Ataturk, yanindaki Valinin kulagina egilip sorar!!

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Atatürk Amasya ziyaretinde. Vali konaginda yöreninileri gelenleri ile sohbette. Birara tam karsisinda oturan birine takilir gözleri. Yasi ellinin üzerinde bu adam beline kadar inen sakaliyla Atatürk'ün dikkatini ceker. Ata, yanindaki Valinin kulagina egilip sorar ;

- Kimdir bu?

Vali yanit verir ;

- Efendim kendisi şıh'tir. Yörede cok hatirlisi vardir.

Atatürk şıh'i yanina cagirir ve ;

- Bak baba, imanin ölcüsü sakalin boyunda degildir. Sunu rica etsem de en azindan Peygamber efendimizin ki gibi kisaltsan, der ve eliyle de boyunalti hizasini gösterir.

şıh ;

- Emrin olur Pasam, diyerek yerine cekilir.

Aradan zaman gecer, bir aksam Atatürk Amasya'daki şıh'i hatirlar ve Vali'yi telefonla arayip durumu sorar. Vali nasil söyleyecegini bilememekle birlikte, şıh'in sakal boyunda en kücük bir kisalma bile olmadigini aksine kimselere el sürdürmedigini anlatir. Atatürk telefonu kapatir, kagidi kalemi eline alir ve az sonra nazirini cagirip, yazdigi yaziyi Amasya Valiligi'ne teblig etmesini ister.

Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki şıh Efendi Ata'yi görmek üzere Ankara'ya yola cikmis...

şıh gelir, Ata'nin karsisina çikar. Sakal tamamen kesilmis, sinekkaydi bir tiras olunmus, saclar
kisaltilmis, kilik kiyafet bastan sona degistirilmis, bambaska bir görünüme bürünülmüstür. Atatürk'ün mesai arkadaslari bu degisimi anlayamaz ve Ata'ya sorarlar ;

- Aman Pasam, o şıh ki sakalina el dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden kesmesini sagladiniz?

Ata gülümser, sonra da yanindakilere dönüp ;

- Dün aksam Amasya Valiligi'ne bir yazi gönderdim ve şıh'i Afyon'a Vali atadigimi bildirdim, der. Ardindan da yeni bir yazi hazirlayip nazirina bu yaziyi da şıh'a vermesini söyler. Yazida söyle yazmaktadir;

"Inancin ölcüsünün sakalda olmadigini anladigina sevindim. Valilik meselene gelince, bugün koltuk ugruna kirk yillik sakalindan vazgecebilen, yarin baska seyler icin milletinden bile vazgecebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum birakmayalim. Kal saglicakla."

güzelmiş zaten bir o sakalı anlamıom uzattıkca uzatıolar ama müslümanlık temiz olmayı gerektiriyor neden sakala önem var anlamadım:vur

eline sağlık güzel çalışma olmuş

Geri