Atatürk’le savaş

metalic

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
Atatürk’le savaş
Kadıköy’deki bir ilköğretim okulunda 14 Kasım 2008 tarihinde yapılan seviye belirleme sınavında, Sosyal Bilgiler Testi’ndeki (A kitapçığı) 11. soru şöyle bir metinle başlıyor:
“Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra İngilizler Samsun’u işgal etti. Samsun halkının işgali kabullenmeyip düşmanla savaşması üzerine Osmanlı Padişahı Vahdettin, Mustafa Kemal Paşa’yı Samsun’a gönderdi. Ondan, halkın işgale karşı koymasını, işgali engellemesini istedi. Mustafa Kemal Samsun’a çıktığı gün Ulusal Mücadele’yi başlattı. Halkı, bağımsızlık düşüncesi etrafında birleştirerek düşmanla savaşılmasını sağladı.”
Sınavda bu metin verildikten sonra metne göre sorular soruluyor...
Görülüyor ki, Atatürk’e karşı yürütülen psikolojik savaşta hayli mesafe alınmış...
Malum... Vahdettincilere göre Atatürk’ü Samsun’a Vahdettin göndermiştir! Bu yalan son görüşmede Vahdettin’in Mustafa Kemal’e söylediği şu sözlere dayandırırlar:
“ Paşa, Paşa! Şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin. Bunların hepsi artık bu kitaba girmiştir, tarihe geçmiştir. Bunları unutun, asıl şimdi yapacağın hizmet hepsinden mühim olabilir. Paşa, Paşa, devleti kurtarabilirsin!”
Vahdettin’in böyle konuştuğunu bizzat Atatürk söyler. Ama Atatürk’ün sözlerinin devamı vardır. Der ki:
“Bu son sözlerden hayrete düştüm. Acaba Vahdettin benimle samimi mi konuşuyor?... Çok iyi anladığım, veliahtlığında, padişahlığında bütün his ve fikirlerini, eğilimlerini, sahtekârlıklarını tanıdığım adamdan nasıl yüksek ve asil bir hareket bekleyebilirdim? Memleketi kurtarmak lazımdır; istersem bunu yapabilirmişim. Nasıl? Hemen hüküm verdim: Vahdettin demek istiyor ki, hiçbir kuvvetimiz yoktur. Tek dayanağımız İstanbul’a hâkim olanların siyasetine uymaktır. Benim memuriyetim, onların şikâyet ettikleri meseleleri halletmektir. Eğer onları memnun edebilirsem, memleketi ve halkı bu siyasetin doğru olduğuna inandırabilirsem ve bu siyasete karşı gelen Türkleri yola getirirsem, Vahdettin’in arzularını yerine getirmiş olacaktım.” (Atatürk’ün Bütün Eserleri C.3 s.99) Nitekim Atatürk’ü Samsun’a ayak bastıktan üç hafta sonra geri çağıran da, idam kararını onaylayan da, İngilizlere ülkeyi peşkeş çeken de aynı kişi, yani Vahdettin’dir.
Ne var ki Ata’nın sözlerinin ikinci kısmı kasten hep ıskalanır... Büyük yalan sürdürülür...

KAYNAK

metalic
yüreğine sağlık

malum zihniyet O'nun kurduğu Cumhuriyet ve fikirleriyle savaşmaya devam etsin
kimlerin uşaklığını yaptıklarını bilmiyorlar
bindiğin dalı kesme deyimi cuk oturuyor bu duruma.

Saygılarımla...

adamlar bütün değer yargılarımızı ayaklalr altına alıyorlar. bir milleti yok etmenin en kolay yolu değerlerini yok etmektir. bizede yaptıkları şeyde aynen bu..

Bize taa ilkokuldan bu yana Vahdettini hain olarak anlattılar, Atatürk'ü kahraman. Atamızın kahraman olduğuna da Vahdettinin hain olduğuna da su götürmez şekilde inandık.
Şimdi birileri başladı Vahdettin kahramandır, kasıtlı olarak Samsun'a gönderildi, ama savaşın sonunda :Osmanlı hanedanını yıkarak padişa ihanet etti. Şimdilerde verilmek istenen mesaj bu.
Şimdilerde çok net olarak anladığım şu ki; Atatürk hakkında ne kadar atıp tutan varsa, hepsi vatan haini. Ordumuz hakkında ne kadar atıp tutan varsa hepsi vatan haini. Ülkeyi sevmek Atasına sövmekle eşdeğer hale getirilmeye çalışılıyor. Yazıklar olsun bu anlayışa...

Geri