Atatürkçülük nedir?

Atatürk İlke,İnkılapları ve izi Doğrultusunda, her yönden (siyasi, vatana hizmet anlayışı vs) onu takip etmek bence gençleğe hitabesinde herşey ayrıntılı bir şekilde anlatılmış:

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927
4qp4uw6.gif

Atatürkçülük cumhuriyetçiliktir,milliyetçiliktir,halkçılıktır,devletçiliktir,laikliktir ve inklapçılıktır bunları bütünleyici olarak da Milli Egemenliğimizdir , çağdaşlaşmadır , bilimselliktir , barıştır ...

Atatürk'ü anlayabilmektir Atatürkçülük ; onun gibi dusunebilmek,ileriye bakabilmek,onun izinden yürümek,çalışkan olmak,vazgeçmemek,onurlu olmaktır...

ve buraya yazmakla bitmeyecek mukemmelliklerdir Atatürkçülük...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

BENİ GÖRMEK DEMEK, BEHEMEHAL
YÜZÜMÜ GÖRMEK DEMEK DEĞİLDİR.
BENİM FİKİRLERİMİ, BENİM DUYGULARIMI
ANLIYORSANIZ BU KÂFİDİR.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemek ve o yolda hareket etme ideolojisi. Diğer adı Kemalizm'dir. Kimilerine göre süper bir ideolijidir. Bana göre süper değildir. Mesala ekonomide devletçilik ilkesini benimser. Bu ise günümüzde pek bir yarar sağlamam-maktadır. Tamam Kapitalist olalım demiyorum ama Devletçi kafadan da artık vazgeçelim.

Ataturk'un hicbir ilkesi o zaman sarlarına gore uydurulmus ve bu gune uymayan ilkeler degildir. bunlar dunyanın son gunune kadar gecerliligini koruyacak. devletcilik de bunlardan birisidir. suan bircok insan Ataturk'un devletin en ust kesimine askeri koymasından rahatsız ama dusundugunuzde boyle olmasaydı neler olacagını kendiniz anlayabilirsiniz. HERKES ATATURK GİBİ BİRİSİ BİR DAHA GELMEZ DİYOR AMA ATATURK BENCE BOYLE SOYLEYEN BİRİSİNİ KINARDI!!

bilmiorum ama bu devirde bile Atatürkçülük nedir die sormak bana çok saçma gelio hele ki bunları siyasetçilerinde tam olarak bilmemesi insanı üzüyo şöyle kısa bi açıklama yapmak isterim

Atatürkçülük;atatürkün yolunda ilerlemek,o ışığı daha yukarılara taşımak,kısaca aydınlanmaktır atatürkçülüğün özü

kemalizm; kemalizmi atatürkçülükle birleştiremeeiz kemalizm başlı başına bir devrimi anlatır Atatürk kendi sözleriyle izmir iktisat kongresinde bunu açıklamıştır "bizim yönetimimiz ne demokratik bi yönetim ne de sosyalist bazıları hiçbirşeye benzemiyor diyor benzemesin biz bize benziyoruz " diye kemalizm 6 ilke ve inklaplar ışığındaki yönetimimizdir ve bunu savunanlar da kemalisttir

fatalx59' Alıntı:
Atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemek ve o yolda hareket etme ideolojisi. Diğer adı Kemalizm'dir. Kimilerine göre süper bir ideolijidir. Bana göre süper değildir. Mesala ekonomide devletçilik ilkesini benimser. Bu ise günümüzde pek bir yarar sağlamam-maktadır. Tamam Kapitalist olalım demiyorum ama Devletçi kafadan da artık vazgeçelim.

Kemalizm in süperliğinden şüphe duyman bile yanlış...

Dünya da devletçilikten güzel sistemde yok.

Şimdiki yeniler kapitalizim uygulamaya çalışsada(biz onları biliyoruz) bu ülke devletçidir yani en güzeli.

Bu ülke hep en güzeline layıktır.

Atarütkçülük, onun ilke ve nkilapları özümsenerek çağın getirdiklerine göre uygulanmasıdır. Fakat bu ilke ve inkilapları ideolojileştirmek değil, özündeki çağdaşlaşma amacıya değerlendirip aynen aktarma yerine amacı ve anlamıyla değerlendirerek uygulamaktır.

kimisi rozet yapıp dernekLerde yakasına takar
kimisi ideaL deyip mıhLa kaLbine çakar

ATATÜRKÇÜLÜK ilkeleri sayınca olacak birşey değildir.ATATÜRKÇÜLÜK;marşsöylemek değildir,ismini verdiği lokallerde kikirdemek değildir,rozetle posterle olacak şey değildir.
Yaptığı demiryollarını sökmek,paramızın üstündeki resmini kaldırıp kendi resmini koymak,
açtığı okulları kapatmak,milli eğitimimizi abd'ye teslim etmek,uçak fabrikasını kapatmak,
imf'e dilenmek,tek dişi kalmış canavarlardan medeniyet ithal etmek,vs.vs.vs.
İŞTE BUNLARI YAPANLAR SÖZDE BUGÜNÜN ATATÜRKÇÜLERİDİR,
KİMSEYEDE BIRAKMAZLAR,TAPULARI VAR ELLERİNDE.
SAYGILAR.
ATATÜRKÇÜLÜK NEDİR DİYE DEĞİLDE,NE DEĞİLDİR DİYE SORALIM.

“Atatürkçülük” anlayışı kurtuluş zaferinden sonra atılan çağdaş adımlar ve hedeflenen aydınlanma yoludur.Yeniliklerdir, reformlardır, üretimci toplum yaratma ilkeleridir, çağdaşlaşmada hedeflenen çizgilerdir ve bilgi toplumu yaratma ilkeleridir.

Onu Anlamak Onu Hissetmek Onu Yaşamakdır

konu için burası daha uygun..
taşınmıştır..

Geri