ATATÜRK "dört bin askerle romaya girerim"

yüce_türk

Banned
Reaction score
0
Hala hayatta olan ATATÜRK'ün şoförünün sözlerinden:

Seyfettin bey İtalyan sefiri ile Atatürk arasında İtalyanca tercümanlık da yapmış. Konuşmaların bir kısmını mükemmel bir İtalyanca ile anlattı. "Mussoloni bütün dünyaya meydan okuyordu. Rodos adasına 40 bin asker yığmış. İzmir'i istiyor bizden. İtalyan sefiri Povli Atatürk'ün yanına geldi. Atatürk gece adamıydı. Bana 'Sor bakalım niye geldi?' dedi. O da 'Eğer 4 ay içinde İzmir'i bize vermezsen, zorla alacağız' diye cevap verdi. Atatürk, 'Ben yarın cevap vereceğim' dedi. Ben İtalyan sefirine, 'Yarın sabah 9'da gel. Atatürk cevabını o zaman verecek' dedim. İtalyan sefiri ertesi gün sabah 9'u çeyrek geçe geldi. Atatürk işaret parmağını kaldırarak İtalyan sefirine 'söyle o koca herife, o 40 bin askerle İzmir'i alamaz ama ben 4 bin mehmetcikle Roma'ya girerim.' dedi..

Atama zaten büyük hayranlık duyardım şimdi iyice gururlandım.Tam bir Deha,tam bir Asker...Saygılar..selametle

BOYLE BIR MILLETIN ATASIDA ZATEN ANCAK BOYLE BIR SOZ SOYLEYEBILIRDI..PYLSM ICIN SAOL..
BİRDE "YA BEN İSTANBUL'U ALIRIM,YA DA İSTANBUL BENİ..." FATİH SULTAN MEHMED..
o 40 bin askerle İzmir'i alamaz ama ben 4 bin mehmetcikle Roma'ya girerim. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...ISTE TURKLERIN GUCU

varmı be

arkadaşlar dünyaya böyle bir komutan daha gelmişmi be şu cevaplardaki asalete bakarmısın adama bu lafın üzerine başka söz söyleyebilirmi atatürk ve şimdiki bizi yönetenler nerde uzak ara fark var bari ataturk ün hayatını okusalarda bişeyler öğrenseler ama nerde onu yapacak adam vay halimize

yürü be atam razıyım cezanın en ağırına razıyım cıkmasam bıle yarına senınle bır an yasasam yeter

Atama zaten büyük hayranlık duyardım şimdi iyice gururlandım.Tam bir Deha,tam bir asker

Atam Bu üLke sana Çok Şey BorçLU....Atam Sana İhtiYacıMız Var...

Geri