Atatürk'ü niye seviyoruz?

Cαη

New member
Reaction score
0
70 yıl geçmiş...

Anıtkabir full.

Dede-bebe.

Kadın-erkek.

Türbanlı-türbansız.

Zengin-fakir.

Türk, Kürt, Laz, Çerkez.

Niye?

*

9'u 5 geçe...

Türkiye esas duruşta.

Kasketli.

Piercingli.

Nasıl olabilir?

*

Ya Dolmabahçe?

Gidersin de...

Küllenmiş olması lazım.

Ağlamazsın.

Ağlıyor herkes.

*

10 Kasım'ı anlarım, 29 Ekim'i anlarım, tatildir, cumartesi pazarı da anlarım...

Mesela, perşembe günü insan niye Anıtkabir'e gider arkadaş? Salı?

Ankara'nın nüfusu 4 milyon...

Geçen sene 13 milyon kişi gelmiş!

*

Bağımsız ruh desen... Bağımsızlık sevdalısı olduğumuz söylenemez pek... Öyle olsa, Amerika'nın Avrupa'nın kucağına oturmaktan, IMF'den emir almaktan rahatsız olurduk, mandacıları baş tacı yapmazdık... Sorsan, Cumhuriyet'in anlamını bilenlerin oranı, üzücü çıkabilir. Say desen, çoğumuz devrimleri bile sayamaz. Egemenliğe baksan, kayıtsız şartsız milletin olmadığını hepimiz biliyoruz... Çanakkale zaten geçildi. İstanbul'un kurtuluşunu, Dokuz Eylül'ü fener alaylarıyla falan kutluyoruz ama, telefonu İngiliz'e, bankaları Yunan'a satmaktan gocunmuyoruz.

*

Peki, bunca karalamaya rağmen...

Niye seviyoruz O'nu bu kadar?

Niye unutmuyoruz?

Niye özlüyoruz?

*

Benim cevabım şu...

Bu milleti soymadı!

*

Ülkesini işgalden kurtaran, rejimini değiştiren, devrimler yapan lider, dünyada çok... Ama bu işleri yaptıktan sonra, milletini soymayan dünyadaki tek lider o...

Rakıyı filan anlatırlar, bunu anlatmazlar.

Yılmaz Özdil arşiv.​

bence soru guzel :) cunku ben onun yaptıgı yolda yurumeye adaylıgımı koymus bırıyım.

Rakıyı filan anlatırlar, bunu anlatmazlar.

anlatmazlar tabii kardeş
işlerine gelmez
çünki kızılay dururken fener icat edip tıpkı kızılay gibi ayni ve nakdi yardım toplama yetkisi verenler
ve bu fener sayesinde denizler deryalar kadar götüren zihniyet aynı zihniyettir
çocuklarına bu denizlerde gemicikler filosu kurduranda aynı zihniyettir
yolsuzluğu ortaya çıkan belediye bşk larına ben kefilim diyerek aklamaya çalışanda aynı zihniyettir
kuş gribini icat edip yumurtayı likit yaptırıp oğluna sattıranda mısırı oğluna getirtip limana indirdikten sonra gümrüğünü arttıranda aynı zihniyettir
vergi borcu yüzünden yargılanması gereken kişiyi maliye bakanı yapanda aynı zihniyettir
ekmekten vergi alıp oğlunun pırlanta dükkanından vergi almayanda aynı zihniyettir

aslında yazsam sayfalar yetmez
zaten bunlar yani bizim bildiklerimiz saklayamadıkları diye düşünüyorum
birde bilmediklerimiz duymadıklarımız var

Atamızı neden sevmediklerine gelince
bu mesaja gelen yorumlara göre onuda yazıcam

benim içimi yakan konu ise her seferinde Atatürkün kullanılması ! :S

kent55 abi sözüm sana değil yalnış anlama.

türkçülüğü ve türklüğü yaymaya çalışmış bunun en güzel kanıtı bizi ayakta tutan tek gerçeğimiz !

harf inkılabıdır dinimizdir.

Devlet büyükleri Atatürk'ün izi yerine okyanus izini takip edince Atatürk'ü anmak, onun yolunu hatırlatmak bizlere kalıyor..

Konu uygun bölümde.. Siyasetle bir ilgisi yok..

Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet varsa,
Şu an bu ülkede yaşayanlar işgal kuvvetlerinin dini yerine hala müslümansa,
Hala Türk milleti bu topraklarda bir arada yaşayabiliyorsa,
Matbaada neki şeytan icadı zihniyetiyle devam etmeyip teknolojiyi yakından takip ediyorsa,
Kısaca insan gibi yaşama hakkına sahipse

Atatürk' ü sevecek kardeşim
Sevmiyorsa mutlaka geçmiş zamanlarda yaşayan yakınlarına yabancı bir kaynak olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet varsa,
Şu an bu ülkede yaşayanlar işgal kuvvetlerinin dini yerine hala müslümansa,
Hala Türk milleti bu topraklarda bir arada yaşayabiliyorsa,
Matbaada neki şeytan icadı zihniyetiyle devam etmeyip teknolojiyi yakından takip ediyorsa,
Kısaca insan gibi yaşama hakkına sahipse

Atatürk' ü sevecek kardeşim
Sevmiyorsa mutlaka geçmiş zamanlarda yaşayan yakınlarına yabancı bir kaynak olmuştur.

Bu matbaanın şeytan icadı olduğuna dair fetva veren osmanlıdaki dönemin şeyhülislamının ismini söyleyebilir misiniz ve belgeleriniz var mıdır? Bununla ilgili Osmanlıca yazılmış herhangi bir bildiri mevcut mudur? Çünkü Şeyhülislam böyle bir karar vermişse mutlaka yazılı bir bildiri vardır. Sunabilirseniz biz de okumuş aydınlanmış oluruz...

adamın T.C.'yi kurtarmaya niyeti yokmuş ki. Fevzi ÇAKMAK kaç kere çağırmış anadoluda hazırız seni bekliyoruz diye. Ben osmanlı ordusunun başına geçeceğim diye direnmiş hep. Fevzi ÇAKMAK çağırdıktan 3 ay sonra gitmiş anadoluya. atıyonuz tutuyonuz ama bi bok bilmiyonuz.

Buyur göster bakalım belgeni.
Fevzi Çakmak'tan gelen mektupları.
Madem ki bu kadar büyük konuşuyorsun.

Üstteki Arkadasın Msjına Ek Olarak.

Madem kurtarmaya niyeti Yokmus Neden Kurmus. Neden Su Anda Türkiye Cumhuriyeti Vatandasısın.
Sagdan Soldan okudukların, Yanlıs Kisilerden Duyduklarınla Burda Ahkam Kesme..

ayrıca Uslubunada Dikkat Et.

Atatürkü sevmesine sevelimde bir şeyi yanlış yapıyoruz

Atatürk ü yüceltmek için başkalarını es geçiyoruz yada silikleştiriyoruz. Mesela Bir Fevzi Çakmak yada Kazım Karabekir. Bunlar da en az Atatürk kadar bu ülkenin kurtarılmasında başrol oynadılar ama malesef tarihimizde kitaplarımız da bu değerlerimize hak ettiği ilgi ve itibarı vermiyoruz.Çünkü onlara gerçek değeri verilirse Atatürkün değerinden bir şey eksilirmiş gibi düşünüldü.

Örneğin Çanakkale savaşını ele alalım.Sanki Çanakkale savaşını Atatürk tek başına kazandı sanırsınız. oysa Atatürk ün rütbesi o tarihte Yarbaydı. Askerliği yapanlar biir bir Yarbayın üstünde kaçtane rütbeli komutan olduğunu.Oysa Çanakkale savaşının Albayları var hadi onu geç Tuğgeneralleri tüm generalleri hepsinden önemlisi orgeneralleri var. Ama nedense hiçbirinin adını doğru dürüst bilimiyoruz çünkü Atatürkü ön pln çıkarıp yüceltelim diye bu savaşın gerçek kahrmanları silikleştirldiler.

Oysa Atatürkün bunlara ihtiyacı yok.Onun savaşlarda ki başarılarını iyi asker olduğu herkes biliyor. Önemli olan herşeyi yerli yerinde ve tarihi yaşandığı gibi tam olarak öğretmek gerekiyor

Atatürkü sevmesine sevelimde bir şeyi yanlış yapıyoruz

Atatürk ü yüceltmek için başkalarını es geçiyoruz yada silikleştiriyoruz. Mesela Bir Fevzi Çakmak yada Kazım Karabekir. Bunlar da en az Atatürk kadar bu ülkenin kurtarılmasında başrol oynadılar ama malesef tarihimizde kitaplarımız da bu değerlerimize hak ettiği ilgi ve itibarı vermiyoruz

Örneğin Çanakkale savaşını ele alalım.Sanki Çanakkale savaşını Atatürk tek başına kazandı sanırsınız. oysa Atatürk ün rütbesi o tarihte Yarbaydı. askerliği yapanlar bir bir Yarbayın üğstünde kaçtane komutan olduğunu.Oysa Çanakkale savaşının Albayları var hadi onu geç Tuğgeneralleri tüm generalleri hepsinden önemlisi orgeneralleri var. Ama nedense hiçbirinin adını doğru dürüst bilimiyoruz çünkü silikleştirldiler.

Oysa Atatürkün bunlara ihtiyacı yok.Onun savaşlarda ki başarılarını iyi asker olduğu herkes biliyor.Önemli olan herşeyi yerli yerinde ve tarihi tam olarak öğretmek gerekiyor

Atatürk'ü putlaştırma diye bir şey var.
Yapılan bu.
Bizim cahil halkın zihniyeti hep bunu yapıyor.
Kemalizm diye bir şey olmazdı yoksa...

Eskiden kalma alışkanlık
bütün padişahlar putlaştırılmadı mı ?
Hatta Hz. Muhammed (S.A.V) in sözlerini uygularız ve bütün sünnetleri yaparız ( YAPMAKTA GEREKLİ ZATEN )amma
İş farzlara gelinve şişeriz bence bu da islamı putlaştırmaktır..
Önce farzlar gelir..( her ayet müslümanın mükellef olduğu farzdır..) Örneğin doğru söylemek

Eskiden kalma alışkanlık
bütün padişahlar putlaştırılmadı mı ?
Hatta Hz. Muhammed (S.A.V) in sözlerini uygularız ve bütün sünnetleri yaparız ( YAPMAKTA GEREKLİ ZATEN )amma
İş farzlara gelinve şişeriz bence bu da islamı putlaştırmaktır..
Önce farzlar gelir..( her ayet müslümanın mükellef olduğu farzdır..) Örneğin doğru söylemek

Put tapmaktır kardeş... Napalım hiç anmayalım mı padişahları? Hayırla yad etmek, peygamberin sünnetine nail oldu diye arkasından dua etmek putlaştırmak oluyorsa sen öyle san... Putlaştırmak allaha ait küçücük de olsa sadece bir vasfın kullarca sahip olunduğunun meşru olarak görülmesidir.. Allaha ait hangi vasfı padişaha atfetmişiz. Hatasızdır mı demişiz? İlk önce putun ne demek olduğunu öğrenmek gerek aslında...

Atatürk'ü doğru düzgün anlamak isteyenler varsa O'nu kendi dönemi içinde değerlendirsinler.Yıllar sonra çıkıp liseli ağzıyla ahkam kesen kadar cahil kim olabilir? Ben Mustafa Kemal'e de,Fevzi Paşama da,Karabekir Paşama da saygı duyarım.Allah nankörleri sevmez.Karabekir'in anılarını okuyun hep ben yaptım lafı vardır.Mustafa Kemal hep milletim yaptı der,beni yüceltmeyin der.Millette birine Atam diğerine Karabekir Paşa diyor.Ben ülkemin kurtarılmasında emeği geçen herkesi seviyorum ama Atatürk'ü kendime örnek alıyorum.

Atatürk'ü doğru düzgün anlamak isteyenler varsa O'nu kendi dönemi içinde değerlendirsinler.Yıllar sonra çıkıp liseli ağzıyla ahkam kesen kadar cahil kim olabilir? Ben Mustafa Kemal'e de,Fevzi Paşama da,Karabekir Paşama da saygı duyarım.Allah nankörleri sevmez.Karabekir'in anılarını okuyun hep ben yaptım lafı vardır.Mustafa Kemal hep milletim yaptı der,beni yüceltmeyin der.Millette birine Atam diğerine Karabekir Paşa diyor.Ben ülkemin kurtarılmasında emeği geçen herkesi seviyorum ama Atatürk'ü kendime örnek alıyorum.

konuya yada kişilere yorum yapmayacağım sadece şu yazdıkların hoşuma gittiği için bir iki kelam edeyim dedim.

Ben ve biz kelimeleri kullanıldıkları yerlerde öyle büyük anlamlar ifade ederler ki;

bu cumhuriyeti BİZ kurduk demek tevazunun bir göstergesidir.

yukarıdaki cümlenin harici laf-ı güzaf tır.

Put tapmaktır kardeş... Napalım hiç anmayalım mı padişahları? Hayırla yad etmek, peygamberin sünnetine nail oldu diye arkasından dua etmek putlaştırmak oluyorsa sen öyle san... Putlaştırmak allaha ait küçücük de olsa sadece bir vasfın kullarca sahip olunduğunun meşru olarak görülmesidir.. Allaha ait hangi vasfı padişaha atfetmişiz. Hatasızdır mı demişiz? İlk önce putun ne demek olduğunu öğrenmek gerek aslında...

Söyleyeyim padişahlar halife olmadı mı ?Halifelik ünvanını onlara kim verdi.halifelik ünvanı sadece ALLAH tarafından peygamberlere verilir..gerisi hikayedir.

Söyleyey,m padişahların önünde niye secdeye kapanır gibi eğilinir..Eski TÜRK lerde yoktu....O peygamber yada başka bir şey mi o da ALLAHIN kulu değil mi ? Kulun önünde kul eğilir mi?

anlamamışsın yada çok iyi okumamışsın.....Ben açık ve net olarak bir kısım müslüman geçinen insanların ALLAH ını kaybettiğini , peygamber aramaya çıktiğini anlattım..

Söyleyeyim padişahlar halife olmadı mı ?Halifelik ünvanını onlara kim verdi.halifelik ünvanı sadece ALLAH tarafından peygamberlere verilir..gerisi hikayedir.

Söyleyey,m padişahların önünde niye secdeye kapanır gibi eğilinir..Eski TÜRK lerde yoktu....O peygamber yada başka bir şey mi o da ALLAHIN kulu değil mi ? Kulun önünde kul eğilir mi?

anlamamışsın yada çok iyi okumamışsın.....Ben açık ve net olarak bir kısım müslüman geçinen insanların ALLAH ını kaybettiğini , peygamber aramaya çıktiğini anlattım..

Çok yanlış :biggrin:. 4 halife halife değil miydi? Onlar halife diye çağırılıyorlardı... Halef sözcüğünden geliyor aslında... Hz muhammed (sav) in ardılları anlamına gelir halife... Gerçek halife doğrudan tebliği allahtan alarak devlet yöneten kişidir...(İbn Haldun, Mukaddime, 191)
Devlet başkanı olarak imam tabiri de kullanılmıştır ama Halife sonradan kabul edilmiştir... Bu gerçek halife anlamında değil islam devletinin başı manasındadır... Nasıl başbakan olmadan demokrasi ve devlet yapısının varlığı düşünülemezse Halife olmadan da islam birliğinin var olduğunu düşünmek mümkün değildir... Secde konusuna gelince... Secde tapmanın bir göstergesidir...

Eğer bir kimseye secde edilmesini emredecek olsaydım, Allah, kadınlara karşı erkeğe bir hak verdiği için ona secde etmelerini emrederdim.

(Ebû Dâvûd, Nikah, 40; Şerhi Avnu'l-Ma'bûd, 6/177; Tirmizî, Radâ', 10)

Bu hadisi şerif sahabeden birisi şamdan dönüyor.. Hangi sahabe olduğu ihtilaflı yalnız bu hadisin güvenilirliğini biliyorum... Peygamberimize (sav) secde etmek istiyor... Peygamberimiz sebebini soruyor.. Şamda hristiyanların kumandanlarına devlet adamlarına secde ettiğini söylüyor... Bunun üzerine onu söylüyor.. Yani olay iddia ettiğin gibi değil... peygambere bile secde edilemez. Ama allah özellikle isteseydi ayrı tabiki(iblisin insana secde etmesini istiyor mesela).. Şİmdi hangi padişaha kim secde etmiş? Bununla ilgili somut ama öyle oryantalist görüşle osmanlıyı anlatan kitaplar veya yok hürrem sultan kurram sultan gibi uydur kaydır dizileri örnek vereceksen bu deliller bağlayıcı değildir... Mesela halk padişahın kullarıydı değil mi? Bu belki bazı insanlara garip gelebilir... Arapçada abd sözcüğü allaha olan kulluk manasındaki kul demektir...Abd sözcüğü ile kul sözcüğü arasında dağlar kadar fark vardır. İsteyen araştırsın.. Kul demek padişahın tebası manasındadır. Kullarım derken padişah halkım demek istemektedir.. Nitekim Abdullah sözcüğüne bakarsak durum anlaşılır abd-allah: allahın kulu. yani kul ve abd kavramların birbirinden çok farklıdır. Tapacaksın onun köpeğisin filan demek değildir... Toprak beytül malındır... Padişahın değildir... Padişah devlet yöneticisidir..Halifenin babadan oğula geçmesi eleştirilir birşey demem ama Halife yoktur demek olmaz... Bu türkiyede başbakan olmasın demekle eşdeğerdir...

Ayrıca bu hadiste anlatılmak istenen de erkeğin kadından üstün olduğu filan değil oryantalist görüşle yorumlamamak lazım hadisi şerifi... Erkeğin kadın üzerinde bir derece hakkının olduğunun göstergesidir... İslamdan başka hiçbir sistemde kadının hakkı islamdaki gibi korunamamıştır... Kadın hakkı konusunda belki size 10 sayfa neden islamda kadına diğer bütün sistemlerden daha çok değer verilmiştir ve daha üstündür anlatabilirim...

Neyse konu dışına daha fazla çıkmayayım "atatürkü niye seviyoruz" adlı konuya devam edebiliriz ;)...

Sevioruz derken..? Yaw gercekci oln biraz.. Kimden bahsettigimizi iyice bi anlayalim.. ezberci ezberci "cook seviokk" falan yapionuz yakismio arastrmaci hachell gencligine..

Ben Fetullah Gülen hocaefendiyi daha çok seviyrem! =)

Yanlış anlaşılmadan edit yapayım hemen.

Sevenin değil sövenin değerli olduğu, saygı gösterildiği güzel ülkemde Atatürk yerine Fetullah'ı sevmek daha mantıklı geliyor. Falımda öyle çıktı kalbimle değil mantığımla hareket etmeliyim.

Malum devlet işine el atarsak bu felsefeyi benimsemeden bizi hiçbir yere atamazlar çünkü =)
Yarın mahkemede bir işimiz olur mazallah bizide içeri alırlar çünkü =)

Bu günlerde Atatürk'ü sevmenin bize ne faydası var ki? Biz öbür tarafı düşünen ahlaklı, namuslu müslümanmıyız ki bu dünyada "hep bana hep bana" diyen cebini düşünenler gibi davranmayalım?

Sevmeyin arkadaş Atatürk'ü, sevdikçe, saygı duydukça göze batarsınız..

Geçen birşey okumuştum yine burda. Kürt Sait Atatürk'ü sırtından bıçaklayacakmışta sonradan vazcaymış.

Fikri bu olanın zikrine biad edenden ne beklersin ya..

Geri