Atatürkten Can Alıcı İki Cevapp

kRuMp

murcielago
Reaction score
0
Kurtuluş ve Çanakkale savaşlarından sonra Atatürk’ü ziyarete gelen İngiliz kralını Atatürk odasında karşılar.

İngiliz kralı sorar : "tamam da tüm bu savaşların zorlukların üstesinden gelerek nasıl böyle bir vatana sahip oldunuz"

Atatürk cevap vermeden yaverini çağırır ve masada bulunan silahı göstererek yaverinin kendisini vurmasını emreder..

Yaver hiç tereddütsüz silahı alır ve kafasına sıkar ama silah boştur.

Atatürk yaverini göstererek; “işte böyle” der.

Kurtuluş savaşı sonrası Fransa kralı Atatürk’ü ziyaret eder.

Atatürk onu sivil kıyafetleri ile karşılama salonunda karşılar.

Fransa kralı direk konuya girerek Akdeniz ve güneydoğunun kendilerine verilmesi konusunda konuşmaya başlar.

Atatürk kraldan müsaade ister ve yukarı kata çıkar 5 dakika sonra merdivenlerden üniformasıyla inen

Atatürk kralın karsısına gelir ve şimdi konuşalım der

Türk milleti gibi bi millet olmadı olmicakta ayrıca Atamızın başka milletlere taviz vermemesi gerçekten güzel birşey keşke başkalarıda onun gibi olabilse

Ellerine Saglik güzel paylasim ...
karanlik bende hatirliyorum bi hikaye:

Cumhuriyeti kurdukdan sonra atatürk önde gelen ülkelerin Generallerini ve Basbakanlarini yemege davet eder.Yemekde Ingiliz general ata ya pis pis bakmakdadir. Bunu farkeden Atatürk, Yaverine söyle der: GIT SOR SUNA BAKALIM NIYE BANA TERS TERS BAKIYOR?
Yaveri gidip konustukdan sonra Atanin yanina gelerek anlatir : ATAM SIZ CANAKKALE SAVASINDA INGILIZ KOMUTANIN BABASINI ÖLDÜRMÜSÜNÜZ; ONDAN TERS TERS BAKIYORMUS. der
bunun üzerine Atatürk : O ZAMAN GIT SOR BAKALIM NE ISI VARMIS BABASININ CANAKKALEDE !

kardeşim önce emeğine sağlık! ancak ben bu anlatılanları başka şekilde okumuştum sen hangi kaynaktan öğrendin bunları?

ellerine sağlık...
ama fransa kralı değil,italyan'ın izmir konsoolosu demiştir..olay izmir de yaşanır...musollini o dakikadan sonra da Atatürk'le uğraşmamayı öğrenmiştir...

ya olay nerde gecerse gecsin Atatürk lafı koymus oolay bitmiş....

arkadaşlar böyle durumlarda kaynağınızıda belirtirseniz güzel olur. aksi takdirde ergenekon iddaaları gibi bir sürü hikaye çıkarmak zor değil.

ve bence özellikle ilk hikaye bana yalan gibi geldi. Kafasına sıktırmalar felan kurtlar vadisi misali...bence Atatürk ün tarzı değil..tabii bilemem yinede belkide doğrudur. işte kaynak olsaydı... :)

arkadaşlar böyle durumlarda kaynağınızıda belirtirseniz güzel olur. aksi takdirde ergenekon iddaaları gibi bir sürü hikaye çıkarmak zor değil.

ve bence özellikle ilk hikaye bana yalan gibi geldi. Kafasına sıktırmalar felan kurtlar vadisi misali...bence Atatürk ün tarzı değil..tabii bilemem yinede belkide doğrudur. işte kaynak olsaydı... :)

Dünya bizden korkuyor mu ?

Ewet.

Olay kapanmıştır aziz kardeşim endişe etmene gerek yok

Ha hala kaynak diyorsan işte gösterebilirim:

AZİZ TÜRK MİLLETİ!!

Güzel cvp vermiş ama Doğrumuki Bunun gibi bircok Hikaye Var Ayrıca gercek olsa Ders kitaplarına fln konulurdu bana göre

yani evet bizden korkmaları için bizim bildiklerimizdende fazla sebep varda, bütün bunları kullabilecek birde siyasi idare lazım işte o yok.

"Yaver hiç tereddütsüz silahı alır ve kafasına sıkar ama silah boştur."

"Atatürk kraldan müsaade ister ve yukarı kata çıkar 5 dakika sonra merdivenlerden üniformasıyla inen

Atatürk kralın karsısına gelir ve şimdi konuşalım der"

KemaLİstanbul

Geri