'Atatürkçüyüm diye davul çalanın Atatürkçülüğü şüphelidir'

ISHYnum846

New member
Reaction score
0

hilmi.jpg

Eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, "Ben Atatürkçüyüm diye davul çalanların mutlaka kendi Atatürkçülüklerinden şüphesi vardır." dedi. Özkök, Atatürkçülüğün 'Atatürkçüyüm' deyip yanlış yargılarla toplumu yanlış hedeflere götürenlerin sıfatının olamayacağını söyledi.

Milliyet'ten Fikret Bila'ya mülakat veren Özkök, görev yaptığı dönemde Hükümet'e karşı sert tutum izlememesini eleştiren bazı Atatürkçü kesimleri eleştirdi. Özkök şöyle konuştu:

"Görevim süresinde beni en çok üzen, kendilerini Atatürkçü diye niteleyen, bir kesim takiyeci Atatürkçülerin, gerçek Atatürkçülüğe ihanet edercesine hükümetle kamuoyu önünde kavga eden bir genelkurmay başkanı istemeleri, kavga etmiyorum diye benimle kavga etmeleridir.

İttihat ve Terakki'nin neye mal olduğunu bilen birçok lider üniformasından güç alırken, Anadolu'ya geçip siyasete atılınca üniformasını hemen çıkaran Atatürk iki binli yıllarda böyle bir Türkiye mi isterdi? Böyle kavgalı bir ortam kimlere yarardı? Bu kavga halka neye mal olurdu? "

Sözde Atatürkçülerin verdikleri zararı, zamanın, onların çocuklarına öğreteceğini belirten Özkök, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kavga etmemi istemelerinin gerekçeleri sadece kavgayla mı ortadan kaldırılabilecek şeylerdi? Geçtiğimiz beş yıl içinde "olacak" dendiği halde olmayan birçok şeyin neden ve nasıl olmadığını hiç merak etmediler mi? Meselelerimizi yumruklarımızla ve duygularımızla değil, aklımızla çözebileceğimizi bize Ata'mızın ilkeleri hâlâ öğretemedi mi? Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, zaman, bu zihniyetteki sözde Atatürkçülerin, gerçek Atatürkçülüğe ne kadar zarar verdiklerini kendilerine veya evlatlarına öğretecektir."

"Atatürkçülük kendinden menkul sahiplenilemez." diyen Özkök, "Atatürkçülük, "Atatürkçüyüm" deyip yanlış yargılarla toplumu yanlış hedeflere götürenlerin sıfatı olamaz. Gerçek Atatürkçülük, onun ilke ve devrimlerinin ışığında bugünü aydınlatıp, o yaşasaydı ne yapacaksa onu yapmak, ne diyecekse onu demek ve davranış ve yaşam tarzıyla onun yolunda olduğunu kanıtlamaktır. İşte o zaman onlara "O Atatürkçüdür" diyeceklerdir. "Ben Atatürkçüyüm" diye davul çalanların mutlaka kendi Atatürkçülüklerinden şüphesi vardır." şeklinde konuştu.

Güzel ve gerçekçi tespitler.

peki yukarıdaki arkadaşlar siz Atatürk'çümüsünüz? anlamadım alkışlar gibi bir haliniz var da bu yazıyı?

Demiş,emekli paşa,şöyle de diyebilirmiş;
"Dindarım diye davul çalanın,dindarlıgı şüphelidir."
Ama dememiş,Neden acaba?

Söylemesi muhtemel pek çok şey olabilir kişinin
yalnız burda o olasılıkların değil söylenen sözlerin üzerine kurulu bir konu bulunmakta sevgili öncevatan yoksa emin ol daha nice şeyler söyleyebilirdi özkök Konuşmasını biliyo nede olsa adam

Demiş,emekli paşa,şöyle de diyebilirmiş;
"Dindarım diye davul çalanın,dindarlıgı şüphelidir."
Ama dememiş,Neden acaba?

dindarım diye davul çalan yok :vur evirip çevirmede üzerinize yok yaaane :clap

Rürkiyenin şuanakadar gördüğü en demoktar genelkurmay başkanıdır sayın Özkök. Dile getirdiği tesbitlerde gayet yerinde.Bu ülkede uzun zamandan beridir sahte Atatütkçü enflasyonu yaşanıyordu.

dindarım diye davul çalan yok :vur evirip çevirmede üzerinize yok yaaane :clap
Öyle diyorsunda,hedef meselesi,hedefini Atatürkçülük olarak belirlemişki bu şekilde kullanmış.Sahte Dinciler hedefi olsaymış benim dedigim şekilde bir başlık altında bir yazı yazması olası olabilirmiş.Dindarım diyen yok diyorsun ama maaşallah "serbest kürsü"nün
dini konulardan farkı kalmadı,sayelerinizde...

"Ben emekli Genelkurmay Başkanıyım, ülkedeki durumu gözetmeden keyfime göre konuşurum,emekli askerim ama taraf tutarım, zaten görevim esnasında da bal gibi taraf tuttum tarzında konuşan kişilerinde "Atatürkçülüğü şüphelidir".

konuyla ilgili bir yazı da verelim

Suskunluk bozulacak, boz!

249b.jpg

ENTERESAN hakikaten...

Genelkurmay Başkanı ne zaman konuşacak olsa, eski Genelkurmay Başkanı illa ki suskunluğunu bozup, konuşuyor!

*

12 Nisan...

Genelkurmay Başkanı, tam "sözde değil, özde" lafını söyleyecek... O güne kadar hiç konuşmayan eski Genelkurmay Başkanı, aniden "suskunluğunu bozup" Anadolu Ajansı’nı kabul ediyor ve "Cumhurbaşkanı halkı kucaklamalı, Meclis en iyisini seçer" diyor... Sanırsın, o güne kadarkileri Odalar Birliği seçti, onlar da Japonları kucakladı!

19 Temmuz...

Genelkurmay Başkanı, Harp Akademileri’nde konuşacak, ne diyeceği merakla bekleniyor... Eski Genelkurmay Başkanı, bir gün önce "suskunluğunu bozup" Anadolu Ajansı’na iade-i ziyarete gidiyor, "Genelkurmay Başkanı’nın Başbakan’a bağlı olduğunu" söylüyor.

30 Temmuz...

Genelkurmay Başkanı, KKTC için verilen resepsiyonda, "12 Nisan’da söylediklerimizin arkasındayız, kararlıyız" diyor... Eski Genelkurmay Başkanı, hemen bir gün sonra gene "suskunluğunu bozup" gene Anadolu Ajansı’nı kabul ediyor ve "katı politikalara karşıyım" diyor.

1 Ekim...

Genelkurmay Başkanı, "laik yapıyı kimse değiştiremez" diyor... A-aaa! Tam da o gün, eski Genelkurmay Başkanı, bu sefer AA’yı değil, Milliyet’i kabul etmiş, "AKP’nin aldığı oyların dini söylemle alakasının olmadığını" anlatıyor.

*

Daha enteresanı...

*

"Askerler konuşmasın" diyenler, eski Genelkurmay Başkanı’nın habire "suskunluğunu bozup" konuşmasından pek memnun oluyor.

"Saygı sınırlarını aşıyorlar, emekli generaller sussun" diyenler, emekli generalin "suskunluğunu bozmasını" saygıyla karşılıyor.

*

Ve, daha da enteresanı...

Genelkurmay Başkanı, tam manşet olacak; bi de bakıyorsun, eski Genelkurmay Başkanı, manşet!

Biri aşağı indirilirken...

Öbürü tam o anda yukarı çıkarılıyor.

"Timing" muhteşem.

*

Gazetecilikte ve askeri stratejide nedir bunun adı bilmiyorum... Ama, benzer davranış biçiminin basketbolda karşılığı var:

"Perdeleme!"

Tek sorun, boy farkı... Pivot, veteran guard’a oranla 20 santim falan uzun.

Yılmaz Özdil-Hürriyet

Яħ.;2183075' Alıntı:
Tartı$acak yer arıyorsunuz gene... Atatürkçülükten bahsederken bile konuyu dindarlığa dine çekiyorsunuz kavga çıkarmaya uğra$ıyorsunuz ya helal olsun...

Dostum dediklerinde dogrusun fakat konuyu baska yerlere; dine cekmeye calisanlari
bulmak istiyorsan o soyledigin kisiden daha onceki postlara bakip ona gore objektif
yorum yapman daha yakisir olmazmiydi?

Öyle diyorsunda,hedef meselesi,hedefini Atatürkçülük olarak belirlemişki bu şekilde kullanmış.Sahte Dinciler hedefi olsaymış benim dedigim şekilde bir başlık altında bir yazı yazması olası olabilirmiş.Dindarım diyen yok diyorsun ama maaşallah "serbest kürsü"nün
dini konulardan farkı kalmadı,sayelerinizde...
özkök paşanın dinle yorum yapması üzerine vazife degil bu açıklamayı diyanetten biri yaparsa tamam derim tartışırız ;) din konularında bildiklerimizide paylaşırız serbest kürsü bunla dolduysa bunun sebebi din bilgisinin olmamasından...sorun degil yeter ki isteyen olsun :goz:

"Atatürkçülük kendinden menkul sahiplenilemez." diyen Özkök, "Atatürkçülük, "Atatürkçüyüm" deyip yanlış yargılarla toplumu yanlış hedeflere götürenlerin sıfatı olamaz. Gerçek Atatürkçülük, onun ilke ve devrimlerinin ışığında bugünü aydınlatıp, o yaşasaydı ne yapacaksa onu yapmak, ne diyecekse onu demek ve davranış ve yaşam tarzıyla onun yolunda olduğunu kanıtlamaktır. İşte o zaman onlara "O Atatürkçüdür" diyeceklerdir. "Ben Atatürkçüyüm" diye davul çalanların mutlaka kendi Atatürkçülüklerinden şüphesi vardır." şeklinde konuştu. [/COLOR][/SIZE]

yav arkadas anladik hersey gibi Kemalizminde sahtecileri var...bu kadar laf soylemis emekli orgeneral, iyi guzel. "...onun ilke ve devrimlerinin ışığında bugünü aydınlatıp, o yaşasaydı ne yapacaksa onu yapmak, ne diyecekse onu demek ve davranış ve yaşam tarzıyla onun yolunda olduğunu kanıtlamaktır." da demis.. onu da anladikta, ozkok komutanin Ataturk'un diyeceklerini ya da yasam tarzini sergilemis oldugundan gectik, doneminde yeni bir ucak projesi falan mi gelistirilmis ya da ucak gemisi falan, biz mi bilmiyoruz, hadi onuda gectik, ya teror? azalmis mi acaba?

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2182256' Alıntı:
"Ben emekli Genelkurmay Başkanıyım, ülkedeki durumu gözetmeden keyfime göre konuşurum,emekli askerim ama taraf tutarım, zaten görevim esnasında da bal gibi taraf tuttum tarzında konuşan kişilerinde "Atatürkçülüğü şüphelidir".

konuyla ilgili bir yazı da verelim

Yılmaz Özdil-Hürriyet

tam da ben diyecektim Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ senin mesajini okudum ehehe Yavuz Ozdil 'e helal olsun ya vallahi... bakin ozkok komutanin bu zamanlama olayi tirnak icinde harika...

Ortada bi su var ama kimin degirmenine gidiyor belli mi? tartisiriz...

islamiyeti rejime karşı tehdit olarak gösteren yok. tarikat üyelerinin , yobazların , suistimalcilerin yaşadığı şekildeki bozulan islamiyetin rejime karşı olduğunu düşünüyoruz.

ne o tekke ve zaviyeler kapatılınca zoruna mı giti arkadaş?

Sahte ATATURK culer nedeniyle bugun bu konumdayız ama gercek ATATURK culer varoldukca bu ulkenin sırtı yere gelmiyecek ben gercek ATATURKCU olarak bu ATATURK ilke ve inkilaplarını sonuna kadar tasıyacak ve o izde ilerliyecegim...Sen rahat uyu atam emanet ettigin bu ulke gencleri o emaneti en iyi sekilde koruyacaktır...

Türkiye Cumhuriyetinde, her yetişkin dinini seçmekte hür olduğu gibi, belirli bir dinin merasimi de serbesttir. Yani, ibadet hürriyeti vardır. Tabiatiyle ibadetler, güvenlik ve genel adaba aykırı olamaz; siyasi gösteri şeklinde de yapılamaz. Geçmişte çok görülmüş olan bu gibi durumlara artık Türkiye Cumhuriyeti asla katlanamaz.

Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sade din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz.
Din ve mezhep herkesin vicdanına kalmış bir iştir. Hiç kimse hiçbir kimseyi, ne bir din, ne de bir mezhebi kabul etmeye zorlayabilir. Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz.
Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, İlerleme ve canlığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış doğu kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz.
Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar.

M. Kemal ATATÜRK / 1924 - 1930

Bu sorun asla bıtmeyecek. Atatürk çözüm için Laiklik kavramını getirmiş olsada şu an en çok tartışlan konu aslında bu değil midir? K. Atatürk' ünde bahsettiği gibi gericiler oldukça dinden çıkar sağlamaya çalışan insanlar oldukça bu sorun hep var olacak. Atatürkçülük bunlara izin vermemektir. Her Atatürkçü Müslüman değildir ve her Müslüman Atatürkçü değildir. Bu 2 kavramın ayrılıklarını tesbit etmek yada amaçlarını saptırmak yerıne ortak yönlerini bulmaya çalışmak daha dogru bir seçimdir diye düşünüyorum.

Geri