Atatürk’e sövme modası ve tırmanan Osmanlı yalakalığı

"Türk Tarihinden Osmanlıyı çıkar bakalım Türk Tarihi kalıyor mu?" Sen daha önce yazdığın bu cümlenin bana sentaksını yap. Ben sana açıklama yapacağım ondan sonra.

abd ve ab misyoneri yabancı yazarlar kemalizm çöktü artık size ılımlı islam yakışır diyorlar ya,içerideki tetikçiler cumhuriyetin mezar kazıcılığına soyundular.
en büyük yalanda biz osmanlının torunuyuz yalanıdır,osmanlı devletin kuruluşuna katılmış bir sülaledir,osmanlıdan öncede türkler vardı hemde o döneme göre çağdaş bir şekilde yaşıyorlardı.

evet osmanlı, o imparatorluğun kurluşuna isim vermiştir bir boydur doğrudur ama devlettir imparatorluktur..
osmanlıdan öncede türkler vardır bu da doğrudur ama daha çağdaştılar ifadesi fazla tozutmuş bence.. nasıl çağdaştılar o eski türkler birader, savaronada-halkevlerinde,büyük kulüpte balomu yapıyorlardı,cumhuriyet için o zamanlardan mitingemi çıkmışlardı, TÜRKİYE laiktir laik kalacak diyemi bağırıyorlardı acaba?bıçağı sağ ele çatalı sol ele mi alarak yiyorlardı? alafranga tuvaletmi kullanıyoırlarıda çağdaştılar ? kendi milletinin insnaına göbeğini kaşıyanlar diye hakaretmi ediyorlardı? birileri ipekli pantolon giyince diğerleri kıl keçi pantolon giydi diye adamdan sayılmıyorlarmıydı? o dönemde osmanlıdan önceki türkler, nasıl daha çağdaş oabiliyorlardı acaba:)

sen desene şuna ;TÜRK- denilen kavim İSLAM olmadan önce çok daha iyiyidi be dai valla biz şaman olarak çok mutluyduk , ne işimiz var biizm islamla falan '' diyemediğiniz için mi o dönemin türkleri daha çağdaş olabiliyor?))

İLHAN ARSEL ağebeyinize bir sorsaydınız ötelerden ne haber var diye? BURDA YAKTIĞI ŞAMAN ATEŞİNİ ORDADA TUTUŞTURMUŞMU ACABA? çok merak ettim..

"Türk Tarihinden Osmanlıyı çıkar bakalım Türk Tarihi kalıyor mu?" Sen daha önce yazdığın bu cümlenin bana sentaksını yap. Ben sana açıklama yapacağım ondan sonra.

1 olmadan 2 olabilirmi tmm sil bakalım 2 yi binary sistem dışında işlem yapabilecekmisin

yada bina inşaatını düşün 7 katlı bir bina 5 katı çıkar ki böyle bir durum söz konusu değil

inşaat çöker yada harabe olur inşaat denebilirmi

bilemiyorum başka nasıl izah edilebilir

1 olmadan 2 olabilirmi tmm sil bakalım 2 yi binary sistem dışında işlem yapabilecekmisin

yada bina inşaatını düşün 7 katlı bir bina 5 katı çıkar ki böyle bir durum söz konusu değil

inşaat çöker yada harabe olur inşaat denebilirmi

bilemiyorum başka nasıl izah edilebilir

Hah şimdi geldik konuya. Onda bir şey yok katılıyorum dediğine birinci olmadan ikinci olmaz. Ama sen böyle demedin. Kullandığın cümlenin sentaksını boşuna istememişim bu açıklamandan belli oldu. Sen diyorsun ki kısaca Osmanlı olmadan Türk tarihinde kayda değer bir şey yok. Öyle bir şey demedim deme sakın. Cümlen aynen şu; Osmanlıyı çıkar bakalım Türk tarihi diye bir şey kalıyor mu? Ben de diyorum ki Osmanlı koca Türk tarihinin 600 yıllık kısmıdır. Ha bu arada Türk tarihinde birinci kısım Osmanlı değildir. Ona gelinceye kadar 14 büyük Türk imparatorluğu kurulmuştur. Bunların deneyimleri ve devlet yapılarının birikimi Osmanlıyı bu kadar büyük yapmıştır. Yani senin Osmanlı olmadan hiçbir şey dediğin tarih Osmanlının da temelidir. Bir Türk olarak nasıl diğer 3400 yıllık kısmı hiçbir şeymiş gibi basitleştirirsin. Organ muhasebesi yapıyorsun ya aklınca seninkileri bir sistemografa sokmanı tavsiye ediyorum.

Muammer öz ; editlediğin mesajının son bölümünde sonradan şunları yazmışsın;

''Öte yandan "Ben Osmanlı çocuğuyum," demek de, insanın hangi etnik bağlantıya sahip olduğunu açıklamaz. Osmanlı Devleti %40'ı gayrimüslimlerden oluşan, yüzün çok üzerinde etnik unsur barındıran bir eski rejim imparatorluğuydu ve uyguladığı millet sistemi gereği, dinler arası geçişler ve kaynaşmalar engellenmişti. Yani "Osmanlı çocuğu" olmak, adressiz mektup gibidir, ne din, ne dil, ne de etnisite bellidir.''

_________

Osmanlı senin dediğin gibidir de ,kurulan yeni cumhuriyet kan ve ırk bağı üzerinemi kurulmuştur sanıyorsun.. Türkiye birbirlerine vatandaşlık bağı ile bağlı olan ,anaysasına ve hukukuna bunu yazmış, herkesin kanun önünde eşit olduğu bir ülkedir, tümcesinden değilmi Türkiye?

sen kendi kurucu ideolojinimi inkar ediyorsun şimdide.. bu ülke ne zamandır ırk bağına göre tasnif edildi?
osmanlı da 100 ün üzeinde etnisite vardı da ,şimdi türkiyedekileri inkarmı edeceksiniz, yine var ,yokmu?
maharet o dediğin 100 kadar etnik milleti adalet ve ihtişamla 600 yıl kardeşçe yönetebilmekte!! sen anadolu kıtası kadar büyüklükteki yeri yönetmek adına 80 yılda 3 darbe-sayısız muhtıra-kardeş kanı ve 1000 yıl sürecek güya milletle savaş ve onun değerlerine saldırılarla acaba ne kadar idare edebileceksin bana bir hesap yap bakalım...

işte osmanlının büyüklüğü bu basit hesap kadar açık... senin düşüncendeki oy oranı ile mütenasip binde 1 lik kesimin,geçmişine hakaretiyle küçülmez ,büyür...

Türk tarihi Osmanlı tarihinden sonra yalanlarla doldu ... Fakebook taa bi videoda izlemiştim .. Bulursam burada yayınlıcam ...
Okullarda okutulacak ders kitaplarını abd belirmiyormuş .. Şimdi kim kimin yalakası oluyor söylermisin ....
Atatürk osmanlı yanlısıydı yunanistana onca osmanlı eseri kitap neden satıldı ?
Hayranlığa bak gözlerim doldu ...

Hah şimdi geldik konuya. Onda bir şey yok katılıyorum dediğine birinci olmadan ikinci olmaz. Ama sen böyle demedin. Kullandığın cümlenin sentaksını boşuna istememişim bu açıklamandan belli oldu. Sen diyorsun ki kısaca Osmanlı olmadan Türk tarihinde kayda değer bir şey yok. Öyle bir şey demedim deme sakın. Cümlen aynen şu; Osmanlıyı çıkar bakalım Türk tarihi diye bir şey kalıyor mu? Ben de diyorum ki Osmanlı koca Türk tarihinin 600 yıllık kısmıdır. Bir Türk olarak nasıl diğer 3400 yıllık kısmı hiçbir şeymiş gibi basitleştirirsin. Organ muhasebesi yapıyorsun ya aklınca seninkileri bir sistemografa sokmanı tavsiye ediyorum.

İşte problem bu ?

Sen ve senin gibi arkadaşlar anlamak isteğiniz gibi anlamaktasınız her mevzuyu

Lakin bu kadar uzatmaya gerek kalmadan anlamadığın noktayı açıklardım.

Tüm TÜRK Tarihinin yaptığı veya yapmadığı her doğruyu yanlışı ben gocunmadan sıkılmadan kalbimde

dilimde beynimde taşırım gururla.Ve onur duyarım

Türk tarihi Osmanlı tarihinden sonra yalanlarla doldu ... Fakebook taa bi videoda izlemiştim .. Bulursam burada yayınlıcam ...
Okullarda okutulacak ders kitaplarını abd belirmiyormuş .. Şimdi kim kimin yalakası oluyor söylermisin ....

Neden Öyle..

Çünkü Osmanlı Zamanında Borunuz Çok Güzel Ötüyordu Öttürüyordu...

Ulema Veriyordu Padişah Yerine Fetvayı....

Padişah Gık Çıkarsa Halk'ı İsyan Sürüklüyordu Ulema...

Bu memleket tarihte Türktü,halde Türktür ve EBEDİYETEN TÜRK KALACAKTIR...
ATATÜRK

Bu Söz'ü Yoksa Vahdettin Hain'i Mi Söyledi...

Peki Osmanlının Milyarlarca Dolar Borcunu Kim Ödedi...

Osmanlı Düşman'ı Olsa Atatürk...

Ne Onca Şehit Verdirirdi Ne De Onca Suikast Girişimleri Atlatma Korkusu Alırdı... Tüm Dünya'yı Karşısına Alma Cesaretini Kimden Almış... Osmanlı'dan Ve Türk İnsan'ından Değil Mi... ???

Arkadaşın Biri Çok Güzel Yazmış... Kanuni'den Sonra Osmanlı Yok Olmaya Mahkümleşti...

Bana Göre'de Benim Atam Kanuni'ye Kadar Var Mı Ötesi...

Osmanlı Devletinin çökmesine sebep olan zihniyet
şimdide Türk Devletinin çökertilmesine alet oluyor.
Bu kadar basit ,ayrıntılara giripte boğulmaya gerek yok.

Atatürk'e dil uzatanlar TÜRK OLAMAZ ONLAR VATAN HAİNİNDEN BAŞKA BİR ŞEY OLAMAZ:sneaky2:

Muammer öz ; editlediğin mesajının son bölümünde sonradan şunları yazmışsın;

''Öte yandan "Ben Osmanlı çocuğuyum," demek de, insanın hangi etnik bağlantıya sahip olduğunu açıklamaz. Osmanlı Devleti %40'ı gayrimüslimlerden oluşan, yüzün çok üzerinde etnik unsur barındıran bir eski rejim imparatorluğuydu ve uyguladığı millet sistemi gereği, dinler arası geçişler ve kaynaşmalar engellenmişti. Yani "Osmanlı çocuğu" olmak, adressiz mektup gibidir, ne din, ne dil, ne de etnisite bellidir.''

_________

Osmanlı senin dediğin gibidir de ,kurulan yeni cumhuriyet kan ve ırk bağı üzerinemi kurulmuştur sanıyorsun.. Türkiye birbirlerine vatandaşlık bağı ile bağlı olan ,anaysasına ve hukukuna bunu yazmış, herkesin kanun önünde eşit olduğu bir ülkedir, tümcesinden değilmi Türkiye?

sen kendi kurucu ideolojinimi inkar ediyorsun şimdide.. bu ülke ne zamandır ırk bağına göre tasnif edildi?
osmanlı da 100 ün üzeinde etnisite vardı da ,şimdi türkiyedekileri inkarmı edeceksiniz, yine var ,yokmu?
maharet o dediğin 100 kadar etnik milleti adalet ve ihtişamla 600 yıl kardeşçe yönetebilmekte!! sen anadolu kıtası kadar büyüklükteki yeri yönetmek adına 80 yılda 3 darbe-sayısız muhtıra-kardeş kanı ve 1000 yıl sürecek güya milletle savaş ve onun değerlerine saldırılarla acaba ne kadar idare edebileceksin bana bir hesap yap bakalım...

işte osmanlının büyüklüğü bu basit hesap kadar açık... senin düşüncendeki oy oranı ile mütenasip binde 1 lik kesimin,geçmişine hakaretiyle küçülmez ,büyür...
Osmanlı bir imparatorluktu.İmparatorluk kendi topraklarında oturan çeşitli milletleri egemenliği altında toplayan devlet biçimidir.Türkiye cumhuriyeti ise temeli Türk milliyetçiliğine dayanan bir MİLLİ DEVLETTİR.Ayrıca hangi 600 yıllık barış??Osmanlı kuruluşundan sonra etnik unsurlardan kaynaklanan 43 tane büyük ayaklanma yaşamıştır.Okadar büyük olan osmanlı neden Avrupanın hasta adamı olup yıkıldı sende bunun bir hesabını yapıver....

Atatürk'e dil uzatanlar TÜRK OLAMAZ ONLAR VATAN HAİNİNDEN BAŞKA BİR ŞEY OLAMAZ:sneaky2:

Sen ne konuşuyorsun be. Türklük , Atatürk'le mi başladı? Osmanlı olmasaydı yurdum üzerinde dağılmış türk birlikleri olurdu. Onlarda zaten tarihten bildiğimiz üzre kendi aralarında savaşıyorlardı. Türklerin en fazla yüceldiği devlete hangi türk laf ediyorsa kendini inkar ediyordur. Bu yazar karşımda olsa suratına tükürürüm. Sömürgeci demiş. Ulan ...... herif Osmanlı sömürgeci olsaydı. O zaman sahip olduğu topraklardaki insanlar bugün Türkçe konuşuyordu ve müslümandı. Afrika'dan farkı kalmazdı. Senin beynin daha sömürgenin ne olduğunu kestirememiş. Bugün Osmanlı belgelerinin yabancı ülkelere NEDEN satıldığını sorunca vatan haini oluyorsun! Atatürk bu ülkeyi tek başına kurtarmadı. Bunu o beyninize sokun. O gün savaşan insanlar din,vatan uğruna iman gücü ile savaştılar. Savaş sırasında bile insanlar abdest alıp Kuran okuyordu. Bugün bırak savaş zamanını normal zamanda askeriye ye kuran soksana.Gör bakalım fişlenmiyor musun?

Ayrıca yabancılar Osmanlı'ya Devlet-i Aliye Osmanlı demezdi. Türkiye derdi. İsim konusu ordan geliyor olsa gerek ama bunu fazla araştırmadım.

Sen ne konuşuyorsun be. Türklük , Atatürk'le mi başladı? Osmanlı olmasaydı yurdum üzerinde dağılmış türk birlikleri olurdu. Onlarda zaten tarihten bildiğimiz üzre kendi aralarında savaşıyorlardı. Türklerin en fazla yüceldiği devlete hangi türk laf ediyorsa kendini inkar ediyordur. Bu yazar karşımda olsa suratına tükürürüm. Sömürgeci demiş. Ulan ...... herif Osmanlı sömürgeci olsaydı. O zaman sahip olduğu topraklardaki insanlar bugün Türkçe konuşuyordu ve müslümandı. Afrika'dan farkı kalmazdı. Senin beynin daha sömürgenin ne olduğunu kestirememiş. Bugün Osmanlı belgelerinin yabancı ülkelere NEDEN satıldığını sorunca vatan haini oluyorsun! Atatürk bu ülkeyi tek başına kurtarmadı. Bunu o beyninize sokun. O gün savaşan insanlar din,vatan uğruna iman gücü ile savaştılar. Savaş sırasında bile insanlar abdest alıp Kuran okuyordu. Bugün bırak savaş zamanını normal zamanda askeriye ye kuran soksana.Gör bakalım fişlenmiyor musun?

Ayrıca yabancılar Osmanlı'ya Devlet-i Aliye Osmanlı demezdi. Türkiye derdi. İsim konusu ordan geliyor olsa gerek ama bunu fazla araştırmadım.

Boş boş konuşma beni kızdırma burda ben Osmanlıya birşey demiyorum HEPİMİZ OSMANLI TORUNLARIYIZ YAZDIKLARIMI İYİCE OKU !!!:sneaky2:

BEN ATATÜRK'E DİL UZATANLARA LAFIM.

Atatürk bahane iftiralar şahane :wink: Atatürk ü istismar etmek böyle bir şey işte.Arkasına geçip oraya buraya çamur atıyorlar..

Boş boş konuşma beni kızdırma burda ben Osmanlıya birşey demiyorum HEPİMİZ OSMANLI TORUNLARIYIZ YAZDIKLARIMI İYİCE OKU !!!:sneaky2:

BEN ATATÜRK'E DİL UZATANLARA LAFIM.

Ben sana Osmanlı'ya laf attın diye bişey demiyorum. Benim Osmanlı ile ilgili yazdıklarım onun hakkında ileri geri konuşanlara. Atatürk'e laf edenin türklüğüne laf etmişsin. Ne Alaka ? Her türk Atatürk ü sevmek zorunda mı? Türkler Türkiye'de mi yaşıyor sadece. Kaldı ki Türkiye de yaşasa bile bir insan eleştirilemez diye bir şey olamaz. Atatürk'te insandı ve normal bir insan her kesime hitap edemez. Öyle ya da böyle neden bunu bunu yaptı diye sorgulama hakkı herkesin vardır. İnsan bunu yaptığında senin zihniyetine göre Türk değil veya türklüğü şüpheli.:glare:
İşte sorunum bu zihniyetle.

Sevgili forum arkadaşım crack man demişki;
''Atatürk'te insandı ve normal bir insan her kesime hitap edemez''

Elbetteki doğru bir söz. Fakat ülkeyi doğru düzgün yönetemeyip uçuruma doğru sürükleyen bir kişi ile ülkeyi uçurumun dibinden kurtaran bir kişiyi eleştirirken aynı kefeye mi koymalıyız?

Tarihi biliyor ve tarafsız bir şekilde okumuş isek, diğer ülkelerin kurucularına diğer milletler nasıl davranıyorsa ve kurulmalarına öncülük edenleri nasıl minnet ile anıyorsa bence bizde öyle yapmalıyız.

Tarafsız olan kaç kişi, dünya tarihinde rol alan, Adolf Hitler ile Mustafa Kemal Atatürk'ü aynı kefeye koyabilir. İkiside yönetici. İkiside insan.

Konu ülkeyi büyük belaların içinden halkınında desteğini alarak kurtaran bir kişi ise bence bir parça saygıyı hak ediyordur.

Kesin olan bir şey var ki Mustafa Kemal Atatürk şimdi bu tartışmaları,yaşanan diyalogları yahut gündemdeki saçma sapan mevzuları görse duysa bilse eminim kemikleri sızlardı.O kişi ki ölürken bile bir mirastan yani bir çabadan bahsetti.Ama kimse iştirak edemedi.Olayın yüce , önder , ulu yani sıfatta takılıp kaldı.Önemli olan aslolan isimdi,amaçtı.

Öldü gitti hala uğraşıyorsunuz.Yeri geliyor takım tutturuyorsunuz yok fenerliydi yeri geliyor şunu içti şuraya çok gitti içkiciydi bilmem neydi diyorsunuz.Bırakın artık Mustafa Kemal Atatürk'ü yaptığı güzel devrimlerle rahat bırakın onu.Siz ne yapıyorsunuz dün,bugun ve yarın?Ne yapacaksınız?Yapmaya çalışıyor musunuz yoksa anca kahvede 24 saat oturan çenebaz tipler gibi konuşmaktan öte gidemiyor musunuz?Hani nerde sizin medeniyetleşme çabanız,hani nerde sizin bilimin ışığında koşturmanız nerede?Yazık...

Sevgili arkadaşlar merhabalar.

Türk milleti kurucularına, bayrağına, üzerinde yaşadığı vatan topraklarına, tarihine, bir milli değer olarak ekonomisine yani uluslararası alanda parasına ve onun alım gücüne, takas gücüne saygısızlık yapmayacak kadar onurludur.

Bu meziyetlerden yoksun olanlarda umarım en kısa sürede gerçekleri öğrenip anladığı zaman pişmanlık duyacak kardeşlerimizdir.

Ben sana Osmanlı'ya laf attın diye bişey demiyorum. Benim Osmanlı ile ilgili yazdıklarım onun hakkında ileri geri konuşanlara. Atatürk'e laf edenin türklüğüne laf etmişsin. Ne Alaka ? Her türk Atatürk ü sevmek zorunda mı? Türkler Türkiye'de mi yaşıyor sadece. Kaldı ki Türkiye de yaşasa bile bir insan eleştirilemez diye bir şey olamaz. Atatürk'te insandı ve normal bir insan her kesime hitap edemez. Öyle ya da böyle neden bunu bunu yaptı diye sorgulama hakkı herkesin vardır. İnsan bunu yaptığında senin zihniyetine göre Türk değil veya türklüğü şüpheli.:glare:
İşte sorunum bu zihniyetle.

Dayanamıcam artık bir b** bilmediğin çok belli bunların işleri güçleri M.K.ATATÜRK'E çamur atmak
Eğer M.K.ATATÜRK Ş*R*FS*ZL*R*N SÖYLEDİKERİ GİBİ BİR İNSAN OLSAYDI ÜLKEYİ SATARDI BE HİÇ Mİ DÜŞÜNEMİYORSUNUZ BUNU ???

ne günlere kaldik istiklal marsi okunur isliklarlar sanki baska ülkede yasiyorlar madem kabul etmiyorlar bu marsi bu ülkeyi si..ler gitsinler baska ülkeye

Geri