Aziz Nesin'den Atatürk'e !

Tragedy

Photo Manipulator
Altın Üye
Reaction score
0
Aziz Nesin'in Atatürk'e hitaben yıllar önce yazdıkları, güncelliğini hiç kaybetmemiş..
Kısaltarak naklediyorum:

"Atam, hâlâ yaşıyorsak; edepsizlik sayesinde!
Altı oku soruyorsan, politika dehlizinde!
Yobazlarla gericiler, onlar bizden daha zinde!
Halkçılıkla devletçilik: Anlatamam, çok hazin de...
Çoktan beri sahteciler, ağır çeker her vezinde!
Tek umut var, o da yalnız, Amerikan dövizinde!
Sorma Ata'm, halimizi, hal mi kaldı anlatacak...
Yata yata çok yorulduk, tatil yaptık, izindeyiz!
Hocamız var, hacımız var, uçan kuşa borcumuz var,
Geçeceğiz Avrupa'yı ama şimdi izindeyiz!
"Türk milleti çalışkandır". Biz de senin tezindeyiz,
Dinlenmekten yorulduk da, onun için izindeyiz!
İlerledik Ata'm öyle, şimdi görsen tanımazsın,
Arasan da bulamazsın, Amerikan tarzındayız,
Bugün değil, bu yıl değil, çoktan beri izindeyiz!
Hani, "Türk, öğün, çalış, güven" demiştin ya...
Biz ilkinde takılıp kaldık, çalışmaya zaman kalmadı.
Her sabah güne başlarken, "Türküm, doğruyum, çalışkanım"
Diye bağıran, geri ve tembel nesiller yetiştirdik.
O gün yazdıklarını, bugün ağza alamayacak haldeyiz.
Seni aşmaktan vazgeçtik, sana ulaşamıyoruz Ata'm.
Şu "izindekiler"in listesini bir görsen, inanamazsın Ata'm;
Kendini tanıyamazsın. Bağışla bizi... İzindeyiz Ata'm...!"

Yüz binlerce şehit vererek kurduğumuz,
Türk gençliğine emanet ettiğin cumhuriyete artık yeterince sahip çıkılamıyor..
Atatürk Cumhuriyeti yerine Ilımlı İslam Cumhuriyeti getirilmesi olasılığı var.
Başörtüsü türbana dönüştü; yakında, türbanın peçeye dönüşmesinden korkuyoruz..
Sen bizi kapitülasyonlardan kurtarmıştın;
Şimdi ekonomimiz tamamen yabancı kontrolüne girdi. Artık,
Zaferler askerle kazanılmıyor; oylar dahil her şey alınabilir olunca,
Ülkeler sermaye tarafından rahatça işgal edilebiliyor.
"Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar,
İktisadi zaferlerle desteklenemezlerse payidar olamazlar" demiştin;
Ama artık, siyasi zaferler de parayla kazanılıyor.
"Türk tarihi tetkik olunursa, bütün yükseliş ve alçalış sebeplerinin
bir iktisat meselesinden başka bir şey olmadığı anlaşılır" demiştin;
ama şimdi ekonominin iyiye gittiği söylenirken,
Ülkemizden toprak isteyenler gittikçe güçleniyor..
Cumhuriyeti kuran silahlı kuvvetlerin bile,
Bütünlüğümüzün hiç bu denli risk altında olmadığını söylüyor..
Atam, şimdi siyaset, ekonomiden daha önemli hale geldi...
Aynen, İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi....
Atam, izinden geldik; şimdi dizindeyiz...

Yaman TÖRÜNER | Milliyet

Bu kadar kısa bu kadar öz halimizi ancak Aziz Nesin anlatırdı.
Ne güzel söylemiş: "Biz sadece Türklüğümüz ile övündük, diğerlerini unuttuk." diye.

güzel paylaşım eline sağlık...

arkadaşlar , bide bu adamı suçlayıp ona kızanlar var.o kızanlar ve suçlayanlar şu yazıyı okuyunca belki düzelir.benbu yazıyı çok sevdim herşey gayet açık ve ortada.inşallah milletimiz yol yakınken yönünü belirler.ne diğelim.ALLAH sonumuzu hayır etsin.

yahu bilader bu adam ateistmiş bunu dinlemeyin

Yaman Törüner de onun izindeymiş bu yazıyı yazdığına göre

Tez kelleri vurula!!!

Aziz Nesin...
Çok değerLi ßir adamdı we iLerici aydın görü$Leri wardı...
ßu yazıyı zevkLe okudum...
Te$ekkürLer Tragedy..

en sevdiğim eseri NAH KALKINIRIZ dır... guzel yazı cok saol

Çok güzel arkadaşlar;ilk kez bir forumda,içine gerici girmemiş bir konu gördüm.Birazdan Ateist diye başlarlar.Ateist se kendine,bana ne demezler?Ateist diyene,sana ne desen,bu sefer de tevhid'den bahsederlerde,bir kendi,,birde Nesin'in IQ'süne bakmadan...

aziz nesinin bir yanlışı bütün dogrularını sele götürdü :D bu yüzden ta,kdir edilecek adam degil , kusura bakmayın ama hala azize diyen çıkıyor :) anlama zorlugu çekiyorum :)
bazı görüşleri şakşak edilir ama bunlarda anlayanlar için farklı anlam taşır :D
en basitinden adam halen bizi birbirimie düşürebilmiş fazla söze gerek yok

Ben inanmıyorum böle muhabbetlere. Bunun oğlu babam nesin diye bi kitap yazmış. diyorki ben küçükken çok iyi hatırlıyorum eve değişik değişik adamlar gelir annemin odasından çıkarlar babamda bu durumu içine atar bişey demezdi. inanmıyanız olursa

'' Babam Nesin '' kitabını okuyabilir veya internetten araştırabilir. Bu Aziz nesin denilen adam sivas olaylarında konuşma yaptığı için ezan okunurken susturun şunları biz açıklama yapmaya geldik diye ne kadar din iman düşmanı olduğunu belli etmiş. Allah peygamber din iman ezsan düşmanı olan bu aziz nesin ben öldükden sonra islam usullerine göre gömmeyin diye vasiyet etmiş ne acıki bi müslüman bile büyük abdestini yapacağında besleme ile tuvalete girerken bu aziz nesini köpek ölüsü gibi çukura girdi beğenmediği müslümanın b*ku kadar değeri yok. İşin enteresan yanı ise Oğul ateş nesinin umre ziyareti yapmayı düşünüyorum deyip umre yapması

kaynak: http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=3690

Ateist insanları sevcek değiliz. Ben Allah'a inanmıyorum diyen insanları ve Türk milletinin % 60 aptaldır diyen bi insanı şakşakçılığını yapmak bir müslüman için ne kadar doğrudur. Hz. Muhammed S.A.V. 'Kişi sevdiğiyle beraberdir! demiştir.

Şu kesin ki, dünyada beraber olamasa da ahirette olacaktır.

WiTaMiN' Alıntı:
Ben inanmıyorum böle muhabbetlere. Bunun oğlu babam nesin diye bi kitap yazmış. diyorki ben küçükken çok iyi hatırlıyorum eve değişik değişik adamlar gelir annemin odasından çıkarlar babamda bu durumu içine atar bişey demezdi. inanmıyanız olursa

'' Babam Nesin '' kitabını okuyabilir veya internetten araştırabilir. Bu Aziz nesin denilen adam sivas olaylarında konuşma yaptığı için ezan okunurken susturun şunları biz açıklama yapmaya geldik diye ne kadar din iman düşmanı olduğunu belli etmiş. Allah peygamber din iman ezsan düşmanı olan bu aziz nesin ben öldükden sonra islam usullerine göre gömmeyin diye vasiyet etmiş ne acıki bi müslüman bile büyük abdestini yapacağında besleme ile tuvalete girerken bu aziz nesini köpek ölüsü gibi çukura girdi beğenmediği müslümanın b*ku kadar değeri yok. İşin enteresan yanı ise Oğul ateş nesinin umre ziyareti yapmayı düşünüyorum deyip umre yapması

kaynak: http://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=3690
Ya kardeş,bir yorum yapmışsın,adi bir iftira atmışsın "ben küçükken çok iyi hatırlıyorum eve değişik değişik adamlar gelir annemin odasından çıkarlar babamda bu durumu içine atar bişey demezdi." gibi ki bunu hiç bir evlat, olsa bile söylemez eger bunu burada ispatlayamazsan,vay senin Müslümanlıgına.Ayrıca konuya kaynak gösterdigin kısayol,iddialarını desteklemek bir yana tam tersi şeyler söylüyor bilgine.

ateist miş ulan ateist die yalancımı olunur laik T.C inanmayana saygı nerde ? bu kdr olur

64general1' Alıntı:
Ya kardeş,bir yorum yapmışsın,adi bir iftira atmışsın "ben küçükken çok iyi hatırlıyorum eve değişik değişik adamlar gelir annemin odasından çıkarlar babamda bu durumu içine atar bişey demezdi." gibi ki bunu hiç bir evlat, olsa bile söylemez eger bunu burada ispatlayamazsan,vay senin Müslümanlıgına.Ayrıca konuya kaynak gösterdigin kısayol,iddialarını desteklemek bir yana tam tersi şeyler söylüyor bilgine.

Kaynak: http://images.google.com.tr/imgres?...mages?q=Babam+Nesin&gbv=2&svnum=10&hl=tr&sa=G

Dostum onu ben değil aziz nesinin kendi oğlu söylüyor... İlk mesajımdaki verdiğim kaynak oğlunun umreye gitmesi ile ilgili haber kitapdaki aldatma olayı bu mesajımda bunları yeterli bulmuyan babam nesin kitabını okuyabilirler.

Allahı inkar eden adamın doğru bildiğim şeyi söylese bile onu desteklemem. Çünki o hayattaki en doğruyu bilememiş boş geçen hayatı içinde. Aziz nesin hayranı olanlara saygı duyarım o ayrı mesele bu benim şahsi görüşüm. Allahı bilmeyen adam boş bi teneke gibidir nasıl tekme atarsan ona öle ses çıkarır.

Buda oğlunun babası için dedikleri...

Ateş Nesin, "Babam arada kaybolurdu. Uzun süre ortada olmuyordu. Bir akşamüstü yemek saatinde ansızın eve gelen babam içeride beklemediği misafirle karşılaşınca anneme iki tokat attıktan sonra boşandılar" dedi.

Yazar Aziz Nesin'in oğlu Ateş Nesin, kısa bir süre önce piyasaya çıkan "Babam Aziz Nesin" isimli kitabında annesi Vedia Hanım'ın babasını aldattığını söylüyor. Ateş Nesin'in kitabında ünlü yazarın hapis ve sürgünle geçen yaşamına ilk kez aileden biri tarafından ışık tutuluyor.

Kitabında, Aziz Nesin'in politik muhalifliğinden dolayı sürekli polis tarafından takip edildiğini ve arada tutuklandığını yazan Ateş Nesin, "Babam arada kaybolurdu. Uzun süre ortada olmuyordu. Bir akşamüstü yemek saatinde ansızın eve gelen babam içeride beklemediği misafirle karşılaşınca anneme iki tokat attıktan sonra boşandılar" dedi. Röportaj sırasında zaman zaman gözleridolan Ateş Nesin, babasına olan özlemini sıklıkla vurgularken, "insani bir hata yaptı" dediği annesini hala affedip affetmeme ikilemini yaşıyor.

Ateş Nesin, o günleri şöyle anlatıyor: "Laleli'deki küçücük ahşap evde oturuyorduk. Babam, yazdığı yazılardan dolayı sürekli olarak polis kovuşturmasındaydı. Sık sık tutuklanırdı. Arada sürgün de edilirdi. Annem 20 yaşında çok güzel bir kadındı. Ekonomik olarak durumumuz hiç iyi değildi. Büyükbabam Abdülaziz Bey, evinin bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri satarak geçimini temin ederken, bir yandan da bize yardımda bulunmaya çalışıyordu. Yiyecek yemek dahi bulamıyorduk. Annem'in bir ara kadınlı erkekli arkadaşları peydahlandı.İki gözlü odada rakı sofraları kurulurdu. Komşularımız eşli veya kadınlı erkekli gelirlerdi."

"İKİ TOKAT ATARDI"
"Bir akşam ansızın babam eve gelir ve büyük bir şaşkınlık yaşar. Ablamla ben korkudan hiçbir yere bakmamaya çalışarak büzüldüğümüz odanın bir köşesinde 'şrak' diye iki tokat sesi duyarız, o kadar... Babam, ölümünden iki yıl önce, Teşvikiye'deki evinde eşim Ayşegül'ün yanında, ölünceye dek unutmadığı bu olayla ilgili bize dertlenerek bakın ne dedi: 'Anneniz yabancı bir adamla sofrada bluzunun düğmeleri açık oturuyordu. Beni, yani kocasını karşısında görünce toparlanıp bluzunun düğmelerini iliklemeye çalıştı!" Ateş Nesin'ineşi Ayşegül Nesin de eşini doğrulayarak o günü şöyle anlatıyor:

ALİ NESİN: DOĞRU
"Babam, Teşvikiye'deki evde Ateş'in anlattığı gibi Vedia Hanım'ın kendisini aldattığını söyledi. Babam, hâlâ kayınvalideme aşıktı. Evlenmeden önce nikah davetiyesini Vedia Hanım'a götürdük. Beni çok sevdi. Sonra görüşmelerimiz devam etti. Ancak ben cesaret edip o günü soramadım, ama anlatımlarından Aziz Nesin'in Bursa sürgününün aralarındaki ipleri tamamen kopardığını anladım." Aziz Nesin'in oğlu Prof. Ali Nesin de ağabeyi yazar Ateş Nesin'i doğruluyor ve "Ateş Nesin annesinin aldatma olayını sık sık bana anlatıyordu" diyor.

yorumlarınızı konuyla alakalı yapın lütfen..

Kardeş;Alıntıların ve açıklamaların için teşekkürler fakat ilk postunda aynen "Bunun oğlu babam nesin diye bi kitap yazmış. diyorki ben küçükken çok iyi hatırlıyorum eve değişik değişik adamlar gelir annemin odasından çıkarlar babamda bu durumu içine atar bişey demezdi."şeklinde yazmışsın oysa açıklaman çok farklı çünkü onurlu bir insan ki Aziz Nesin bana göre o tarz bir insan ve bir insan hakkında "eve degişik insanlar gelirdi bu adam içine atar bir şey demez dersen,O insana pezevenk demekle aynı anlama gelir.Oysa alıntılarında işin öyle olmadıgı,açıkça görülüyor.Aziz Nesin'in oglu bir özel durumunu,samimice birilerine açıklıyor ki açıklamasında "Babam arada kaybolurdu. Uzun süre ortada olmuyordu. Bir akşamüstü yemek saatinde ansızın eve gelen babam içeride beklemediği misafirle karşılaşınca anneme iki tokat attıktan sonra boşandılar" ve "Babam, ölümünden iki yıl önce, Teşvikiye'deki evinde eşim Ayşegül'ün yanında, ölünceye dek unutmadığı bu olayla ilgili bize dertlenerek bakın ne dedi: 'Anneniz yabancı bir adamla sofrada bluzunun düğmeleri açık oturuyordu. Beni, yani kocasını karşısında görünce toparlanıp bluzunun düğmelerini iliklemeye çalıştı!" şeklindeki açıklamaları dedigin gibi degerlendirirsen,o insan Ateist bile olsa,o insanın hakkını gaspedersin ve buda bana göre hem insani,hemde dini açıdan bir zaaftır.Tabi Ateistin hakkı olamaz diyorsan,katılmamakla birlikte senin görüşündür derim.Ayrıca bir olay olmuş ve Aziz Nesin her insanımız gibi tepkisini vermiş ve boşanmıştır.Bu tür olaylarda,bu tür olaylar benim başıma gelmez diye hiç birimiz ahkam kesemeyiz.Ben bir insan olarak büyük konuşmalarımın hemen herbirinin cezasını almış biri olarak gerekli dersleri çıkartabilmiş bir insanım.Hiç bir olayı ve kişilerin kişisel tercihlerini olayı dışardan gördügümüz gibi,degerlendirmeme taraftarıyım ki Aziz Nesin gerçekten çok zor bir alan olan siyasi-komedi yazma konusunda çok güzel eserler vermiş,başta gelen yazarlarımızdan biridir.Böyle bir insanın aklını yok sayıp,kişisel tercihinede saygı gösterememek,bilmiyorum ne kadar dogru olabilir.Aziz Nesin'i boş tenekeye betzetmişsiniz ki bu da bana göre yanlış ki,eger Allah'a ve kadere inanıyorsak,Allahımızın da hiç bir şeyi amaçsız yaratmayacagınıda bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Geri