Merhaba arkadaşlar dizüstü bilgisayarım anakart arızası nedeniyle çalışmıyor. Bilgisayarımın HDDsindeki veriler benim için önemli olduğu için HDDyi söküp başka bir dizüstü bilgisayara SATA-IDE çıkışları USBye çeviren bir kablo vasıtası ile bağladım. Disk sürücüsü yüklendi ve eklenen donanım kullanıma hazır uyarısı çıktı. Bilgisayarım a baktığımda yeni taktığım HDDyi göremedim. Aygıt yöneticisine baktım, disk sürücüleri altında USB device olarak gözüküyor. İnternetten araştırdım benzer sorunlar için çözüm yolu olarak "bilgisayarım > sağ klik > özellikler > Yönet > disk yöneticisi > diskinizi bulup bir parametre atarsanız ( F: gibi) sorun ortadan kalkar." denilmiş yalnız bu yöntemden sonra HDDnin formatlanması gerekiyormuş. HDDnin içindeki verileri kaybetmeden bu sorunu çözmek istiyorum. Başka birisi bu sorun için "dosya ayırma tablosu uçmuş olabilir. partition magic tarzı bir programla geri getirmeyi deneyebilirsin" demiş. Bu yöntemi uygulayan arkadaş olumlu bir sonuç aldığını "Sağolasın dostum partition magic ile hallettim. Bölümü kurtar seçeneğinden sorun düzeldi." diyerek ifade etmiş.
HDD içindeki veriler çok önemli olduğu için ( 2 yıllık word excel powerpoint çalışmalarım) kötü bir sonuç almaktan korkuyorum. Bu yüzden sizlerin de tavsiyelerinizi almak istedim.
Partition Magic programını hiç kullanmadım. Bu programın kullanımı ile ilgili, özellikle bölümü kurtar seçeneği, resimli bir kaynak bulabilirmiyim?
Bu sorunu format çekmeden çözemezsem dosya kurtarma programlarıyla office dökümanlarını kurtarma şansım ne kadardır?
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
HDD içindeki veriler çok önemli olduğu için ( 2 yıllık word excel powerpoint çalışmalarım) kötü bir sonuç almaktan korkuyorum. Bu yüzden sizlerin de tavsiyelerinizi almak istedim.
Partition Magic programını hiç kullanmadım. Bu programın kullanımı ile ilgili, özellikle bölümü kurtar seçeneği, resimli bir kaynak bulabilirmiyim?
Bu sorunu format çekmeden çözemezsem dosya kurtarma programlarıyla office dökümanlarını kurtarma şansım ne kadardır?
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.