Atatürk'ün Önünde Sap Gibi Duruyor

köylüden kastım tarlada çağa atan değil sende biliyosun... meraklanma unutmadı ilk defa bi hükümet döneminde herkeze değil sadece fakirlere, devletin kasasından değil parti tabanından toplanan paralarla, kamyondan değil direk kapısı çalınarak yardım ediliyor...
...

hangi kasa? Deniz Feneri Derneği'nin kasası mı?

2uynor4.jpg

Atatürk'ün önünde sap gibi duruyor

DEMİREL'İN KARAKUTUSU yazdı

10 Kasım Atatük'ü Anma Törenlerinde devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaret etti ve her yıl olduğu gibi mozoleye çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

Uzun yıllar Süleyman Demirel'in özel kalem müdürlüğünü yaptıı için 'Demirel'in Karakutusu' olarak anılan Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, Başbakan Erdoğan'ın Anıtkabir'de Atatürk'ün huzurunda yaptığı saygı duruşunu “Atatürk’ün önünde sap gibi duruyor.” sözleriyle tanımladı.

ATATÜRK'ÜN ÖNÜNDE SAP GİBİ DURUYOR
Aramızdan ayrılışının 70. yılında Anıtkabir’deki mozolede RTE:

“Atatürk’ün önünde sap gibi duruyor.”

Bugün saygıyla ama dün:

RTE, Anıtkabir’de mozolenin önünde 15 yıl önceki unutulmaz söylemlerini, örneğin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna, Mustafa Kemal Atatürk’e, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 70 yıllık tarihine baktığımızda rejimin yüz akı ile çıktığını söyleyemeyiz” diye seslenişini acaba anımsıyor mu?

Mozole önündeki gözlerine, yüzüne bakıyorum; dünden koptuğuna işaret eden en ufak bir kıpırdanma yok; herhalde kafasının içinde “Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor. Yani bu millet istedikten sonra, tabii elden gidecek yahu!” diyen sesi çınlıyor.

Herhalde hâlâ Atatürk’e “Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nu nelerin önünü tıkamak, nelerin önünü açmak için getirdin” diye soruyor.

Dün de bugün de “Referansı İslam olan bir düşünceyi”, bir anlayışı temsil etmekte olduğunu anımsıyor olmalı; dün sap gibi dururken Atatürk’ün huzurunda.

Atatürk’ün huzurunda sap gibi dururken dün, herhalde bir inancını tazeliyor; “Türkiye kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir” dediğini içinden geçiriyor olmalı.

Ya da 1993’teki “Türkiye Cumhuriyeti 1923’ten bu yana sürekli gerileyiş içindedir.Türkiye’nin 70 yıllık tarihi boşa harcanmış bir zamandır” söylemini dün Anıtkabir’de sap gibi durup mozoleye bakarken düşünüyor mu acaba?

Anıtkabir’de mozole önünde sap gibi dururken dün; nereden nereye geldim diye geçmişini ve bugünlerini kıyaslamıştır herhalde.

HANGİ RTE'YE İNANACAĞIZ
Dün Atatürk’ü, sadece laikliği değil, topyekûn Cumhuriyeti karalarken değişim-değiştim edebiyatıyla bugün: “İstiklal mücadelesinin önderi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde anarken, hep birlikte O’nun fikir ve eserleri üzerinde yeniden düşünmeliyiz” diyor.

Dün yobaz bir kafanın ürünü söylemlerini yakın yıllara kadar sürekli açıklayan RTE’ye mi, bugün Atatürk’ü aşmanın olanaksızlığını gören biri olarak son mesajında söylediklerine mi?..

Hangi RTE’ye inanacağız?

SEN HİÇ OPERAYA GİTTİN Mİ?
“O’nun fikir ve eserleri üzerinde yeniden düşünmeliyiz” diyenin, iktidarda olsun olmasın, yıllardır izlediğimiz yaşam biçimine şöyle bir göz atınız.

Atatürk’ün çağdaş bir ulus yaratmak için giriştiği devrimlerle doğrudan bağlantılı sosyal yaşam ilkelerini ne ölçüde uyguluyor; sorunuz kendisine:

Sen RTE, Atatürk konusunda dün öyle bugün böylesin ama dünden bugüne gerçek inançlarında bir milimetre değişiklik olmadığını yaşam biçiminle kanıtlıyorsun.

Sen RTE; bir kez olsun, operaya gittin mi? Örneğin Carmen’i, Aida’yı, Rigoletto’yu, Sihirli Flüt’ü izledin mi? Hayır!

Sen RTE; Fındıkkıran veya Kuğu Gölü balelerini, şöyle keyif alarak seyrettin mi? Hayır!

Vivaldi’yi, Beethoven’i, Mozart’ı, Brahms’ı, Chopin’i.. ünlü eserlerini bir konser salonunda dinledin hiç? Hayır!

Sen RTE; Nâzım Hikmet’in, Orhan Veli’nin, Oktay Rifat’ın, Attilâ İlhan’ın şiirlerini okudun mu? Hayır!

Bir gün olsun, tek bir gün Cumhurbaşkanlığı Filarmoni Orkestrası’nı izlemek için herhangi bir konser salonunun kapısından içeri girdin mi? Hayır!

Cumhuriyetin sanat alanında çağdaş kazanımları Suna Kan’ın, İdil Biret’in ve son yıllarda parlayan Fazıl Say’ın konserlerine giderek bu değerleri alkışladın mı? Hayır!

Bir resim sergisini açtın mı? Hayır!

RTE ve çağdaşlık mı? Güldürmeyin insanı!

"SAP GİBİ DURMAKLA OLMUYOR"
Anıtkabir’de sap gibi durarak O’nun fikir ve düşüncelerine sahip çıkıyor izlenimi vermeye çalışmak.. rafta duran yalancı dolmayı yutturmaya benziyor.

“O’nun fikir ve eserleri üzerinde yeniden düşünebilmek” için önce O’nun çağdaşlığın kanıtları olan eserlerini bilmek, izlemek ve sindirmek gerekiyor.

Anıtkabir’de sap gibi durmak yeterli ve inandırıcı olmuyor.

Kaynak

RTE böyle dururken daha sonra köprüden geçene kadar ayıya dayı diyordum derse ne olacak peki?

Kimseye hakaret ettiğim yok.Bir deyim kullanıyorum.Sonra yok hakaret yok bilmem ne diye demagoji yapmayın

bence başbakan deilde yanındaki SAP gibi

acaba neden çelebi mehmeti fatih sultan mehmeti anmıyoruz.Gecenlerde haberde izledim fatih sultan mehmeti anma günü var diye medya sürücüleri cekmis onlarda sitem ediyor yapmasinlar falan diye..Ben bütün Türk büyüklerini severim bu ülke için birşey yapanları.

Tesekkurler guzeldi

Devlet büyüklerimizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesinin önünde nasıl
durduğunun fazla bir önemi olduğunu düşünmüyorum açıkcası önemli olan büyük önder
Atatürk'ün fikirlerinin düşüncelerinin ilke ve inkilaplarının önünde nasıl durdukları
asıl tartışılması gereken konu bu diye düşünüyorum.

RTE böyle dururken daha sonra köprüden geçene kadar ayıya dayı diyordum derse ne olacak peki?

Kimseye hakaret ettiğim yok.Bir deyim kullanıyorum.Sonra yok hakaret yok bilmem ne diye demagoji yapmayın

yetkililer gorur umarım bu mesajı ve ne kastedildigini anlayarak suresiz banlarlar bu gereksiz insanı.

bir de yüzsüzce kimseye hakaret ettigim yok demiş.

yazıklar olsun.

Atatürk'e dolaylı yoldan defalarca dil uzatan bu densiz, bir kere daha dil uzatıyor buyrun bakalım.

haddini bilecek herkes, çakallar itler aslan kesilmeye çalışır olmuş kimsenin ses cıkardıgı yok.

Mekkeliler de Lat ın Hübel'in önünde SAP gibi duruyorlardı.

Ne kadar benzerlik var değil mi?

espri yapcagın zaman haber ver.

avatarın herşeyi anlatıyor gerçi, zihniyetini anlayabiliyorum.

evet hakaret etmiyorsun dediğin gibi bu bir deyimdir ama bu deyim namussuzlar için özel bir deyimdir.namussuzun biri çıkarı doğrultusunda ayıya dayıda diyebilir maymuna peygamberimde diyebilir.

bizim deyimlerimizde namussuzlar için özel olduğu kadar hırsızlar için özel olanlarıda vardır mesela ''devletin malı deniz yemeyen keriz'' bu deyim hırsız olanlara özel bir deyimdir.

köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyen biri cennete gitmek için ayıya peygamberimde diyebilir dikkat etmek lazım.

dini kullanarak (allahı,kitabı,peygamberi) çıkar sağlayan münafıklar için cumhuriyetimizi ve cumhuriyetimizin değerlerini kullanmak çok kolaydır.bunların özünde menfeatten başka bir şey yoktur çünkü namussuzluk münafıklıklarının gereğidir.

içtinmi
kafan güzel galiba
avatarın zihniyetini açıkça ortaya koyuyor gerçi ama

açık açık yazsana
lat (bereket tanrıçası) ile hübel(360 tane içindeki baş put)i neyle kıyasladığını
tayyip erdoğansa lafım yok
sizede bu yaraşır zaten
yok eğer başka biri ise
açıkça delikanlı gibi yaz
birileri gibi kaçma sakın

Arkadaşlar yineliyorum lütfen bir birimize yönelik eleştirel anlamda
hakarate varacak yorumlardan kaçınalım teşekkürler iyi forumlar dilerim.

Yok olamaz RTE iyi adamdır bakmayın siz o eskiden söylediklerine Dün dündür bu gün bu gündür...
Hatırladınız mı?
Hah tamam o zaman yarın da yarındır deyip geçer
Bu kadar basit zira RTE hepimizi (rte yi savunanlar dahil) aptal yerine koymuş sayılmıyor di mi...
Onca sözü kafası güzelken söyledi ama o ayıldı bizim kafamız hala güzel...
bir acı kahve içinde ayılın kendinize gelin belki biraz daha objektif olmayı becerebilirsiniz...

ne kadar saçma bir yorum yazmıssın rte nin ikiyüzlülüğünden bahsetmıyosun bıle bende opera ya gıtmıorum dıye cağdaş deılmıyım dıyosun matıklı yorumlar yazın bıraz saçma olmasın ve alakasız olmasın !

anca sen gibi bi şahsiyet Atatürkün önünde hazırolda beklemekle Mekkkelilerin Latın Hübelin önünde beklemeyi birbiyle kıyaslayabilir.........

Atatürkün önünde durup da bişeyler dileyen isteyen gördüysen anlarım dicem ama İstiklal Marşı'ndan başka bişey okuyan görmedim şimdiye kadar......

Bi de çook dokunuyosa TAYYİB de al git.......

TÜRKİYE DEVLETİ ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINA BAĞLI """""LAİK""""" BİR CUMHURİYETTİR............

askerde bi deyim vardır yaziym ZORUNA GİDEN HARBİ ÇEKSİN HEM DE DOÇKA HARBİSİ YA da TANK TOPUZU...........

Ben de şunu bilirim:Hak geldi batıl zail oldu.Batıl zail olmaya mahkumdur.

Cumhuriyetin asıl sahibi,ilk meclisin resimlerine bakarsan alimlerdir,hocalardır hasılı Müslüman saf Anadolu çocuğudur.Ama ne oldu sonra...

Ben bir benzetme yaptım.Mekkeliler le Kemalistlerin bu yönü benziyor dedim.Demekki dediğim doğruymuş ki birileri bağırıyor.

Azer Bülbül ne diyor:ZORUNA MI GİTTİ

Ben de şunu bilirim:Hak geldi batıl zail oldu.Batıl zail olmaya mahkumdur.

Cumhuriyetin asıl sahibi,ilk meclisin resimlerine bakarsan alimlerdir,hocalardır hasılı Müslüman saf Anadolu çocuğudur.Ama ne oldu sonra...

Ben bir benzetme yaptım.Mekkeliler le Kemalistlerin bu yönü benziyor dedim.Demekki dediğim doğruymuş ki birileri bağırıyor.

Azer Bülbül ne diyor:ZORUNA MI GİTTİ

Din Allah la insan İnsanla Allah arasındadır bazılarını yaptığı şova kaçıyo dikkat edersen sadece sömürü yani.....
Dini bile siyasete alet edenlerin aslında yatcak yeri yok da bakma baş tacı yaptınız işte....

sen harbi işini bi daha düşün..........

Geri