Ay Tutulması (Kendi Çekimim)

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
300px-Moon_eclipse.gif

Ay kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve ayın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür. Güneş karşı düğüm noktasında veya ona yakın olmalıdır. Bu şartlar altında Dünya'nın gölgesi Ay'a düşer. Bu 1.360.000 km uzanan gölge konisi ay uzaklığından yaklaşık 8800 km geniştir. Ay saatte 3456 km hareket ettiği için, ortalama Ay tutulmasının zamanı yaklaşık 40 dakika ile bir saat arasında değişir. Ay tutulması, yeryüzünün ayın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir.

300px-Eclipse_lune.jpg

Ay'a karşı olan Dünya yüzeyine çarpan güneş ışınları Dünya'nın atmosferi tarafından kırıldığı için, Ay tutulmasında Ay tamamen kaybolmaz. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, Dünya'nın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu güçsüz ışık kalıntıları görünürlüğü mahalli atmosferik şartlara bağlı olarak Ay'ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır.

Dünya, Ay ve Güneş'in bazı değişik durumları Kısmi Ay Tutulmasını sağlar. Bu durumlarda Ay'ın üzerine Dünya'nın tam gölgesi değil, kısmi gölgesi düşer.

Ay tutulması genellikle yılda iki kere ortaya çıkar. Bazı özel durumlarda ay tutulmasının hiç ortaya çıkmadığı veya üç defa ortaya çıktığı da olabilir.​

Bunlar da benim çekimlerim. saat 23;00 ve 24;00 sularında çektim.

160820081353.jpg

160820081354.jpg

160820081360.jpg

160820081363.jpg

160820081364.jpg

160820081365.jpg

160820081366.jpg

160820081367.jpg

160820081368.jpg

160820081369.jpg

Mübarek günde böle bişey olması gerçekten müthişti...

anında bilgilendirme işte bu anca hackhellde olabilri.. eline sağlık sonsuzluğa...

Biraz önce bende çektim,
senin çektiklerine çok benziyor :hhmanD

emeğine sağlık..=)

herzamanki gibi hiçbi ayrıntıyı kaçırmamışsın :saskin

resimleride hemen pcye atıvermişin kadir abimiz evde heralde :melek :durdurun

herzamanki gibi hiçbi ayrıntıyı kaçırmamışsın :saskin

resimleride hemen pcye atıvermişin kadir abimiz evde heralde :melek :durdurun

resimleri pc ye ben indirdim. :hadiordan (sorun vardı demiştim sana düzeltildi. :D)

hiç ayrıntı kaçırdığımı gördün mü? :melek :durdurun

resimleri pc ye ben indirdim. :hadiordan (sorun vardı demiştim sana düzeltildi. :D)

hiç ayrıntı kaçırdığımı gördün mü? :melek :durdurun

he sorun tlfndaymış ysni:D dabi dabii:D
görmedim bundan sorada görmem inşallah :melek

annemde bı yandan tesbıh cekıyor bı yandan tasavvufı sohbetlerı dınlıyor bı yandan ay tutulmasını ızlıyor bı yandan da bana bagırıyor..

mert gel gel ay tutuldu leennn dıye :)
canlı canlı ızleme fırsatı buldum gercekten mukemmel goruntuler..
elıne saglık ablacım.

inşallah :melek

sorun pc de miydi telefonda mıydı bilmem doktorunu görünce iyileşti :durdurun

beklerken sıkılmadın mı ya : )

Güneşe tutkundur dolunay lakin karalar bağlamış aralarına dünya girince

Şuan Antalya /Side deyim bizim burada ay tamamen yok oldu sonra 5-6 dk sonunda tekrar aydınlanmaya baskadı arkadas akıl etmis cekmeyi benim hic aklıma gelmedi : (

ay tutulması değil de 99 daki güneş tutulmasını çekebilmeyi isterdim. çok güzel bir olaydı. hayvanlar akşam oldığunu sanıp yuvalarına döndüler bir süre sonra da tekrar aydınlanınca geri çıktılar. gerçekten ilginç bir olaydı.

teşekkürler eline sağlık

ay tutulması değil de 99 daki güneş tutulmasını çekebilmeyi isterdim. çok güzel bir olaydı. hayvanlar akşam oldığunu sanıp yuvalarına döndüler bir süre sonra da tekrar aydınlanınca geri çıktılar. gerçekten ilginç bir olaydı.

Discovery chanel gibisin :hhmanD
Benim anlamadığım kaç senediray tutuluyo güneş tutuluyo yok bidahaki bilmem kaçyüzyıl onra olcak diyolarda
Hababam tutuluyo ayla güneş bu bilim adamları ne iş sallamasyon bilimiylemi uğraş veriyolar
Bu benim gördüğüm kaçıncı ay tutulması hatırlamıyom ama birden fazla diye hatırlıyoum ben-ki bundan önceki tutulmada bilmem kaçyüzyıl beklemek gerekli demiyolarmıydı
Güneş tutulması içinde öyle diyolardı aynen
Kaçyüz yaşındayız biz anasını satim anlamadım:hhmanD

Geri