Atatürkcülük nedir ne degildir

Aktuğ

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Atatürkcülük nedir ne degildir
Kime sorsanız, şikâyet aynı:

- Atatürkçülük kullanılıyor!..

Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlanan Tayyip Erdoğan ve ekibi de Atatürkçü…

Partisinin bayrağında ALTI OK bulunan Deniz Baykal ve ekibi de…

Ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Atatürkçü yurtsever aydınlar da…

Peki niçin böyle?..

Atatürkçülüğün ilkeleri belirli değil mi?

Belirli!..

Atatürk, bizzat kendi düşüncelerini yazıp, çizmemiş mi?

Yazmış… Hem de ciltler dolusu eser bırakarak…

Peki bu karışıklığın sebebi ne?.. Yaratılmak istenen kargaşanın anlamı ne yönde?..

İşte bu nokta önemlidir.

Çünkü, altını çizmeye çalıştığımız bu karışıklık ve kargaşanın temelinde bazı ince hesaplar yatmakta ve ustaca sahnelenmiş oyunlar bulunmaktadır.

Bazıları, bu ilke ve düşüncelerin dibini oymak için ellerinden geleni artlarına koymamakta ve geniş medya olanaklarını kullanarak halkın zihnini bulandırmaya çalışmaktadır.

Atatürk ilkelerini… Yani Türk Devrimi’nin temel esaslarını ve aydınlanma düşüncesini ortadan kaldırmanın en emin yollarından birisi de, bu konuda bir kavram kargaşası yaratmaktan geçmektedir.

Gerçeğin kirletilmesi adı verilen bu katakullinin, en açık örneklerinden birisi Mustafa filminde ortaya konulmuştur.

Bu filmde Atatürk, kadın ve içki düşkünü, halktan kopuk bir diktatör ve tüm arkadaşlarını idame gönderebilen yalnız bırakılmış bir lider olarak anlatılmaktadır.

Öte yandan Avrupa Birliği raporlarında Atatürk’ün fotoğraf ve büstlerinin okullardan ve resmi dairelerinden kaldırılması önerilmektedir.

Sözünü ettiğimiz Mustafa filminde Atatürk, emperyalizme karşı ilk milli kurtuluş savaşını vereni bir lider olarak tanıtılmaktan ısrarla kaçınılmaktadır.

Şimdi Avrupa Birliği “örgütü”ne hâkim konumda olan o zamanın emperyalist devletleri ise, kendilerine karşı bağımsızlık savaşı vermiş olan bir büyük liderin gönüllerde taht kurmasını içlerine sindirememektedirler…

Atatürk ilkelerinin temel iki vasfından birincisi, emperyalizme karşı tam bağımsızlık ilkesini benimsemiş olması… İkincisi ise, Aydınlanma devrimini hedef almış laik ve demokratik hukuk devletinin inşasıdır.

Şöyle bir etrafınızı çevreleyen kültürel öğeleri gözden geçirin…

Hangi siyasi parti, hangi kişi ve hangi demokratik kitle örgütü tam bağımsızlıktan yana, emperyalizme karşı kesin bir duruş içindedir?...

Ve yine hangi siyasi parti, hangi kişi ya da hangi demokratik kitle örgütü aydınlanma devrimini özümsemiş, laik ve demokratik hukuk devletinden yanadır?..

İşte size gerçek Atatürkçülerle, Atatürk’ün kültürel ve tarihi mirasını hasır-altına atmak isteyenleri ayırabilmeniz için iki temel kıstas…

kaynak

Atatürk' ü anlamak çok zor da değil aslında...

Laiklik kullanılıyor prim yapılıyor. Hayır SİZ Atatürk' ün hangi fikrine saldırırsanız, biz onu koruma gereği duyuyoruz.

Atatürk' ün yaptıkları, görüşü, inançlara yaklaşımı ortadadır. Atatürkçülerde de aynı duygu ve düşünceyi bulmak mümkündür.

Atatürkçüler hiçbir şeyi putlaştırmıyor. Siz ülkemizin hangi değerine saldırıyorsanız biz onun yanındayız ve koruyoruz. Bu bizim boynumuzun borcudur.

(Yazıda geçen siz, genelini Atatürk düşmanlarının oluşturduğu gericiler için kullanılmıştır).

atatürkçülük bi gecede arap alfabesini latin alfabesine çevirmeyi marifet görüp medeniyeti yakalamayı sanmaktır..
yani atatürkçülük göreceledir... nasıl bakarsan öyle görürsüün yani..

etxh13.jpg

'' Dünya Alem Bilir ki , AtaTürkçülüğün temeli ulusal bağımsızlıktır ;
'' Kemalizm '' dediğimiz kavram da işte bu bağımsızlıktan kaynaklanır .
Şu sözler ; Mustafa Kemal Paşa'nin önderliğinde toplanan İlk Meclis'in kararı olarak Kurtuluş Savaşı'nın
anlamı ve amacını belirler ;
'' TBMM, milletin hayat ve istiklaline suikast eden emperyalist ve kapitalist düşmanların
tecavüzüne karşı müdafaa ve münafi hareket edenleri tedip azmiyle müesses bir orduya sahiptir ...
'' Çok açık görülüyor . İlk Meclis , '' emperyalizm '' ve '' kapitalizme '' karşı savaşmak
için kurulmuştur . . .

'' Milli mücadele ruhu '' budur , Kemalizm Budur , AtaTürkçülükte budur .
Var mı itirazı Olan ? ''

( UĞuR MumCu - 6 Eylül 1980 - CumHuriyet )
( www.umag.org.tr)

Bende bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım ama işine gelmeyen bazı kesim gerçek Atarükçüleri yıldırmak adına hep karalama ve b.p atma politikası güdüyor .

atatürkçülük bi gecede arap alfabesini latin alfabesine çevirmeyi marifet görüp medeniyeti yakalamayı sanmaktır..
yani atatürkçülük göreceledir... nasıl bakarsan öyle görürsüün yani..

sana cevabı gene atam mustafa kemal atatürk güzel bi cevap olarak vermiş..

Büyük Önder bu konuda düşüncelerini şöyle özetlemektedir: "Gözlerimizi kapayıp yalnız yaşadığımızı farz edemeyiz. Memleketimizi bir çember içine alıp dünya ile ilgisiz yaşayamayız. Tam tersine ileri, uygar bir millet olarak uygarlık alanının üzerinde yaşayacağız. Bu yaşam, ancak bilim ve teknikle olur. Bilim ve teknik nerede ise oradan alacağız ve her millet bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve teknik için sınır ve koşul yoktur."39 İşte Atatürk'ün bize, çağdaşlaşmanın yolunu ve yöntemini gösteren ölmez sözleri...

http://www.atam.gov.tr/index.php?Page=FikirDusunceler&IcerikNo=35

bunu herkes anlayamaz... atatürkçülük önce kalpte sonra beyinde başlar...:goz::goz::goz:

Atatürkçü düşünce göklerede çıkarılmamalı,Yerin dibinede sokulmamaLı bence,
Çoğu Atatürkçü şimdiki oLayLarla Atatürk'ün yaşadığı dönemdeki düşünceLerini karşıLaştırığı bunun üzüerinden değerlendirme yapıyor,
Bu yanlış...Atatürk'ün yaşadığı dönem çok farklıydı şimdki dönem çok farklı.
ÖnemLi oLan Atatürk'ün zihniyetini,Olaylara nasıl yaklaştığını anlayabiLmemizdir.
Şimdiki Atatürkçülerin sanırım tamamı başörtülü Üniversiteli bayanların üniversiteye sokulmamasını istiyor,
Buda yanlış,TBMM'nin açılışında KURAN-I KERİM okutan,Türbanlı,teseddürLü bayanları hiç dışlamayan bir Atatürk var bizim karşımızda...
Düşünüyorumda şimdi devlete ait bir kolda açıLış olsa Kuran-ı Kerim okununca ATATÜRKÇÜLERİN bu oLaya tepkisi nasıl olur ? =)
Bunu herkes tahmin eder.Benim yanlış bulduğum nokta burası

Çoğu Atatürkçü şimdiki oLayLarla Atatürk'ün yaşadığı dönemdeki düşünceLerini karşıLaştırığı bunun üzüerinden değerlendirme yapıyor,
ÖnemLi oLan Atatürk'ün zihniyetini,Olaylara nasıl yaklaştığını anlayabiLmemizdir.
Şimdiki Atatürkçülerin sanırım tamamı başörtülü Üniversiteli bayanların üniversiteye sokulmamasını istiyor,
Buda yanlış,TBMM'nin açılışında KURAN-I KERİM okutan,Türbanlı,teseddürLü bayanları hiç dışlamayan bir Atatürk var bizim karşımızda...
Düşünüyorumda şimdi devlete ait bir kolda açıLış olsa Kuran-ı Kerim okununca ATATÜRKÇÜLERİN bu oLaya tepkisi nasıl olur ? =)

kendin soyluyosun Atatürkün yaşadıgı donem farklı bu donem farklı ancak ben Atatürkçü olmama ragmen turbana karsı degilm (sadece universitede)

"...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri,
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217.

Biz neyi yücelteceğimizi neyin başını ezeceğimizi biliyoruz. Burada bilmediğiniz konular hakkında ahkam keseceğinize gidin Atatürk kimmiş? Neyi istiyormuş, neyi istemiyormuş. Onu bir öğrenin.

Türbanı her konuya dahil edebilen tek milletiz herhalde. Tutunacak başka dal kalmadı sanırım.

"...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."
Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri,
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217.

Böyle birşey gerçekten oLsa ilk başta ''Annesine Ve Kızkardeşine'' Uygulatırdı bunları...
Ama bakıyoruz Atatürk'ün hem annesi hemde kardeşi TeseddürLü ?
E buna ne diyeceksin,Atatürk böyle bir cümle edince kendi ailesine bakacak kadar zeki bir liderdi,Kendi annesinede mi ''Vahşi durumda'' dedi,Komik olmayalım,Bu sözü Atatürk'ün söyLediğine inanmıyorum şahsen

www.manzara.be_-_Atatrk_un_Annesi_Zubeyde_Hanm_ve_Kardei_Makbule_Hanm.jpg

Böyle birşey gerçekten oLsa ilk başta ''Annesine Ve Kızkardeşine'' Uygulatırdı bunları...
E buna ne diyeceksin,Atatürk böyle bir cümle edince kendi ailesine bakacak kadar zeki bir liderdi,Kendi annesinede mi ''Vahşi durumda'' dedi,Komik olmayalım,Bu sözü Atatürk'ün söyLediğine inanmıyorum şahsen

hiç bir devrim geriye doğru yapılmaz.

Atatürk dönemi çok farklıydı dediğin gibi bir tane türbanlı yoktu ama binlerce peçe giymiş evine pısmış kurtuluş savaşına destek vermemiş kadın vardı.

resimlerde gördüğün gibi peçeli değil o vakitler peçesiz kadılara kötü gözle bakılıp din dışı sayarlardı .

Olayı saptırmasak diyorum.... Olay Atatürkçülük, türban tartışması değil. Atatürkçülük ayrıdır, devletin kanunları yasaları ayrıdır.

мυℓσ;4293222' Alıntı:
Olayı saptırmasak diyorum.... Olay Atatürkçülük, türban tartışması değil. Atatürkçülük ayrıdır, devletin kanunları yasaları ayrıdır.

Konuyu saptırmakla aLakası yok,Çünkü Atatürkçülük ve Türban konusu o kadar çok iç içedir ve tartışıLır ,
Bende böyLe bir konu açıLmışken görüşümü biLdirdim.
Ben devletin yasalarından bahsetmiyorum zaten arkadaşım,
Ben AtatürkçüLüğün ''Başörtüsü'' hakkındaki yanLış yada doğru kanaatLerini,Düşündüğüm kadarıyla dile getirdim.
KonuyLa iLgiLenen kişiLer yazdıklarımı eLeştirebiLir bu çerçevede,Ama çıkıp alakası yok demek de yanlıştır...​

Verdiğiniz resim 1900 lü yılların başında Mustafa kemal henüz kolağası iken çekilmiş yani Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan ve kılık kıyafet devrimi yapılmadan çok önce.Hem bu resimdeki Zübeyde Hanımın ve Makbule Hanım'ın başörtüleri ile türbanın ne alakası var.Makbule hanımın saçları büyük oranda açık örtü sadece bir kısmını örtüyor.Makbule hanım Cumhuriyet kurulduktan sonra başı açık modern ve sade giyimi ile çağdaş Türk kadınına yakışır bir görüntü sergiliyordu.Bu da kanıtı;Resimde Atatürk Çiftlik’te... Makbule Atadan, Ülkü, Afet İnan, Salih Bozok... 5 Mayıs 1938

thumb_459234915.jpg
[/URL][/IMG]

ATATÜRKÇÜLÜK : Türkiye Cumhuriyetini cağdaş UYGARLIKLAR seviyesinin ustune cıkarmak ıcın Atatürk ün ortaya koyduğu ilke ve inklaplara denir . aklımda kaldıgı kadarıyla MGK dersınden :D

Geri