Az Laf Çok iş..

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
2ypakps.jpg

Anlatmak istediğimiz şeyi en kısa yoldan nasıl anlatabiliriz ? Uzun uzun yazıp hiçbir şey anlamamış bir surat ifadesi görmek mi güzel yoksa kısa bir atasözü edasıyla bir cümle yazıp sırtına onlarca anlam mı yüklemek güzel ?
İnternet sitelerinde sıkça karşılaştığım uzun uzun sonunu merakla okuduğum onlarca yazı ile karşılaşıyorum. Maalesef hep sonunda hadi be sende! Buna mı zaman ayırdım şimdi ben diye hayıflanıyorum. Bu dediklerimi okuyanlarda sorun sende birader. Biz yazdık anlayan anladı diyodur eminim.
Yeni bir trendin başlangıcı olsa gerek. Marjinal kelimeler eski türkçeden araya serpiştirilmiş söylenmesi hoş duyulması daha bir hoş sözler..
Profesyonel yazar olmasalarda amatör ruhu iyi yansıtan bu işte ben de varım arkadaş! diyebilecek kadar cesur ve azimli insanları görmek cahillikten uzaklaşıp okur yazar kesime geçiş yapan bir kuşağın ayak seslerini duyurmak çok güzel.
Onlarca yıl öncesinden bugünümüze binlerce atasözü ulaştıran atalarımız onlarca yıl sonra atasözü üretemeyen bir topluma ne gözle bakıyordur ? Kulaklarına küpe olsun diye söyledik onlar burunlarına hızma yapmış diyolardır herhalde.
Umarım yeni kuşak olarak gösterişten çok saklayacak birşeylerimiz olur..

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    28.5 KB · Görüntüleme: 62

Bloğun Hayırlı Olsun KaRma ...
Güzel Tespitler :)

Yaratıcı ve herkesin anlayamayacağı bir yazı, eline sağlık Özcan. Bekleriz devamını :smile:

Tesbitler son derece güzel bir o kadarda anlamlı...
Kelimelerin gücüne inanmak lazım...hem rezil hemde vezir eder...:smile:

Geri