Aysal'ın sınavı

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Ünal Aysal genel kurulda ayakta alkışlandığı sözü söyleyeli daha çok olmadı. “Galatasaray’ın bu süreçten leke almamasını sağlayan geçmiş tüm yönetimlerimize şükranlarımı sunuyorum” demişti. Sözünü geri alma zamanı. Hem de hemen...

Adnan Polat dün Hakan Ünsal’ın yazdığı gibi, hem Hakan Ünsal’a hem de pek çok medya mensubuna Bülent Tulun’un Sasa İliç transferinde kulübü zarara uğrattığını söylemişti. Hatta hikaye şudur:

Başkanlık görevine gelen Adnan Polat hesapları inceler. İliç’in sözleşmesindeki belirgin iyileşme üzerine Sırp futbolcuyu çağırıp menajerinin iyi iş yaptığını söyler. İliç, “Benim menajerim yok ki” der. Polat, yazılı olarak bu beyanı imzalatır. Sonra İliç’in kağıt üzerindeki menajeri aranır. Menajer, İliç’in menajeri olmadığı gibi Galatasaray’da da futbolcusu bulunmadığını söyler. Halbuki belgelere göre menajer 3 kez kulübe gelerek bir kez de hesabına para aktarılarak komisyonunu almıştır. Menajer, “Ben hayatımda Türkiye’ye de gelmedim” der. Ve bu ifadeyi yazılı olarak da gönderir.

Bunların hepsi iddia. Adnan Polat’a abimin rahmetli olmasından sonra yazdığım ilk yazının ardından gittim. Galatasaray’da yolsuzluk yapan varsa ve yanına kâr kalıyorsa suç ortağı olduklarını söyledim ve her Galatasaraylı muhabirin konuştuğu belgeyi istedim. Önce, “Öyle bir şey yok” dedi, “Yanlış hatırlıyorsun”... Sonra, “Evrakları bir inceleyeyim, bir şey bulursam yardımcı olurum” diye konuştu. Dün emniyette bu konuyla ilgili ne dediğini bilmiyorum.

Bülent Tulun’un, Adnan Polat’a yazmış olduğu mektup ise düne kadar bir şehir efsanesiydi. Gazeteci Tahir Kum’da olduğunu duymuştum ve defalarca kendisinden istedim. O da, “Yok” dedi, nihayetinde o mektup da elimize geçmedi. Ama en sonunda mektubun orjinalini emniyet yetkililerine Galatasaray’ın profesyoneli Bülent Tulun verdi. Bülent Tulun’un mektuptaki iması vahim. Bu dili kullananlar bilirler ki, Bülent Tulun, Adnan Polat’a, “Teşvik primi olarak kulüpten çıkarttığınız parayı inşallah teşvik için kullanmışsınızdır, cebe indirmemişsinizdir” diyor.

Bu mektubu yazan, Ünal Aysal’ın danışmanı.

Muhtemelen iki iddia da doğru. Şantaj kültürünün yansıması olan mektupla, “Siz benim yolsuzluğumu deşifre etmeye kalkarsanız, 1.5 milyon Dolar’ı açıklamak zorunda kalırsınız” diyerek aba altından sopa gösterilmiş. Ve o rest de görülememiş! Adnan Polat emniyette, “Böyle bir mektuptan dün haberim oldu” demiş. Acaba Tulun mektubu yanlış adrese mi göndermiş?

Birincisi; temizlik timsali Aysal, o makbuzlardaki tüm imzaları inceletmeli. O makbuzlardaki imza gerçekten ödendiği iddia edilen kişilere mi ait? Değilse, zaten bu işlemi yapanlar savcılığa önce evrakta sahtecilikten gönderilmeli. İmzalar gerçekten sahteyse paranın nereye gittiği de araştırılmalı. Teşvik primi olarak mı gönderildi, simsarlara mı kaptırıldı, cebe mi indirildi! Çalındıysa geri de alınmalı... Ödemeler gerçekse Galatasaray Başkanı’na bu üslupta yazı yazan profesyonele hesap sorulmalı.

“Arkadaşlar birbirlerine sitem etmişler ya da iftara atmışlar” diyerek kapatılamayacak kadar önemli bir konudur. Tulun’un iddiası doğruysa Adnan Polat, Galatasaray üyesi olarak bile kalamaz.

İkincisi; Adnan Polat’ın gazetecilerle paylaştığı iddia doğruysa -ki kendisine sorup kolaylıkla öğrenebilir- Bülent Tulun’un Galatasaray Kulübü’yle tüm ilişiği kesilmelidir.

Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan Galatasaray, samimiyet sınavını Aysal ile verecek.

Hakan Can

Kaynak

Geri