abd ve ab misyoneri yabancı yazarlar kemalizm çöktü artık size ılımlı islam yakışır diyorlar ya,içerideki tetikçiler cumhuriyetin mezar kazıcılığına soyundular.
en büyük yalanda biz osmanlının torunuyuz yalanıdır,osmanlı devletin kuruluşuna katılmış bir sülaledir,osmanlıdan öncede türkler vardı hemde o döneme göre çağdaş bir şekilde yaşıyorlardı.
"Türk Tarihinden Osmanlıyı çıkar bakalım Türk Tarihi kalıyor mu?" Sen daha önce yazdığın bu cümlenin bana sentaksını yap. Ben sana açıklama yapacağım ondan sonra.
1 olmadan 2 olabilirmi tmm sil bakalım 2 yi binary sistem dışında işlem yapabilecekmisin
yada bina inşaatını düşün 7 katlı bir bina 5 katı çıkar ki böyle bir durum söz konusu değil
inşaat çöker yada harabe olur inşaat denebilirmi
bilemiyorum başka nasıl izah edilebilir
Hah şimdi geldik konuya. Onda bir şey yok katılıyorum dediğine birinci olmadan ikinci olmaz. Ama sen böyle demedin. Kullandığın cümlenin sentaksını boşuna istememişim bu açıklamandan belli oldu. Sen diyorsun ki kısaca Osmanlı olmadan Türk tarihinde kayda değer bir şey yok. Öyle bir şey demedim deme sakın. Cümlen aynen şu; Osmanlıyı çıkar bakalım Türk tarihi diye bir şey kalıyor mu? Ben de diyorum ki Osmanlı koca Türk tarihinin 600 yıllık kısmıdır. Bir Türk olarak nasıl diğer 3400 yıllık kısmı hiçbir şeymiş gibi basitleştirirsin. Organ muhasebesi yapıyorsun ya aklınca seninkileri bir sistemografa sokmanı tavsiye ediyorum.
Türk tarihi Osmanlı tarihinden sonra yalanlarla doldu ... Fakebook taa bi videoda izlemiştim .. Bulursam burada yayınlıcam ...
Okullarda okutulacak ders kitaplarını abd belirmiyormuş .. Şimdi kim kimin yalakası oluyor söylermisin ....
Atatürk osmanlı yanlısıydı yunanistana onca osmanlı eseri kitap neden satıldı ?
Hayranlığa bak gözlerim doldu ...
Osmanlı bir imparatorluktu.İmparatorluk kendi topraklarında oturan çeşitli milletleri egemenliği altında toplayan devlet biçimidir.Türkiye cumhuriyeti ise temeli Türk milliyetçiliğine dayanan bir MİLLİ DEVLETTİR.Ayrıca hangi 600 yıllık barış??Osmanlı kuruluşundan sonra etnik unsurlardan kaynaklanan 43 tane büyük ayaklanma yaşamıştır.Okadar büyük olan osmanlı neden Avrupanın hasta adamı olup yıkıldı sende bunun bir hesabını yapıver....Muammer öz ; editlediğin mesajının son bölümünde sonradan şunları yazmışsın;
''Öte yandan "Ben Osmanlı çocuğuyum," demek de, insanın hangi etnik bağlantıya sahip olduğunu açıklamaz. Osmanlı Devleti %40'ı gayrimüslimlerden oluşan, yüzün çok üzerinde etnik unsur barındıran bir eski rejim imparatorluğuydu ve uyguladığı millet sistemi gereği, dinler arası geçişler ve kaynaşmalar engellenmişti. Yani "Osmanlı çocuğu" olmak, adressiz mektup gibidir, ne din, ne dil, ne de etnisite bellidir.''
_________
Osmanlı senin dediğin gibidir de ,kurulan yeni cumhuriyet kan ve ırk bağı üzerinemi kurulmuştur sanıyorsun.. Türkiye birbirlerine vatandaşlık bağı ile bağlı olan ,anaysasına ve hukukuna bunu yazmış, herkesin kanun önünde eşit olduğu bir ülkedir, tümcesinden değilmi Türkiye?
sen kendi kurucu ideolojinimi inkar ediyorsun şimdide.. bu ülke ne zamandır ırk bağına göre tasnif edildi?
osmanlı da 100 ün üzeinde etnisite vardı da ,şimdi türkiyedekileri inkarmı edeceksiniz, yine var ,yokmu?
maharet o dediğin 100 kadar etnik milleti adalet ve ihtişamla 600 yıl kardeşçe yönetebilmekte!! sen anadolu kıtası kadar büyüklükteki yeri yönetmek adına 80 yılda 3 darbe-sayısız muhtıra-kardeş kanı ve 1000 yıl sürecek güya milletle savaş ve onun değerlerine saldırılarla acaba ne kadar idare edebileceksin bana bir hesap yap bakalım...
işte osmanlının büyüklüğü bu basit hesap kadar açık... senin düşüncendeki oy oranı ile mütenasip binde 1 lik kesimin,geçmişine hakaretiyle küçülmez ,büyür...
Atatürk'e dil uzatanlar TÜRK OLAMAZ ONLAR VATAN HAİNİNDEN BAŞKA BİR ŞEY OLAMAZ:sneaky2:
Sen ne konuşuyorsun be. Türklük , Atatürk'le mi başladı? Osmanlı olmasaydı yurdum üzerinde dağılmış türk birlikleri olurdu. Onlarda zaten tarihten bildiğimiz üzre kendi aralarında savaşıyorlardı. Türklerin en fazla yüceldiği devlete hangi türk laf ediyorsa kendini inkar ediyordur. Bu yazar karşımda olsa suratına tükürürüm. Sömürgeci demiş. Ulan ...... herif Osmanlı sömürgeci olsaydı. O zaman sahip olduğu topraklardaki insanlar bugün Türkçe konuşuyordu ve müslümandı. Afrika'dan farkı kalmazdı. Senin beynin daha sömürgenin ne olduğunu kestirememiş. Bugün Osmanlı belgelerinin yabancı ülkelere NEDEN satıldığını sorunca vatan haini oluyorsun! Atatürk bu ülkeyi tek başına kurtarmadı. Bunu o beyninize sokun. O gün savaşan insanlar din,vatan uğruna iman gücü ile savaştılar. Savaş sırasında bile insanlar abdest alıp Kuran okuyordu. Bugün bırak savaş zamanını normal zamanda askeriye ye kuran soksana.Gör bakalım fişlenmiyor musun?
Ayrıca yabancılar Osmanlı'ya Devlet-i Aliye Osmanlı demezdi. Türkiye derdi. İsim konusu ordan geliyor olsa gerek ama bunu fazla araştırmadım.
Türk tarihi Osmanlı tarihinden sonra yalanlarla doldu ... Fakebook taa bi videoda izlemiştim .. Bulursam burada yayınlıcam ...
Okullarda okutulacak ders kitaplarını abd belirmiyormuş .. Şimdi kim kimin yalakası oluyor söylermisin ....
Atatürk osmanlı yanlısıydı yunanistana onca osmanlı eseri kitap neden satıldı ?
Hayranlığa bak gözlerim doldu ...
Boş boş konuşma beni kızdırma burda ben Osmanlıya birşey demiyorum HEPİMİZ OSMANLI TORUNLARIYIZ YAZDIKLARIMI İYİCE OKU !!!:sneaky2:
BEN ATATÜRK'E DİL UZATANLARA LAFIM.
Ben sana Osmanlı'ya laf attın diye bişey demiyorum. Benim Osmanlı ile ilgili yazdıklarım onun hakkında ileri geri konuşanlara. Atatürk'e laf edenin türklüğüne laf etmişsin. Ne Alaka ? Her türk Atatürk ü sevmek zorunda mı? Türkler Türkiye'de mi yaşıyor sadece. Kaldı ki Türkiye de yaşasa bile bir insan eleştirilemez diye bir şey olamaz. Atatürk'te insandı ve normal bir insan her kesime hitap edemez. Öyle ya da böyle neden bunu bunu yaptı diye sorgulama hakkı herkesin vardır. İnsan bunu yaptığında senin zihniyetine göre Türk değil veya türklüğü şüpheli.:glare:
İşte sorunum bu zihniyetle.