Atatürk'ü reklamlarda "kullanmaya" utanmıyor musunuz?

eL-İnsaf

Banned
Reaction score
0
99304x.jpg

Atatürk'ü reklamlarda "kullanmaya" utanmıyor musunuz?

Artık çok doğal karşılanıyor... Moda oldu... Gün geçmiyor ki karşımıza yeni bir "Atatürk
filmi" yani aslında "müsameresi", bir de "Atatürklü reklam
" çıkmasın...

Filmini anladık, isteyen istediği filmi çeker, seyredilir ya da seyredilmez, para kazanır ya
da kazanmaz, beğenilir ya da beğenilmez, eleştiri alınca da kimisi sevinir, kimisi bozulup
bağırır çağırır, konu da kapanır gider.

Ama reklam başka şey...

Adı üstünde, ya "ticari çıkar" sağlamak amacıyla yapılıyor, ya da "prestij" için. (Prestij de
ileride kazanç olarak geri dönecektir, bir yatırımdır.)

Ama bu reklam filmlerinde Atatürk "kullanılıyor", evet, kullanılıyor.
Bir banka "bizi Atatürk kurdu" diye şişiniyor, derken bir sigorta şirketi çıkıyor, "bizi de
kurdu, bizi de kurdu" diye kafasını çıkarıyor. Atatürk'ün eline diken batıranlar, çocuk sevdirenler, baklavalı kazak giydirenler gırla...

Buna hakları var mı?

Bunların "devlet şirketleri" oldukları söylenecektir. Eh, Atatürk de devletimizin
kurucusudur, dolayısıyla bunların "doğal patronu" sayılır, vesaire.

(Atatürk, İş Bankası'nın gerçekten de ortağıydı. Büyük önder böylece "bankacılık işine" de
girmişti. Kurucu hisselerini CHP'ye miras bıraktı, bugün de bu parti yalnız muhalefet
yapmakla kalmıyor, bankacılık da yapıyor. İleride toptan ve perakende gıda sanayiine de
girmelerini bekleriz! Aslında bir anlamda girdiler sayılır, çünkü genel başkanlarının Mülkiye
Mektebi'ndeki lakabı "Domates Deniz"...)

Öyle de olsa, serbest piyasa ekonomisinde, devlet şirketlerinin özel şirketler üzerinde
bir "moral üstünlüğü" mü vardır?

Eski Türkiye'de vardı, artık yoktur.

O zaman, utanmıyorsanız, Atatürk'ü Orman Çiftliği reklamlarında da oynatınız, çıksın,
kameraya desin ki "vatandaşlar, buna AOÇ ayranı derler, ben içiyorum, siz de içiniz"...

Olur mu efendim, denecektir.

Vadeli mevduat hesabı oluyor da, deprem sigortası oluyor da, süt ve süt ürünleri niçin
olmasın?

Gördünüz mü, iş nereye varabilir...

Ya özel sektör de "Atatürk önceleri karma ekonomiyi desteklemişti" gerekçesiyle kolları
sıvarsa?

Yarın biri çıkıp "Atatürk büyük taarruzdan sonra yorgunluk çıkarmak için Kurukahveci
Mahmut Efendi ürünlerini tercih etmişti, siz de içiniz"
derse ne yapacaksınız?

Atatürk bugün yüz yirmi dokuz yaşında ya... "Atatürk yaşıyor ve Adidas ayakkabılarını
kullanıyor"
diye bir reklamla karşılaşırsanız ne yapacaksınız? "Atatürk sağ olsaydı her gün bol bol Çokokrem yerdi" derlerse ne halt edeceksiniz? Mahkemeye mi vereceksiniz?

Hadi bakalım, attıkları zaman Atatürkçülük mangalında kül bırakmayanlar, sesinizi duyalım.

Atatürk'e saygınız ve sevginiz, Atatürk'ün "reklam filmlerinde oynatılmasına" izin veriyor
mu?

Benim hoşuma gitmiyor.

Bana "Atatürk düşmanı" diye çamur atan densizlere saygılarımla arz ederim.

Engin ARDIÇ /Sabah

bnde sabah tv acınca reklamı gorunce bıraz sacma geldı Atatürk'ün kullanılması ellerıne saglık tartısılması gereken bır konu aslında

Neresinden bakarsanız orasından anlarsınız.

yazı için teşekkürler kardeş...güzel yere değinmiş...kalemine sağlık...

Bu üLkedeki gerçek Atatürk sevdaLıLarı Atatürk iLe iLgiLi bir iş yapacakLarı zaman onu küçük düşürecek bir rekLama veya fiLme asLa imza atmazLar.RekLamı seyrettim gayet güzeL oLmuş.

Ee koLay değitabii Atatürk'ü tv yi açınca karşında görmek.

Yazıda bahsi geçen türde bir rekLam fiLmi çekiLecek bile oLsa ; ana tema , gayet güzeL bir kurguyLa rahatsızLık vermeyecek şekiLde anLatıLacaktır.Boşuna germe kendini Engin , Gerçek AtatürkçüLer herşeyin farkında.

Atatürk'ü görmeye biLe tahammüL edemeyip , böyLe abuk subuk yazıLar yazan , nefretini açıkça dökemeyip gözü başı oynayan "Atatürk düşmanı" takımına saygılarımLa arz ederim.

pazarınız bol olsun.. sata sata yiye yiye,peçeleye peçeleye az gittiniz uz gittiniz ama yol bitti.. kullanmadığınız alan kalmadı. sahteciler sizi..erzurum depreminden o sigorta şirketimi kurtarmış milleti..yaa utanmada yok..ayıptır yazıktır diyeceklerine ,nereye lazımsa orada kullandıkları bir Atatürk anlayışı nı satıyorlar millete. pesss..sizden korkulur.. takiyyeci tayfası işte buna denir.

Konunun içeriği ile ilgili bir yorumunuz varsa yazın.. Yoksa karşılıklı muhabbetinizi başka yerde yapın..

Yukarıdaki konu ne sizin yazdığınız şeyler ne?
Konuyu güncelliyor diye şikayetçi üye ama kendiside durmadan mesaj yazıp konuyu güncelliyor..

Devam edenler ceza alacaktır..

bence bir sakıncası yok
kötü bir şekilde reklamda kullanmıyorlarki

vay bee buda zorlarına gitmiş yakında feto yu ya da nursi yi bi reklamda görürsek şaşmayın

gerçek Atatürk'çüler herşeyin farkında size ne oluyorsa :s

ya değiştirin bu kafaları!millet nelere filim yapıyor filim tabiki yapılacak sadece atatürkü kitaplardan öğrenecez diye bir kaide yok!

bana da ters geliyor atatürklü reklamlar.

çünkü atatürk gibi dünyanın en büyük 2. devrimcis, emperyalizmle savaşı dünyaya öğreten, bir imparatorluğu yıkıp yerine çağdaş bir cumhuriyet kuran vs.vs. bir insanın ticarete alet edilmesi bana pek etik gelmiyor.

ama reklam verenler ve reklamcılar için etiklik anlayışı biraz farklı galiba.

Şu anda oynayan reklam Erzurum depremi konulu, gerçek bir olaydan yola çıkarak anlatılmış bir reklam.Ayrıca Atatürk düşmanlığı besleyen sahte müslümanlar içinde çok iyi bir ders konusu.Kimin dost kimin düşman olduğunu anlarlar belki.Saçma sapan reklamların yerine Atamın anılarından oluşan reklamlar daha güzel olur.En azından yazarların gerçek yüzlerini görüyoruz...Atamı görmeye bile dayanamıyor soysuzlar!....

YouTube - Atatürk - Anadolu Sigorta Reklam Filmi

Ortalık Şiddetli Depremden Dolayı yıkılmıştır - Atatürk Gelir Yaşlı Adam Ayağa Kalkar Ve

Atatürk - Otur Dayı Otur, Geçmiş Olsun

Yaşlı adam - Sağolasın Paşam

Atatürk - Kaybın Büyükmü Dayı ? [Bunu Sorması Muhtemel Çünkü Yaşlı Adam Sen
olsan Bende Sorardım!]

Yaşlı adam - Memleketimiz Sağolsun [Siz Ayrımcılar Millii Beraberlikten Anlamadığınız
İçin Bunun Nedemek Olduğunu Anlayamazsınız...]

Atatürk - Kimin Kimsen Yokmu?

Yaşlı adam - Evlatlarımı Harbde Şehit Vermişem!

Atatürk - Bak Dayı Devletin San yardıma Geldi, Ne İstersin Devletinden

Yaşlı adam - Bişey İstemiyorum Paşam, Biz 7 Dümenle Harb Etmişik Koca Memleketi Yeniden Kurmuşuk , o Bize Yetii.[Sizde sattınız.........]

Atatürk - Üzülme Dayı Bu Halin Çaresine Bakacağız!

Ondan Sonra Atatürk Yaşlı Adama, Adamda Atatürk'e Selam Verip Gider....

SyStEmPrG

herşeyi 'onların anlayacağı dilden' anlatmışsın...
bu yorumunun üstüne yorum yazmak gereksiz olur..
aklına sağlık....

Unutma hiç Atanı
Anla bir kez hatanı
Akıldan hiç çıkarma
Memleketi satanı

YouTube - Atatürk - Anadolu Sigorta Reklam Filmi
RekLam Videosu Gercekten Cok EtkiLeyici :001_wub:

Sanki AdamLar Non-Stop ATATÜRKÜ VideoLarda KuLLaniyorLar
ALLAH Bizi ATATÜRK DüsmanLariyLa Karsi Karsiya Getirsin

Reklamı bende şimdi izledim.. Etkilenmemek elde değil..

Müthiş...!

Reklam filmi çok tuttu.:001_rolleyes:ekranlarda Atatürk ü görünce rahatsız mı oldunuz? aman insanların içindeki Atatürk sevgisi depreşir diye çok mu korktunuz?siz yıllarca gazetenizi derginizi satarken Allah rızası diye reklam yapmadınız mı?
Bırakınbunları Vakit gazetesi çok değil iki yıl önce kuponla umreye yolluyordu ya....Engin efendi bunları neden yazmamış?

İnadına ve alayına ATATÜRK diyoruz

Ne o zorunuza mı gitti ?

Eskiler bilir yani yaşı 35 in üstünde olanlar
Leman dan önce Limon vardı birde metin üstündağ bir gün beddular başlıklı yazısında yazmıştı
Allah başınıza Engin ardıç kadar bidon çengiz çandar kadar taş düşsün diye

Geri