Atatürk'e Göre Din - kendi el yazısıyla

MARCUSX

New member
Reaction score
0
ATATÜRK' E GÖRE DİN

mu7pfb.jpg

“Din, milliyetin bir parçasıdır! Ancak taassubun milletleri ümmet haline düşüreceğini unutmamalıdır!”

Kemal ATATÜRK

Öz Türkçesi :

“Din, ulusluğun bir parçasıdır! Ancak bağnazlığın ulusları ümmet durumuna düşüreceğini unutmamalıdır!”

Mustafa Kemal ATATÜRK diyor ki;

Muhammed'i bana, cezbeye tutulmuş sönük bir derviş gibi tanıttırmak gayretine kapılan bu gibi cahil adamlar, onun yüksek kişiliğini ve başarılarını asla kavrayamamışlardır. Anlamaktan da çok uzak görünüyorlar. Cezbeye tutulmuş bir derviş, Uhud Savaşı'nda en büyük bir komutanın yapabileceği bir plânı nasıl düşünür ve uygulayabilir? Tarih, gerçekleri değiştiren bir sanat değil, belirten bir bilim olmalıdır. Bu küçük savaşta bile askerî dehası kadar siyasal görüşüyle de yükselen bir insanı, cezbeli bir derviş gibi anlatmağa yeltenen cahil serseriler, bizim tarih çalışmamıza katılamazlar. Muhammed, bu savaş sonunda çevresindekilerin direnmelerini yenerek ve kendisinin yaralı olmasına bakmayarak, galip düşmanı izlemeye kalkışmamış olsaydı, bugün yeryüzünde Müslümanlık diye bir varlık görülemezdi.

1930 (Şemsettin Günaltay, Ülkü Dergisi, Cilt : 9, Sayı: 100, 1945, s. 3)

O kadar çok beyni yıkanmış insan var ki şu ülkede gözleri inanın hiçbirşeyi görmüyor!!! Atam Sonuna Kadar İzindeyiz !

Atatürk Din Düşmanı Olsaydı
O zamanlar Yeni Açılan Lise Ve Üniversitelerin açılış ziyaretlerine gidip
gittiği bütün Okullara Kuran' I Kerim Hediye Etmezdi.

GüzeL PayLasim
TesekkürLer

BöLüm KuraLLarini Okumayi Unutmayin !

Mustafa Kemal ATATÜRK diyor ki;

Muhammed'i bana, cezbeye tutulmuş sönük bir derviş gibi tanıttırmak gayretine kapılan bu gibi cahil adamlar, onun yüksek kişiliğini ve başarılarını asla kavrayamamışlardır. Anlamaktan da çok uzak görünüyorlar. Cezbeye tutulmuş bir derviş, Uhud Savaşı'nda en büyük bir komutanın yapabileceği bir plânı nasıl düşünür ve uygulayabilir? Tarih, gerçekleri değiştiren bir sanat değil, belirten bir bilim olmalıdır. Bu küçük savaşta bile askerî dehası kadar siyasal görüşüyle de yükselen bir insanı, cezbeli bir derviş gibi anlatmağa yeltenen cahil serseriler, bizim tarih çalışmamıza katılamazlar. Muhammed, bu savaş sonunda çevresindekilerin direnmelerini yenerek ve kendisinin yaralı olmasına bakmayarak, galip düşmanı izlemeye kalkışmamış olsaydı, bugün yeryüzünde Müslümanlık diye bir varlık görülemezdi.

1930 (Şemsettin Günaltay, Ülkü Dergisi, Cilt : 9, Sayı: 100, 1945, s. 3)

sorunumuz Atatürk ü dinsizmiş gibi göstermeye çalışanlarla...
ya da kendi sığ düşüncelerini ona yamamaya çabalayanlara....
her haltı yedikten sonra onun arkasına saklananlara....

Bir çelişki yok mu sence sözlerinde?

Daha doğrusu işine nasıl gelirse öyle değerlendirme....

ben sadece şu söze güzel dedim
"yüksek bir ulusun, ulusalcı bireyleri, ak günde mutlu, kara günde dayanıklı ve kanlı günde ezicidir."

belgeyi göster bana belgeyi.
anlaşılan senin işine gelmediği için belgeyi gösteremiyorsun.ya da öyle bir belge yok.kulaktan duyma bilgileri buraya yazıyorsun.eğer elinde bir belge olsaydı bu mesajında onu buraya koymuştun.ben Atatürk'ün kendi el yazısını konuya koydum.senden de bahsettiğin konuda Atatürk'ün el yazısını bekliyorum.

Tartismayi Birakin

uyarın için teş. ederiz de neden benim mesajları siliniyor anlamadım :s
madem öyle trafo nun mesajnı da sil...

bende az önce kendim tartışmalı mesajlarımı sildim.burası Atatürk bölümü bunu da unutma.burada siyasi olarak Atatürk'ü tartışmak yasak.Tartışmak için Siyaset ve Politika bölümü var.lütfen orayı kullan.

uyarın için teş. ederiz de neden benim mesajları siliniyor anlamadım :s
madem öyle trafo nun mesajnı da sil...

neyin silinecegini ben cok iyi biLirim iciniz rahat oLsun
o mesaj'da siLindi

herkes böLüm kuraLLarini OKUSUN

iyi forumLar..

len atatürk olmasaydı siz olacakmıydınız kalmışınız atatürk'ün dinni tartışıyonuz diyelimki müslüman degil hangi müslüman onun yaptıklarını yaptı adamı mezarında rahat bırakın

herkesin dogrusu kendine ; )
mesaj siLindi

bu forumda ki iyi insanların ve iyi bilgilerin hatrına sesimi çıkarmıyorum yoksa diceği bilirdim...

Geri