Atatürk’ü “tanrılaştırma” temayülü....///

karanlık nikli üyeye müslümanlık konusunda laf yok beyler öyle bi konuşuyo ki sanki akp ye karşı olanların hepsi müslüman karşıtı...... yada chp lilerin alayı Müslüman değil miş gibi konuşuyo

KaranLık´isimli üyeden Alinti Mesaji göster

okumustum .. çok güzel bi konu açmıssın saol..
yani ayıkladıklarım üstüne yorum yapmamamız gerekn seyler..
nedemektir bu :"Peygamber, tanrısına duymadı bu hasreti/ Vermedi bu kudreti tanrı, peygamberine" bu bi siirin dizesi olamaz olmamalı.. Resulullah tan dahamı yüce sümme haşa.. Allahım şahit yazma bizi...

TAYYİP'İ ÜZMEK ALLAHI ÜZMEKTİR!!!!

Fazla söze gerek yok...

bu yazıdan tayyipi üzmek allahı üzmektir gibi bir sonuca nasıl ulaştın bravo doğrusu sana????!!!!!

ve hala şunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz kimsenin atatürkle sorunu yok atatürkü putlaştıranlarla sorunu var

bu yazıdan tayyipi üzmek allahı üzmektir gibi bir sonuca nasıl ulaştın bravo doğrusu sana????!!!!!

ve hala şunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz kimsenin atatürkle sorunu yok atatürkü putlaştıranlarla sorunu var

"Tayyip için bile bazı insanlar aşka gelip sacmalayabiliyorsa boyle seyler normaldir"
demek oluyor...

Putlaştırma konusuna gelince...

Biz hicbir zaman Atatürk'ü putlaştırmadık...

Onun duşuncelerini yaşatmaya calısmamız bazı insanların işine gelmiyor ve bunu putlaştırma olarak adlandırıyorlar...

Onun duşuncelerini, yaşam tarzını, asaletini yaşatmak gercekten putlaştırmak oluyorsa, ben bunu en iyi yapanlardanım... Kabul ediyorum...

Bizde Atatürkçüyüz. Bizde Türküz.
Ama Atatürkçüyüz diye Çankaya'yı Kabe'den,Nutuk'u Kur'an-ı Kerim'den, Atatürk'ü de Haşa Allah'tan üstün göremeyiz.
Osmanlı 600 yıl bu dünyayı yönetti. Dinle,imanla,inançla,KABEYLE,KUR'AN"LA...
Kabe'de kurtuluş var,inanç var,kudret var...
Çankaya'da ne var. İçki var, dansöz var, sigara var var oğlu var..

Şimdi sizin gibi sözde Atatürk'çüler KEMALİST sıfatıyla dolaşıyor etrafte. Eminim ki Ulu Önde yaşasaydı hepinizin kafasını keserdi!

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR!

Bizde Atatürkçüyüz. Bizde Türküz.
Ama Atatürkçüyüz diye Çankaya'yı Kabe'den,Nutuk'u Kur'an-ı Kerim'den, Atatürk'ü de Haşa Allah'tan üstün göremeyiz.
Osmanlı 600 yıl bu dünyayı yönetti. Dinle,imanla,inançla,KABEYLE,KUR'AN"LA...
Kabe'de kurtuluş var,inanç var,kudret var...
Çankaya'da ne var. İçki var, dansöz var, sigara var var oğlu var..

Şimdi sizin gibi sözde Atatürk'çüler KEMALİST sıfatıyla dolaşıyor etrafte. Eminim ki Ulu Önde yaşasaydı hepinizin kafasını keserdi!

MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR!

çankayada ne var
bop eşbaşkanları, kayıp trilyonları lüpletip birbirlerini affedenler, yardım derneği adı altında masum insanları sömürüp paraları lüpletenler var, bu yardım derneğine para toplama yetkisi verenler var, oğlunu askere göndermeyip askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyenler var, memura emekliye sadaka gibi zam verip oğluna gemicikleri dizenler var, eşi hemde başbakanken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni aihm ye verip davayı kaybedeceğini anlayınca geri çekenler var, anayasanın değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk dört maddesini tartışmaya açanlar var, insanları yardıma muhtaç bırakıp sadaka dağıtır gibi bu devletin kaynaklarını kömür ve yardım paketi altında dağıtanlar var, laylon faturadan yargılanması gereken birini maliye bakanı yapanlar var, gaz paralarını toplayıp botaşa borcunu ödemeyerek doğalgaza kış girerken yüzde 22 zam yaptıranlar var, insanlar açız dediğinde ananıda al git diyen zihniyet var, meclisteki askeri kıyafetli Atatürk resimlerinden rahatsız olup kaldırılmasını teklif edecek kadar kendini bilmezler var, abd vatandaşı birini türbanla Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi çatısından içeri milletvekili yapıp sokanlar ve mazlum edebiyatı yaparak bundan oy toplamayı düşününler var, dokunulmazlıkları kaldırmaya çapı yüreği yetmeyenler var, hapisteki pkk lının milletvekili olmasına izin verip Çankayaya yemeğe davet edenler var ..................
Bu kadar yeterlimi daha yazayımmı?

birde kemikleri bile sızlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ahı var.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Eh Mustafa Kemal Atatürk, sana kızgınım yaptıklarından değil tabikide...
Asıl yapmadıklarından şu en basitinden sanal ortamda rahat rahat atıp tutanlar varya hah işte onların dedesi babası vs. ile ilgili zamanında yapmadıklarına! şu pkklı şerefsizlerle ilgili şu tarikatçılarla ilgili şu şeriatçılarla ilgili, şu irticacılarla ilgili bu gün her türlü şerefsizliği yapan ve yüzü bile kızarmayanlarla ilgili zamanında gerekeni yapmadığın için kızgınım...

Konuyu din çerçevesinden dışarı taşıyamayan ve o gözlüklerden kurtulamayan sizlere alın Neyzen TEYFİK' TEN bir şiir...
Kimse üstüne alınmasın zira bunu yazan ben değilim :)

Be Hey Dürzü

Ne ararsın tanrı ile aramda;
Sen kimsin ki orucumu sorarsın;
hakikaten gözün yoksa haramda;
başı açığa neden türban sorarsın?

Rakı şarap içiyorsam sana ne ?
Yoksa sana zararım içerim!
İkimizde gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem zaten geçerim!!!

Esir iken mümkün mü ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk’e dil uzatman gereksiz
Sen anandan yine doğardın amma
Baban kim olurdu bilemezdin şerefsiz...

Neyzen TEYFİK KOLAYLI

Peygamberin Putlaştırılması

Atatürkün put olduğunu iddea edenlerin Peygamberi putlaştırdıklarından haberi yok.

PEYGAMBERİN PUTLAŞTIRILMASI

Allah’ın dinini bozmak isteyenlerin en büyük hilelerinden biri de kutsal olanı putlaştırıp insanları aldatmaları olmuştur. Dinin övdüğü Peygamberler’i putlaştırmak bunun en önemli örneğidir.

O size melekleri ve Peygamberler’i Rabler edinmenizi emretmez. Siz Müslüman olduktan sonra, size kafir olmayı mı emredecek?

3- Ali İmran suresi 80

Kutsalı putlaştıranlar “ Yoksa sen Hz. İsa’yı sevmiyor musun? Sen Hz. Muhammed’i yok mu sayıyorsun?” tarzındaki sorularıyla saf dinin ortaya çıkmasına çalışanları yıldırmaya çalışırlar. Kutsala saygısı olan, Peygamberler’i seven birçok saf insansa, ne yazık ki bu sorularla gerilemektedir. Zaten kutsalı putlaştırmanın hedefi de budur: Allah dışındaki ilahların hiçbirini kabul etmeyen dindar kitleye, kendi kutsallarını putlaştırıp, zayıf oldukları yerden yaklaşmak suretiyle dini bozmak. Hz. İsa gibi Allah’ın sevgili bir kuluna ilahlık makamının verilmesinin Hıristiyanlık dünyasındaki sonuçları ortadadır. Peygamberimizle ilgili uydurmalar ise (Bu bölüme kadar gördüğümüz ve ilerideki bölümlerde göreceğimiz gibi) Peygamberimiz’e Allah’ın yanında ikinci bir hüküm oluşturucu sıfatının verilmesiyle olmuştur. Bu sıfatla gelenekçi kitleler, Allah’ın vahyi olan Kuran’da olmayan hükümleri, kendi uydurdukları veya yanlış yorumladıkları hadis ve sünnet adını verdikleri, Peygamber’e iftiralarla dolu kitaplarda toplamışlardır. Oysa Peygamberimiz’e Kuran’da şunlar söyletilir:

De ki “Size Allah’ın hazineleri yanımdadır demiyorum, gaybı da (algılanamayanı da) bilmiyorum ve ben size bir meleğim de demiyorum. Ben bana vahyedilenden başkasına uymam.”

6-Enam suresi 50

Görüldüğü gibi Peygamberimiz de aynı bizim gibi vahye, yani Kuran’a uymakla yükümlüdür. Ve bu vahiy dışında başka bir şeye uymayacağına göre, bu vahiy dışında bir hüküm oluşturması da mümkün değildir. Peygamber’e sünnet, hadis gibi Kuran’ın belirtmediği başlıklarla hükümler atfedenler, uydurdukları din rağbet görsün diye Peygamberimiz hakkındaki birçok ayete aykırı yargılar ortaya atmışlardır.
http://www.kurandakidin.net/bolumler/28-peygamberin-putlastirilmasi.asp#4

Başka bir konuda yazdığımın aynısını tekrar yazıyorum...

İnsan hainliğini bundan daha aleni bir şekilde belli edemez. Ah bizim bu hoşgörümüz yok mu en büyük hainleri tepemize çıkartıp yalakalarına konuşma fırsatı veriyoruz. Hayır sadece konuşsalar neyse. Bir deinsanın geçmişi hürmetine sevmiyorsa bile saygı duyacağı adam iftiralar atıp müslümanım diye geziyorlar.

Kul hakkı yemek, iftira, yalan, vatana ihanet, şehitlerin kanına hakaret, haset, kıskançlık, çekememezlik, hainllik... Ben bunların İslamiyette var olduğunu bilmiyorum. Benim bildiğim Müslümanlıkta yoktur.

Hepsini yapıp ddına islam diyorlar. İnsanı dininden soğutuyorlar.

Sormak isterdim kendilerine Neyzen Tevfik'i bilirler mi? Biliyorlarsa zaten ne demek istediğimi anlamışlardır.

Bilmiyorlarsa bu şiir benden onlara hediyedir...
Ne ararsın TANRI ile aramda
Sen kimsinki orucumu sorarsın
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa niye türban sararsın

Rakı şarap içiyorsam sanane
Yoksa sana bir zararı içerim
İkimizde çıksak kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatıp kalkıp ATATÜRK'e dua et
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan çıkardın belki ama

Baban kimdi bilemezdin ŞEREFSİZ!!!

Ve bir başkası da benim nacizane ATATÜRK görüşümdür..

Türkü yine o türkü, sazlarda tel değişti,
Yumruk yine o yumruk, bir varsa el değişti!

Bır ınsanın putunu dıkmek ne dusuncesızlıktır,ne ayıptır.
Bız degılmıydık bu dın ıcın savasırken putları kıran,putları yakan,
Sımdı bu gerıye donus nıye?

Ayet,Tevbe Suresi:

hürmetli aylar çıkınca, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. doğrusu allah bağışlar ve merhamet eder.

Ataturke gelınce,belkı bız Ataturkcuyuz dıyenlerden daha cok sevıyoruz rahmetlı ınsanı,ama putlastırmıyoruz,
Bırde su Ataturk olmasaydı,Turkıye olmazdı dıyenlere acıyorum,ozur acımıyorum,uzuluyorum,acımak Yaradana mahsus.
Ataturku öyle hale getırdınızkı,masallardakı Herkul sıfatına soktunuz.Tek basına dunyayı kurtarmıs gıbı konusmak,rahmetlı olan mılyonlarca Turk sehıdıne yapılan en buyuk ayıptır.
Ayıbın manasını bılırmısınız?

ben neyzen tevfiği şu olayla bilirim; merhum MEHMET AKİF BİR GÜN HANLARDA konaklayan neyzeni ziyarete gider,,,neyzen akifi ağırlayacaktır odasında,akşam yemek için ellerini yıkar akif.. sağa sola bakar ellerini kurulayacak bişey bulamaz ,neyzen peşkir (havlu) verir mehmet akife,,AKİF in sözü manidardır; yeni yıkadım kirletemem.... bu işin tabi nüktesi..akif neyzene misafir bile olduğuna göre bize bu konuda laf düşmez ama neyzen in bu ömer hayyam türü şarhoş kafalı şiirini belge gibi çamur niyetine alıp aynı şiiri ısıtıp ısıtıp burda yazanlar ,üfürükçü yakalamış muskacı bulmuş reha muhtar gibi sevindirik haller sergiliyorlar ya o beni güldürüyor işte...sanırısınız ki şiiri yazan behçet kemal yada faruk nafiz....neyzen dediğinde kırık bir yarı meczup hani...neyse daha fazlası zülfüyare dokunur..devamm....:))

Geri