Atatürk ve Kürt Açılımı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cαη

New member
Reaction score
0
Atatürk'ün azınlıklar meselesine yaklaşımı, bugün de çalışmamız gereken bir ders niteliği taşıyor.. İşte o yazı...

359ertj.jpg

Başbakan İnönü, saat 18.00 sularında Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:
- Hayırdır İsmet... Habersiz geldin.
- Paşam, azınlıklar meselesi... Konuyu Meclis'e getireceğiz... Ne diyorsunuz?
- İsmet bugün geç oldu... Yarın sabah erkenden gel, konuşalım.
İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri" toplamış:
- Sadece laleler kalsın... Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın... Derhal.
İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş:
- Ne oldu böyle?
- Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktük.
Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş:
- Paşam, bahçenin durumu nedir?
- Azınlıkları söküp attım İsmet.
İnönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş:
Atatürk:
- İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü boş yere söylemedim... Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı... Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın.

Büyük Atatürk'ün "verdiği dersi" bugün hâlâ anlayamayanların olması ne kadar acı.

Lütfen farklı yönlere çekmeyin . Yazıyı iyi anlamaya çalışın. Verilen mesaj gayet açıktır.
Polemik de çıkartmayınız!​

iyide insalar niye türk olup mutlu olsunlarki kendi ırkalrı olup mutlu olurlar şimdi diyelimki bir türk arabıstanda yaşıyor ve dogma buyüme oralı yanı atası dedesi göç etmiş bu adam arap olmak zorundamıdır arap olup öylemi arabistanlı olacak ve mutlu olmak içinde arap olmak zorundamıdır

Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın. kendisi söylüyor ben hayatayken

Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.Bu ülkede yaşadığın sürece sen sadece TÜRK sün bunun kürdü,cerkezi,romanı olmaz

Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.Bu ülkede yaşadığın sürece sen sadece TÜRK sün bunun kürdü,cerkezi,romanı olmaz

iyi türklerde yasadıkalrı ülkelerde alman fransız arap olsunlar

Böyle bir sözün üzerine hala yorum yapanlar utansın..En iyi açılım budur: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

ςαη;5089503' Alıntı:
O alman yada fransızlar dağa çıkıp asker ve küçücük çocukları vurmuyor.

şimdi konuyla ne alakası var bunun konu türk olup mutlu olmak almayda yasayan biride alman olup mutlu olacak başka bir alternetifi yok

hem atatürk kürtlere azınlık gözüyle bakmadı
onlara bu ülkenın kurulmasına yardımcı olan millet gözüyle baktı
ırakta çoçukalrı anasız babasız bırakıyor gazıantepte marasta urfada bunu yapıyordu ama
not türk olmayanlar türkiyeli olup mutlu olabilirler ama

Ne Mutlu Türküm Diyene bunu diyebilen insan zaten bu ülkede yaşamayı haketmiştir.

Türkiyede kürtlere yapılanlar

1.Kürtçe konuşabiliyorlar
2.Meclise girebiliyorlar ( Pkk üyesi olmalarına rağmen)
3.Kürtçe yayın yapan bir televizyonvar
4.Eskiden kürtçe konuşanı hapse atyolardı bu artık yok
5.kürtlere sen kürt sün bu ülkede yaşıyamazsın vs laflar hiçbir zaman edilmemiştir
6.polise taş atan çocuklara dayak değil şeker verilmiştir

bütün bunların hepsi kürtlere yapılmıştır ama bunlar nan kör oldukları için hala bir açılımdı vs istiyorlar

BABAM HEP DERDİ KÜRTLERİN KANINDA HAİNLİK VAR DİYE KÜÇÜKKEN ANLAMIYORDUM AMA BÜYÜDÜKÇE HAKVERMEYE BAŞLADIM

çingeneler kürtlere oranla daha sefil fakir bir şekilde yaşıyorlar ama ülkesine hainlik ve yemek yediği tabağı batır mıyorlar

çingeneler istese onlarda açılım istemez miydi ama yapmıyırlar onlar ben türküm düyor.zamanı geldimi askerede gidiyorlar

ATATÜRK BİRŞEYLER BİLİYORMUŞKİ BU KONUYU OZAMANLAR KAPATMIŞ

iyide insalar niye türk olup mutlu olsunlarki kendi ırkalrı olup mutlu olurlar şimdi diyelimki bir türk arabıstanda yaşıyor ve dogma buyüme oralı yanı atası dedesi göç etmiş bu adam arap olmak zorundamıdır arap olup öylemi arabistanlı olacak ve mutlu olmak içinde arap olmak zorundamıdır

Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın. kendisi söylüyor ben hayatayken

Arap olmuyor Türk kökenli Arap oluyor.

nedense atatürkçüyüm ben ülkemi seviyorum vs ,diyen insanlar Atatürkün işine gelen şeylerinin yapıyorlar, işlerine gelmeyen şeylerini yapmıyorlar. buda ilginç

birde anlamasığım şey

aadmlar mal gibi dağdan geldi teslim oldu bizde onları hiçbirşey olmamışgibi dağa geri yolldaık buda ilginç

ne yapacağımı şaşırdım güleyimmi ağlayımmı bilemedim

ςαη;5089601' Alıntı:

Atatürk'ün sözüne kaynağına göre mi yargılayıp inanacaksın ? Yaz google'a birsürü çıkar. Bende arşiv vardı oradan koydum ne olacak ?

Kardeş ben bilerek o soruyu sordum başka sitelerde de veriyorlar ama hiçbirinde kaynak YOK.
Ayrıca Atatürk hakkında neler neler yazıyor ve kitap olarak alınmış ve yazanında Mustafa Kemal olduğu iddia ediliyor benim tanıdığım yiğit onları yazmaz.

Bu konunuda kaynağı zayıftır.Bana devlete bağlı bir siteden kanak verirsen iyi olur.
Aksi takdirde Atatürk'üde onu sevenlerinde tuzağa düşürerek hata yapmış olacaksın.
Başka forumlarda var diye gerçek olduğu anlamına gelmez.Binlerce şey var inanılması güç olan hepsi doğrumu dieceğiz yani başka yerlerde var diye...

Emin ol Atatürk üzerinden oynanan oyunlardan birisi benim gördüğüm kadarıyla çünkü bendeki yazıyla bu yazı mantık olarak çelişiyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri