"Atatürk'e 'dinsiz' diyorlar. Bu doğru değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cyber32

Banned
Reaction score
0
ya birde kimsesizsem,ya ölümm kadar sevdiğim cesar
ADATEPEEEE.jpg

"Atatürk, ezan dinlemeyi çok severdi"
Manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'ü anlattı: "Atatürk'e 'dinsiz' diyorlar. Bu doğru değil. Her gittiği savaşa ellerini Allah'a açıp dua ederek gidermiş"

11.03.2009 19:35
Atütürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, "Mustafa filmi yalan dolanlarla yapılmış bir film" dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Amasya Üniversitesi'nin davetlisi olarak Amasya'ya gelen Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Amasya Üniversitesi'nde verdiği konferansta Atatürk'ü anlattı. Ülkü Adatepe'nin sahneye çıktığı esnada ellerinde Türk Bayrakları'nı sallayan öğrenciler ayakta 10. Yıl Marşı'nı okuyarak sürpriz yaptılar. Hiçbir zaman Atatürk'ün kızı olduğunu söyleyerek ortaya çıkmadığını belirten Ülü Adatepe, "Biz bütün kızları hiçbir zaman onun isminden istifade etmedik. Şimdi çıkmam icap ediyor, çünki Atatürk'ü çok yanlış tanıtıyorlar. Mustafa filmine değinmek istiyorum, bu filmi Atatürk'ü hiç tanımayan bir insana gösterirseniz Atatürk'ü son derece yanlış tanır. Hiç alakası olmayan bir film çekilmiş, görmeyenlerinize tavsiye etmiyorum. Bu yalan dolanlarla yapılmış bir film" diye konuştu.

Atatürk'ün kadınlara verdiği önemi anlatan Ülkü Adatepe, "Atatürk kadınlara son derece kıymet verirdi. Derdi ki, 'Bir milletin kadınlarını bir tarafa alırsak o millet hiç bir zaman ilerleyemez.' Bir erkek çocuk ne yaparsa bir kız çocuğunun da aynısını yapacağına inanır ve güvenirdi" şeklinde konuştu. Atatürk'ün ezan dinleyemiyi de çok sevdiğini açıklayan Adatepe, "Atatürk'ü 'dinsiz' diyorlar. Atatürk hiç bir zaman dinsiz değildi. Atatürk Ezan dinlemeyi o kadar çok severdi ki, büyük bir huşu içerisinde ezan dinler, her gittiği savaşa ellerini Allah'a açıp dua ederek gidermiş. Atatürk yobaz değildi, yobazlıkla dindarlığı lütfen birbirine karıştırmayın" dedi. Adatepe konferansın sonunda kitaplarını imzaladı. Konferansa Vali Yardımcısı Ali Arslan, Tuğgeneral Mustafa Canatan, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Riktör Prof. Dr. Zafer Eren, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

İHA

http://haberturk.com/haber.asp?id=133851&cat=200&dt=2009/03/11

o adama dinsiz diyenin müslümanlığından şüphe ederim.. o adamın omuzlarndaki yükü hangi insan evladı kaldırabilirdi? oda yetmezmiş gibi içki içiyomuşş .. o adamın yerinde ben olsa bırak içkişi zift içerim zift ..

Atatürk dinsiz olsa kime ne? Dindar olsa kime ne?
Atatürk ün bu millete yaptığı hizmeti yapan kaç kişi var?

Atatürk dinsiz olsa değerini mi kaybedecek? Yoksa dindar olsa değeri mi artacak?

Ben Atatürk şöyle dindardı böyle dindardı açıklamalarını çok gereksiz buluyorum.
Çünkü Atatürk, dindar olduğu ya da olmadığı için değil islamcılara taviz vermediği ve din kaynaklı devlet yapısını kaldırdığı için saldırıya uğruyor.

Siz Atatürk'ün dindar olduğunu ne kadar söylerseniz söyleyin örümcek beyinliler için o hep kafir olacaktır.

Çünkü o örümcek beyinler doğmalarına sıkı sıkı sarılırlar asla vazgeçmezler. Onlara laf anlatılmaz.

ONLAR VATANI KURTARAN TÜM ÖMRÜNÜ TÜRK TOPRAKLARININ SAVUNMASI İÇİN HARCAMIŞ İDEALİST BİR TÜRK ASKERİNİ KAFİR SAYARLAR,

SONRA KENDİ İLE İLGİLİ SAÇMA SAPAN HİKAYELER UYDURUP, RÜYASIND PEYGAMBER GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN BİR KÜRT DELİSİNİ ŞEYH SAYARLAR ERMİŞ MUAMELESİ YAPARLAR.

Bu kafadaki adama siz ne anlatırsanız boş. Onlar kürdün delisini imam sayarlar her duasına katarlar da ülkenin kurtarıcısı paşaya bir yasin okutmazlar...

saygılar

atatürk bize allah ın bi lütfudur.yokolan bir millet i yeniden ayağa kaldırmıştır.nereye gideceğimizi bilemem ama olurda cennet e erebilirsek orada onunda olacağına eminim....

Nur içinde yat ulu önder. Dinlemeyi çok sevdiğin ezanların, senden sonra yasaklandığını, yattığın yerden seyrederken eminim için kan ağlamıştır. Sen eğer hayatta olsaydın, buna değil tenezzül etmek, akıllarının ucundan dahi geçiremezlerdi. Ve sen gittin...Daha sonra, yani bugün artık onu dinlemeye katlanamayanlar türedi. Üstelik de, bu kişiler seni çok sevdiklerini söylüyorlar. Acaba diyorum, bugün burada olsan ve onlar etrafını bir anda sarsalar...Ve tam o anda ezan başlasa. Sen derin bir huzurla gözlerini yumup, o çok sevdiğin ezanı dinlemeye koyulsan, ezan bitip gözlerini açtığında halâ etrafında kaç kişi bulurdun?

O kişilerden bazılarının ezan hakkındaki yorumları. Nereden alıntı? Tabi ki ekşi sözlükten...

allahueeekbeeeer diye baslayan bisey
(emirhan, 21.07.1999)

gece 4 tü. işten çıkmıştım ( ne işi diye sorma, o iş deil) beşiktaşa getirdi bıraktı servis. karşıya geçemiyorum para taksiye yok. o saatte vapur da yok. sis falam da vardı sahilde öyle otururken saba ezanı okunmaya başladı üsküdardan ama iki tane imam farklı camilerden atışıyolardı. bi o söylü yo bi öteki. behey dedim. çok güzeldi müzik . heyhat.
(wookiert, 31.05.2000 03:06)

hangi saatte duyarsam duyim, 5inden herhangi biri beni ayni siddette urkuten ve tedirgin eden sey
hele bi de yakinlarda iki cami varsa iki imamin kanon yapmasi kadar lanet bisi dusunemiyorum
(athena, 31.05.2000 21:17)

bazen muziksiz alemde "oooo muzigimizde var artik" diye karsilanan, iyi okundumu guzel olabilen bisey. burdaki camide sabah ezanini bekci okuyo, sniperle indirmek istio deli gonul
(wolverine, 31.05.2000 22:05)

nedense sokak köpeklerinin eşlik etmeye meraklı oldukları şarkı
(sakarninja, 13.12.2001 09:03)

bir dinin günde beş kere reklamının yapılması
tam farklı bir şey düşündüğünüzde sizi uyaran ses
(tolgahan ve dans grubu, 16.01.2002 18:07)

gecenin bir vakti adamı uyutmayan, fazla duygusal bir dönemdeyseniz insanı ürkütebilen, size ölümü hatırlatan islamiyet türküsü.
(justhink, 12.09.2002 04:13)

50 bininci kez dinlemek zorunda kalırken hala aynı şiddetle nefret edebildiğim bir müzik türü.
(barbie, 01.10.2003 16:22)

ilahi bitis dudugu.
aksam ezaninin aksam namazina cagri olmasinin yani sira bir diger kullanimi da mahallede yapilan maclarin bitis dudugu olmasidir. eger daha onceden 10'da biter, atan kazanir veya babam pijamalariyla gelip kulagimdan cekince biter gibi limitler konulmadiysa aksam ezani pratik ve adil (ilahi) bir limittir.
(butterflyeffect, 14.09.2004 11:23 ~ 20.09.2004 00:06)

müslümanlığın yayılmaya başladığı yıllarda putperestlerin kullandığı ,''kaçın kaçın allah geliyo'' anlamındaki genel alarm
(tinsomingenting, 23.09.2004 09:21)

pazar aksamlari, ya da cam acik birakilmis her hangi bi sabah istisnasiz karin agrisi yapan cagri.
(porcelain, 09.10.2004 05:54)

imamın son kırkbeşliği*.
(ayanux, 30.04.2005 01:52)

Ama bir tanesinin de hakkını vermeden geçemeyeceğim. O da inançsız olmasına rağmen yorum yapmış ama, Allah senden razı olsun dememe sebep olmuştur. Buyrun;

inançsız bünyeme bile huzur verir sabahın erken saatlerinde. yaa yaa.
(kamehame, 30.04.2005 02:09)

yorum yapmıyorum sadece bilgi mahiyetinde; ama berderkenin Atatürk ten sonra türkçeleştiğini söylediği ezanın TÜRKÇE okunma tarihini bilgi amaçlı vermek istedim... yıl 18 temmuz 1932...

yorum yapmıyorum sadece bilgi mahiyetinde; ama berderkenin Atatürk ten sonra türkçeleştiğini söylediği ezanın TÜRKÇE okunma tarihini bilgi amaçlı vermek istedim... yıl 18 temmuz 1932...

Evet haklısın, ben 1941 diye biliyordum. Baktım 1932 evet ilk Türkçe okunduğu tarihmiş. Benim bildiğim tarihte resmen kanun kapsamına alınmasıymış. Uyardığın için teşekkürler...

Atatürk dinsiz olsa kime ne? Dindar olsa kime ne?
Atatürk ün bu millete yaptığı hizmeti yapan kaç kişi var?

Atatürk dinsiz olsa değerini mi kaybedecek? Yoksa dindar olsa değeri mi artacak?

Ben Atatürk şöyle dindardı böyle dindardı açıklamalarını çok gereksiz buluyorum.

Aynen katılıyorum hiç yorum bile yapmadan noktasına virgülüne katılıyorum.

Siz Atatürk'ün dindar olduğunu ne kadar söylerseniz söyleyin örümcek beyinliler için o hep kafir olacaktır.

SONRA KENDİ İLE İLGİLİ SAÇMA SAPAN HİKAYELER UYDURUP, RÜYASIND PEYGAMBER GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN BİR KÜRT DELİSİNİ ŞEYH SAYARLAR ERMİŞ MUAMELESİ YAPARLAR.

Onlar kürdün delisini imam sayarlar her duasına katarlar da ülkenin kurtarıcısı paşaya bir yasin okutmazlar...

saygılar

yorumuna katılıyorum ama karşıdan beklediğin saygıyı birazda sen göstersen çok daha iyi olacak yorumlarının geneli hakaret dolu.nasıl bir insanın ateist olma hakkı varsa başkasınında inanma hakkı vardır buna saygı duymalı kim kime inannırsa inansın kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur.yorumlarını bu minvalde yaparsan daha iyi olur.

yasin okuma meselesine gelince okumak mesele değilde dikkat: irticaya girer yasak, suç işlemiş olurlar:)

Göremezsin çünkü duanın içten okunanı makbuldür..

elbette hiç şüphesiz öyle... ama ölmüş kişiye dua etmek hurafedir diyen bir zihniyet 3 ihlaslı bir fatihalı dua bilirmikide dua yı içten etsin.. ediyor görünmek bile büyük başarı.. şehit cenazesinde kocatepede çok görüyoruz okuyanla oku-ya-mayanları..cenaze namazını bile kılamaynalrı..yada ellleri ni bağlamasını bilemyenleri.. neyse herkesin birgün nasılsa kılınır namazıda..

..........................
Anayasa falan çiğnemiş olmazsın.
Her sene Anıtkabir e gidip Atatürk ve tüm şehitler için dua okuyan bir adamım.
Annem de ben çocukluğumdan beri her 1 ramazan ayında bir de kasım ayında hatim indirir.

Siz Atatürkçü ve Türkçülerin tümünü ateist sanıyorsunuz herhalde. Ben sizin gibi inanmıyorum diye Allahın dininden mi çıkacağım.
Sizin gibilere laf anlatmaktan sıkıldım bana ateist diyenlere yorum bile yapmıyorum artık.

Burada beni tanımayanlara biraz bahsedeyim kendimden. Orta okulu imam hatipten farkı olmayan din öğretmeninin okul müdürü olduğu bir yatılı okulda okudum.
Başımızda ışık evlerinden gelen abilerimiz olurdu. Cemaate girmeyen tek namaza kılana yan gözle bakardık hiç namaz kılmayanla muhattap olmazdık.
Liseyi kemalist ve solcu idealist hocaların olduğu özgür ve rahat bir okulda okudum. O dönemde de Merkez Nizamı Alem ocağında kaydım vardır nizamı alemciydim.
Üniversiteyi tamamen sosyalist ve kommünistlerin hakim olduğu bir kampüste annemin oğlum sen siyasi şeylere karışma telkinleri ile yaşadım.

Öyle birilerinin sandığı gibi solcu bir ailenin burvuvadan bozma solcu çocuğu olmadım.

Bu kadar şeyi açıkldıktan sonra şunu da açıklayayım.
Siz kimsiniz ki benim yasin i bilip bilmediğimi sorabilirsiniz.

Burada islamcıların laf yetiştiremediği tek adamım çünkü kitabı da hadisi de islamı da en az sizin kadar bilirim. Tarih siyaset ve tüm doğal bilimler de ilgi alanımdadır. O yüzden burada benimle tartışacak kapasitesi olmayan islamcılar işi hakaret edelim rahatlayalım haline çevirdiler ona da yanıtımızı verdik.

@Ahmert yazılarımı ağır bulmuşsun. Etki tepki meselesidir kısaca. Zaten eskisi kadar da yazı yazmıyorum buraya. Çünkü benim 10 paragraf yazdığım makalelere alakasız 1 hadis 1 ayet 3 satır yanıt veren provakatörlerden bıktım.
Bu forumda kendini islamcı diye tanımlayan adamlar anamın karımın ismini almaya başladılar ağızlarına. Benim de üslubum giderek keskinleşti...

Ama ben yalan söylemem. Ben Atatürk için de yalan söylemem, laiklik için de yalan söylemem. Ben islam devleti kurmak için demokratik hak isteyenler gibi yalancı iftiracı bir adam değilim.

BEN ŞUURLU HER TÜRK EVLADI GİBİ BİR DEV AYNASIYIM HOCAM.
BANA NE GÖSTERİRSEN ONU GÖRÜRSÜN...
Bana saygı gösterirsen daha fazla saygı, sevg gösterirsen daha fazla sevgi görürsün.
Bana hakaret edersen daha fazla hakaret saldırmaya kalkarsan daha büyük şiddet görürsün.

Bugüne kadar bana efendi gibi yazanların hepsine efendi gibi yanıtımızı vermişizdir çok şükür. O yüzden için rahat olsun sana herhangi bir yazımda hakaret etmedim. Aksini gösterirsen de özür dileyebilirim. Bu forumda 2-3 defa özür dilemişliğim var ki bunu benden başka yapanı da okumadım.

Ama çıkıp da beni ateizmin savunucusu olarak göstermeye kalkarsanız, yasini okudun mu, kuran okudun mu, namaz kıldın mı diye sorular sormaya başlarsınız aynı istikamette yanıtlar alırsınız...

Bana ateist denmesi ya da ateist olduğumun bilinmesinin benim için bir önemi yok. Ben hesabımı çevremdeki insanlara değil benim ne olduğumu bilen Allaha vereceğim.

Ama senin ya da bir başkasının bana ateist derken beni aşağılamaya, kötü göstermeye çalıştığını ya da bana hakaret etme amacı taşıdığını hissedersem de ağzının payını veririm.

diglikan; uzun yazmışsın anlaşılır yazmışsın seviyeli yazmışsın tşkr ederim uzun diye guete yapmadım şimdi senin ilk mesajından aldığım yeri kopyalıyorum bak baklım bu yazıda konu seviyesi dahilinde giderken, sen kürt delisi diye aşağıladığın biriyle işi seviyeden çıkartmışmısın yoksa normal bir yorummu şu kelimeler...;

diglikandan;SONRA KENDİ İLE İLGİLİ SAÇMA SAPAN HİKAYELER UYDURUP, RÜYASIND PEYGAMBER GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN BİR KÜRT DELİSİNİ ŞEYH SAYARLAR ERMİŞ MUAMELESİ YAPARLAR.

Bu kafadaki adama siz ne anlatırsanız boş. Onlar kürdün delisini imam sayarlar her duasına katarlar da ülkenin kurtarıcısı paşaya bir yasin okutmazlar...

şimdi bende diyorumki sana;
bu hakaretamiz cümlelerle işi başlatan sensin sana cevaben demişimki diglikan Yasini okurmuki illa da, başka birilerine okutmak isterler demişim.. senin bilmediğini söylemedimki sen okuyormusun dedim,,kaldıki yorumumda sana ateist, kominist demedim,kemalistler diye genelleme yaptımki onlardan okuyan görmedim diyerek bir teşhis koydum ortaya..sen yasinde okursun, hatimden indirirsin, beni ilgilendirmez ki.. soy şecerenide vermene gerek yoktu,herkes inandığı yada doğru bildiği yola gider..sen benim sözlerimde hakaret gördünmüki de, ilk mesajında kürt delisi diye tanımladığın birilerine hakaret etme cüreti buldun.. bu milletin yarısı öyle yada böyle, kimisi nakşi dir, kimisi kadiri, kimisi nurcu, kimisi menzilci, kimsii uşşaki, bazısı nurcu, bazısı süleymancı , ama herhalükarda tasavvufa ve şeriata eksikleriyle beraber uymaya çalışan saygı duyan mayası temzi insanlardır, haaa devrim yasalarına aykırıdır şudur budur ayrı şey ama bu millet, sizin her aklınıza geldiğinde saldırdığınız manevi şahsiyetlere siz istediniz diye düşman olmaz.. sevmek gönül işidir,, sizin değer olarak sevdiremediğinizi, birileri yada bir sistem bir olgu varsa ; ki öyle görünüyor ; o; milletin hatası değil sevdiremeyen, saydıramayan elitçilerin ve sahte oluşların temsilcileri yüzündendir.. kimsenin kimseye yada idolüne büyüğüne ,değerine kutsalına saldırması, er kişi işi değildir.. herkes ölçüsünü bilse zaten mesele olmaz. saygı bekliyorsan saygı göstereceksinki değer bulasın kardeş...

elbette hiç şüphesiz öyle... ama ölmüş kişiye dua etmek hurafedir diyen bir zihniyet 3 ihlaslı bir fatihalı dua bilirmikide dua yı içten etsin.. ediyor görünmek bile büyük başarı.. şehit cenazesinde kocatepede çok görüyoruz okuyanla oku-ya-mayanları..cenaze namazını bile kılamaynalrı..yada ellleri ni bağlamasını bilemyenleri.. neyse herkesin birgün nasılsa kılınır namazıda..

LOOPUSED bu postuna kadar az biraz bişeyler bildiğini düşünüyor o yüzden mesajlarından alıntı yapıyordum ama yanılmışım.

Ben de sana şunu söyleyelim ben de çok dua eden namaz kılan aynı zamanda da haram yiyen milletin karısına kızına taciz eden gördüm. Demekki bazı şeyler gördüğün gibi değilmiş.

Az önceki Konuşmanla Allah ile Kul arasına giren 3. kişi olduğunun farkındasındır umarım.

@Loopoosed
Sen nasıl Atatürkçülere atesit derken ben üzerime alındıysam, kürt delisi meselesini de sen üzerine alınmışsın.

Benim idolüm, siyasi ve kültürel rehberim Mustafa Kemal e saldıranların kim olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Benim hakaret ettiğimi söylediğin ve halefi Amerika da yaşayan kürt şahsın yandaşları, benim idolüme bırak laf söylemeyi açık açık sladırmaya başlamışlar.

Ben de dev aynasıyım. Ne nurunu sallarım ne süleymanını ne kadirini ne nakşisini...
Tarikatlar islamın kesin olarak yasakladığı şeyler olmasına rağmen siyasi ekonomik bir güç olduğu için halkı uyutup sürdürülen şeylerdir.
Dinini bilmeyen temiz yürekli insanların Allaha ulaşma amacıyla cehaletleridir tarikatler...

Allaha ulaşmak için kitap ve peygamber yeter aracıya söylediğm az bile...
Rüyamda peygamber ile konuşan diğer taraftan haber alan adamın yeri cami değil tımarhanedir.

O yüzden Tarikatler = Türkiye dersen ve Tarikata ve deli şeyhine ettiğim hakareti çevirip halka etmişim gibi göstermeye kalkarsan senin de niyetinden şüphe ederim.

Çünkü o temiz yurdum insanı dinini bilmediği için tarikata katılıyor bilmeden yaşamaya devam ediyor ve dinini özünü öğrenemeden şekli ile yaşayıp ölüyor.
Bu tarikat şeyhleri de bunu kullanarak siyasi ekonomik bir baskı aracı olmaya uğraşıyor...

Tüm bunları görmezden gelip tarikatleri masum tasavvuf mekanları gibi göstermeye çalışırsan tasavvufun ne olduğunu bildiğinden şüpheye düşerim.

bir üstteki ve onunda üstündeki 2 üyeye bu konuda diyecek başka söz bulamıyorum..aynen bende sizin birşey bildiğinizi sanarak uzun uzun yazmışım,kendi dediğiniz hakaretle başlayan mesajlara atfen acaba bir seviye üzerine bişeyler yazılabilirmi diye düşünmüştüm ki yanılmışım... hataen bir hakareti uyarırım yanlış derim ama üstüne basarak ne tasavvuftan ne şeriatten haberi olmayıp sağa sola çamur atan zihniyete sadece acırım.. onun içindirki cahil gördüğünüz bu millet çarşafa dolanan siyasileri değil baştacı ,muhalefeti bile vermekten kaçınmakta.. sizin ne şeriatten ne de tarikatten haberiniz yok..olsaydı kanunla bastırılan sindirilen ,dinin batın tarafı olan tasavvufa yada tarikate yok demez yada en azından hakaret etmezdiniz.. herkesin inandığı kendine diyor uzatmaya gerek bile duymuyorumm.. haa unutmadan yorumumda kimseye ateist demedim kemalist dedim iyi dikkat etde ,kendi yazdığım şeyi çarpıtarak seviyeyi biraz daha alçaltmayın.. iyiki hesap var .leküm dinüküm veliyediin..

sizin ne şeriatten ne de tarikatten haberiniz yok..olsaydı kanunla bastırılan sindirilen ,dinin batın tarafı olan tasavvufa yada tarikate yok demez yada en azından hakaret etmezdiniz.. .

hangi kanunla kimi sindiriyorlar loopesed örnek verirmisin

herkesin inandığı kendine diyor uzatmaya gerek bile duymuyorumm.

herkesin inandığı kendine ise neden kemalistlerin yasin bilip bilmediğinin derdine düşüyorsun yada ellerini nasıl bağlayıp bağlamadığından bahsediyorsun .kim nası isterse bağlar elini yada kim neyi okursa okur o zaman sanane .madem herkesin ki kendine

ona bakarsan bi tarafına şiş bilmem ne sokuyorlar ibadet diye .bunlarda islamı yanlış anlatıyor .sen yanlış el bağlayan kemalistlerden bahsederken neden bi yerlerine bisey sokarak bunun adı islam diyenleri eleştirmiyorsun .bu konudada aynı tepkiyi gösteriyormusun gösteriyor isen neden kemalistleri vurgularken onuda yazmadın .cevap olarak alnının ortasına çakacaklarını düşünemediğin içinmi

Digiklan forumda bugün değil ama zaman zaman dinsiz, ateist gibi ithamlara maruz kalmıştır. İlk üye olduğum zamanlarda kendisinin karşısındaki insana takındığı tavır ve sergilediği üslup ile acımasızca vurmaya çalışmasına anlam verememiş, hakkında başkalarınca kendisine yakıştırılan ithamlar hakkında o yöne doğru meyletmeme sebep olmuştur. Daha başında söyleyeyim ki bu yazım saldırı amaçlı falan değil. Şimdi digiklan gel seninle kullandığın hitaplar konusunda bir hatırlama yapalım. Seninle hiç bağlantılı olmayan üyelere direkt yazdıklarına bak, sadece bir yorumundan alıntı;

sizde o kapasite yok,
senin gibi müridlerle tartışmam,
senin ilmihalin yetmez,
sen git hocaların gelsin,
siz ilimden, bilimden anlamazsınız,
hacınız hocanız ne derse müridi militanı olursunuz,

Bunlar sadece bir yorumundan alıntı. İnsanların inanç dinamikleriyle, saygı duydukları büyükleri ile, ilmihal kitapları ile vesair değerleri ile bu derece konularına karıştırırsan, okişileri çıldırtmaya yeter de artar bunlar. Ondan sonra kişi sana dinsizsin, ateistsin diye saldırdığında, kozlar bu sefer gerçek manada eline geçer ki bu defa da karşındakine haklı olarak benim ne kadar dindar olduğumdan ne kadar eminsin diye konu iman ispatı yönüne kaymaya başlar. Yaptığın yorumların hemen hemen neredeyse tamamında, konu ilk başta orjinali ile alâkalı başlamakla birlikte, bir kaç cümle sonra yukarda kullandığın ithamlara kayınca muhatabınla aranda iman-inanç çatışması şekline dönüşmesi kaçınılmaz oluyor. Ve bu ithamları bu kadar serbestlikle kullanmaya devam ettiğin sürece de, her konunun içinde veya sonunda dinsiz olmadığını bir şekilde ispatlama ihtiyacına düşmeden konuyu sonlandırman mümkün gözükmüyor. Sağlıcakla kalın...

konu din olunca susayım dedim. ama gördümki birileri ateizmi hakaret etmek gibi görüyor, yada ateistliği kendine hakaret sayıyor. dert etmeyin hiç, ben dinlere inanmayan biri olarak şurdaki konuya bakınca inançlara kim ne kadar saygılı ve kim ne kadar saygıyı hakediyor görüyorum.ama yanılmıyorsam konu Atatürk idi. ben kendi adıma inançlı biri olduğunu düşünüyorum. ve aynı şekilde onun emrinde çarpışan atalarımızında inançlı olduğunu biliyorum. hepsinide minnet ve sevgiyle anıyorum. ama günümüzde ne Atatürk ü dinsiz kafir ilan edenlerin, nede tersi Atatürkün dine inanan biri olduğunu söyleyenlerin amacının ne olduğunu anlamak benim açımdan zor. çünkü her iki konuyuda öne sürenlerin içinde kimilerinin derdi sanırım Atatürk üstünden kendini ve ideolojisini hakim kılmak telaşı. yoksa Atatürkün dini, imanı yada içkisi şusu busu diyerek yaptıklarını görmezden gelinerek böyle tartışmalar olmazdı. neyse ben Atatürkü kimsenin anlayamadığını, daha doğrusu herkesin kendi inanç ve ideolojisi doğrultusunda kullanmaya çalıştığını düşünen biriyim. kimsenin yüceltmesinede gerek yok, kimseninde alçaltmaya gücü yetmez. çok şanslı bir milletizki Atatürk gibi bir dehaya sahip olduk, çok şanssız bir milletizki ölümüyle son sürat yaptığı her şeyi ve kişiliğini yağmalama ve yıkma aptallığına nail olduk. ha bu arada aptal lafı ağır geldiyse kusura bakmayın, kendi adıma hissettiğim duygu bu. . Adı ortadadır ve haketmiştir bunu -ATATÜRK-.sevin sevmeyin, sonuçta o yaşadı ve yapabileceğini yaptı, bize bir ülke bıraktı dedelerimizle beraber. ister birbirimizi yer bitiririz, ister kardeş kardeş insanca yaşarız. tercih hepimizin. yani yapacağımız her şey kendimize, Atatürke ne zararımız nede faydamız olur. sen inancınla fatiha oku, diğeri istiyorsa saygı duruşunda dursun, ben seviyorum Atatürkü, küfredenede engel olamam, dediğim gibi ne benim sevgimle yücelir, ne başkasının küfrüyle alçalır. Tüm atalarımı saygıyla anıyorum, hepsine teşekkürler.

Digiklan forumda bugün değil ama zaman zaman dinsiz, ateist gibi ithamlara maruz kalmıştır. İlk üye olduğum zamanlarda kendisinin karşısındaki insana takındığı tavır ve sergilediği üslup ile acımasızca vurmaya çalışmasına anlam verememiş, hakkında başkalarınca kendisine yakıştırılan ithamlar hakkında o yöne doğru meyletmeme sebep olmuştur. Daha başında söyleyeyim ki bu yazım saldırı amaçlı falan değil. Şimdi digiklan gel seninle kullandığın hitaplar konusunda bir hatırlama yapalım. Seninle hiç bağlantılı olmayan üyelere direkt yazdıklarına bak, sadece bir yorumundan alıntı;

sizde o kapasite yok,
senin gibi müridlerle tartışmam,
senin ilmihalin yetmez,
sen git hocaların gelsin,
siz ilimden, bilimden anlamazsınız,
hacınız hocanız ne derse müridi militanı olursunuz,

Bunlar sadece bir yorumundan alıntı. İnsanların inanç dinamikleriyle, saygı duydukları büyükleri ile, ilmihal kitapları ile vesair değerleri ile bu derece konularına karıştırırsan, okişileri çıldırtmaya yeter de artar bunlar. Ondan sonra kişi sana dinsizsin, ateistsin diye saldırdığında, kozlar bu sefer gerçek manada eline geçer ki bu defa da karşındakine haklı olarak benim ne kadar dindar olduğumdan ne kadar eminsin diye konu iman ispatı yönüne kaymaya başlar. Yaptığın yorumların hemen hemen neredeyse tamamında, konu ilk başta orjinali ile alâkalı başlamakla birlikte, bir kaç cümle sonra yukarda kullandığın ithamlara kayınca muhatabınla aranda iman-inanç çatışması şekline dönüşmesi kaçınılmaz oluyor. Ve bu ithamları bu kadar serbestlikle kullanmaya devam ettiğin sürece de, her konunun içinde veya sonunda dinsiz olmadığını bir şekilde ispatlama ihtiyacına düşmeden konuyu sonlandırman mümkün gözükmüyor. Sağlıcakla kalın...

Müdür keşke alıntı yaptığın sözleri tam metni içinde alıntı yapsaydın.
Oradaki tartışmayı ve içeriğini görmeyenler için, benim söylediklerim ağır kaçabilir. Ama karşılıklı tartışma içinde diğerlerinin söylediklerini hesap etmezsen anlamsız kalır.

Ben insanlarla anladıkları dilden konuşan biriyim. Efendi gibi tartışanla efendi gibi tartışırım, sokak ağzı ile konuşana da haddini bildirecek kadar sokak görmüşlüğüm de var.

Ben de sana burada kendini islamcı sayan birilerinin benim hakkımda söylediği sözlerden alıntı mı yapayım? Annemi karımı buradaki siyasi tartışmalara karıştıran hayvanlara ne demeli. Bak hayvan dedim çünkü insanla insan gibi konuşmasını hayvana da terbiyecilik yapmasını bilirim. Şimdi sen bunun için de mi hakaret diyeceksin? Karşımdaki insanlıktan çıkarsa benden de insani muamele beklemesin.

Asıl konuya geleyim.
BU FORUMDAKİ ASIL PROBLEM SİYASİ İSLAMDIR.

İslamı siyasete sokan adamlar siyasi görüşleri eleştirilince islam eleştiriliyormuş havası yaratmaya çalışıyorlar. Siyasetine islamı referans olarak gösteren hainler sanıyorlar ki islam allah peygamber deyince onların vatanı satmalarına izin vereceğiz.

Şeyhine, dinine kitabına laf gelmesin isteyenler onu kutsalında tutar günlük siyasi tartışmalara sokmaz. Eğer sen Allah üzerinden siyaset yapacaksan Allahıma Kitabıma laf edemezsiniz saygı duyacaksınız diyemezsin.

Çünkü siyaset üzerinde tartışılacak eleştirilecek yönetimsel hareket doktrinleridir. Sen yönetim tezinin gücünü Allaha dayandırırsan biri çıkıp laf söylediğinde yaygara koparmayacaksın.

Çünkü hepimiz biliyoruz Allahın kitabında bir yönetim şekli, siyasi parti tüzüğü, seçim kanunu yok. O yüzden ümmet olgusundan yola çıkıp kaba etinden siyasi yönetim şekli üretenler bunu da Allahın yolu diye bize kaktırmaya çalışanlara her daim yanıt vereceğiz.

Sen bunu ister kutsalına laf söylemek olarak algıla ister hakaret.
Kutsalını, Şeyhini, Peygamberini siyasete sokuyorsan eleştiri geldiğinde de yaygara koparmayacaksın...

Çünkü islamcıların genel taktiği budur.
Hareketlerini siyasi bir akım değil Allahın yolu olarak gösterirler, sonra o siyasi hareketi eleştirenleri de Allahı İslamı eleştiren din düşmanları olarak gösterirler. Bizim cahil halk kitlelerimiz de buna inanır. Çünkü 500 senedir arapça kuran okuduğu için papağan misali okuduğu duanın anlamını bilmeyen insan kitlelerine din nedir dersen o olduğunu zannederler.

Mesela Loopoosed ile bir önceki mesajda tartıştığımız tarikat konusu. Ben islamda olmayan bir soytarılıktır dedim. Bana islamın gerçeğidir dedi...

OLAYIN ÖZÜ

CAHİL MÜSLÜMANIN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞU YERDE CAHİLİYE YAŞANMAYA DEVAM EDER.
İslam sadece özünü ruhunu anlayanları andınlatır.

O yüzden direk şahsıma yazı yazanlara verdiğim 5-6 tane yanıtı buraya yazmış olman bir şeyi değiştirmedi. O yanıtlardan önce bana neler yazılmış onları da koyrsan anlmlı olur.
Yoksa papanın gazete manşeti diye bir fıkrası ona benzer. Bak o fıkrayı da anlatayım yarım alıntı yapan arkadaşlara örnek olsun:

Papa bir gün New York a gider.
Uçaktan inerken gazetecilerden biri bir soru sorar;
-New York'taki genelevler hakkında ne düşünüyorsunuz? der
Papa şaşırır ve
-New york da genel ev mi var? diye sorar.
Ertesi gün gazetenin manşeti
Papa Uçaktan İner İnmez Sordu
NEW YORK'TA GENEL EV VAR MI?

İslamcı basın ve bazı arkadaşlar de işte tam da bu gazete gdi. Gerçeğin sadece işlerine gelen kısmını söylerler. Bilimin sadece işlerine gelen kısmını kullanırlar.
Siz doğruları söyleyince de kötü olursunuz...

İslamcılarda seviye çok düştüğü için ben de onlara anlayabilecekleri düzeyde yanıt yazıyorum. Arada kaynayan efendi islamcılar varsa onlar da kusurumuza bakmasın. Sözümüz samimi mütedeyyin insanlara değil yobaz kuklalaradır.

saygılar

Bu kadar şeyi açıkldıktan sonra şunu da açıklayayım.
Siz kimsiniz ki benim yasin i bilip bilmediğimi sorabilirsiniz.
bende daha bugün biraz kendimden bahsetmiştim:)

Burada islamcıların laf yetiştiremediği tek adamım çünkü kitabı da hadisi de islamı da en az sizin kadar bilirim. Tarih siyaset ve tüm doğal bilimler de ilgi alanımdadır. O yüzden burada benimle tartışacak kapasitesi olmayan islamcılar işi hakaret edelim rahatlayalım haline çevirdiler ona da yanıtımızı verdik.

@Ahmert yazılarımı ağır bulmuşsun. Etki tepki meselesidir kısaca. Zaten eskisi kadar da yazı yazmıyorum buraya. Çünkü benim 10 paragraf yazdığım makalelere alakasız 1 hadis 1 ayet 3 satır yanıt veren provakatörlerden bıktım.
Bu forumda kendini islamcı diye tanımlayan adamlar anamın karımın ismini almaya başladılar ağızlarına. Benim de üslubum giderek keskinleşti...
anlıyorum bende aynısı gibi düşünüyorum ve yapıyorum.ama ne zaman senin yorumlarına baksam hakaret vari yada tahrih edici görüyorum.etki tepki demissin aynı şey karşındaki içinde geçerli unutma.yanlışda olsa o dediğin kişiye inananlar var bize saygı duymaktan başka bişey yakışmaz.ayrıca tarikatlar konusunda çok yanlış düşünüyosun bilgi eksikliğin var.hepsi değil ama bazıları sanıldığı gibi değil bu metaryalist basının insanların bilincinçaştına kazıdığı yanlış fikirler.kaldıki ne olursa olsun hakaret değil saygı duymayı bilmeliyiz.(ayrıca yabancı menşeili bir sürü histiyan ve yahudi tarikat ülkede cirit atarken lüks otellerde toplantılar düzelleyim insanlara çeşitli maddi manevi vaad lerde bulunurken bunların adı bile anılmamalı)neyse bunlar derin konular böyle tartışılmazdediğim gibi bende bazen yapıyorum ama yanlış yanlıştır.sanırım anladın.

Ama ben yalan söylemem. Ben Atatürk için de yalan söylemem, laiklik için de yalan söylemem. Ben islam devleti kurmak için demokratik hak isteyenler gibi yalancı iftiracı bir adam değilim.

BEN ŞUURLU HER TÜRK EVLADI GİBİ BİR DEV AYNASIYIM HOCAM.
BANA NE GÖSTERİRSEN ONU GÖRÜRSÜN...
Bana saygı gösterirsen daha fazla saygı, sevg gösterirsen daha fazla sevgi görürsün.
Bana hakaret edersen daha fazla hakaret saldırmaya kalkarsan daha büyük şiddet görürsün.
samimi olan herkese saygı duyduğumu her zaman söylemişimdir.karşıt görüşlü olması bişey değiştirmez

Bugüne kadar bana efendi gibi yazanların hepsine efendi gibi yanıtımızı vermişizdir çok şükür. O yüzden için rahat olsun sana herhangi bir yazımda hakaret etmedim. Aksini gösterirsen de özür dileyebilirim. Bu forumda 2-3 defa özür dilemişliğim var ki bunu benden başka yapanı da okumadım.

Ama çıkıp da beni ateizmin savunucusu olarak göstermeye kalkarsanız, yasini okudun mu, kuran okudun mu, namaz kıldın mı diye sorular sormaya başlarsınız aynı istikamette yanıtlar alırsınız...

Bana ateist denmesi ya da ateist olduğumun bilinmesinin benim için bir önemi yok. Ben hesabımı çevremdeki insanlara değil benim ne olduğumu bilen Allaha vereceğim.

Ama senin ya da bir başkasının bana ateist derken beni aşağılamaya, kötü göstermeye çalıştığını ya da bana hakaret etme amacı taşıdığını hissedersem de ağzının payını veririm.
kimse sana ateist demedi kardeş ayrıca ateist olsanda kime ne ben zaten böyle bir şey yapmadım yapmam loopused de bu anlamda söylediğini sanmıyorum yni direk senin kişiliğine söylememiştir bende yorum yaparken çoğunlukla sen diye hitap ediyorum ama karşımdaki kişinin kişiliğini kastedmiyorum sen derken onu misal gösteriyoum büyük bi ihtimalle loopusedde böyle söylemek istedi.bence uzatmayın.saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri