Atatürk'ten sonra bir ilk

ßLu£

Banned
Reaction score
0
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli'de cemevini ziyaret etti

gulilkkkk.jpg

Görev süresi içerisinde 81 ilin tamamını ziyaret etmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tunceli gezisi ilgiyle takip edildi. 19 yıl aradan sonra kente giden ilk Cumhurbaşkanı olan Gül'ü Tuncelililer sevgi gösterileriyle karşıladı. Ancak ziyaretin 19 yıl sonra bir ilk olmasından daha önemli bir detayı vardı. Tunceli'de Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği'nin cemevini ziyaret edip, burada bağdaş kurarak semah gösterisini izleyen Abdullah Gül, Atatürk'ten sonra cemevini ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı oldu. Gül'ün cemevi ziyareti ve verdiği görüntüler Aleviler tarafından memnuniyet ve heyecanla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, burada cemevi dedesi Ahmet Yurt ve cemevi yönetim kurulu üyesi Celal Karagöz ile yönetim kurulu üyelerince karşılandı.
Gül, Karagöz'ün ''Cemevimize ilk defa ziyarete gelenler mumluğa giderek, kardeşlik, demokrasi ve barış için bir mum yakarlar.'' sözleri üzerine mumluğa gitti. Burada Gül, çakmağı tutarken, cemevi yönetim kurulu üyesi Celal Karagöz cumhurbaşkanı adına mum yaktı. Daha sonra ayakkabılarını çıkartarak cemevine giren Gül, bağdaş kurarak semah gösterisini izledi.

Törene Gül'ün yanı sıra Devlet Bakanı Faruk Çelik, Milletvekilleri Necati Çetinkaya ve Reha Çamuroğlu ile YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan da katıldı. Cemevi dedesi Ahmet Kuloğlu'nun öncülüğünde kısa bir cem töreni sonrası Celal Karagöz cumhurbaşkanından cemevlerinin ibadethane sayılması isteklerini dile getirdi.

Karagöz, ''Sayın Cumhurbaşkanım, sizden buna öncülük etmenizi istiyoruz. Biz, sünni kardeşlerimizin hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz, onlara saygı duyuyoruz, onlar da bizim hassasiyetlerimize saygı gösterirlerse kardeşçe ve barış içinde yaşarız.'' diye konuştu.

Atatürk'ten sonra bir ilk - GÜNDEM - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi

Yeryüzünde kutsal mekan
İçi miskü-anber kokan
Beş vakit okunan ezan
Huzur verir CAMİLERİMİZ

1. Atatürk
2.Abdullah gül
3.Özal

geri boş

bana yaptıgı cok onemli bişi soler misnz ulkenin kaderini degistirecek veya ilerletecek

atatürkle özal, atatürk ülke kurmuş, özal o ülkeyi çağ atlatmış, abdullah gül ne yaptıda atatürk ve özal ın yanına konuyor. hiç yakışmıyor doğrusu.

Bu tür yaklaşımlara ihtiyacı var ülkemizin
En azından birbirimizi daha iyi anlayabilmemiz için
Bence faydalı bir hareket

bana yaptıgı cok onemli bişi soler misnz ulkenin kaderini degistirecek veya ilerletecek

ah be kardeşim nereden baktıgına baglı kac senedir bir ilk diyor yazıda bakta gör ilk demek daha önce kimse yapmadı demek bu bir ayrıcalık ve insanların sempatisini kazanmak demek. sen şimdi ne olmus diyeceksin ama zaten sana degil bu yapılanlar gercegi görenler ve alevi yurtdaslaradır...... sen dalgana bak

Atatürk'ten sonra bir ilk diyor başlıkta

Zaten Atatürk ten sonra da en iyi cumhurbaşkanı kendisi

Komikliklerle dolu yorumlar ve haberin başlığıyla beraber komiklik abidesi bir konu olmuş. Hani her seviyesiz üye gibi gülücükler koymaya utanıyorum.

Atatürk'ten sonra bir ilk diyerek altındaki nesneleri iyice görelim beyler ve tabi varsa bayanlar...

Dikkat çekiyorum. Maksat Abdullah Gül'ü Atatürk'le aynı kefeye koyabilmek. Maksat bu adamın İngiliz Exeter Üniversitesinde doktara yaptığını saklamak. Eee ne varmış bunda diyerek adamı kültürlü yapmaya çalışanlar ingiliz Exeter Üniversitesini araştırsınlar (eğer yanlış yazmadıysam). Tabi kimsenin tenezzül edipte araştırmayacağından adım gibi eminim.

Sonra seçim hilelerinede bakın hele. MHP Başkanı Devlet Bey'e seçime yatırım yapmakla suçlayan beyler, alevilerin oyunu alabilmek için devletin bir numaralı isminin yaptıklarına göz yumuyorlar. Niye onlar kendi zihniyetinden.

Birde
1. Atatürk 2. Özal filan denmiş.

Efendim, böyle bir sıralama asla yapılamaz. Atatürk sıralamaya konulamaz. Konulduğu vakit biri gelir onu geçer. Buna da halk istedi derler. Lütfen.
Birde hatam var sanırım Abdullah Gül 2. sırada verilmiş. Tuhaf...

Yukarıda neyin ne olduğunu size belirttim. Araştırın bakın lütfen...

AKP'nin noteri ile Atatürkü bir araya koymayın lütfen

ah be kardeşim nereden baktıgına baglı kac senedir bir ilk diyor yazıda bakta gör ilk demek daha önce kimse yapmadı demek bu bir ayrıcalık ve insanların sempatisini kazanmak demek. sen şimdi ne olmus diyeceksin ama zaten sana degil bu yapılanlar gercegi görenler ve alevi yurtdaslaradır...... sen dalgana bak

tunceliye gitmek bisese bn 4 gittim ne ilerletti ulkeyi ne faydası oldu onu soruom sn anlamazsın dio :D ya komik olmaya calısıo yaada komik

Sn. Sezerin üstüne cumhurbaşkanı tanımam.

onun yanlızca laikliğe verdiği önemi hiçbir cumhur vermedi doğrusu.

o olmasaydı bu noktada olamazdık.biz ve birileri. Memnun değilmiyiz yoksa.?

sayesinde daha laik, daha Atatürkçü olduk. sağolsun.

anayasa kitapçığınında okumaktan başka işlere yaradığınıda öğrendik sayesinde.

he birde sn Evren paşa var onunda hizmetleri çoktur ülkeye, halen daha saygıyla anıyoruz kendisini, biz ve tüm devlet adamları.

Allah ikisinede uzun ömürler versin.

bizede ülkeye yaptıklarının karşılığını görecek kadar vade.

başka birşey istemem.

Geri