- Katılım
- 23 May 2010
- Mesajlar
- 10,583
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
* Kişi başına 150 g et
* 0.2 g tarçın
* 25 g yağ
* karabiber ve tuz
* 50 g tuza koyulmuş veya 20 g taze yaprak
* 1 adet soğan
* 20 gr pirinç
* 50 gr yoğurt
* 20 gr maydanoz ve dereotu
* nane
Yapılışı:
Et yağsızsa ete yağ koyulur.
Et soğanla kıyma makinesinden geçirilir.
Kıymaya ince doğranmış sebze, karabiber, tuz, pirinç katılarak karıştırılır.
Üzüm yaprağının sapı kesilir, yıkanır ve kaynar soda yumuşatılır.
Tuza koyulmuş yapraklar suda yıkanır, kaynar suda bir az kaynatılır.
Her yaprağa 25 g olacak şekilde kıyma koyulur, sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine bir az bulyon dökülür ve pişirilir.
Yaprak sarması kısık ateşte 50-60 dakika sürede pişirilir.
Sofraya verilirken yanına sarımsaklı yoğurt koyulur.
* 0.2 g tarçın
* 25 g yağ
* karabiber ve tuz
* 50 g tuza koyulmuş veya 20 g taze yaprak
* 1 adet soğan
* 20 gr pirinç
* 50 gr yoğurt
* 20 gr maydanoz ve dereotu
* nane

Yapılışı:
Et yağsızsa ete yağ koyulur.
Et soğanla kıyma makinesinden geçirilir.
Kıymaya ince doğranmış sebze, karabiber, tuz, pirinç katılarak karıştırılır.
Üzüm yaprağının sapı kesilir, yıkanır ve kaynar soda yumuşatılır.
Tuza koyulmuş yapraklar suda yıkanır, kaynar suda bir az kaynatılır.
Her yaprağa 25 g olacak şekilde kıyma koyulur, sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine bir az bulyon dökülür ve pişirilir.
Yaprak sarması kısık ateşte 50-60 dakika sürede pişirilir.
Sofraya verilirken yanına sarımsaklı yoğurt koyulur.