Atatürk Çizgi Roman Kahramanı Olacak

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Atatürk'ün Manevi Torunu, Atatürk ile Annesi Ülkü Adatepe'nin 6 Yıl Boyunca Yaşadıklarını Çizgi Roman Haline Getirecek.

ataturk-cizgi-roman-kahramani-olacak-1831193_o.jpg

İlköğretim çocuklarına yönelik çalışmanın politik yanı olmayan, sevgiye, beraberliğe, birleştirmeye ve Atatürk'ün sıcakkanlılığını göstermeyi amaçladığını vurgulayan Doğançay, "Heide tarzı bir çizgi roman olacak. Heide'nin de büyük dedesi vardı. İnsanlara dürüstlük, doğruluk mesajları veren her hikayenin içinde öğretici bir şey olacak" dedi.

Doğançay, 48 sayfadan oluşacak her kitabın içinde 2 hikaye olacağını ve serinin 12 kitapta tamamlanacağını belirterek, kitabı büyük boy ve renkli olarak tasarlayacaklarını söyledi.

Çizimleri ressamların yaptığını, kendisinin ise senaryosunu yazdığını belirten Doğançay, kitapları bir program içinde ilkokullara dağıtacak.

"Çocuklara paralardaki, heykellerdeki değil de gerçek Atatürk'ü anlatmak istiyorum" diyen Doğançay, Atatürk doğru anlatılmadığı için sorunlar yaşandığının da altını çiziyor.

"DEMEK SEN BOYA YAPMAYI SEVİYORSUN"

Doğançay, çizgi romanda yer vereceği hikayelerden birini şöyle özetliyor:
"Bir sabah erkenden kalkan Ülkü'ye, Atatürk'ün sabaha kadar çalıştığını söylemişler ve erken uyandırmamasını tembih etmişler. Ülkü de Atatürk'ün yatak odasının yakınındaki ayakkabı dolabındaki ayakkabılarla oynamaya başlamış. Sonra da Atatürk'ün ayakkabılarını boyamaya başlamış. Ayakkabılar üzerinde çeşit çeşit renkleri deneyen ve bu arada boyayı kendisine de süren Ülkü, Atatürk'ün sesi ile irkilmiş; 'Ülkü ne yapıyorsun?'

Ülkü, 'Galiba yanlış bir şey yaptım' diye düşünürken Atatürk, sakin bir şekilde 'Demek sen boya yapmayı seviyorsun, bugün bir şey keşfettik, üzülmeyip sevinmeliyiz. İnsan sevdiği şeylerde muvaffak olur, sana hemen boya takımları alalım, resimler yapar bana getirirsin' demiş.

Bu olaydan sonra Ülkü'ye boya kalemleri ve defter alınmış. Ülkü de yaptığı her resmi Atatürk'e göstermiş. Atatürk de Ülkü'nün defterlerini büyük bir ciddiyetle incelemiş."

Kaynak

Geri