Ata'nın Can Dündar'a Mektubu

yuhhh

New member
Reaction score
0
Utandım çocuk

Beni anlatan bir film yapmışsın .
Kızgınım, utanç içindeyim.
Sana değildir kızgınlığım. Filmdeki Mustafa'dan da utanmış değilim.
Başaramamışım, bundandır utancım.
Komutam altında, bu vatan için kanını akıtan Türk askerlerinden utandım.

"Özgürlük" demiştim, benim karakterimdir..
"Bilim" demiştim, tek yol göstericidir.
Sen, "Karanlıktan korkardı" demişsin benim için.
Korkardım evet. Bu ulusu boğmak isteyen karanlıklardan çok korktum.
Ama insaf be çocuk, korkup da kaçmadım ya.
Söküp atmadım mı o karanlığı bu ülkenin üzerinden?

Diktatör demişsin bir de. Hiç okumadın mı çocuk?
Nerde benim nesilleri emanet ettiğim öğretmenler?
Anlatmadılar mı sana?
Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken, ve bütün kararları tek başıma alabilecekken neden bir meclis kurdum ben çocuk? Böyle diktatör olur mu?

Ah be çocuğum.
Neden, nasıl düşman ettiler seni bana?
Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne kadar. Belli ki, Çalışkansın, zekisin. Kara cüppeleri ile milletin ümüğüne çökmüş olan yobazları çok iyi anlarım da çocuk, seni anlayamıyorum. Onlar zaten hiç sevmedi beni. Yüzyıllardır süren iktidarlarını çekip almıştım ellerinden. Sevmeyecekler beni elbette..
Peki sen çocuk, sen neden kol kola girdin bu kara zihniyetle?

Dedim ya, sana değil kızgınlığım.

Başaramamışım.
Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir ulusun, onurlu özgür bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu.
Yazık olmuş, onca vatan evladının kanına, onca ananın göz yaşına. Veremem ki şimdi hesabı, ne o gencecik bedenlere, ne de gözü yaşlı analara.
"Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin vatan?" derlerse,
"bu nesiller miydi, ölen evlatlarımızın kanıyla kurduğun ülkeyi emanet ettiğin?" diye sorarlarsa
ne derim ben onlara be çocuk?

Olmadı be çocuk... olmadı.

can dündar para için herşeyi yapabilecegini bir kez daha gösterdi, kimin yanında oldugunu bir defa daha anlamamıza neden oldu

Bu ülke Atatürk' hakaret edenlerle dolu ne yazık ki.. Hepimiz utanıyoruz..

bunların hepsi bir süreç yaşanması gerekiyor demekki
tüm bu olaylar kişiler bu yaşananlar bizlerin Cumhuriyete sahip çıkma uğraşımızda ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor her defasında
ne yaparlarsa yapsınlar nasıl yaparlarsa yapsınlar
kalbimizdeki ve beynimizdeki yerini değiştiremezler Atam

malzemesi dincilik şeriat gericilik olanların bu başlığada yorumlarını bekliyoruz

yaw tanrılastırmanın doruklarını zorluyorsunuz.oda bi insandı tabi korkabilirdi karanlıktan yarın allah korusun bi sawas cıkabilir içimizden birinin yeni Atatürk olmıcanı kim garanti edebilir.o zmnda böyleydi yanında yasıyanlar onun bir insan oldugunu biliyordu ama yeni nesiller nie tanrılastırmaya calısıo anlamıorum tmm hepimis saygı duyuorus ama insan oldugunu unutmayın

yaw tanrılastırmanın doruklarını zorluyorsunuz.oda bi insandı tabi korkabilirdi karanlıktan yarın allah korusun bi sawas cıkabilir içimizden birinin yeni Atatürk olmıcanı kim garanti edebilir.o zmnda böyleydi yanında yasıyanlar onun bir insan oldugunu biliyordu ama yeni nesiller nie tanrılastırmaya calısıo anlamıorum tmm hepimis saygı duyuorus ama insan oldugunu unutmayın

Aziz hatırasına sahip çıkmak fikirlerinin uygulayıcısı olmaya çalışmak tanrılaştırmak oluyor ise eğer
aziz hatırasına saldıranlar fikirlerine kurduğu cumhuriyete hakaret edenlere hangi sıfatı layık görüyorsunuz

Bizlere lazım olan yanı sadece insani yönü değilki neden illede o yönü yada sadece insani yönü ele alınıyor
bugün kurduğu cumhuriyeti yıkmak için uğraşanlara laf söylemek varken hemde

bunu neden herkes göremiyo...

Siz Atatürk düşmanları, size öğretilen üç-beş kelimenin papağanlığını ne zamana kadar sürdüreceksiniz..

Can Dündar' ın oturmuş bir karekteri yoktur. Bütün karaktersizlerin peşinde sizleri görüyorum..

Konu için teşekkür ederim.

Bence Atatürk düşmanı yukarıdaki yazıyı yazan; Atatürk adına ve Atatürk ismini kullanarak ve Atatürk'ün ağzından yazıyormuş gibi yazan kişidir.Böyle saçma bir konu olamaz !! Ayıp. Atamıza saygınız olsun biraz. Ataya tapıcağınıza !! Atanın düşüncelerini,fikirlerini bi okuyun tabi değiştirilmediyse birileri tarafından..Atatürk'ün ve diğer Atalarımızın bir zaman okuduğu kitapları edinip okuyun, ne düşündüğünü bir düşünün,aklında bir şeyler ışıldasın. Sonra Osmanlı tarihini okuyun,ondan önceki Türk devletlerinin ne yaptığını bi okuyun,sonra diğer ırkların,milletlerin,devletlerin ne yaptığını okuyun bunları analiz edin. Başkalarının sizin beyinlerinizi yıkamasına izin vermeyin.Atatürk ile ilgili her türlü belgeseli,sözleri,fikirleri edinin izleyin ve okuyun kendi fikirleriniz olsun. Atatürk'ü tanrılaştırmayın !!! Atatürk düşmanı olmayın !! Atamızı ve Atalarımızı tanrılaştırdıkça ve onlara karşı kin besledikçe, bu ülkeden asla M.Kemal'ler çıkmaz, asla F.Sultan Mehmet'ler çıkmaz.. Alın okuyun,analiz edin,fikir oluşturun kendi fikirleriniz olsun. Başkalarının beyinlerinizi yıkamasına izin vermiyin. Sadece objektif olun,kendinizi dinleyin.. Ne saçma sapan bir konudur bu ya !!.. Ayıp ayıp.. Moderatör bu konuyu kapatıcağına bir de destekleyici yorum yapmış.. Atamıza saygısızlık yapmayın be !.. Allah belasını versin o yazıyı yazanın ! Atatürk ismini kötü amaçlar için kullananların,Atatürk'ü tanrılaştıranların, Atatürk adına konuşanların,yazanların, Atatürk'ün sözde ağzından(!) konuşuyormuş gibi yapanların; ALLAH BİN BELASINI VERSİN. Ayıp ayıp ATAMIN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN BE !! YAZIKLAR OLSUN.

Eğer Atatürk'ü bir nebze olsun seviyorsanız, bu saçma sapan konuyu kapatırsınız.. Yapmayın ya vallahi ayıptır.Çok sinirlendim bu konuyu görünce. Can Dündar'ı eleştirin bir şey diyen yok ama Atamızı karıştırmayın lütfen.Atamızın ağzından yazıyormuş gibi yapmayın ayıp ya.Yazıklar olsun be.

Böyle bir konu daha vardı.Ve aynı sebepten dolayı şikayet ettim konuyu ama o konu da kapanmadı.

-Ya Atatürk'e hakaret ettiği düşünülen bir kişiyi eleştirirken, Atatürk'e hakaret edilmesi.
Bu nasıl bir olaydır,nasıl bir çelişkidir,nasıl bir saygısızlıktır,nasıl trajikomik bir durumdur. Ayıptır yaa.

Moderatörlerden ricam; Bu ve benzeri konuların kapanmasını rica ediyorum.Atatürk'e saygısızlık yapılmasına karşı iken,Atatürk'e hakaret etmeyelim.. Aynı hatayı yapmayalım.

Bence Atatürk düşmanı yukarıdaki yazıyı yazan; Atatürk adına ve Atatürk ismini kullanarak ve Atatürk'ün ağzından yazıyormuş gibi yazan kişidir.Böyle saçma bir konu olamaz !! Ayıp. Atamıza saygınız olsun biraz. Ataya tapıcağınıza !! Atanın düşüncelerini,fikirlerini bi okuyun tabi değiştirilmediyse birileri tarafından..Atatürk'ün ve diğer Atalarımızın bir zaman okuduğu kitapları edinip okuyun, ne düşündüğünü bir düşünün,aklında bir şeyler ışıldasın. Sonra Osmanlı tarihini okuyun,ondan önceki Türk devletlerinin ne yaptığını bi okuyun,sonra diğer ırkların,milletlerin,devletlerin ne yaptığını okuyun bunları analiz edin. Başkalarının sizin beyinlerinizi yıkamasına izin vermeyin.Atatürk ile ilgili her türlü belgeseli,sözleri,fikirleri edinin izleyin ve okuyun kendi fikirleriniz olsun. Atatürk'ü tanrılaştırmayın !!! Atatürk düşmanı olmayın !! Atamızı ve Atalarımızı tanrılaştırdıkça ve onlara karşı kin besledikçe, bu ülkeden asla M.Kemal'ler çıkmaz, asla F.Sultan Mehmet'ler çıkmaz.. Alın okuyun,analiz edin,fikir oluşturun kendi fikirleriniz olsun. Başkalarının beyinlerinizi yıkamasına izin vermiyin. Sadece objektif olun,kendinizi dinleyin.. Ne saçma sapan bir konudur bu ya !!.. Ayıp ayıp.. Moderatör bu konuyu kapatıcağına bir de destekleyici yorum yapmış.. Atamıza saygısızlık yapmayın be !.. Allah belasını versin o yazıyı yazanın ! Atatürk ismini kötü amaçlar için kullananların,Atatürk'ü tanrılaştıranların, Atatürk adına konuşanların,yazanların, Atatürk'ün sözde ağzından(!) konuşuyormuş gibi yapanların; ALLAH BİN BELASINI VERSİN. Ayıp ayıp ATAMIN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYIN BE !! YAZIKLAR OLSUN.

Eğer Atatürk'ü bir nebze olsun seviyorsanız, bu saçma sapan konuyu kapatırsınız.. Yapmayın ya vallahi ayıptır.Çok sinirlendim bu konuyu görünce. Can Dündar'ı eleştirin bir şey diyen yok ama Atamızı karıştırmayın lütfen.Atamızın ağzından yazıyormuş gibi yapmayın ayıp ya.Yazıklar olsun be.

Böyle bir konu daha vardı.Ve aynı sebepten dolayı şikayet ettim konuyu ama o konu da kapanmadı.

-Ya Atatürk'e hakaret ettiği düşünülen bir kişiyi eleştirirken, Atatürk'e hakaret edilmesi.
Bu nasıl bir olaydır,nasıl bir çelişkidir,nasıl bir saygısızlıktır,nasıl trajikomik bir durumdur. Ayıptır yaa.

Moderatörlerden ricam; Bu ve benzeri konuların kapanmasını rica ediyorum.Atatürk'e saygısızlık yapılmasına karşı iken,Atatürk'e hakaret etmeyelim.. Aynı hatayı yapmayalım.

Bizim bu yazılanları Atatürk' ün yazmış olmadığını bilmemiz yeterlidir. Sonuçta Atatürkçü bir düşünce paylaşılmış, Atatürk'ü de aklımızdan çıkaramadığımızı varsayarsan böyle şeyler ortaya çıkabiliyor.

Bence Atatürk düşüncelerinden uzaklaşılmadığı ve terbiye sınırlarını aşmadığı sürece yapılan hata değildir.

it ürür kervan yürür misali.

Geri