Atatürk Osmanlı'yı terk edip, Hititlere gitti'////

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
‘Atatürk Osmanlı'yı terk edip, Hititlere gitti'
Amerikan The New York Times gazetesi, 600 yıllık Osmanlı devlet yapısını bozan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Osmanlılar üzerine bir kimlik inşa etmek üzerine, ‘Türklüğü' öne çıkararak Milattan Önce 2600'lü yıllara dayanan Hititlere gittiğini yazdı.

OSMANLI DAHA FAZLA GLOBALLEŞMİŞTİ

Tarihçi Murat Belge'yle İstanbul Boğazı'nda bir sohbet gerçekleştiren Sabrina Tavernise imzalı makalede, ilginç görüşlere yer verildi. Murat Belge'nin “Bizim, tarihimizle sağlıklı olmayan bir ilişkimiz var” sözlerine yer veren Tavernise, Belge'nin “Osmanlılar dönemindeki uluslar arası ticaretten dolayı, limanlara daha fazla gemi geliyordu. Bu hususta, Osmanlı, daha çok globalleşmişti” ifadelerine dikkat çekti.

OSMANLILARDA SINIFSAL BİR YAPI YOKTU

Belge, Avrupa'nın aksine Osmanlılarda toprağa dayalı sınıfsal bir yapı olmadığını ve bu nedenle insanların çok çabuk zenginlik ve statü kazanabildiğini söylerken, buna örnek olarak da okuma yazma bilmeyen askerin ordu kumandanı olmasını gösterdi.

Makalenin yazarı Tavernise, Atatürk'ün Osmanlılar üzerine bir kimlik inşa etmek yerine ‘Türklüğü' öne çıkararak Milattan Önce 2699'lü yıllara dayanan Hititlere gittiğini de yazdı.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

http://www.habervaktim.com/haber/39218/ataturk_osmanliyi_terk_edip_hititlere_gitti.html

SINIF AYRIMININ ALASINI YAPTI

kürt sorunu olarak bilinen sorun osmanlının alevi türkmenlerini ezmek sindirmek için kürtlere tanıdığı ayrıcalıktan dolayı doğuda oluşan feodal yapıdır.

Atatürk bu feodal yapıyı yıkabilmek için toprak reformları yaptı fakat atatürkten sonra devrimlerden taviz verildi özellikle menderes ve özal zamanında bu yapı güç kazandı şimdi durum malummm...

sınıf ayrımı yabancıların lehine Türklerin aleyhineydi bu yüzden yurtta ne kadar ermeni rum yahudi varsa zengindi .

Türkler ise hammallık, tahtacılık(yakacak odun taşıyan) çobanlık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyordu.

osmanlıda rum olsaydın yahudi olsaydın ermeni olsaydın devletin zirvesine çıkardın şeyhülislam olup islam adına fetva bile verirdin.

ammaaa eğer Türksen bırak eşi olmayı PADİŞAHIN HAREMİNE BİLE GİREMEZSİN

PADİŞAHLARIN ANALARI HEP YABANCILARDAN OLDUĞU İÇİN DEVŞİRME SOYLUDURLAR(bir iki istisna hariç)

Vay be tarihimizide başkaları yorumlamaya başlamış.
Osmalının globalmış,Ekonomisi savaşa talana dayalı
bir hükümdarlık ne kadar global olabilirki.

SINIF AYRIMININ ALASINI YAPTI

kürt sorunu olarak bilinen sorun osmanlının alevi türkmenlerini ezmek sindirmek için kürtlere tanıdığı ayrıcalıktan dolayı doğuda oluşan feodal yapıdır.

Atatürk bu feodal yapıyı yıkabilmek için toprak reformları yaptı fakat atatürkten sonra devrimlerden taviz verildi özellikle menderes ve özal zamanında bu yapı güç kazandı şimdi durum malummm...

sınıf ayrımı yabancıların lehine Türklerin aleyhineydi bu yüzden yurtta ne kadar ermeni rum yahudi varsa zengindi .

Türkler ise hammallık, tahtacılık(yakacak odun taşıyan) çobanlık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyordu.

osmanlıda rum olsaydın yahudi olsaydın ermeni olsaydın devletin zirvesine çıkardın şeyhülislam olup islam adına fetva bile verirdin.

ammaaa eğer Türksen bırak eşi olmayı PADİŞAHIN HAREMİNE BİLE GİREMEZSİN

PADİŞAHLARIN ANALARI HEP YABANCILARDAN OLDUĞU İÇİN DEVŞİRME SOYLUDURLAR(bir iki istisna hariç)

yazık ya bu yazdıklarına bi kaynağın var mı veya sen inanıyormusun ki bu dediklerine

yazık ya bu yazdıklarına bi kaynağın var mı veya sen inanıyormusun ki bu dediklerine

biraz araştırmayı dene o vakit:

*padişahların devşirme soylu olmadığınamı inanmıyorsun?

*osmanlıda yabancıların zengin olup türklerin sömürüldüğünemi inanmıyorsun?

*doğudaki feodal yapının anodolunun azerbeycan ve iran arasında kalan bölümdeki yapının nasıl oluştuğunu sanıyorsun?

yazdıklarıma yazık haaa!!!neye inanmıyorsun?biraz araştırda boş yere yaşayıp yazık etme kendine, benim yazdıklarıma senin aldığın nefese yazıklar olmasın

aslında OSMANLI TÜRKLÜĞÜ terk etti ve daha sonra MUSTAFA KEMAL tekrardan TÜRK ULUSUNUN tarihsel kişiliğini canlandırdı desek daha doğru olurdu..ATATÜRK olmasaydı bugün TÜRK adını ancak tarih kitaplarında raslardık.tabiki biz de o zaman TÜRK olduğumuzu unutmuş olurduk ......

öyle veya böyle adamlar 600 sene 3 kıtaya hükmetmişler ki türklere ayrımcılık yaptıklarına inanmıyorum inkilap tarihi derslerinde de çok anlatılır ne zaman azınlıklara taviz verilmeye başlamış (rumlara,araplara... vs) Osmanlı ozaman içten yıkılmaya başlamış yani HERKES YERİNİ BİLECEK.....
felsefendien taviz verirsen 3 kıtanın 10 da biri kalır...

türkiye de böyle tavize devam ederse bazı çıktığı yumurtayı beğenmeyen KARAKTERSİZLERE sonumuz Osmanlı gibi olur....

öyle veya böyle adamlar 600 sene 3 kıtaya hükmetmişler ki türklere ayrımcılık yaptıklarına inanmıyorum inkilap tarihi derslerinde de çok anlatılır ne zaman azınlıklara taviz verilmeye başlamış (rumlara,araplara... vs) Osmanlı ozaman içten yıkılmaya başlamış yani HERKES YERİNİ BİLECEK.....
felsefendien taviz verirsen 3 kıtanın 10 da biri kalır...

türkiye de böyle tavize devam ederse bazı çıktığı yumurtayı beğenmeyen KARAKTERSİZLERE sonumuz Osmanlı gibi olur....

senin pencereden bakınca hakın var ..

çıktığı yumurtayı beğenmeyen KAREKTERSİZİN biri şöyle bi laf yumurtlamış

"Ben Arap'tanim, ama Arap benden degildir"

buda konuya faydalı olabilecek bir link
http://www.ilhan-arsel.org/Sinav/Sinav_G.html

yazıık yaaa. ne hale gelmisiz. Osmanlıya bu sekilde hakaret edenin türklüğünden şüphe ederim. Bu kadar şanlı geçmişin olacak ve nefret edeceksin. ALLAH sonumuzu hayretsin.

yazıık yaaa. ne hale gelmisiz. Osmanlıya bu sekilde hakaret edenin türklüğünden şüphe ederim. Bu kadar şanlı geçmişin olacak ve nefret edeceksin. ALLAH sonumuzu hayretsin.

Osmanlının şanlı geçmişine bir şey diyen yok.Yalnız şanlı geçmişimizin
yanında hatlar da yapılmıştır.Bu hataları görmek yazmakla kimse TÜRK
lüğünden birşey kaybetmez .

Eğer yarım asır boyunca 3 kıtaya hükmeden Osmanlı...
Kalkıp anadolsunu savunamıyorsa...bu adam cıkıp bizi kurtarıyorsa..

Ve halen bazı cins yazarlar bu adam icin yorum kulanıyorsa...ben asıl ayrımın o yazarların ve o yazara destek cıkan ınsanların yaptıgını dusnuyorum...

Olmus adamın bile Provakosyonunu yapmaya calısanlar...yanlı$ yanlı$ bunlar...

sen asıl kendi bilgi düzeyinden şüphe et,geçmişde yaşananlar bizim tarih kitaplarında yazdığı gibi değil,ama artık bu konuda o kadar çok alternatif kitaplar var ki insan mantığını da kullanınca neyin ne olduğunu anlıyor.Osmanlı anadoluyu vergi ve asker kaynağı olarak görmüştür,anadoluyu sünnileştirmek için türkmenleri yani alevileri soykırıma uğratmış etmediği kötülüğü bırakmamıştır,anadoluya yerleşen türklerin çok büyük çoğunluğu alevi idi yani eskiden anadolu da sünni diye birşey zaten yoktu,osmanlı yapacağını yaptı,katliama dayalı bir toplum mühendisliğiyle bugün aleviler azınlıkta kaldı,muhtemelen bunları yazdığım için alevi olduğumu ve bu yüzden iftira attığımı düşünenler olacak fakat malesef ailem sünni hatta akrabalarım da tipik yobaz profili çizenler de malesef mevcut,ama gerçekler bu.ben osmanlıdan nefret ederim,osmanlıyı hiç bir zaman sevmedim ve osmanlının türk düşmanı olduğunu düşünüyorum ve bu konuda ısrar ediyorum bunlar benim türklüğümden şüphe etmemi değil türklere yapılanları içime sindirememiş olmamdan dolayı beni milletime daha bağlı biri yapar,annemden türk doğdum ve osmanlıyı sevmiyorum diye bunu sorgulama hakkı kimseye düşmez.

aslında OSMANLI TÜRKLÜĞÜ terk etti ve daha sonra MUSTAFA KEMAL tekrardan TÜRK ULUSUNUN tarihsel kişiliğini canlandırdı desek daha doğru olurdu..ATATÜRK olmasaydı bugün TÜRK adını ancak tarih kitaplarında raslardık.tabiki biz de o zaman TÜRK olduğumuzu unutmuş olurduk ......

HİÇBİR TARTIŞMAYA GİRMEK İSTEMİYORDUM AMA ARKADAŞIM BU CAHİLLİKLE SEN BURALARA YAZI FELAN YAZMA, YA DA NE YAZDIĞINI ÖNCE BİRAZ DÜŞÜN. NASIL BİR TÜRKSÜN Kİ SADECE TÜRKİYEDE TÜRK YAŞADIĞINDAN YOLA ÇIKARAK ATATÜRK OLMASAYDI TÜRK ADI TARİH KİTAPLARINDA KALIRDI DİYORSUN. ARKADAŞIM DÜNYA ÜZERİNDE 7 tane bağımsız türk devleti, 11 tane özerk türk cumhuriyeti, 4 tanede bağımsız olmayan türk bölgesi var. akraba kavimler hariç 250 milyona yakın Türk yaşamaktadır. yani biz 70 milyon değiliz. bunu öğren. diğer Türk devletlerinide Atatürk kurtarmadı.

Atatürk osmanlının peşinden gitseydik halen ingiliz sömürgesiydik. ama tv' lerde gördük, bazıları türban takabilmek adına bağımsızlığını bile kaybetmeye razı. Hümenyi hayranlarını az seyretmedik tvlerde.

1.ATATÜRK ,Doğudaki feodal yapıyı yıkamamıştır.
2.Osmanlının Duraklama ve gerileme nedeni Yönetimin Ve kadrolarının Uzun yıllar süre gelen Devletcilik anlayısından uzaklaşması ( BATI uğruna.)
3.Bunlara bakarak ve düşünerek Diyorum Ki..TÜRKİYE ninde yıkılma nedeni 85 yılda vatanı için çalışacak nesilleri yetiştirememiş olması.Neden gençleri Tarikat,cemaatlere kaptırıyoruz.Merkezi devletin gücsüzlüğünden mi yoksa Tarikat ,cemaatlerin merkezdekilerle iş birliği yapmasından mı.....
BİR ÇİN ATASÖZÜ DERKİ " YAŞLI AĞAÇ DEVRİLİNCE MAYMUNLAR ATINDA KALIR."

HİÇBİR TARTIŞMAYA GİRMEK İSTEMİYORDUM AMA ARKADAŞIM BU CAHİLLİKLE SEN BURALARA YAZI FELAN YAZMA, YA DA NE YAZDIĞINI ÖNCE BİRAZ DÜŞÜN. NASIL BİR TÜRKSÜN Kİ SADECE TÜRKİYEDE TÜRK YAŞADIĞINDAN YOLA ÇIKARAK ATATÜRK OLMASAYDI TÜRK ADI TARİH KİTAPLARINDA KALIRDI DİYORSUN. ARKADAŞIM DÜNYA ÜZERİNDE 7 tane bağımsız türk devleti, 11 tane özerk türk cumhuriyeti, 4 tanede bağımsız olmayan türk bölgesi var. akraba kavimler hariç 250 milyona yakın Türk yaşamaktadır. yani biz 70 milyon değiliz. bunu öğren. diğer Türk devletlerinide Atatürk kurtarmadı.

arkadaşım keşke cahil olsaydım da bu dediklerim yanlış olsa.
türklerin sadece türkiyede yaşamadığını çok iyi bilen insanlardan biriyim,(balkanlarda doğdum büyüdüm)
Hiç düşünmezmisiniz acaba TÜRKİYE olmasaydı bugün KIBRIS TÜRKLERİ,AZERBEYCAN,BATI TRAKYA TÜRKLERİ,BALKAN TÜRKLERİ diye birşey kalırmıydı..Ayrıca bilirmisiniz ki sovyetleren bağımsızlığını kazanan TÜRKİ cumhuriyetler için TÜRKİYE bir örnektir,ve ayrıca bu ülkelerde kullanılan dil,alfabe rusçadır.
Dediğim o dur ki MUSTAFA KEMAL olmasaydı bizim TÜRK olduğumuzu belli eden hiçbirşeyimiz kalmazdı..

Sana söyleyeyim o laf tam olarak Hz. Ali (R.A)'nın lafıdır ver arapların hainliklerinden ötürü söylenmiştir. Karaktersizlik testini senin gibilerin üzerinde denemek lazım anlaşılan...

verdiğin link çalışmıyor bu 1..... ayrıca o sözün alıntısını yapan dümbük ilhan arsel yazardan bile sayılmaz turan dursun gibi din düşmanı bir şamanist putperesttir. peygamberimize iftira atmaktan çekinmeyen yerli salman rüşdidir. mekanı cehennem olsun ki o adamı buraya belge diye sokuytorsan ALLAH azabını aartırsın. ben arapım ama arap benden değildir demek gelecekte arap dünyasının düşeceği durumu anlatan bir güzel öngörüdür.peygamberimize burda bile saldırmak sizi büyütmez alçaltır onu ise yüceltmekten başka bişey olmaz. küfür tek bir yılandır .....onu türkçüde de görmek ne acıdır.

Vay be tarihimizide başkaları yorumlamaya başlamış.
Osmalının globalmış,Ekonomisi savaşa talana dayalı
bir hükümdarlık ne kadar global olabilirki.

bu yazıyı okuduğum için kendimden utanıyorum... yazan kimden utanmalı ?

arkadaşım keşke cahil olsaydım da bu dediklerim yanlış olsa.
türklerin sadece türkiyede yaşamadığını çok iyi bilen insanlardan biriyim,(balkanlarda doğdum büyüdüm)
Hiç düşünmezmisiniz acaba TÜRKİYE olmasaydı bugün KIBRIS TÜRKLERİ,AZERBEYCAN,BATI TRAKYA TÜRKLERİ,BALKAN TÜRKLERİ diye birşey kalırmıydı..Ayrıca bilirmisiniz ki sovyetleren bağımsızlığını kazanan TÜRKİ cumhuriyetler için TÜRKİYE bir örnektir,ve ayrıca bu ülkelerde kullanılan dil,alfabe rusçadır.
Dediğim o dur ki MUSTAFA KEMAL olmasaydı bizim TÜRK olduğumuzu belli eden hiçbirşeyimiz kalmazdı..

müslümanlığın üzerinde tastamam dursaydı başka bişey istemezdi ....budapeştede üsküpte kızıl kafalı hippi olan türkleri görünce keşke türk olmasaydında müslüman kalmayı becerebilseydiniz demişltim içimden.. islam dan başka şemsiye kullanırsan onuda öyle çiğnewr geçewrler işte.

Geri