Atatürk gerçekte ne zaman öldü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Atatürk gerçekte ne zaman öldü?

Bir "Cumhuriyet Öğretmenin" çok özel ifadeleriyle Atatürk’ün ölümü!

Emin Karaca bir cumhuriyet öğretmeninin anılarına dayanarak Atatürk'ün gerçek ölüm gün ve saatine dair kuşkuları yok eden sonuçları veriyor. Ayrıca cenaze töreni sırasında kalabalık içinde kalabalık içinde kargaşadan hayatlarını kaybedenlere de değiniyor.

Bir Cumhuriyet Öğretmenin Anlatımıyla: Atatürk’ümüzün Ölümü…

Günlerdir bu acı haberin verileceği anı bekliyorduk millet olarak… Ara ara Anadolu Ajansı kaynaklı haberlerden, başucundaki hekimlerin verdiği, içinde bol tıbbi terimlerin geçtiği raporları takip ediyorduk. Artık dönülmez bir yolda yürüdüğünü az-çok seziyorduk. Radyo pek yaygın olmadığından (benim evimde yoktu mesela) gazeteden takip etmeye çalışıyorduk sağlık haberlerini…

8 İkinci teşrin (Kasım) 1938 Salı gecesinden beri bir fısıltı halinde kulaktan kulağa haberler dolaşıyordu, bu gece ölmüş diye… Ama resmi bir açıklama yapılmıyordu. 10 Kasım Perşembe sabahı, öğretmenlik yaptığım Üsküdar’daki okula giderken aldığım Cumhuriyet gazetesinin kapkara başlığını görüp, “Atatürkümüzü kaybettik” manşetine göz atınca, salı gecesinden beri, iki gündür dolaşan fısıltının doğru olduğunu anlamıştım. Gazeteye dikkatlice bakıp okumaya çalışırken, bir tuhaflık dikkatimi çekti.

Yine kapkara bir çevrenin içinde, mareşal üniformalı resminin altındaki, üç satırlık şu haberi okudum önce:

“İstanbul 10 (A.A.)- Atatürk’ün müdavi ve müşavir tabipleri tarafından verilen rapor suretidir:
Reisicumhur Atatürk’ün umumi hallerindeki vehamet dün gece saat 24’te neşredilen tebliğden sonra her an artarak bugün, 10 İkinciteşrin 1938 Perşembe sabahı saat 9’u 5 geçe Büyük Şefimiz derin koma içinde terki hayat etmişlerdir.”

Sonra gayrı ihtiyari, sağ elim yelek cebimdeki Serkisof saate gitti, 00.08’i gösteriyordu. Oysa ki günlerden 10 İkinciteşrin Perşembe’yi yaşıyorduk ama, saat henüz daha değil 5 geçe 00.09 bile değildi.

Gazeteyi çantama soktum, devlet yöneticilerimiz, demek ki “Atatürkümüz”ün ölümünün 10 İkinciteşrin (Kasım) 1938 Perşembe günü saat 00.09’u 5 geçe olduğunun millete duyurulmasına karar vermişlerdi…

Derse girmeden önce gazetenin öteki sayfalarına şöyle bir göz atayım, dedim. İkinci sayfayı çevirdim. Yukarıda düşündüğüm nokta, daha somut bir şekilde gözümün önündeydi.

Sol başta, çift sütunda çerçeveli, Cumhuriyet’in devamlı fıkra yazarlarından Peyami Safa’nın “Atatürkümüz” başlıklı yazısı vardı. “Türk’e ait her şeyin içinde o vardı.” cümlesiyle başlıyordu, Atatürk’ün ölümünü ele alıyordu. Oysa ki saat daha 00.08’i çeyrek geçiyordu.

Bunun yanında gene çift sütuna, önemli ediplerimizden İbrahim Alaeddin Bey’in “Atamızı Tavaf” başlıklı ağıt-şiiri konulmuştu. Oysa ki, saat daha 00.08’i 20 geçiyordu.

Bunun da yanında, sağda çift sütuna gazetenin devamlı fıkra yazarlarından Abidin Daver Bey’in “O Yaşıyor” başlıklı yazısı konulmuştu. Oysa ki saat daha şimdi 08.30 olmuştu.

Neyse, şöyle ya da böyle O’nu kaybetmiştik.

EMİN KARACA

Burası nasıl bir ülke ya
Atatürk ün nezaman öldüğü bile tartışmalı

Yazının en sonunda da belkirtildiği gibi ;
"şöyle ya da böyle, Atamızı kaybettik"

ATATÜRK'Ü 2007'de ABDULLAH GÜL CUMHURBAŞKANI olunca kaybettik!

1881-2007 gerisi hikaye...

Yanlış Öğretilmiş O Kadar Çok Şey Var Ki...

bi rahat bırakın Atamızı. yetert artık bir huzur verin. siz gidin şeyhlerinizi taptığınız putları konuşun.

cumhuriyet ögretmeni ne demek ya? bööle saçma
sapan tabirleri nerden buluyorlar anlamıorum.sanki
bi mesrutiyet ögretmeni var, bi mutlakiyet ögretmeni
var, bi de cumhuriyet ögretmeni var da...

neden rahatsız oluyorsunuz

gerçekleri öğrenmek birilerini neden rahatsız ediyor

Bu ülkenin kurucusu nun tam olarak nezaman öldüğünü bilmek hakkımız değil mi

Ölümünde bile bu millete yalan söylenmişse bunun sebebini öğrenmek hakkımız değil mi

Siz gerçeklerden korkabilirsiniz ama biz korkmuyoruz

neden rahatsız oluyorsunuz

gerçekleri öğrenmek birilerini neden rahatsız ediyor

Bu ülkenin kurucusu nun tam olarak nezaman öldüğünü bilmek hakkımız değil mi

Ölümünde bile bu millete yalan söylenmişse bunun sebebini öğrenmek hakkımız değil mi

Siz gerçeklerden korkabilirsiniz ama biz korkmuyoruz

senın Türkçe'n biraz kıt galiba. benim rahatsızlıgım
senın söyledigin konuda deil ki :D ben sadece "cumhuriyet
ögretmeni" tabirine laf ettim. :D nasıl bi alaka kurdun bu
ikisi arasında hayret :D bak bir daha altını cizerek yazıyorum:
cumhuriyet ögretmeni tabiri.

anlamazsan 2 kere daha oku. belki bişeyler canlanır kafanda. :D

farkeder mi Atamızı öyle ya da böyle kaybetmişiz neyin tartışmasıdır bu? Bu dünyada yapılabilecek en güzel şeylerden birini yaptı vatanını kurtardı ve aramızdan ayrıldı. aradaki 2 güne takılmak saçma.

kim, kime ne söylüyor arkadaslar? alıntı yapmadan konusmayın lütfen.

senın Türkçe'n biraz kıt galiba. benim rahatsızlıgım
senın söyledigin konuda deil ki :D ben sadece "cumhuriyet
ögretmeni" tabirine laf ettim. :D nasıl bi alaka kurdun bu
ikisi arasında hayret :D bak bir daha altını cizerek yazıyorum:
cumhuriyet ögretmeni tabiri.

anlamazsan 2 kere daha oku. belki bişeyler canlanır kafanda. :D

Benim Türkçem gayet iyi de senin anlayışına ne demeli onu bilmiyorum

Ben senin yorumundan alıntı yapmadığım halde yazdıklarımı kendi üzerine alıp bir de çok bilmiş edasıyla ukalalık yapmışsın

sen tekrar tekrar oku bakim benim yorumumda senin adın geçiyor mu

ben öylesine genel olarak fikri mi söyledim.Kişiye cevaben yazmadım o cümleleri

Lütfen üzerimize vazife olmayan konularda sazanlaşmayalım

bi üstteki mesaja bakarsan bi şeyler anlama ihtimalin var ama yine de emin deilim anlayacagından

bi üstteki mesaja bakarsan bi şeyler anlama ihtimalin var ama yine de emin deilim anlayacagından

ben bir üsdeki mesaja değil bana cevaben yazdığım mesaja cevap yazdım

ama sen hala ukallığa devam ediyorsun

bak arkadaş varsa fikrin tartış

yoksa çekil aradan saçma sapan yorumlarla kuru gürültü yapma

İsterse 1 Yıl Sonra Ölsün Sonuçta Öldü Öldü Öldü :mad:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri