimi,iki örnek,iki üçsatırla çok güzel anlatmışsın.Kısaca ders şu Allah'ın hediyesini nasıl verecegini kimse bilemez.Cezalandırma gibi gösterebilir ve seni dener ve "kader" der "yapmışımdır bir hatadır" deyip,isyan etmezsek,o hediyeye layık olabilirmişiz.Ben dersimi aldım "Teşekkürler Nahnu"...

WiTaMiN' Alıntı:
Ben inanmıyorum böle muhabbetlere. Bunun oğlu babam nesin diye bi kitap yazmış. diyorki ben küçükken çok iyi hatırlıyorum eve değişik değişik adamlar gelir annemin odasından çıkarlar babamda bu durumu içine atar bişey demezdi. inanmıyanız olursa

'' Babam Nesin '' kitabını okuyabilir veya internetten araştırabilir. Bu Aziz nesin denilen adam sivas olaylarında konuşma yaptığı için ezan okunurken susturun şunları biz açıklama yapmaya geldik diye ne kadar din iman düşmanı olduğunu belli etmiş. Allah peygamber din iman ezsan düşmanı olan bu aziz nesin ben öldükden sonra islam usullerine göre gömmeyin diye vasiyet etmiş ne acıki bi müslüman bile büyük abdestini yapacağında besleme ile tuvalete girerken bu aziz nesini köpek ölüsü gibi çukura girdi beğenmediği müslümanın b*ku kadar değeri yok. İşin enteresan yanı ise Oğul ateş nesinin umre ziyareti yapmayı düşünüyorum deyip umre yapması

kaynak: http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=3690

Çok doğru bir yazı yazmışsın.Teşekkürler ama arkadaşın birisi nevar bunda diyor.Tc laik diyor.Saygı duymak lazımmış yağ neye saygı duyacağım.Adam benim eve gelecek ben yokken evde yatak odama kadar girecek ben laikim diye saygı duyacam he evet şöyle saygı duyarım.Hem o adama hem eşimin kafasına birer kurşun sıkarım.Bizim örf ve adetlerimizde böyle şeylere yer yoktur.

LAİK'İ BUKADAR UZATMAYIN LAİK TEK CÜMLE DİNLE DEVLET YÖNETİLMEZ.Bunların kafası ağrısa ben laik'im diyecekler.

şimdi toprak aLtında
bağışLa atam bizi yerine
bağışLa Allahım bizi diye diLenseydim diye
kendine kızıyordur..
Allah şaşırtmasın

O kadar yazdım çizdim ancak bu yazdıklarınızımı anladınız.Yazık.Birdaha okuyun isterseniz ama vazgeçtim okumayın.bin kerede okusanız yine anlayamazsınız.

Aziz Nesin'in Atatürk'e hitaben yıllar önce yazdıkları, güncelliğini hiç kaybetmemiş..
Kısaltarak naklediyorum:

"Atam, hâlâ yaşıyorsak; edepsizlik sayesinde!
Altı oku soruyorsan, politika dehlizinde!
Yobazlarla gericiler, onlar bizden daha zinde!
Halkçılıkla devletçilik: Anlatamam, çok hazin de...
Çoktan beri sahteciler, ağır çeker her vezinde!
Tek umut var, o da yalnız, Amerikan dövizinde!
Sorma Ata'm, halimizi, hal mi kaldı anlatacak...
Yata yata çok yorulduk, tatil yaptık, izindeyiz!
Hocamız var, hacımız var, uçan kuşa borcumuz var,
Geçeceğiz Avrupa'yı ama şimdi izindeyiz!
"Türk milleti çalışkandır". Biz de senin tezindeyiz,
Dinlenmekten yorulduk da, onun için izindeyiz!
İlerledik Ata'm öyle, şimdi görsen tanımazsın,
Arasan da bulamazsın, Amerikan tarzındayız,
Bugün değil, bu yıl değil, çoktan beri izindeyiz!
Hani, "Türk, öğün, çalış, güven" demiştin ya...
Biz ilkinde takılıp kaldık, çalışmaya zaman kalmadı.
Her sabah güne başlarken, "Türküm, doğruyum, çalışkanım"
Diye bağıran, geri ve tembel nesiller yetiştirdik.
O gün yazdıklarını, bugün ağza alamayacak haldeyiz.
Seni aşmaktan vazgeçtik, sana ulaşamıyoruz Ata'm.
Şu "izindekiler"in listesini bir görsen, inanamazsın Ata'm;
Kendini tanıyamazsın. Bağışla bizi... İzindeyiz Ata'm...!"

Yüz binlerce şehit vererek kurduğumuz,
Türk gençliğine emanet ettiğin cumhuriyete artık yeterince sahip çıkılamıyor..
Atatürk Cumhuriyeti yerine Ilımlı İslam Cumhuriyeti getirilmesi olasılığı var.
Başörtüsü türbana dönüştü; yakında, türbanın peçeye dönüşmesinden korkuyoruz..
Sen bizi kapitülasyonlardan kurtarmıştın;
Şimdi ekonomimiz tamamen yabancı kontrolüne girdi. Artık,
Zaferler askerle kazanılmıyor; oylar dahil her şey alınabilir olunca,
Ülkeler sermaye tarafından rahatça işgal edilebiliyor.
"Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar,
İktisadi zaferlerle desteklenemezlerse payidar olamazlar" demiştin;
Ama artık, siyasi zaferler de parayla kazanılıyor.

"Türk tarihi tetkik olunursa, bütün yükseliş ve alçalış sebeplerinin
bir iktisat meselesinden başka bir şey olmadığı anlaşılır" demiştin;
ama şimdi ekonominin iyiye gittiği söylenirken,
Ülkemizden toprak isteyenler gittikçe güçleniyor..
Cumhuriyeti kuran silahlı kuvvetlerin bile,
Bütünlüğümüzün hiç bu denli risk altında olmadığını söylüyor..
Atam, şimdi siyaset, ekonomiden daha önemli hale geldi...
Aynen, İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi....
Atam, izinden geldik; şimdi dizindeyiz...

Yaman TÖRÜNER | Milliyet

emeğinize sağlık...

Çok güzel arkadaşlar;ilk kez bir forumda,içine gerici girmemiş bir konu gördüm.Birazdan Ateist diye başlarlar.Ateist se kendine,bana ne demezler?Ateist diyene,sana ne desen,bu sefer de tevhid'den bahsederlerde,bir kendi,,birde Nesin'in IQ'süne bakmadan...

malesefff arkadaşşş konuyu kirletecek çok zevat var mutlaka bu konuda kirlenir...

Yüz binlerce şehit vererek kurduğumuz,
Türk gençliğine emanet ettiğin cumhuriyete artık yeterince sahip çıkılamıyor..
Atatürk Cumhuriyeti yerine Ilımlı İslam Cumhuriyeti getirilmesi olasılığı var.
Başörtüsü türbana dönüştü; yakında, türbanın peçeye dönüşmesinden korkuyoruz..
''Sen bizi kapitülasyonlardan kurtarmıştın;
Şimdi ekonomimiz tamamen yabancı kontrolüne girdi. Artık,
Zaferler askerle kazanılmıyor; oylar dahil her şey alınabilir olunca,
Ülkeler sermaye tarafından rahatça işgal edilebiliyor.

"Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar,
İktisadi zaferlerle desteklenemezlerse payidar olamazlar" demiştin;
Ama artık, siyasi zaferler de parayla kazanılıyor.
"Türk tarihi tetkik olunursa, bütün yükseliş ve alçalış sebeplerinin
bir iktisat meselesinden başka bir şey olmadığı anlaşılır" demiştin;
ama şimdi ekonominin iyiye gittiği söylenirken,
Ülkemizden toprak isteyenler gittikçe güçleniyor..
Cumhuriyeti kuran silahlı kuvvetlerin bile,
Bütünlüğümüzün hiç bu denli risk altında olmadığını söylüyor..
Atam, şimdi siyaset, ekonomiden daha önemli hale geldi...
Aynen, İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi....
Atam, izinden geldik; şimdi dizindeyiz...''

aziz nesin gerçek aydın lardan biridir.maalesef dedikleri hep çıkıyor

çok güzel yazmış..ama ben hikayelerini falan da okudum.tavsiye ederim..

ama okadar takdir etmiyom...

BU ülkenin %80 aptal diye bişi demişti(yüzdelik kısmını tam hatırlamıyom..aklımda öle kalmış)

NOT:millete aptal demek de kendisinin tembelliini gösterir bence...

yine de hikayelerini okumanızı tavsiye ederim...mizahsendir...

değersiz bir insan olarak görüyorum pis ateist kendi secimidir ama bu da benim secimim yazdıklarıda kısmen dogru..

Ateist insanları sevcek değiliz. Ben Allah'a inanmıyorum diyen insanları ve Türk milletinin % 60 aptaldır diyen bi insanı şakşakçılığını yapmak bir müslüman için ne kadar doğrudur. Hz. Muhammed S.A.V. 'Kişi sevdiğiyle beraberdir! demiştir.

Şu kesin ki, dünyada beraber olamasa da ahirette olacaktır.

Keşke o atesit insanların yarısı kadar ülkenize,insanlıga bir yararınız olsa...

Aziz Nesin ustayı saygıyla anıyoruz.
%60 ı aptalı aptal dedi ama su an yaşasaydı % 80 derdi buna eminim...

Keşke o atesit insanların yarısı kadar ülkenize,insanlıga bir yararınız olsa...

Aziz Nesin ustayı saygıyla anıyoruz.
%60 ı aptalı aptal dedi ama su an yaşasaydı % 80 derdi buna eminim...

Sivas olayların dan sonra ilk röportajında bunu düzelltti

kendisini kurtarmaya gelen devlet memuru itfaiye görevlisi aziz nesini tanıyınca merdivenden atmaya kalkmıştı

yanılmışım dedi

%60 değil %90 aptal mış meğerse dedii

""Her sabah güne başlarken, "Türküm, doğruyum, çalışkanım"
Diye bağıran, geri ve tembel nesiller yetiştirdik.""

ne kadar doğru bir söz.. bu adamı doğru söyledi diye yargılamışlardı, yazık. %60 aptaldır dedi Türkiyedeki insanların davalık oldu.. şimdi yüzde kaçı? arttı kesin de..

Elais´isimli üyeden Alinti

""""Ateist insanları sevcek değiliz. Ben Allah'a inanmıyorum diyen insanları ve Türk milletinin % 60 aptaldır diyen bi insanı şakşakçılığını yapmak bir müslüman için ne kadar doğrudur. Hz. Muhammed S.A.V. 'Kişi sevdiğiyle beraberdir! demiştir.

Şu kesin ki, dünyada beraber olamasa da ahirette olacaktır."""""""

Yani arkadaşım kusura bakma ama ben seni, o yüzde %60 in içinde görüyorum. Şu yorumun ne kadar basit ve gereksiz...

Geri