Atatürkün Peygamber Efendimizi Rüyasında Görmesi

Börteçine9

New member
Reaction score
0
İstiklal Harbi günlerinde, Sakarya Meydan Muharebe''lerinin en kritik dönemlerinde, top seslerinin Ankara''dan duyulmaya başlandığı ve Büyük Millet Meclisi''nin Kayseri''ye nakledilmesinin bile düşünüldüğü günlerde Atatürk, günlük çalışmalarının büyük bir kısmını yürüttüğü ve bugün müze olarak değerlendirilen Ankara Tren İstasyonundaki evde, bir sabah erken kalktığı bir sırada Çavuş Ali Metin''e:

Acele olarak Fevzi Paşa''yı telefonla ara, bul ve hemen buraya gelmesini söyle. Diyor.

Ali Metin, Fevzi Paşa''yı telefonla arayıp bulduğunda, Fevzi Paşa da Atatürk''ün yanına gelmek üzere, hemen evden çıkmakta olduğunu söylüyor. Fevzi Paşa Atatürk''ün yanına girince, Atatürk ona bir kâğıt kalem uzatıp:

Bugün gördüğün rüyayı yaz ve bana ver, diyor.

Kendisi de bir kâğıt kalem alıp aynı şekilde o gün gördüğü rüyayı, Fevzi Paşa''ya vermek üzere yazmaya başlıyor. Yazma işi bittikten sonra, her iki Paşa da karşılıklı olarak yazdıklarını alıp okuyorlar ve okuma işi bittikten sonra birbirlerine bakıp sevinçle gülümsüyorlar.

Her ikisinin de yazdıklarını kendi kâğıtlarından okuyan Ali Metin, her iki kâğıtta da şu rüyanın yazılmış olduğunu görüyor:

Hz.Peygamber (s.a.v) Efendimiz, Hacı Bayrâm-ı Velî''ye diyor ki:

"-Mustafa''ya söyle, korkmasın, sonunda zafer onların olacak."

Bilindiği gibi, aynı gecede rüyalarında Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimizi, Hacı Bayrâm-ı Velîye bu sözleri söylerken gören o iki muzaffer kumandanın o günkü isimleri, ''Mustafa Kemal'' ve ''Mustafa Fevzi''dir.
(Ahmet Gürtaş, Atatürk ve Din Eğitimi, s.160-161)

Doğru mu bilmiyorum ama tüylerim dikaen diken oldu okurken

kesinlikle bu yazıya katılıyorum olmaması içten bile degil mucizevi bir zafer

işte atatürkü kötüleyenler okusun okusunda gerçeği bilsinler
o öyle biri olsaydı allah ona o makamı nasip etmezdi

Türk ırkı şu anda dünyada bulunuyorsa bu Allah'ın işidir bunu unutmayın. Çünkü İslam'ı yayması gereken bir güçlü ırk lazımdı Oda TÜRK lerdi ve türkler giderek avrupayı fet etmeye başladı... Osmanlıyı hatırlayın 3 kıt'a ... İslam Osmanlı İmparatorluğu Sayesinde dahada yayıldı genişledi. Eğer türkiye cumhuriyeti yada Osmanlı devleti İslamiyeti seçmemiş olsaydı. Şu anda türkiye cumhuriyeti yada Önceden Osmanlı Olmazdı... Sizce Türk'ün gücümü Çanakkalede Kocaman Kaç Kiloluk Kaç tonluk Topu Kaldırıp Tekbaşına Topa Yerleştirip Gemileri Batırmak ?... Hayır Türk'ün Dinine Olan imanıdır... Ve buna göre Türkiye dinine sahip çıkarsa dünya'nın sonuna kadar kalacağı Kuran-ı Kerim de de yazıyor. Atatürk de Türkiye Cumhuriyetinin Bir Kurtarıcısıdır... Çok Şükür Yarabbi ... Ne Mutlu Türküm Diyene ! ... İzindeyiz Atam !

paylaşım için teşekkürler..tüylerim diken diken oldu.

Bİz değilmiydik yüzyıllar boyu süregelen 16 büyük devletin sahipleri. Tamam dinimiz sonrada islam olmuştur ama bu noktaya gelebilyorsak kesinlikle ve kesinlikle imanımızla burdayız. İmanımızla ayaktayız!!!

doğru olabilir ama bana sallamasyon gibi geldii ..benim bildiğim peygamber efendimizi rüyada görebilmek için 40 gün tuz yalayıp günlük sadece 1 bardak su içmek gerekirr:D:D:D
Atatürkün 40 gün tuz yalamış olduğuna inanmıyorumm:D:D
belki rakıda aynı etkiye saip olabilirrr:D:D
bu tip hikayeler nedense bana hurafee gelioo :D

bir benzerinide osman beyin gördüğünü duymuştum.

doğru olabilir ama bana sallamasyon gibi geldii ..benim bildiğim peygamber efendimizi rüyada görebilmek için 40 gün tuz yalayıp günlük sadece 1 bardak su içmek gerekirr:D:D:D

Hz.Ömer nasıldı kardeşim?

Peygamber'i öldürmeye kalkıp ta Müslüman olan?

Bir kafir.. (Müslüman olmadan önce.) ismini bilmiyorum ... Sarhoş halde gezinirken yerden Allah ibareli yazıyı alıp ta evinin en üst tarafına koydu .. Sonra ne mi oldu .. Allah: Benim adımı üstlere koydun ben de senin imanini yükselteceğim dedi. ve şimdi o da bir evliya..

Bu örnekler dururken .. Atatürk'ün içki içip te gidebilir cennetine ki gidecektir :

Her insanın karşılaşacağı ölüm gerçeğinin son saniyeleri geldiğinde, o sırada yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey “Dilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın” diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer beye bakarak “VE ALEYKÜMÜSSELAM” diyerek gözlerini kapatmıştır. (Kılıç Ali’nin Anıları Sh 659. Hulusi TURGUT)

Peki, o sırada Atatürk’ün yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk’ün “VE ALEYKÜMÜSSELAM” demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur’an ayetlerinden öğrenelim. İşte Kur’an’ın söyledikleri:

“Rabbimiz Allah’tır” dedikten sonra dosdoğru yolu izleyenlerin ölümleri anında melekler yanlarına gelirler: ‘Korkmayın, üzülmeyin, size söz verilen cennetle sevinin. Dünya yaşamında da, ahiret yaşamında da biz sizin dostunuzuz. Cennet’te canınızın çektiği ve istediğiniz her şey, esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın bir ikramı olarak size sunulur’ diye kulaklarına fısıldarlar.” (Fussilet Suresi 30,31,32)
“ İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKE’ derler.” (Vakıa Suresi 90,91)

Söylediklerini söylenmemiş farzediyorum ...

Selametle Kalın..

PEYGAMBER EFENDİMİZ BİRİNİN RÜYASINA GELMEK İÇİN KİMSEYE DANIŞMAZ ...
TUZ YALAMAK. AZ SU İÇMEK BİR ŞEY İFADE ETMEZ BUNLAR SONRADAN ÇIKMA UYDURUK ŞEYLERDİR . SEN YİNEDE BİLDİĞİNE İNAN AMA UYDURUK ŞEYLERİ GERÇEKMİŞ GİBİ YAZMA . YAZACAKSAN ALTINA KAYNAK YAZ KAYNAK.. GÖBEKTEN ATMA ...
VE BİR DE
HÜRAFE, SANIRIM SENİN YAŞAM TARZIN OLMUŞ .
ATATÜRK YA AT ÇAMURU YAPIŞSIN YAPIŞMAZSA İZİ KALSIN
YOK YA . YOK YA
LÜTFEN HADDİNİ BİLEREK KONUYA DAHİL OL

ATATÜRK RAKI DA İÇERDİ SİGARADA . BİR YERDE MECBURİYETTEN YAPMAK ZORUNDAYDI YAPTI VE BEDENEN BUNUN ACISINI ÇEKTİ . İYİ GÜZELDE SANA NE ***Dİ
DERDİ SANA MI DÜŞTÜ BENDE İÇİYORUM NE OLACAK . PEYGAMBER EFENDİMİZİ GÖREMEDİM AMA ADINI HATIRLAYAMADIĞIM AMA FATİHTE ZİYARETİNE GİTTİĞİM DİN BÜYÜĞÜMÜZÜ BENDE GÖRDÜM . NEDEN RÜYAMA GİRDİ ACABA YOLUNUMU ŞAŞIRDI DERSİN . YOKSA GELMEK İÇİN İNSANIN İÇİNE Mİ BAKIYORLAR , İÇTİĞİ İÇKİYEMİ ???
AYIP AYIP
ŞU AN ÖZGÜR BİR ÜLKEDE YAŞIYORSAN BUNDA ATATÜRKÜN PAYI ÇOK AMA ÇOK BÜYÜKTÜR. İNKAR EDİYORSAN SEN BİLİRSİN .

Hz.Ömer nasıldı kardeşim?

Peygamber'i öldürmeye kalkıp ta Müslüman olan?

Bir kafir.. (Müslüman olmadan önce.) ismini bilmiyorum ... Sarhoş halde gezinirken yerden Allah ibareli yazıyı alıp ta evinin en üst tarafına koydu .. Sonra ne mi oldu .. Allah: Benim adımı üstlere koydun ben de senin imanini yükselteceğim dedi. ve şimdi o da bir evliya..

Bu örnekler dururken .. Atatürk'ün içki içip te gidebilir cennetine ki gidecektir :

Her insanın karşılaşacağı ölüm gerçeğinin son saniyeleri geldiğinde, o sırada yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey “Dilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın” diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer beye bakarak “VE ALEYKÜMÜSSELAM” diyerek gözlerini kapatmıştır. (Kılıç Ali’nin Anıları Sh 659. Hulusi TURGUT)

Peki, o sırada Atatürk’ün yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk’ün “VE ALEYKÜMÜSSELAM” demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur’an ayetlerinden öğrenelim. İşte Kur’an’ın söyledikleri:

“Rabbimiz Allah’tır” dedikten sonra dosdoğru yolu izleyenlerin ölümleri anında melekler yanlarına gelirler: ‘Korkmayın, üzülmeyin, size söz verilen cennetle sevinin. Dünya yaşamında da, ahiret yaşamında da biz sizin dostunuzuz. Cennet’te canınızın çektiği ve istediğiniz her şey, esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın bir ikramı olarak size sunulur’ diye kulaklarına fısıldarlar.” (Fussilet Suresi 30,31,32)
“ İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKE’ derler.” (Vakıa Suresi 90,91)

Söylediklerini söylenmemiş farzediyorum ...

Selametle Kalın..

ELLERİNE SAĞLIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN
:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

bende biliyodum bunu fakat bilmeyenler için çok güzel bi paylaşım
teşekkürler

Geri