Her ikisini de yapmayana doğru yapıyor denir.
Bu konuda NeCcko haklidir, bazi sahislari insanlarin gozlerinde buyutmesi, yuceltip tanrilastirmasi gercekten yasadigimiz durumlardan birisi..
Ataturk'e boyle bagli insanlar var.. Ama tartisamayiz dogru mu yanlis mi diye.. Tartisan insanlar da ya Fetullah'a bu seviyede bagli, ya Recepcigime ayni seviyede bagli insanlar..
Hristiyanlikta 3 cesit Hz.Isa kavrami vardir. Birinde O'nun insan oldugunu kabul ederler, digerinde Tanrinin oglu oldugunu..
3. secenek iste O'nun peygamber oldugunu lakin aslinda Allah'in diger kullarindan bir farki olmadigini kabul ederler..
Bu Islamiyet'tede mevcut bir durum..
Simdi olayin dini tarafindan cikip laik ve objektif bakmaya calisayim..
Ayni durum Almanya'da yasak olmasina ragmen hala Hitler'e hayranlik besleyen insanlarin bazilarinda da, ya da Kuba'da Che'yi tanrilastiran insanlarda da mevcut..
Bir insani gozumuzde buyutmek hepimizin dogasinda var. Biz buna abstraction(Gercek dunyadan soyutlama) diyoruz..
Normal oldugunu kabul ettikleri anda sanki butun buyusu bozulacakmis gibi dusunurler, oysa ki oyle degildir. Ataturk siradan bir Osmanli Kumandani iken, cogunluktan daha cesur cikip ulkeyi Ingilizlere vermek yerine, bagimsiz olmasi icin cabalamis bir sahsiyet.. Gercekten ustun ozellikleri yokmu, tabiki var.. Ama benim bildigim Ataturk ucamiyor, tupsuz 200 metreye dalis yapamiyor, veya tek kursunla 20 dusman askerini olduremiyor.
Bence insanlar biraz daha elestiriye acik olsun..
Ama soyle bir durum da mevcut..
ATAMIZIN ELESTIRILECEK BIR TARAFINI BEN GOREMIYORUM!