Atatürk: "Yahu Bu Kız Beni Terletti"

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Atatürk: "Yahu Bu Kız Beni Terletti"

Atatürk batı müziğinin de hayranıydı.O dönemlerde balolarda, ziyafetlerde hemen hemen yapılan iki dans vardı.Biri Tango ve biri de Vals idi.Çarliston da vardı, ama onu daha ziyade hanımlar yapardı.
Atatürk tangoyu ve valsı müthiş güzel yapardı.Kendisine has ve özelliklerde,dönüşleri ve yürüyüş stilleri vardı.Balo ve ziyafetlerde hanımlar onunla dans etmek için adeta yarışırlardı.O da hiç kırmaz nazikçe kalkar ve dansı yapar ve damının oturmasına kadar beklerdi.O bir centilmendi.
Bir dans hatırası da vardır.Bir gece vapurda bir balodaydık.Adını tam olarak hatırlayamadığım güzel bir bayan da balodaydı.Atatürk'ün masasında neşeli neşeli konuşuyorlardı.Birden Atatürk bayanı dansa kaldırdı ve dansa başladılar, fakat bir müddet sonra Atatürk'ün durakladığını ve biraz da keyifsizleştiğini görür gibi olduk.Bayanla hem dans ediyor hem de bir yandan konuşuyordu, ama neler konuştuğunu tabii duyamadığımızdan bilemiyorduk.Birkaç dakika geçti, Atatürk tekrar eski neşesine döndü ve dansa ayrı güzellikle devam etti.Dansı bitirip yerlerine oturunca masadakilere döndü ve "Yahu bu kız beni terletti, dansta beni o idare etmeye kalktı.Ben de dansı erkek idare eder dememe, 'Bırakın da, bu gece ben sizi idare edeyim' demez mi?Şaşırdım, hoşuma da gitti ama baktım iş kötü,ona 'Bir milleti idare edeni bir kadın yönetmeye kalkarsa, o memleket batar, gel biz oturalım' dedim ve oturduk.Ne dersiniz, iyi yaptım değil mi?" diyerek kahkahayı patlatmıştı.Kızcağız da dinlemiş yüzü kıpkırmızı olmuştu.

KAYNAK:
ATATÜRK'ÜN YANI BAŞINDA - ÇANKAYA KÖŞKÜ KÜTÜPHANECİSİ NURİ ULUSU'NUN HATIRALARI
Derleyen:Mustafa Kemal ULUSU
Sayfa 222-223

Çok güzel bir anı..

Keşke dünyadaki her lider ulu önder Mustafa Kemal Atatürk kadar Kadın Haklarına önem verse..

tam ataturk e gore bır cevap tabı farkı anlam arayanlar da cıkacaktır

Hoş ßi Anı Gerçekten..

TeşekkürLer..

Geri