'Atatürkçülük gençleri robotlaştırıyor'

e.gül

Banned
Reaction score
0
CHP İstanbul Milletvekili Serter, "Dinde Siyasal İslam Tekeli" isimli kitabında Atatürkçülüğü 'dar kalıplar' diye nitelemişti. Serter, 'İnsan Merkezli Eğitim' isimli kitabında fanatik Atatürkçülüğün düşünemeyen robot gibi insan yetişmesine sebep olduğunu anlatırken, Atatürkçü kalıplara sığınarak düşünmeyen insan yetiştirme eylemine son verilmesini istiyor. Serter, Atatürk milliyetçiliğini "İçi boşaltılmış hamasi kalıplar." olarak nitelendiriyor.

Serter'in, 'İnsan Merkezli Eğitim' isimli kitabı 1997'de Sarmal Yayınevi tarafından yayımlanmış. Kitabın 133. sayfasında Serter, gençleri Atatürkçülük dışındaki fikirlere kapamanın demokratik olmayacağını şöyle anlatıyor: "Atatürkçülük, kendini koruyamayacak kadar zayıf temellere mi oturtulmuştur ki, onu tartışmaya açmak vatana ihanetle eşdeğer tutulmaktadır? Bütün bunların ötesinde, gençliğe Atatürk milliyetçiliği diye sunulan, içi boşaltılmış hamasi kalıpların ardına sığınarak, Atatürkçü gençler yetiştirmede başarı elde edilmiş midir?"

Serter, 10 yıl önce yazdığı kitabının 138. sayfasında o günlerde "fanatik Atatürkçülerin" nelere yol açtığını şu sözlerle anlatıyor: "Gençliğin kimi beğenip beğenmeyeceğine, neyin yanlış ya da doğru olduğuna, hangi inanca bağlanıp bağlanmayacağına, hangi tutum ve davranışın erdem olması gerektiğine karar vermek için Atatürk'ten teyit arar duruma getirilmesi, zaman içinde bireyin aklına, mantığına, düşüncesine, kararlarına olan güveni zedelemekte, robot insan üretimini hızlandırmaktadır. Atatürk gibi akla değer veren bir lideri kullanarak düşünemeyen insan yetiştirmek, ancak Atatürkçülüğü anlayamayan fanatik Atatürkçülerce başarılabilirdi..."

Beyti Dost tarikatını övmüştü

Nur Serter, daha önce de bir dergide kaleme aldığı yazıda, doçentlik sınavını dünyayı yönettiğine inandığı 'Beyti Dost' isimli bir tarikatın ruh gücüyle kazandığını söylemişti. Tarikatın yayın organı 'Sevgi Dünyası' dergisinde 1984 yılındaki sınav anını anlatan Serter, kendisini sevmeyen jüri başkanının düşüncesinin Beyti Dost'un gücüyle değiştiğini iddia ediyor.

ZAMAN

YALAN!
Başka bi kaynak isteyebilirmiyim ?

YALAN!
Başka bi kaynak isteyebilirmiyim ?

gerçekten çok üzücü bir durum.Yalan demekle işin içinden kolayca sıyrılmak ne de kolay oluyor.

arkadaş başka kaynak istiyormuş.Eğer gerçekten yazıyı okuysaydı bunu söyleyip de komik duruma düşmezdi.

Çünkü yazıda bu fikirlerin yeraldığı kitaplarını ismini ve hatta sayfa numaralarını bile veriyor.

İnanmazsan alırsın kitabı okursun.

Öncelikle paylaşımın ve araştırman için teşekkürler.
Bazı kesimler yada geçmiş zamandaki ideolijelirini belirli insan ve kitleler üzerinde dayatma denebilecek nitelikte uçlara taşımış insanların bu yazıya malzeme yada dekor olduğu tartışılmaz.Bu araştırmayı sadece Atatürkçülük olarak değil Faşizm-İrtica yada herhangi bir alanda yapsaydınız bile farklı sonuçlardan ziyade eş değer saptamalarda bulunabilirdiniz.Belki de 1 değil 111 kitap yazabilirdiniz.Evet malesef doğrudur bir dönem aşırı atatürkçülük idolünün yaygın olması.Fakat şu hususa katılmıyorum.
İnsanlar fikirlerinin, kararlarının veya düşüncelerinin doğruluğunu teyit ettirmemişlerdir.Fakat ikilemde kaldıkları yada söz konusu dönemde söz konusu kesimin tıkandığı ve bu tıkanıklığın açılabilmesi için çıkış yollarını zamanımıza kitap yazdıracak şekilde aradıkları ne yazık ki doğrudur.Peki bu dönemi ve aşırı atatürkçülüğü konu eden yazar Serter Beyti dost tarikatını kullanarak yada benimseyerek yada sempati duyarak herneşekilde olursa olsun.Oratada bir fikri düşünceyi yada kendisine ait olmayan bir olguyu kullanarak bir engeli aşmış.Fakat diğer kitabında yer alan konu ortak düşünceye sahip insanların bu düşünceyi abartması, kendisi ABART sanatını icra etmese bile bir düşünceye sempatisi ile bir engeli aşmış.Şimdi bu sempatisi ne boyutlardadır acaba ? Dünyayı bir tarıkatın yönetebileceğine inanacak kadar saf olabiliyor, Ama dünyanın Lider ve Büyük kayıp olarak isimlendirdiği ATATÜRK'ün düşüncelerini benimseyen insanlara Robot gibi insan diyebiliyor.Sanırım burda bir çelişki var arkadaşlar...
Ben bir tane Beyti bilirim KEBAPTIR benim bir tane Dostum vardı oda cacık oldu.Sn: SERTER Beyti Dost isimli Tarikatla dünyayı yönettiğine inanabilir saygı duyarım "hafif tebessüm ederek tabi" Ama Atatürkçü düşünceye mensup insanlara Robot insan demek te yazarlık vasfındaki bir insanın kalemine yakışmıyor.
Ben tamamiyle kişisel düşüncemi yazdım.hapinize sabırla okuduğunuz için teşek ederim.Ve lütfen bu yazının şahsi olduğunu "Hachell Forumdaki arkadaşlarla alakalı" düşünmeyin...
CHP İstanbul Milletvekili Serter, "Dinde Siyasal İslam Tekeli" isimli kitabında Atatürkçülüğü 'dar kalıplar' diye nitelemişti. Serter, 'İnsan Merkezli Eğitim' isimli kitabında fanatik Atatürkçülüğün düşünemeyen robot gibi insan yetişmesine sebep olduğunu anlatırken, Atatürkçü kalıplara sığınarak düşünmeyen insan yetiştirme eylemine son verilmesini istiyor. Serter, Atatürk milliyetçiliğini "İçi boşaltılmış hamasi kalıplar." olarak nitelendiriyor.

Serter'in, 'İnsan Merkezli Eğitim' isimli kitabı 1997'de Sarmal Yayınevi tarafından yayımlanmış. Kitabın 133. sayfasında Serter, gençleri Atatürkçülük dışındaki fikirlere kapamanın demokratik olmayacağını şöyle anlatıyor: "Atatürkçülük, kendini koruyamayacak kadar zayıf temellere mi oturtulmuştur ki, onu tartışmaya açmak vatana ihanetle eşdeğer tutulmaktadır? Bütün bunların ötesinde, gençliğe Atatürk milliyetçiliği diye sunulan, içi boşaltılmış hamasi kalıpların ardına sığınarak, Atatürkçü gençler yetiştirmede başarı elde edilmiş midir?"

Serter, 10 yıl önce yazdığı kitabının 138. sayfasında o günlerde "fanatik Atatürkçülerin" nelere yol açtığını şu sözlerle anlatıyor: "Gençliğin kimi beğenip beğenmeyeceğine, neyin yanlış ya da doğru olduğuna, hangi inanca bağlanıp bağlanmayacağına, hangi tutum ve davranışın erdem olması gerektiğine karar vermek için Atatürk'ten teyit arar duruma getirilmesi, zaman içinde bireyin aklına, mantığına, düşüncesine, kararlarına olan güveni zedelemekte, robot insan üretimini hızlandırmaktadır. Atatürk gibi akla değer veren bir lideri kullanarak düşünemeyen insan yetiştirmek, ancak Atatürkçülüğü anlayamayan fanatik Atatürkçülerce başarılabilirdi..."

Beyti Dost tarikatını övmüştü

Nur Serter, daha önce de bir dergide kaleme aldığı yazıda, doçentlik sınavını dünyayı yönettiğine inandığı 'Beyti Dost' isimli bir tarikatın ruh gücüyle kazandığını söylemişti. Tarikatın yayın organı 'Sevgi Dünyası' dergisinde 1984 yılındaki sınav anını anlatan Serter, kendisini sevmeyen jüri başkanının düşüncesinin Beyti Dost'un gücüyle değiştiğini iddia ediyor.

ZAMAN

Ahmet Hakan/Hürriyet

Nur Serter'e sorular

MADEM...

Her kafayı çıkaran AKP'ye yakın isme, eskiden söylediklerini anımsatıp, "Baba ne iş?" diye sorabiliyoruz...

Madem...

Yeni bir pozisyon elde eden "Eski İslamcı"nın karşısına geçip, "Sen bundan 15 yıl evvel şöyle demişsin... Şimdi ver bakalım hesabını" diye posta koyabiliyoruz...

O zaman...

Bu hesap sorma tarzı neden "CHP milletvekili" sıfatını taşıyan biri için işlemesin ki?

Eğer Ömer Dinçer'den hesap soruyorsak...

Eğer Başbakan Erdoğan'dan hesap soruyorsak...

Eğer Cumhurbaşkanı Gül'den hesap soruyorsak...

Eğer yeni YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan hesap soruyorsak...

Pek tabii ki...

CHP milletvekili Nur Serter'den de hesap soracağız...

Ama önce Nur Serter imzalı bir okuma parçası...

Hep birlikte okuyalım:

"Gençliğin kimi beğenip beğenmeyeceğine, neyin yanlış ya da doğru olduğuna, hangi inanca bağlanıp bağlanmayacağına, hangi tutum ve davranışın erdem olması gerektiğine karar vermek için Atatürk'ten teyit arar duruma getirilmesi, zaman içinde bireyin aklına, mantığına, düşüncesine, kararlarına olan güveni zedelemekte, robot insan üretimini hızlandırmaktadır. Atatürk gibi akla değer veren bir lideri kullanarak düşünemeyen insan yetiştirmek, ancak Atatürkçülüğü anlayamayan fanatik Atatürkçülerce başarılabilirdi..."

* * *

Ve şimdi de soralım bakalım, eskinin "İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı", bugünün CHP Milletvekili Nur Serter Hanım'a...

BİR Bu satırları ne zaman yazdınız?

İKİ Hálá aynı kanaati taşıyor musunuz? Eğer değiştiyseniz hangi noktada ve neden değiştiniz?

ÜÇ Sözünü ettiğiniz "fanatik Atatürkçüler" kimlerdir?

DÖRT "Her konuda Atatürk'ten teyit aramak" ne demektir? Birkaç örnekle bunu açıklayabilir misiniz?

BEŞ Tarikat üyeliğiniz söz konusu mu? Beyti Nur adlı tarikatın içine girdiniz mi?

ALTI Beyti Nur tarikatının yayın organında makale yayınladınız mı?

YEDİ Herhangi bir yayın organında doçentlik sınavınızı Beyti Dost tarikatının size sağladığı ruhi destekle kazandığınızı yazdınız mı?

Nur SERTER bu sözleriyle gerçek yüzünü göstermiş.

Önceden ne idiy ki şimdi ne olsun.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nde ATATÜRKÜ küçültmeye çalışan zavallı bir meçzup.

Kendisi ATATÜRK'ü ve FİKİRLERİNİ anla(ya)mamış, ecinnilere karışmış, yoldan çıkmış bir ..............................
veya birileri tarafından özel olarak yetiştirilip, ATATÜRK ve FİKİRLERİNİ,
Kemalizmi baltalamakla görevlendirilmiş bir zararlı olarak düşünüyorum.

Benim bütün mirasım BİLİM VE FENDİR diyen bir lideri, (bilim adına)
kalıplar içersine sokmaya çalışan bir zavallı bilgisiz bir bilimci.

dini konulardaki sapkınlıklarını da açıklamama gerek yok sanırım.

Demek ki her kesimde, Her grupta, çeşitli şekillerde ülkesine zarar veren,
yediği ekmeğe tüküren, kendisini yetiştirmek için yatırım yapan
devletin elini ısırmaya çalışan bir...............

N O T: Noktalı yerleri siz keyfinizce doldurun.

Yahu bu daha dün Cumhuriyet'e sahip çıkalım mitinglerinde peşinden koştuğunuz laik,Atatürk'çü değilmiydi.
Şimdi sizde mi bir anda döndünüz.Mitinglerde alkışlara tuttuğunuz bu kişi birden bire irticacı mı kesildi?
Yada eleştirince Atatürk düşmanımı oldu?
Alkışladığınız ve eleştirdiğiniz kişiyi iyi tartacaksınız demek ki...

Nur SERTER bu sözleriyle gerçek yüzünü göstermiş.

Önceden ne idiy ki şimdi ne olsun.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nde ATATÜRKÜ küçültmeye çalışan zavallı bir meçzup.

Kendisi ATATÜRK'ü ve FİKİRLERİNİ anla(ya)mamış, ecinnilere karışmış, yoldan çıkmış bir ..............................
veya birileri tarafından özel olarak yetiştirilip, ATATÜRK ve FİKİRLERİNİ,
Kemalizmi baltalamakla görevlendirilmiş bir zararlı olarak düşünüyorum.

Benim bütün mirasım BİLİM VE FENDİR diyen bir lideri, (bilim adına)
kalıplar içersine sokmaya çalışan bir zavallı bilgisiz bir bilimci.

dini konulardaki sapkınlıklarını da açıklamama gerek yok sanırım.

Demek ki her kesimde, Her grupta, çeşitli şekillerde ülkesine zarar veren,
yediği ekmeğe tüküren, kendisini yetiştirmek için yatırım yapan
devletin elini ısırmaya çalışan bir...............

N O T: Noktalı yerleri siz keyfinizce doldurun.

banlanmayalım kanka :melek

Eeeee nur serterde anladı bir yerlere yükselmek için Atatürk ü kullnmanın ihtiyaç olduğu.Yoksa 360 derece dönüşünün başka sırrı olamaz

cibiliyetsiz tosbaa,oldu zaman istedi Atatürkçlüküğü bırakalım puahahuahs,

Diyelim bunu Serter söylüyor olmaz ya, yanlış söylüyor.

Peki bunu zaman gazetesi yayınlıyor, yanlış söylüyor.

Peki doğruları siz göremiyor musunuz?

Atatürkçülük robotlaştırıyor. Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda.

Komik olmanın bir anlamı yok.

Gerçek dünya ya davetlerimizi kabul edin. Her şey cemaatlerde öğrenilenler size empoze edilenlerden daha farklı...

Geri