Atatürk'ün Hiç Duyulmamış Gerçek Sesi

GemaR

Banned
Reaction score
0
Atatürk'ün hiç duyulmamış gerçek sesi ve Atatürk'ün görüntüleri ilk kez ekrana geliyor.

157151_ataturk.jpg

>>>İzLe<<<

Selametle...

tüylerim diken diken oldu açıkçası böle bir kayıt var türk milleti daha yeni duyuyor ne kadar komik...Atatürkün yaptıgı devrimle kuruldu bu devlet hep onun fikirlerini ilerleterek yasadık ama bu kaydın yenı cıkması aklımda cok soru ısaretı bıraktı

Şimdiye kadar dinLediğimiz atatürk sesiyLe iLgisi biLe yok

montaj olacagını sanmıyorum konusma sıvesı bırebır aynı sesını bıldıgımden degıl atatürk konusurken hep manadar konusarak anlatırmıs konusmasını ...

'BAZI FİLMLERİ MANAVDA BULDUM'
Görüntülerin izlenmesinin ardından konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi kurucusu Prof.Dr. Sami Şekeroğlu, görüntülerin yaklaşık 300 uzun metrajlı film uzunluğunda olduğunu söyledi. Prof.Dr. Şekeroğlu, "Bu filmlerin bulunmasının hikayesi çok ilginç, bazılarını bir manavda buldum. 1975'li yıllarda İkitelli'de sanayiye gitmiştik, bir manavda bir çocuğun filmlerle oynadığını gördüm, ne yaptığını sordum. 'Bunlardan yapışkan yapıyoruz' dedi. Ben de çocuğa 'bakabilir miyim?' dedim. Filmin üstünde Atatürk yazıyordu. Bir depodan bulduğunu söyledi. Depoya gittik. Orada da çok sayıda film vardı. Atatürk'ün bulunduğu filmi çocuktan istedim. Bunlar '500 liralık yapışkan yapar' dedi. 500 lira istedi. Cebimde o kadar para yoktu. 250 liraya anlaştık ve ben o filmleri aldım. O filmleri böylelikle kurtarmış oldum" dedi.
Bunun üzerine araya giren Ertuğrul Günay, "O zaman kimin iktidar olduğunu söylemeyeceğim" diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Prof.Dr. Şekerolu, "Filmler hızlı oynatıldığı için Atatürk'ün sesi ince çıkıyor. Aslında yavaş oynatıldığında Atatürk'ün sesi, benimkinden bile daha kalın" ifadelerini kullandı.

İHA

kalbin ne diliyorsa onu anlarsın

Benim dikkat ettiğim etraftaki sesler öksürük aksırık sayfalaarın ve yüz ve mimik hareketlerine hareketlere bakıyorum tam uyumlu herşey çok gerçekçi ve bana göre gerçek buda birçok soruyu beraberinde getiriyor daha önce.Yine mesela konuşmalarını okuyun kitaplarda aynı o tarzda konuşması var.
Mustafa Kemal üzerinden oynanan oyunlardan birisi olabilir bu da..
Benim aklımda bir tane var ama bir daha bakmak lazım....
Ayrıca ikinci sahnedeki adam kim ve hangi dili konuşuyor bileniniz var mı?

Benim dikkat ettiğim etraftaki sesler öksürük aksırık sayfalaarın ve yüz ve mimik hareketlerine hareketlere bakıyorum tam uyumlu herşey çok gerçekçi ve bana göre gerçek buda birçok soruyu beraberinde getiriyor daha önce.Yine mesela konuşmalarını okuyun kitaplarda aynı o tarzda konuşması var.
Benim aklımda bir tane var ama bir daha bakmak lazım....
Ayrıca ikinci sahnedeki adam kim ve hangi dili konuşuyor bileniniz var mı?

Görüntülerin bazıları manavdaki çocuktan çıktı ve az kalsın 'tutkal' olacaktı...

İşte Atatürk'ün hiç yayınlanmamış görüntüleri!

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, şimdiye kadar hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüleri ekibiyle birlikte derleyip bir araya getiren Prof.Dr. Sami Şekeroğlu, "Görüntülerden birini manavdaki bir çocuktan 250 lira karşılığında aldım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi'nde düzenlenen, "Osmanlı İmparatorluğu, Cumhuriyetin ilk yılları ve Atatürk'e Ait Yanar Tabanlı Filmlerin Restorasyonu" başlıklı basına tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, şimdiye kadar hiç yayınlanmamış görüntülerinin de yer aldığı film izletildi.

İşte Atatürk'ün hiç yayınlanmamış görüntüleri!

'BAZI FİLMLERİ MANAVDA BULDUM'
Görüntülerin izlenmesinin ardından konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi kurucusu Prof.Dr. Sami Şekeroğlu, görüntülerin yaklaşık 300 uzun metrajlı film uzunluğunda olduğunu söyledi. Prof.Dr. Şekeroğlu, "Bu filmlerin bulunmasının hikayesi çok ilginç, bazılarını bir manavda buldum. 1975'li yıllarda İkitelli'de sanayiye gitmiştik, bir manavda bir çocuğun filmlerle oynadığını gördüm, ne yaptığını sordum. 'Bunlardan yapışkan yapıyoruz' dedi. Ben de çocuğa 'bakabilir miyim?' dedim. Filmin üstünde Atatürk yazıyordu. Bir depodan bulduğunu söyledi. Depoya gittik. Orada da çok sayıda film vardı. Atatürk'ün bulunduğu filmi çocuktan istedim. Bunlar '500 liralık yapışkan yapar' dedi. 500 lira istedi. Cebimde o kadar para yoktu. 250 liraya anlaştık ve ben o filmleri aldım. O filmleri böylelikle kurtarmış oldum" dedi. Bunun üzerine araya giren Ertuğrul Günay, "O zaman kimin iktidar olduğunu söylemeyeceğim" diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Prof.Dr. Şekerolu, "Filmler hızlı oynatıldığı için Atatürk'ün sesi ince çıkıyor. Aslında yavaş oynatıldığında Atatürk'ün sesi, benimkinden bile daha kalın" ifadelerini kullandı.

Görüntülerin bazıları manavdaki çocuktan çıktı ve az kalsın 'tutkal' olacaktı...​

Belkide olabilir...
Ama ben son konuşmasına da bakmıştım ordakide faklı gibime geldi..
İstersen bir göz at...

YouTube - Atatürk - İran Şahı ile Konuşması - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))

YouTube - Atatürk'ün kendi sesi ve görüntüsü

YouTube - Atatürk'ün Meclis Konusmasi Kendi Sesi ve Görüntüsü ile

YouTube - Mustafa Kemal ATATÜRK ün son meclis konuşması.

amacın ne GemaR?

Konuyu dün actıqında şaşırmıştım gerçekten... ama böyLe birşey yazabileceqini düşünmemiştim hiç...

her 2 aLıntı msjının kısa cvp ı;

Atatürk'ün sesinin bu kadar tiz cıkmasının sebebi o dönemde kayıt cihazlarının buqünkü kadar geLişmiş olmaması...

buqun ise; o bulunan kayıtLar yüksek teknolojiyLe donatılmıs ses kayıt ve düzenLeme odaLarında tekrar düzenlenmiş. Seste tiz ve tonlar ayarlarlanmıs. gerçek ses seviyesine getirilmiş... bu yöntem her kayıtta %100 işi yaramaz ama mutlaka %90 seviyesinde sonuc alınır...

Sanırım ortada Atatürk üzerinden oynanan oyun faLan yok... Tamamen teknolojinin harikaLarından yararLanıLmıs Atatürk'ün gerçeksesi ortaya cıkmıs... (her ne kadar %100 budur demeseLerde ses gerceqe yaqınmıs)

amacın ne GemaR?

Konuyu dün actıqında şaşırmıştım gerçekten... ama böyLe birşey yazabileceqini düşünmemiştim hiç...

her 2 aLıntı msjının kısa cvp ı;

Atatürk'ün sesinin bu kadar tiz cıkmasının sebebi o dönemde kayıt cihazlarının buqünkü kadar geLişmiş olmaması...

buqun ise; o bulunan kayıtLar yüksek teknolojiyLe donatılmıs ses kayıt ve düzenLeme odaLarında tekrar düzenlenmiş. Seste tiz ve tonlar ayarlarlanmıs. gerçek ses seviyesine getirilmiş... bu yöntem her kayıtta %100 işi yaramaz ama mutlaka %90 seviyesinde sonuc alınır...

Sanırım ortada Atatürk üzerinden oynanan oyun faLan yok... Tamamen teknolojinin harikaLarından yararLanıLmıs Atatürk'ün gerçeksesi ortaya cıkmıs... (her ne kadar %100 budur demeseLerde ses gerceqe yaqınmıs)

1.si kardeşim Türkçeyi daha iyi kullanmanı tavsiye ederim.Türkçenin bir eksiği yok sizin var mı bilemem.
2.si tartışmak amacıyla değil aklımdan geçeni söyledim tabi ki büyük ihtimalle sizin dediğiniz doğrudur...

1.si kardeşim Türkçeyi daha iyi kullanmanı tavsiye ederim.Türkçenin bir eksiği yok sizin var mı bilemem.

kLavyede yazmam bozuq.. bu sekilde yazıorum... reaL hayatta konusmam cok cok farklı meraq etme =) ne insanLar biLiorum kLavye de kendini kasıp reaL hayatta "lay, angara, "k" yı "g" gibi konusmaLar" neler var neler... takmayın bu kadar : ))

2.si tartışmak amacıyla değil aklımdan geçeni söyledim tabi ki büyük ihtimalle sizin dediğiniz doğrudur...

tartısmak için mi yazdın düşüncen midir içini biLemem... Ama senin böyLe bir konu acman beni oldukça şaşırtmıştı. daha sonrasında bu bir oyun mu yazman yanılmadıqımı gösterdi =) her ne kadar düşüncen olsa da Atatürk hakkında en ufak birşeyde acaba demekten cekinmiyorsunuz =) bırakın bunları bi kenara da biraz gercekLeri görün : )

Bence de bu işde bazı oyunlar olabilir.
Zamanlaması falan çok ilginç.
Devir kötü.
Ben artık böyle ortaya çıkan şeylere ancak ardında ne var acaba gözü ile bakabiliyorum.
Bunlar acaba kamu oyunun dikkatini çekmek için mi kullanılıyor acaba diyorum her sansasyonel olaya.

kLavyede yazmam bozuq.. bu sekilde yazıorum... reaL hayatta konusmam cok cok farklı meraq etme =) ne insanLar biLiorum kLavye de kendini kasıp reaL hayatta "lay, angara, "k" yı "g" gibi konusmaLar" neler var neler... takmayın bu kadar : ))

Benim için Türkçe önemlidir.Hemde çok zaten onlarca kişi özentiş gibi makayı ,cartı crtu ingilizceliler gibi yapmış.Ülkede resmi dil Türkçe kullanılan dil ingilizce neymiş ulusar arası evrensel dilmiş.Lisan iyidir de özenti kötüdür.
Mustafa Kemal'in sözleerini hatırlayın size emanet bir miras bırakıyorum diyor.
MRB yaazacağına merhaba yaz salaq yazacağına sak yaz benimde yenge oğlu senin tarzında inan çok sinirimi bozuyor..
İnternet dili benim için ve Türkçe için ateş demek Türkçeye elvede demek...

tartısmak için mi yazdın düşüncen midir içini biLemem... Ama senin böyLe bir konu acman beni oldukça şaşırtmıştı. daha sonrasında bu bir oyun mu yazman yanılmadıqımı gösterdi =) her ne kadar düşüncen olsa da Atatürk hakkında en ufak birşeyde acaba demekten cekinmiyorsunuz =) bırakın bunları bi kenara da biraz gercekLeri görün : )

Beni tanıyan tanır Mustafa Kemal'e saygım ve sevgim vardır ben Mustafa Kemal bir oyun yapmıştır demedim üzerinden bir sürü oyun oynanıyor belki buda onlarda biri olabilir ama monarşi arkadaş çok mantıklıca ala uygun bişi dedi büyük ihtimal haklı sadece aklımdan geçti büyütmenin anamı yok boş boş tartışıyruz...

sinirin bozuLuosa okumayacaqsın GemaR bu kadar basit... q yazmısım k yazmısım benim için bi anlam ifade etmiyor... benim için reaL önemLidir kim nsL konustuqumu da cok iyi biLir =)

ben sana zaten "Mustafa Kemal bir oyun yapmıştır" demedim =) iyi okursan ". daha sonrasında bu bir oyun mu yazman yanılmadıqımı gösterdi =) her ne kadar düşüncen olsa da Atatürk hakkında en ufak birşeyde acaba demekten cekinmiyorsunuz =) " dedim =)

Bu Lafım geneLdir...
her Atatürk konusunda gerek siyaset böLümünde gerek günceL gerekse baska böLümLerde Atatürk hakkında bir konu mu acıldı... Konunun gercekLiqine deiL aLtından acaba ne diye cıkartsam diye uqrasanlar... Wazgecin... 1 adımı geçin 1 cm yoL aLamassınız ; ))

Ayrıca "Atatürk" Adını aqzına aLmaya utananLar da var... Nsl ki Fatih SuLtan Mehmet Sizin Atanızsa "Mustafa KemaL ATATÜRK" 'te ATANIZ..!

sinirin bozuLuosa okumayacaqsın GemaR bu kadar basit... q yazmısım k yazmısım benim için bi anlam ifade etmiyor... benim için reaL önemLidir kim nsL konustuqumu da cok iyi biLir =)

ben sana zaten "Mustafa Kemal bir oyun yapmıştır" demedim =) iyi okursan ". daha sonrasında bu bir oyun mu yazman yanılmadıqımı gösterdi =) her ne kadar düşüncen olsa da Atatürk hakkında en ufak birşeyde acaba demekten cekinmiyorsunuz =) " dedim =)

Bu Lafım geneLdir...
her Atatürk konusunda gerek siyaset böLümünde gerek günceL gerekse baska böLümLerde Atatürk hakkında bir konu mu acıldı... Konunun gercekLiqine deiL aLtından acaba ne diye cıkartsam diye uqrasanlar... Wazgecin... 1 adımı geçin 1 cm yoL aLamassınız ; ))

Ayrıca "Atatürk" Adını aqzına aLmaya utananLar da var... Nsl ki Fatih SuLtan Mehmet Sizin Atanızsa "Mustafa KemaL ATATÜRK" 'te ATANIZ..!

Tükrçenin reali sanalı olmaz.Neyse bu konu kapansın.Ben diyeceğimi dedim.
Mustafa KEmal hakkında acebalarım çoktu olduda olmadıda demiyorum.
Ama hepsi geride kaldı artık öyle bir düşüncem yoktu evet hataları olmuş olabilir ama ben insanın özüne bakarım.
Konuda aceba diye bir düşüncem olduysa Gazi'ye değil onun üstünden prim yapanlara olmuştur.

Neyse tartışmaya girdi konu saptı burda kapansın bu konu...

Geri