Atatürk'ü niye seviyoruz?

Çok yanlış :biggrin:. 4 halife halife değil miydi? Onlar halife diye çağırılıyorlardı... Halef sözcüğünden geliyor aslında... Hz muhammed (sav) in ardılları anlamına gelir halife... Gerçek halife doğrudan tebliği allahtan alarak devlet yöneten kişidir...(İbn Haldun, Mukaddime, 191)
Devlet başkanı olarak imam tabiri de kullanılmıştır ama Halife sonradan kabul edilmiştir... Bu gerçek halife anlamında değil islam devletinin başı manasındadır... Nasıl başbakan olmadan demokrasi ve devlet yapısının varlığı düşünülemezse Halife olmadan da islam birliğinin var olduğunu düşünmek mümkün değildir... Secde konusuna gelince... Secde tapmanın bir göstergesidir...

Bu hadisi şerif sahabeden birisi şamdan dönüyor.. Hangi sahabe olduğu ihtilaflı yalnız bu hadisin güvenilirliğini biliyorum... Peygamberimize (sav) secde etmek istiyor... Peygamberimiz sebebini soruyor.. Şamda hristiyanların kumandanlarına devlet adamlarına secde ettiğini söylüyor... Bunun üzerine onu söylüyor.. Yani olay iddia ettiğin gibi değil... peygambere bile secde edilemez. Ama allah özellikle isteseydi ayrı tabiki(iblisin insana secde etmesini istiyor mesela).. Şİmdi hangi padişaha kim secde etmiş? Bununla ilgili somut ama öyle oryantalist görüşle osmanlıyı anlatan kitaplar veya yok hürrem sultan kurram sultan gibi uydur kaydır dizileri örnek vereceksen bu deliller bağlayıcı değildir... Mesela halk padişahın kullarıydı değil mi? Bu belki bazı insanlara garip gelebilir... Arapçada abd sözcüğü allaha olan kulluk manasındaki kul demektir...Abd sözcüğü ile kul sözcüğü arasında dağlar kadar fark vardır. İsteyen araştırsın.. Kul demek padişahın tebası manasındadır. Kullarım derken padişah halkım demek istemektedir.. Nitekim Abdullah sözcüğüne bakarsak durum anlaşılır abd-allah: allahın kulu. yani kul ve abd kavramların birbirinden çok farklıdır. Tapacaksın onun köpeğisin filan demek değildir... Toprak beytül malındır... Padişahın değildir... Padişah devlet yöneticisidir..Halifenin babadan oğula geçmesi eleştirilir birşey demem ama Halife yoktur demek olmaz... Bu türkiyede başbakan olmasın demekle eşdeğerdir...

Ayrıca bu hadiste anlatılmak istenen de erkeğin kadından üstün olduğu filan değil oryantalist görüşle yorumlamamak lazım hadisi şerifi... Erkeğin kadın üzerinde bir derece hakkının olduğunun göstergesidir... İslamdan başka hiçbir sistemde kadının hakkı islamdaki gibi korunamamıştır... Kadın hakkı konusunda belki size 10 sayfa neden islamda kadına diğer bütün sistemlerden daha çok değer verilmiştir ve daha üstündür anlatabilirim...

Neyse konu dışına daha fazla çıkmayayım "atatürkü niye seviyoruz" adlı konuya devam edebiliriz ;)...

1-halife ALLAH ın yeryüzündeki temsilcisidir ve bunu ALLAH tayin eder sen edemezsin şu anlama geliyor bu anlama geliyor diyerek...Sen hangi padişaha halifeliğin ALLAH tarafından verildiğini duydun...belgesi var mı ?

2-Secdeye kapanır gibi eğilinir dedim dikkat et secde eder demedim..bunu sende bilirsinki eğilinir..ve tekrar ediyorum kul kulun önünde neden eğilsin bence sadece yaratanın önünde eğilinir.

3-kul demek padişahın tebası anlamında değildir.kul demek kul demektir..Senin başka anlam yüklemenle o anlama gelmez
Padişah niye tebam demezde kullarım der ?

4- kadının hakkının İSLAM korumuştur fakat Allahını kaybetmiş peygamber aramaya çıkan ve müslüman geçinenler ve aynı zamanda üst makamlarda olanlar onlar korumuşmudur..

Allah hakkı için söyle baban bir başka kadını hatta iki kadını eve eş olarak getirse idi annen ne yapardı..Razı olurmuydu..;( senin yada benim ,senin baban yada benim babam annem yanlış anlama ) benim annem razı gelmezdi.
burada islam ilk eşin ve sonraolacak eş yada eşlerin rızasının alınmasını buyuruyor..
peki kim ilk eşin rızasını alıyor ..zor kullanılmış olmuyor mu ?Kabul etmez ise boşamakla tehdit ediyorlar yada ilk eş imam nikahlı olduğu için resmi nikahlı alıyorlar..Mecliste bile var çok eşli insanlar.Kaç tanesi boşadıkları kadının ve çocuklarının geçimini bakımını ve barınmasını ve çocukların okumasını iş güç sahibi olmasını vb. sağlıyor..
saygılar .

Geri