Atatürk ve Masonlar

RuTH

Altın Üye
Reaction score
0
Eski Van Milletvekili İbrahim Arvas'ın,1964 yılında Ankara'da Yargıcoglu Matbaası'nda bastırmış olduğu "Tarihi Hakikatler" isimli eserinin, 68. sayfası Türk Masonluk tarihinde önemli bir hadiseye ışık tutar:

"...Hatıratım sona yaklaşırken memleketimizde locaları bulunan
Masonlardan biraz bahsetmek isterim.Masonların İstanbul,İzmir,Adana
ve Ankara'da birçok locaları vardır.Mustafa Kemal Pasa'nın sevmediği iki zümre vardı: Birincisi dönmeler,ikincisi masonlardı.

Bir gün eski Adliye Vekili Mahmut Esat Bozkurt'u çağırdı,kendisine Masonların taksimat,teşkilat ve ahvalini bildirir bir kitap
verdi;"Bunu güzelce mütalaa et, bir takrirle Halk Partisi Grup Başkanlığına ver,grupta bunlara şiddetli bir hüCum yap ve grupça
kapanmasına delalet et.Senin de bu işçe büyük şeref payın olacaktır, dedi.

Grup günü Esat Bozkurt riyaset makamına bir takrir veri ve takririn okunmasını reisten rica etti.Katip takriri okudu.Grup dinledi. Hulasası söyle idi:

Bizim Eba ecdad atalarımızın mensubu bulundugu tarikatları kapattık.Masonluk da koku dısarda Yahudi tarikatından başka birsey değildir.Memleketimizde bunun ne işi vardır? Bunuda grup kararıyla kapatalım.

Ve söz istedi,kürsüye gelerek takririni gayet veciz olarak izah etti.

Meclisteki masonları bir telaş aldı.Hele sözcüleri Şükrü Kayayı görse idiniz, basından süt dökülmüş kediye benziyordu. Meşhur hatip Mahmut Esat Bey'e söz yetiştirebilir mi idi? Şükrü Kaya masonluğun
bir hayır müessesesi olduğunu kürsüden söylediği zaman grubun hemen bütün azası yüzüne haykırdılar.

`Hayır eserleri dediginiz nedir,birisini gösterebilir misiniz? Yalan söylüyorsun in aşağı' dediler.

Mahmut Esat ise,masonluğun kökü dışarıda gizli,memleket ve millet için muzır bir tarikat olduğunu ve her yerde umumi reisleri yani mesrik-i azamlar Yahudi bir çok vesikalarla ispat etti.

Şükrü Kaya, Kazım Özalp, Mazhar Germen son çareyi Katib-i umumi Recep Peker'e iltica etmekte buldular.Salonda oturan Recep Peker'in etrafını alarak yalvarmaya başladılar.Gruptaki hava çok elektrikli
idi.Heyecan son haddını bulmuş,her tarafta `kapatalım' sesleri yükseliyordu.

O esnada Recep Peker söz istedi ve kürsüye gelerek:

`Arkadaşlar,çok mühim bir işin üstündeyiz, müsaade buyurun,bu işi bir defa da Devlet Reisi'ne goturelim ,onun da reyini alalım, gelecek hafta bugün tekrar huzurunuza getireceğim' dedi.

Bu söz,grubun tasvibine mazhar oldu ve gelecek haftaya kaldı.Bir hafta sonra olsun, biz herhalde bütün locaları kapatırız, dediler.Ertesi günü Recep Peker geldi ve kürsüye çıkarak şu müjdeyi verdi:

`Arkadaşlar;bugünden itibaren Türkiye'de masonluk kalmamıştır ve bütün localar kapanmıştır.'

Salonda bir kıyamettir koptu; alkışlar, bağırmalar ve `kahrolsun Yahudi
uşakları' sesleri tavanları çınlatıyordu.

Şükrü Kaya ile arkadaşları ortadan sırra kadem basmışlardı.

Grup dağıldıktan sonra Doktor Mim Kemal'i öne katarak Meclisteki masonlar toplu olarak Reisi Cumhura gitmişlerdi.Mim Kemal, Reisi Cumhura hitaben:

- Efendim, biz maiyeti devletinizdeyiz,fakat siz mesrik-i azamımız olursanız, biz pervane gibi etrafınızda donup dolaşırız demiş. Reisi Cumhur;'Peki birsey soracağım, bana cevap verin de, sonra...Siz

Avrupa'da hangi locaya bağlısınız ve matbuunuzun ismi nedir?'

`Biz Cevova'ya tabiyiz ve reisimiz Barıca Mison cenaplarıdır' demişler.

Bunu uzerıne küplere binen Mustafa Kemal Pasa,onlara hitaben:

'HAYDİ DEFOLUN BURADAN,CEHENNEM OLUN GİDİN YAHUDİ UŞAKLARI. Benim milletim
bana kahraman sıfatı verdi, ben sizin gibi bir çift Yahudiye uşak mı olacağım? Bu gece sabaha kadar Türkiye’deki bütün localarınızı
kapatmadığınız takdirde yarın teşkil edeceğim Divan-ı Harbi Orfi'ye hepinizi verir ve astırırım.Haydi defolun karşımdan' diyerek ,onları kovmuş
;onlar da yıldırım telgraf ve telefonlarla vaziyeti İstanbul, İzmir ve Adana'ya bildirdiler ve sabah olmadan hepsinin kapanma kararlarını getirip henüz sofrasından kalkmayan Reisi
Cumhura verdiler ve derin bir nefes aldılar.

Reisi Cumhur Mustafa Kemal Pasa bu suretle bütün mason localarını kapattı .

İsmet Pasa'nın Reisi Cumhurluğu sırasında kanunu mahsusla localar kapanmadı diye masonların müracaatı üzerine tekrar localar açılıp faaliyete başladılar.1952'de ise Atatürkçü geçinen ve onunla iftihar
eden Celal Bayar da,Ahmet Gurkan'ın teklif ettiği ve masonların localarını kapatmak istediği kanun teklifini ret ederek,bu suretle
localarını kanunla pekiştirdi.

Tabii bu ameliyeyi Meclis yaptı;fakat bu müzakerelerin devam ettiği üç celse zarfında Celal Bayar Reisi Cumhur,locasına gelerek kanunun müzakerelerini sonuna kadar takip etmiştir.

aLıntı

'HAYDİ DEFOLUN BURADAN,CEHENNEM OLUN GİDİN YAHUDİ UŞAKLARI. Benim milletim
bana kahraman sıfatı verdi, ben sizin gibi bir çift Yahudiye uşak mı olacağım? Bu gece sabaha kadar Türkiye’deki bütün localarınızı
kapatmadığınız takdirde yarın teşkil edeceğim Divan-ı Harbi Orfi'ye hepinizi verir ve astırırım.Haydi defolun karşımdan' diyerek ,onları kovmuş;onlar da yıldırım telgraf ve telefonlarla vaziyeti İstanbul, İzmir ve Adana'ya bildirdiler ve sabah olmadan hepsinin kapanma kararlarını getirip henüz sofrasından kalkmayan Reisi
Cumhura verdiler ve derin bir nefes aldılar.

ve yıLLar sonra bu yahudi uşağı masonLar
BeLLi kesimLer tarafından Türkiyedeki en büyük Atatürkçü iLan ediLen
ex Reisi Cumhur ahmet nejdet sezer tarafından
yıLLar önce şerefsiz şekiLde kovuLdukLarı makama
onLarca yıL sonra kaybettikLeri şerefLerini buLmak için
büyük bir organizasyonLa eLLerini koLLarını saLLaya saLLaya girdiLer
şeref buLduLar şeref verdiLer..

başörtüsüne şeriatçı damgasını vuranlar bu olayı tehlike olarak görüyorda
masonların dünyayı yönetmesinden tutunda insanlığı yok edişlerine neden seyirci kalıyorlar.

Ellerine Sağlık...

İşte Mason Gerçeği.. Ankarada İhaLe ALmak İsteyen Varsa Lion KLübünden GeçmeLi!!! Yoksa İhaLe FeLan ALamaz.. Herkes BiLiyor Bu Gerçeği Ama Kimseden Ses Yoq...

Geri