Ben var ya, yemin ediyorum zaman zaman sizden korkuyorum.
Şimdi sizler Arapları hiç sevmezsiniz di mi? demiyecem çünkü bundan bal gibi eminim. Ama şuraya delil babında bişey yazacaksınız diye;
“Türkler kılıç zoruyla Müslüman olmuştur, ilk önce Allah Allah nidalarıyla Araplar saldırmıştır hdsjhgjkshgksjdgjh ……….Kaynak: Taberi (Arap tarihçi) Müslüman bir tarih ve din adamıdır.Buhari ve Suyuti'nin hadislerini birçok hadis kitabından rahatlıkla bulabilirsiniz.” Şeklinde Taberi’ yi koymamış mısınız a acayipsiniz. Bak bak Müslüman Tarihçi ve din adamı, aynı zamanda Arap. Aaa bir de hadis alimiymiş. Arap tarihçi, hadisçi alim bir insanı neden öne sürüyorsunuz? Böyle bir şeyi ben yapsam “bırak kardeşim bize elin Arabını ne diye delil gösteriyorsun, Arap ne anlar ilimden bilimden” demezseniz ben de bişeycikler bilmiyorum. Bu çarşaf, türban açılımının arkasından Araplara sahip çıkmak da mı bulaşıcıdır nedir? Sırada ne var? Kubilay’ ı öldürenlerin gerici yobaz dindarlar olduklarını da Mısırlı Tarihçi İmadeddin El İsfahani’ den mi dinleyeceğiz. Birincisi bu çok güzel.
İkincisi, Türkler’in İslamiyeti kabulünü kılıç zoruyla başartmak için harbiden bayağı efor sarfetmişsiniz. Vay be, beni de çok hassas bi yerimden yakalamışsınız “TABERİİİ – O BİİİİR BÜYÜK TARİHÇİ,,,, O BİİİİR DİN ADAMIIII” Tabi bana böyle seslendin mi hemen palamarı indiririm ben. İyi de bana delilin var mı, senin dediğin gibi olduğuna demişsiniz, ben zaten kuru gürültü konuşmam ki. Benim de kendi çapımda eserlerinin doğruluğuna inandığım yazarlar var tabi bu alanda. Üstelik de Türk yazarlar, bak sizin gibi Arap yarımadalarına kadar uzanmıyorum. Kim var Yılmaz Öztuna var, kim var Süleyman Kocabaş var, kim var Hakkı Dursun Yıldız var vs vs ama ben şimdi onların yazılarını yapıştırmayacam buraya. Bişey değişmeyecek yine biliyorsunuz. Sizin doğrular size, benim doğrular bana.
Üçüncüsü, Araplar Türkler’ e asla saldıramazlardı. Gerekçesini kabul etmek zorunda değilsiniz, ben yine de söyleyeyim. Peygamber Efendimiz’ in İslam ordularına sıkı sıkıya tembihi vardır, Türkler size saldırmadıkça sakın onlara saldırmayın, zira onlar çok sert ve haşin tabiatlıdırlar diye. Emir KESİN ! Saldırmak yok. He onlar saldırırsa, koruyacaksın kendini. Ama ilk emir ne? SEN İLK SALDIRAN OLMAYACAKSIN ! E nerede görülmüştür sahabe ordusunun Peygamberinin sözünden karış şaştığı. Yok bir de böyle büyük bir emri çiğneyip Türkler’ e saldıracaklar. Hem saldırsalar ne olacak, Türkler vallaha biçerdi alayını ekin sapı gibi, sert millet kardeşim. Allah Rasulü bile uyarıyor sahabeleri Aman diyor, sakın bi yanlışlık yapmayın diyor. Türkler’ e saldırmışlar da, kılıç zoruymuş. Tabi Türkler de sadece çobanlıktan anlıyordu o zamanlar, elleri kılıç tutmasını, atı sürmesini bilmiyorlardı. Bu ifadelerden ne çıkar? Şunlar çıkar; birileri çıkar zaman içinde homurdanmaya başlar. “Hani sahabeler çok severdi Peygamberini, hani ona çok sadıklardı, bak söz dinlemeyip Türkler’ e saldırmışlar vs vs” Art niyetli birilerinin ekmeğine ballı tereyağı sürersiniz, tıpkı şu anda yaptığınız gibi. Benim doğrum şudur; Türkler İslamiyeti gönül rızası ile, zaten tek tanrı inancına sahip olduklarından hiç de zorlanmadan kabul etmiş, baştacı yapmışlardır.
88. Mehmet kardeş sen de kusura bakma, asla ağız dalaşı falan yok. Her iki taraf da belgelerle konuşuyor. Bence gayet meşru çerçevede bilgi paylaşıyoruz şurada. Konunun biraz dışına çıktığımızda haklısın ama yapacak bişey yok. Olaylar bazen böyle arada yön değiştirebilir. Hep siyasette mi düğümleneceğiz. Böyle bir paylaşımı arasan başka yerde bulamazsın. Emin ol ben de yeni şeyler öğreniyorum.