Digiklan forumda bugün değil ama zaman zaman dinsiz, ateist gibi ithamlara maruz kalmıştır. İlk üye olduğum zamanlarda kendisinin karşısındaki insana takındığı tavır ve sergilediği üslup ile acımasızca vurmaya çalışmasına anlam verememiş, hakkında başkalarınca kendisine yakıştırılan ithamlar hakkında o yöne doğru meyletmeme sebep olmuştur. Daha başında söyleyeyim ki bu yazım saldırı amaçlı falan değil. Şimdi digiklan gel seninle kullandığın hitaplar konusunda bir hatırlama yapalım. Seninle hiç bağlantılı olmayan üyelere direkt yazdıklarına bak, sadece bir yorumundan alıntı;
sizde o kapasite yok,
senin gibi müridlerle tartışmam,
senin ilmihalin yetmez,
sen git hocaların gelsin,
siz ilimden, bilimden anlamazsınız,
hacınız hocanız ne derse müridi militanı olursunuz,
Bunlar sadece bir yorumundan alıntı. İnsanların inanç dinamikleriyle, saygı duydukları büyükleri ile, ilmihal kitapları ile vesair değerleri ile bu derece konularına karıştırırsan, okişileri çıldırtmaya yeter de artar bunlar. Ondan sonra kişi sana dinsizsin, ateistsin diye saldırdığında, kozlar bu sefer gerçek manada eline geçer ki bu defa da karşındakine haklı olarak benim ne kadar dindar olduğumdan ne kadar eminsin diye konu iman ispatı yönüne kaymaya başlar. Yaptığın yorumların hemen hemen neredeyse tamamında, konu ilk başta orjinali ile alâkalı başlamakla birlikte, bir kaç cümle sonra yukarda kullandığın ithamlara kayınca muhatabınla aranda iman-inanç çatışması şekline dönüşmesi kaçınılmaz oluyor. Ve bu ithamları bu kadar serbestlikle kullanmaya devam ettiğin sürece de, her konunun içinde veya sonunda dinsiz olmadığını bir şekilde ispatlama ihtiyacına düşmeden konuyu sonlandırman mümkün gözükmüyor. Sağlıcakla kalın...
Müdür keşke alıntı yaptığın sözleri tam metni içinde alıntı yapsaydın.
Oradaki tartışmayı ve içeriğini görmeyenler için, benim söylediklerim ağır kaçabilir. Ama karşılıklı tartışma içinde diğerlerinin söylediklerini hesap etmezsen anlamsız kalır.
Ben insanlarla anladıkları dilden konuşan biriyim. Efendi gibi tartışanla efendi gibi tartışırım, sokak ağzı ile konuşana da haddini bildirecek kadar sokak görmüşlüğüm de var.
Ben de sana burada kendini islamcı sayan birilerinin benim hakkımda söylediği sözlerden alıntı mı yapayım? Annemi karımı buradaki siyasi tartışmalara karıştıran hayvanlara ne demeli. Bak hayvan dedim çünkü insanla insan gibi konuşmasını hayvana da terbiyecilik yapmasını bilirim. Şimdi sen bunun için de mi hakaret diyeceksin? Karşımdaki insanlıktan çıkarsa benden de insani muamele beklemesin.
Asıl konuya geleyim.
BU FORUMDAKİ ASIL PROBLEM SİYASİ İSLAMDIR.
İslamı siyasete sokan adamlar siyasi görüşleri eleştirilince islam eleştiriliyormuş havası yaratmaya çalışıyorlar. Siyasetine islamı referans olarak gösteren hainler sanıyorlar ki islam allah peygamber deyince onların vatanı satmalarına izin vereceğiz.
Şeyhine, dinine kitabına laf gelmesin isteyenler onu kutsalında tutar günlük siyasi tartışmalara sokmaz. Eğer sen Allah üzerinden siyaset yapacaksan Allahıma Kitabıma laf edemezsiniz saygı duyacaksınız diyemezsin.
Çünkü siyaset üzerinde tartışılacak eleştirilecek yönetimsel hareket doktrinleridir. Sen yönetim tezinin gücünü Allaha dayandırırsan biri çıkıp laf söylediğinde yaygara koparmayacaksın.
Çünkü hepimiz biliyoruz Allahın kitabında bir yönetim şekli, siyasi parti tüzüğü, seçim kanunu yok. O yüzden ümmet olgusundan yola çıkıp kaba etinden siyasi yönetim şekli üretenler bunu da Allahın yolu diye bize kaktırmaya çalışanlara her daim yanıt vereceğiz.
Sen bunu ister kutsalına laf söylemek olarak algıla ister hakaret.
Kutsalını, Şeyhini, Peygamberini siyasete sokuyorsan eleştiri geldiğinde de yaygara koparmayacaksın...
Çünkü islamcıların genel taktiği budur.
Hareketlerini siyasi bir akım değil Allahın yolu olarak gösterirler, sonra o siyasi hareketi eleştirenleri de Allahı İslamı eleştiren din düşmanları olarak gösterirler. Bizim cahil halk kitlelerimiz de buna inanır. Çünkü 500 senedir arapça kuran okuduğu için papağan misali okuduğu duanın anlamını bilmeyen insan kitlelerine din nedir dersen o olduğunu zannederler.
Mesela Loopoosed ile bir önceki mesajda tartıştığımız tarikat konusu. Ben islamda olmayan bir soytarılıktır dedim. Bana islamın gerçeğidir dedi...
OLAYIN ÖZÜ
CAHİL MÜSLÜMANIN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞU YERDE CAHİLİYE YAŞANMAYA DEVAM EDER.
İslam sadece özünü ruhunu anlayanları andınlatır.
O yüzden direk şahsıma yazı yazanlara verdiğim 5-6 tane yanıtı buraya yazmış olman bir şeyi değiştirmedi. O yanıtlardan önce bana neler yazılmış onları da koyrsan anlmlı olur.
Yoksa papanın gazete manşeti diye bir fıkrası ona benzer. Bak o fıkrayı da anlatayım yarım alıntı yapan arkadaşlara örnek olsun:
Papa bir gün New York a gider.
Uçaktan inerken gazetecilerden biri bir soru sorar;
-New York'taki genelevler hakkında ne düşünüyorsunuz? der
Papa şaşırır ve
-New york da genel ev mi var? diye sorar.
Ertesi gün gazetenin manşeti
Papa Uçaktan İner İnmez Sordu
NEW YORK'TA GENEL EV VAR MI?
İslamcı basın ve bazı arkadaşlar de işte tam da bu gazete gdi. Gerçeğin sadece işlerine gelen kısmını söylerler. Bilimin sadece işlerine gelen kısmını kullanırlar.
Siz doğruları söyleyince de kötü olursunuz...
İslamcılarda seviye çok düştüğü için ben de onlara anlayabilecekleri düzeyde yanıt yazıyorum. Arada kaynayan efendi islamcılar varsa onlar da kusurumuza bakmasın. Sözümüz samimi mütedeyyin insanlara değil yobaz kuklalaradır.
saygılar