Arkadaşlar sizce bu zamanda Atatürk olsa idi filistin sorununa nasıl bir tepki gösterirdi?
Atatürk yaşasaydı filistin le israil olmazdı....
Atatürk yaşıyor olsaydı filistinlilerde yahudilerde ne mutlu TÜRKÜM DERLERDİ!
Atatürk yaşasaydı filistin le israil olmazdı....
Atatürk yaşıyor olsaydı filistinlilerde yahudilerde ne mutlu TÜRKÜM DERLERDİ!
çok saçma bi yaklaşım.ne yani atatürk yaşasaydı o bölgeye saldırıp biz egemen olacaktık öyle mi?filistin ve israil'i tarih sahnesinden silecektik,asimile edecektik onları.yok öyle bir şey olmazdı![]()
sırf atatürk'ü yüceltmek için boş boş şeyler söylemenin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum.
evet ne musul kerkük nede filistin israil olmazdı .
Atatürk BiR 10 yıl daha yaşamış olsaydı Ortadoğudaki coğrafya çok farklı olurdu!
Sırf derken ne demek ıstıyosun bılmıyorum, ama her sekılde ataturk yuceltılır arkadasın anlıyomusun ?...
€rd@ls10;3916516' Alıntı:Atatürk yaşasaydı Türkiye nin ne iç borcu ne dış borcu olurdu.dünyanın en süper devleti olurduk belkide filistine saldırımazdı bu üç kıçı kırk yahudi belkide filistin de devlet kuramazlardı bu itler
n€d!mßuг@ĸ;3916628' Alıntı:Ataturk savastan degil baristin yana bi Lider`mis...
Ortadogudaki cografyanin bizimle bir alakasi oLdugunu zannetmiyorum..
Katılıyorum.. Sonuçta Atatürk "Yurtta Barış Dünyada Barış" demiş.. Bunu söyleyen bir insanın Orta Doğu'yla Israil'le Filistin'le işi olmaz.. Belki şöyle olabilirdi sonuçta o zamanlarda Atatürk Dünya'da belli bir saygınlığa ulaşmış biri olduğu için diğer devletler bizden izin almadan bir şey yapamayabilirlerdi.. Yani bu zamanın A.B.D'si olabilirdik..koskoca cümlede göre göre sırf kelimesini mi gördün?demek istediğim açıktı,atatürk'ü övmek için saçma şeyler söylemeye gerek yok dedim.neymiş atatürk yaşasaymış israil vs. ne mutlu türküm diyene dermiş.o zaman bizim israilden ne farkımız kalırdı ?
Çok zor Mustafa Kemal gibi düşünmekyani siyasi şekillenmelere bağlı bir durum. Şu durumda iken hiç vakit kaybetmeden barış gücü de gönderebilir , yada filistinlilerin yıllar önce yahudilere toprak vermesini engelleyebilirdi.