Atatürk ün Arap kraLına müthiş Lafı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GhOsT

Tuning Moderatör
Reaction score
0
yok artık eyvaLLahım yürekten vuranLara..
i91937_25hackhellrebel1.jpg

Atatürk siyasi bir görüşme için Arabistana gider.Arabistan kralı kendi yaverinden kahve yapmasını ister Atatürk de aynı şekilde kendi yaverinden.Kısa süre içerisinde Arap yaver kralına kahveyi taktim eder ve uzaklaşır.Hemen ardındanda Türk yaver gelir ama gelirken ayağı takılır ve kahveyi yere döker.Arap kralı alaycı bir şekilde Türk yaverin bir kahveyi bile getiremediğini kendisinin ne işe yarayacağını söyler ve kendi yaverini üstün gösteren sözler söylemeye başlar..Atatürk Arap Kralının sözünü bitirmesini bekler ve bu olaya müthiş bir cevapla karşılık verir.''BEN HALKIMA HİÇBİR ZAMAN HİZMETÇİLİK YAPMAYI ÖĞRETMEDİM'​

alıntıdır!!!

Bu dünya böle bir lider görmedi.Değerini bilelim....

Harika bi laf söylemiş Ata'mız..

güzel tabi
forumda italyan diye verilmişti sanki daha öncede
elinde kaynak var mı acaba şu olayın doğrusunu öğrenelim?

WaLLa Konu Başka Bir Yerden aLdım onun İçin Kaynak Yok Ksr KaLmayın...

O bizim Atamız İşte Kralı Böyle Mat Eder Ne mUtlu Türküm Diyene

Bu Olay Dolmabahçe Sarayında Geçmiştir İngiliz Kralının yaptıgı resmi ziyaret sırasında yaşanan olaylardır Ne Arabistanda Ne de İtalyada Geçmiştir:D

osun atamız ıtalyada arabıstandada demiştir okadar ::p

i93985_2.jpg

Ne Fark eder italyan ingiliz arap alman bilmemne.. sonucta kendi ülkesinin insanını yüceltecek bir laf söylemişmi... işte bu kadar...

bu arap kralının yanında filan olmuyor arkadaş
kaynak verin lütfen =)

Atatürk’ün uzun süre hizmetinde bulunmuş olan Cemal Granda anlatıyor: Olay İngiltere kralı VIII. Edward’ın ülkemize gelişi sırasında Dolmabahçe Sarayı’nda verilen bir şölende geçmektedir:
“Yemek sırasında hoş mu, yoksa nahoş mu demek gerek, kestiremeyeceğim bir olay geçti. Garsonlardan biri, fazla heyecanlandığı için mi nedir, elindeki porselen tabakla yere yuvarlandı. Sofradakiler utanç içinde önlerine baktıkları anda Atatürk sanki hiçbir olmamış gibi Kral’a doğru eğilerek ‘Bu millete her şeyi öğrettim, fakat uşaklığı öğretemedim’ diyerek hem meseleyi kapattı, hem de ortalığı neşeye boğdu. Garsona da ‘vazifene devam et’ emrini verdi”.

Doç. Dr. Fevzi DEMİR
anılarla atatürk

önemli olan söyleikelri kime dediği okadar önemli değil .........gercek bir lider:)

evet cok güzel bir söz demesi ATA´miz iste ama önemli olan birsey daha var oda bunu bizimle paylasan arkadasimiz saol ghost abi millet böyle seylerin degerini anlamiyor tessekür sayisindan belli adul bisey olsa 1000 gecmisdi tessekür sayisi yani olsun cok saol birdaha

GhOsT10' Alıntı:
i91937_25hackhellrebel1.jpg

Atatürk siyasi bir görüşme için Arabistana gider.​

alıntıdır!!!

Atam her zamanki gibi çok güzel konuşmuş.
Yanlış hatırlamıyorsam Atatürk Cumhuriyetten sonra hiç bir zaman yurt dışı gezisine çıkmamış. bu olayda Dolmabahçe Sarayındaki bir görüşmede gerçekleşti diye hatırlıyorum. Yanılıyor da olabilirim...

kardeş ii güzel de bu söz Türk yaverin ingiliz generalinin üstüne kavhe dökülmesi üzerine söylenmiş bir söz.araplarla falan alakası yok.(dolmabahçe verilen bir resepsiyonda)

bi tane adam ya. söylenecek ne laf var ise yapıştırır..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri