Şimdiye kadar dinLediğimiz atatürk sesiyLe iLgisi biLe yok
Şimdiye kadar dinLediğimiz atatürk sesiyLe iLgisi biLe yok
Benim dikkat ettiğim etraftaki sesler öksürük aksırık sayfalaarın ve yüz ve mimik hareketlerine hareketlere bakıyorum tam uyumlu herşey çok gerçekçi ve bana göre gerçek buda birçok soruyu beraberinde getiriyor daha önce.Yine mesela konuşmalarını okuyun kitaplarda aynı o tarzda konuşması var.
Mustafa Kemal üzerinden oynanan oyunlardan birisi olabilir bu da..
Benim aklımda bir tane var ama bir daha bakmak lazım....
Ayrıca ikinci sahnedeki adam kim ve hangi dili konuşuyor bileniniz var mı?
Görüntülerin bazıları manavdaki çocuktan çıktı ve az kalsın 'tutkal' olacaktı...
Mustafa Kemal üzerinden oynanan oyunlardan birisi olabilir bu da..
Belkide olabilir...
Ama ben son konuşmasına da bakmıştım ordakide faklı gibime geldi..
İstersen bir göz at...
YouTube - Atatürk - İran Şahı ile Konuşması - (( ATATÜRK ARŞİVİ ))
YouTube - Atatürk'ün kendi sesi ve görüntüsü
YouTube - Atatürk'ün Meclis Konusmasi Kendi Sesi ve Görüntüsü ile
YouTube - Mustafa Kemal ATATÜRK ün son meclis konuşması.
amacın ne GemaR?
Konuyu dün actıqında şaşırmıştım gerçekten... ama böyLe birşey yazabileceqini düşünmemiştim hiç...
her 2 aLıntı msjının kısa cvp ı;
Atatürk'ün sesinin bu kadar tiz cıkmasının sebebi o dönemde kayıt cihazlarının buqünkü kadar geLişmiş olmaması...
buqun ise; o bulunan kayıtLar yüksek teknolojiyLe donatılmıs ses kayıt ve düzenLeme odaLarında tekrar düzenlenmiş. Seste tiz ve tonlar ayarlarlanmıs. gerçek ses seviyesine getirilmiş... bu yöntem her kayıtta %100 işi yaramaz ama mutlaka %90 seviyesinde sonuc alınır...
Sanırım ortada Atatürk üzerinden oynanan oyun faLan yok... Tamamen teknolojinin harikaLarından yararLanıLmıs Atatürk'ün gerçeksesi ortaya cıkmıs... (her ne kadar %100 budur demeseLerde ses gerceqe yaqınmıs)
1.si kardeşim Türkçeyi daha iyi kullanmanı tavsiye ederim.Türkçenin bir eksiği yok sizin var mı bilemem.
1.si kardeşim Türkçeyi daha iyi kullanmanı tavsiye ederim.Türkçenin bir eksiği yok sizin var mı bilemem.
2.si tartışmak amacıyla değil aklımdan geçeni söyledim tabi ki büyük ihtimalle sizin dediğiniz doğrudur...
kLavyede yazmam bozuq.. bu sekilde yazıorum... reaL hayatta konusmam cok cok farklı meraq etme =) ne insanLar biLiorum kLavye de kendini kasıp reaL hayatta "lay, angara, "k" yı "g" gibi konusmaLar" neler var neler... takmayın bu kadar : ))
tartısmak için mi yazdın düşüncen midir içini biLemem... Ama senin böyLe bir konu acman beni oldukça şaşırtmıştı. daha sonrasında bu bir oyun mu yazman yanılmadıqımı gösterdi =) her ne kadar düşüncen olsa da Atatürk hakkında en ufak birşeyde acaba demekten cekinmiyorsunuz =) bırakın bunları bi kenara da biraz gercekLeri görün : )
sinirin bozuLuosa okumayacaqsın GemaR bu kadar basit... q yazmısım k yazmısım benim için bi anlam ifade etmiyor... benim için reaL önemLidir kim nsL konustuqumu da cok iyi biLir =)
ben sana zaten "Mustafa Kemal bir oyun yapmıştır" demedim =) iyi okursan ". daha sonrasında bu bir oyun mu yazman yanılmadıqımı gösterdi =) her ne kadar düşüncen olsa da Atatürk hakkında en ufak birşeyde acaba demekten cekinmiyorsunuz =) " dedim =)
Bu Lafım geneLdir...
her Atatürk konusunda gerek siyaset böLümünde gerek günceL gerekse baska böLümLerde Atatürk hakkında bir konu mu acıldı... Konunun gercekLiqine deiL aLtından acaba ne diye cıkartsam diye uqrasanlar... Wazgecin... 1 adımı geçin 1 cm yoL aLamassınız ; ))
Ayrıca "Atatürk" Adını aqzına aLmaya utananLar da var... Nsl ki Fatih SuLtan Mehmet Sizin Atanızsa "Mustafa KemaL ATATÜRK" 'te ATANIZ..!