Ayrılık erkeği mahvediyor!!!

Reaction score
0
tukenmis3vw.jpg
Biten bir ilişkinin ardından hep kadınların acı çektiği düşünülür oysa, erkekler duygularını içine atarak güçlü görünmeye çalışsalar da aslında daha büyük darbe alıyor...

Ayrılık her ne kadar kadınları daha çok etkiliyor gibi düşünülse de aslında erkekler bu durumu daha zor kabulleniyor. Yapılan araştırmalar, erkeğin böyle bir durumda duygularını gizleyerek, sıkıntılarını içine attığını ve kaybeden taraf olduğunu göstermemek adına, güçlü durmaya çalışırken ani bir bunalıma düştüğünü gösteriyor. Uzmanlar terk edilmiş erkeklerde korku, depresyon, kalp hastalıkları, nefes darlığı, aşırı terleme gibi bulgulara rastlıyor.
Erkek paylaşmak istemiyor
Kadınlar bir ilişki bittiğinde, terk edildiklerinde bunu mutlaka dostlarıya paylaşıyor ve anlatarak rahatlıyor. Oysa erkekler bu konuda kadınlardan çok farklı. Onlar bu konuyu kimseyle doğru dürüst konuşamıyor. Konuşamadıkça da sıkıntıları farkına varmadan artıyor. Genelde kadınlar ilişkilerinin iyi gittiği zamanlarda bile akıllarına ayrılığı getiriyor. Yani akıllarının bir köşesinde 'ya ayrılırsak' düşüncesi her zaman duruyor. Bu da onu ayrılığa karşı daha güçlü yapıyor. Oysa erkekler genelde kadınlara göre ilişkiler hakkında bu kadar ince ayrıntılara kadar düşünmediğinden ayrılığı aklına getirmiyor. Ayrılık kelimesi ancak ilişkide bir sorun çıkınca akıllarına geliyor. Bu durum da onların hazırlıksız yakalanmalarına neden oluyor.
Ağlamak rahatıyor
İçe atılan duyguların dışa vurulmasını sağlaması açısından ağlamanın depresyonu önleyici özelliği var. Kadınların psikolojik olarak erkeklere oranla ağlamaya daha yatkın da olsalar aslında erkeklerin de buna ihtiyacı var. Ağlamak erkekler tarafından zayıflık belirtisi olarak kabul ediliyor. Oysa erkeklerin de ağlamaları ruh sağlıkları açısından son derece yararlı ve gerekli. Duygularını gizleyen, yaşadığı psikolojik sorunları dışa vuramayan erkek, fiziksel olarak da ayrılıktan etkileniyor.

EVet erkeklerde aynı acıyı yaşar bence ama dışarı yansıtmazlar eline sağlık kızlcım..

ne güzel konuşmussun be akrep hemde bunu bir bayan söyleyince daha bi hoşuma gitti :)
bencede en çok erkek ler üzülür hele bide balık burcuysa daha da çok üzülür ;)
of of eski günler geldi aklıma be yaşlanınca dicemki bu hayatta 1 senem boşa geçti onun ardından üzülerek,kendimi unuttuğum için...

eet ağLatın erkekLeri nihahahaha !
:p

Yasssık bise yafff.. :) ama haklısınız,bu bilinen bi gerçektir,ben sevgilimden ayrılalı 2 yıl oldu ama hala aynı acıyı çekiyorum...hiç bir değişiklik yok yani,ama bu bence bi kız olsaydı unutması daha kolay olurdu onun..erkekler sanılanın aksine daha bi duygusal sanırım..en azından ben bi balık burcu erkekiyimmm ve durum boole yani ;)

euehe ayrılık erkegimi mahvedio :D ii düsünün bakalım ;) walla kım ayrıldıysa en cok karsı taraf mahvoluyo eskide kalmıs o severek ayRılanlar ;)

benım cevremdekı kızlar daha cok mahvoluyo ayrılıkta :cool: kendi gözlemlerim :D

iSpiYonCu' Alıntı:
euehe ayrılık erkegimi mahvedio :D ii düsünün bakalım ;) walla kım ayrıldıysa en cok karsı taraf mahvoluyo eskide kalmıs o severek ayRılanlar ;)

benım cevremdekı kızlar daha cok mahvoluyo ayrılıkta :cool: kendi gözlemlerim :D
eskide kaldı o kızlar :cool:

iSpiYonCu' Alıntı:

işte kızların anlayamadıkları şey aslında bu :)

aSLihaN' Alıntı:
eskide kaldı o kızlar :cool:

Bana kalkıp bitmiş hiçbir ilişkinin ardından hiç üzülmedim,sızlanmadım demeyeceksin heralde :)

umarım son editim olur... flood yapma...!!!!!!!!

Kızdırma benim arkadaşımı döverim bak seni!!!!:D

katılıyorım...

bi de erkekler cokkk zor unutur!....................................

kızılcığım benim için hazırlamış bunu belli

ewt bu tezin gerçekliği için bana bakabilirsiniz 4.5 aydır ruh gibi yaşıorum yaptığım tek şey ya slipknot yada trivium dinlemek ve sanal bi şekilde yaşamak harbiden perişan oldum yaws :s:s:s

kimse bitecek diye baslamıo ilişkiye..kızlar cok rahat aglayabilio ama biz erkekler zayıflık denen basit duyguya kapılıp içimize atıoz..esasında göz yası cok hassastır salakca nedenlerden dolayı dokulmez..eger seven erkek onu hayatındaki her noktaya aldıysa gercekten aglamalıdır...dunya sanki duruo sanki yaprak kıpırdamıo sanki herkes sana inat guluo:( hayat onunla anlamlı oluosa aglar walla...

ama seven hiç kimse ayrılmasın ayrılık onlara hiç ama hiç yakısmıo

dünyanın en güzel kızı olsa bile bir insan benden ayrılıyorsa demekki beni sevmiyordur ben de öldürsen onun peşinden koşmam

ErkekLer BeLLi Etmez Ama, Herşeyin Bi TeLafisi Var :D

Hayret yaaa ilk defa çok güzel ve doğru bi konu görüyorum erkekler hakkında..!

Kızlar genelde yaygaracı olduğu için daha fazla üzülüyo gibi gözüküyo..!

Erkeklerse içinde yaşar..! O heybetli karizmanın altına ne acılar gizlidir kimse bilmez..! Çok yakın dostları haricinde..!

Kimin ayrıldığı önemli değil aslında..! Ortada bi sevgi vardıysa iki tarafta üzülür ama daha çok erkek üzülür; çünkü erkeklerin sevgileri daima daha çoktur..! Bu yüzdende kızların üzüntüleri şiddetli ama çabuk geçer..! Bir erkeğin acısı hiç bitmeyebilir..!

Bütün erkeklere Ferhat Göçer'den Yastayım şarkısını armağan ediyorum..!

tamam erkekler de acı çekiyo olabilirler ama bayanlar kadar olamas.. biz daha duygusalız yani..

fatu vallahi ben yazıcaktım bunların çoğunu, erken davranmışsın yine :)
herzamanki gibi bayanların daha duygusal olduklarına katılmıyorum.
bayanlar tepkilerini daha fazla dile getirdikleri için öyle görünüyo...
ağladığımı söylemekten veya göstermekten hiç çekinmedim ama geceleri yatağımda sessizce ağlamayı tercih etmişimdir çoğu zaman...

Geri