Atatürke laf atanlara güzel bir cevap

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Atatürke laf atan bazı kendini bilmez densizlere Neyzen Tevfik ten cuk diye oturan bir mısralar

ajy06c.jpg

segmen link vermek yasak dEilmi

Bu arada Atatürk'e Laf atanı gorursen mod olmadan Olumune BAnlarım :durdurun

Neyzen Tevfik'i okumak anlamak lazım

Atatürkü neyzen tevfikten anlıcaksan bırak hiç anlama .Şu mısralarını yazarken hangi şuurla yazdı bilemiyorum.Gerçi cahilden ne beklersin işte aklı ya çulundadır yada parasında pulunda.Mehmet Akif necip fazıl dururken neyzan tevfik gibi kahvecinin neyini okuyayım .Gidin siz bu mısraları kahvede okuyun .Hem bu mısralar şiirden ibare yok aklına gelmiş yazmış geçmiş sizin gibi insanlarda artık yere göğe sığdıramaz.

Atatürk ü anlamak için araya bişeyler sıkıştırmayın Atatürk gibi bi önderi Neyzen Tevfik gibi bi kahveciyle kirletmeyin lütfen.

Mevlana da ney üflemiş ama ağzından dökülen nağmeler, verdiği mesajlar bugün dünya dilinde dostluk, sevgi, hoşgörü, Allah aşkı, insana değer temalarının öncülüğünün amiral gemisi gibi okyanusları yara yara gidiyor. Bu efendi de ney üflemiş ama, neyin kamışını bataklıktan kesmiş olsa gerek, ağzından dökülenlerle burada sadece 8-10 kişiyi afiyetlendirebilmiş. Yazık bir Mevlana’ ya bak, bir de Neyzen Tevfik’ e. He bilmem, belki olumlu başka eserleri de vardır, ama şu okuduğum dörtlük ile ney gibi bir enstrümanı yan yana koyamadım bir türlü. Söylediği sözde haklı olabilir belki, Atatürk gibi bir şahsiyete hangi akla izahen olur olmaz iftiralar atılır benim de kabullenmem mümkün değil ama neyzen diye gönül vereceğimiz birinden daha yapıcı nağmeler işitebilseydik. “Baban kim olurdu bilemezdin şerefsiz” tarzı ürünler “Anemi” gibi rock gurubu eserlerini andırıyor (bkz Gurup Anemi: TAK)

Neyzen

Atatürk'e laf uzatanlara şerefsiz diyor

size birşey demiyor

buna kızacak birşey yok yani

değil mi?

Geri