Az Uyku Cok Ismı? Yoksa Daha Fazla Uyku Daha Fazla Ismı?

Mephisto

R€B€L
Altın Üye
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
Merhaba arkadaslar sımdı sızlere bı kac sorum olcak =)
Konumuz uyku meselesı kımımız gunde 10-12 saat uyur kımımız 3 saat 5 saat yeterli gelır.
Kısıden kısıye degısıo ıste bılındıgı gıbı ama soyle bısı var az ıs cok uyku yada tam tersı cok ıs az uyku mantıgı dogru olabılırmı?

Yanı daha az uyuyan ınsan daha cok verım verebılır ve zamanını dolu doluya gecırmeyı tercıh etmıs olmuyomu?

Cevremızde az uyuyan ınsanlar cok uyuyan ınsanlar vardır herhalde yada kendemızden yola cıkarak soyleyelım bunu bu uyku konusuna takmıs durumdayım =)

Gunluk genelde 6-7 saat uyurum ıstısna durumlarda 5 e kadar ındıyı oluo arada.

Ayrıca bıldıgıme gore az uyku omru kısaltırmıs dogruysa eger buna ragmen az uyuyarak verımlı olunabılırmı napmak lazım daha az uyuyabılmek ıcın?
Eger tam tersını savunursanız o dogrultudada goruslerınızı belırtın"az uyku verımı dusurur" gıbı

Bu konuyu genıs genıs tartısalım :goz:

uyudugumuz zamanların kayıp olduğunu düşünüyorum,
gün içinde 1 2 saat şekerleme yapmış isem gece 2 saat uyku yetiyorda artıyor bile =)
normalde zaten 5 saat uyku kime niye yetmesin ki ?
günü dolu dolu yaşamak lazım , Sabahıyla Akşamıyla Gecesiyle

reactor aynen katılıyorum

bende en fazla 4saat uyuyabiliyorum

bide tavsiye eğer 6saatten fazla uyursanız rüya görmeye başlarsınız

ben sırf görmemek için 4 uyuyorum +rüya değil kabus bendekiler

reactor aynısını dusunmekteyım bende zaten, bu yuzden ne yapmalıyız kı uykusuz bı ınsanlık ıcın :D (pekte abartmayalım)

senın soyledıklerın dogrultusunda anladıgım herhalde gunduzde 1-2 saat kestırcez

daha sonradan gelen cevaplara gore ıyıce bakalım

wallahi ben günde bıraksalar 13 14 saat uyurum çok sewiorm uykuyu ama werimlilik çok as oluo we saten mayışıklıı üstümden atamıorm basen günde 2 3 saat uykuyla yetinmek sorunda kalıorm we o gün çok fasla enerji dolu oluorm werimlilik daha fasla oluo yane baş ağrısı yapması dışında tabi :) keşke hergün 2 3 saat uyku yetse :)

as uyku çok iş yane ;)

az uyku verimi düşürmez bencede ben bazen hiç uyumadan ertesi güne devam ettigim çok oldu ve pek sıkıntı çekmedim öyle zamanlarda , aksine çok uyudugum gecenın sabahı tembellik çöküyo üstüme :) hiç kalkıpta dışarı çıkmak istemiyorum çok uyukudan sonra.

en iyisi arayı bulmak ne az ne çok uyumak ;)

huseyın abı sen androıd olmusun yaa:saskin

wala benım ıcın gunde 6 saat uyku yeterlı ondan sora zınde kalıyorum ama bunun yanında yemem ıcmem yada yorulmam gbı ıstısna durumlarda bu uyku saatı 10 ve 10 un ustune cıkabılıo bıde yattıgım zamanları genelde duzenlı tutmaya calısırım..ama react0r abı sen ucmusun yaa:saskin

günün 1/3 kuralı var bilenler için :D tabi bu benim için mantıklı derim ;) ne fazla nede az hem hantallaşmıyacaksın hehehe düzenli olmak gerekir

bnce en ideal uyku 8 saat fln fazlası işe yaramıo tembellik oluyo aksine azda uyursam btn gün uykum oluyo yine tembellik oluyo en iisi bnce 8 saat:D:D

viroutic' Alıntı:
günün 1/3 kuralı var bilenler için :D tabi bu benim için mantıklı derim ;) ne fazla nede az hem hantallaşmıyacaksın hehehe düzenli olmak gerekir

eft biliorumm günün 8 saati çalışmak 8 saati sevdiğin şeyleri yapmak 8 saatide uyumak yani 1/3 ü oluyo ;)

Bir insan ömrünün YArısını hatta BAzılarımız YArısından fazlasını uykuda geçirmesi biraz düşündürücü..

bence günde 6 saat uyku şart. bazen ben 3 saatlik uykuyla, hatta hiç uyumadan da gün geçirdiğim oluyor. verimsiz olmuyorum belki ama denge bozuluyor. her şeyin orantılı olması gerek. uyku, iş, eğlence farketmez.

fazla uyku tembellik, az uyku yorgunluk ve hatta daha ileride hastalık getirir. :D

ya ben son 3 günümden örnek vereyim ilk gün 4 saat uyudum ve hiçbir problem yaşamadım....
2. gün 7 saat uyudum çok rahat güzel bi gün oldu fazla yorulmadım..
ama son gün 10 saat uyudum ve gün kabus gibi geçti..sürekli uyumak için fırsat kolladım ve 2 saat extradan kestirdim gün içerisinde....bence en iyisi düzenli bi miktarda uyumak o da kişinin bünyesine göre deişir(6 veya 7 veya 8 saat)...bana en uygunu 8 saat uyumayı sevmeyip çok uyuyan birine göre gayet ii bişey...

beyler yanlış olmassa bir yerde okudum. günde 6 saat uyku yetişkinlerde yetiormuş galiba (17-33 yaş arası yanlış hatırlamıorsam) küçük arkdaslarımızda 12 saat büyümek için gerekliymiş ben de 6 yada 7 saat uyurum verimlilik süper :D

Geri