At Keserken Yakalandı 'Biz Yiyiciyiz' Dedi !

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
Adapazarı’nda Küçük Rüstemler Köyü’nde oturan ve daha önce at kestiği için jandarma tarafından gözaltına alınan Basri Havar, ihbar üzerine evinin bahçesinde kestiği atı parçalamaya çalışırken elinde bıçakla yakalandı.

5086553.jpg

Jandarmayı karşısında gören Basri Havar kestiği atın etini kendisinin yiyeceğini öne sürerek, "Ne satması. Ben evde yemek için kestim. Kimseye satmayacaktım. Biz at kesip yiyoruz" dedi. Gözaltına alınan Havar hakkında yasal işlem yapıldıktan sonra Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Hürriyet

Domuz eti serbestken at eti yemeye razıyım...

Avrupa birliği yasaları çerçevesinde yeni çıkan kanunlarla artık domuz üretimi kesimi serbest oldu başımızda dindar cumhurbaşkanı müslüman başbakan var.....

Benim bildiğim 1990 lardan bu yana domuz eti serbest , ege bölgesinde bergama toplama bölgesinde çiftlik usulü dışında avcıların vurduğu yaban domuzlarına izmirden çıkan alıcı sayısı (yani yiyici sayısı oldukça fazlaki) ödenen miktarı hayal bile edemessin , yakında izmir-bergama dikili tarafında yaban hayatında domuz kalmayacak, sırf izmire yetmediğini söyleyen avcılar kulübüne sor istersen..

yiyici olarak mazeret ha komik:)

İzmirde şuana dek hiç bi yerde satıldıgını görmedim yada duymadım bence dısarıya avrupaya falan gidiyodur yada gelen turistlere el altından satılıyodur ilk defa senden duydum izmirde domuz etini...

abi resmen şaka gibi ya.eskiden olacak okadar vardı.bi bölümünde levent kırca ve birisi bi kamyonetin arkasında eşşeği tam kesiceklerken polis baskın yapıp yakalıyodu.hiçbir farkı yok bununda.resmen şaka gibi...

İzmirde şuana dek hiç bi yerde satıldıgını görmedim yada duymadım bence dısarıya avrupaya falan gidiyodur yada gelen turistlere el altından satılıyodur ilk defa senden duydum izmirde domuz etini...

Kim bilir en sevdigin dönerciye gidiyordur etler....

cem yılmaz sen nelere kadirmişsin de farkına varamamısız :))

o kesdi biz deyedik
sen ne hayvansın... oldu bu şimdi yaavv :)

otelcilik okuduğum için bilirim özel simsarları vardır, çaktırmadan otellere satarlar bu etleri..

Yıllarca domuz eti mi yedik?

Yıllarca domuz eti mi yedik?

Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, denetimlerde domuz etinin dana eti diye satıldığını tespit ettiklerini söyledi.

yillarca-domuz-eti-mi-yedik-medium-0.jpg

arım Bakanlığı tarafından ruhsat verilmiş çiftlik bulunmamasına rağmen Türkiye'nin birçok yerinde kaçak domuz üretimi ve kesimi yapılıyor.

Vatandaşın sağlığını olumsuz etkileyen gıdalara savaş açan Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, denetimlerde domuz etinin dana eti diye satıldığını tespit ettiklerini söyledi. Tüketicileri dikkatli olmaya çağıran Aydemir, "Pazarda ve marketlerde son günlerde 'd.eti' etiketiyle satılan ürünlerle karşılaşıyoruz. Vatandaş d.eti'ni dana eti olarak algılayabilir. Güvendiği yerden et almalı." uyarısında bulundu.

Vatandaşa domuz eti yediriyorlar.

Türkiye'de Tarım Bakanlığı'ndan ruhsat alan domuz çiftliği olmamasına rağmen kaçak üretim ve kesim yapılıyor. Yaban domuzu avlanarak turistik oteller başta olmak üzere birçok noktada satılabildiğini dile getiren Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, bu kapsamda oteller başta olmak üzere denetimlerin aralıksız sürdüğünü kaydetti. Aydemir, buna rağmen Türkiye'de 3. sınıf domuz mezbahası bulunduğunu ifade etti. Domuz etinin dana eti diye satıldığını da söyleyen Aydemir, "Tüketicimiz bu konuda dikkatli olmalı. Pazarda ve marketlerde satılan ürünlerin içerisinde de domuz eti olabilir. Son günlerde 'd.eti' etiketiyle satılan ürünlerle karşılaşıyoruz. Vatandaş d.eti'ni dana eti olarak algılayabilir ancak buna itibar etmemeli, güvendiği yerlerden et almalı." uyarısında bulundu. Türkiye'de bir iki yerde kaçak domuz eti kesimi yapıldığının tespit edildiğini belirten Aydemir, kaçak üretim yapanlara ilişkin yasal prosedürün işlediğini ifade etti. Mahkeme sürecinin ise devam ettiğini kaydetti.

Sorunlu ürünleri Alo 174'e şikâyet edin

Zaman'a gıda güvenliği konusunda bilgi veren Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, sağlıksız ürünlerin ortadan kalkması için denetimin yanı sıra bilinçli tüketici sayısının da artması gerektiğini belirterek, "Cazip fiyatlarla reyonlarda sergilenen veya pazarda soğuk zinciri ve ambalajı olmayan ürünleri tercih etmeyin. Sorun gördüğünüzde şikâyet edin ve bizim fahri denetçimiz olun." dedi.

Bütün bu rezilliğin hesabını ise vatandaş çekiyor. Domuz etini satışını ve üretimini serbest bırakanlar ise bu durumu üzerine alınmıyorlar.
Yıllarca domuz eti mi yedik? - Milli Gazete
===========================

İsrail'de 'domuz eti' yasak Türkiye'de 'serbest'!
İsrail'de domuz eti satışı kanunen yasak iken Türkiye'deki çiftliklerde yetiştirilen domuzların eti rahatlıkla satılabiliyor.
1c5edf7e07_b.jpg

Atalya'nın Manavgat ilçesinde otellerin yemek artıklarını domuz çiftlikleri alıyor. Çeltikçi köyündeki domuz çiftliklerine otellerden günlük 2 ton yemek ve yiyecek artığı getiriliyor. Çiftlik sahibi Mesut Güreşci, bunun yanı sıra halden 500 kilogram günü geçmiş ve satılmayan sebze - meyve getirdiklerini söyledi. Çiftliklerinde 320 domuzun bulunduğunu ve bunun 25'inin yeni doğum yaptığını bildiren Güreşçi, yavruları 20 günlük oluncaya kadar özel odalarda beslediklerini söyledi. Domuzların her türlü yemek, sebze ve meyve atığını yediğini aktaran Güreşçi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan sadece çiftlik içinde kesim ve et satışı yapma yetkileri bulunduğunu kaydetti.

Domuz etine rağbet çok

Etin kilosunu 17 YTL'den sattıklarını hatırlatan Güreşçi, 'Dışarıya kesinlikle satış yapmıyoruz. Et, salam, sosis almaya gelenlerin yüzde 98'i tatile gelen ve yerleşik turistler. Yerleşik turistler, özel günlerinde kesim yaptırıyor. Nadiren Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler de et alıyor. En fazla domuz etini yerleşik İskoç ve İskandinav turistler tercih ediyor. Et almak için Alanya'dan, Kemer'den, Kaş'tan, Fethiye'den, Ölüdeniz'den gelen yerleşik turistler var' şeklinde konuştu.

Öte yandan, İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz'ın hazırladığı Türkiye'de 'Domuz Gerçeği' kitabında 24 il ve ilçede 87 domuz çiftliği bulunduğu bildiriliyor. Bunun yüzde 56'sı İstanbul, Tekirdağ ve Eskişehir'de yer alıyor. Kitaptaki bilgilere göre; İsrail'de domuz eti satımı kanunen yasak. İsrail'de domuz eti satarken yakalanan bir kişiye 12 ile 16 yıl arasında hapis cezası veriliyor. (cihan)
İsrail'de 'domuz eti' yasak Türkiye'de 'serbest'!

Bilinmesi İstenilmeyen Gerçekler

Bilinmesi İstenilmeyen Gerçekler

14/3/2009 - AKP ile At ve Domuz Eti Kasapta !

domuz_6c49292d-8fe9-4844-8ddd-b3ce33ae7201_domuz.jpg
AB mevzuatına uydurulmuş Türk Gıda Kodeksi yayınlandı. Gıda Kodeksi’yle ilgili dün yayınlanan tebliğlere göre, AB’ye uyum çerçevesinde, domuz da kasaplık hayvanlar listesine girdi. Tebliğ, ambalajsız kıyma satışını yasaklıyor, yağ oranını da en fazla yüzde 20-25’le sınırlıyor. [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] KIRMIZI et ve kanatlı etinin tekniğine uygun ve hijyenik olarak üretilip işlenmesine ilişkin mevzuat, AB mevzuatına uygun olarak yenilendi. Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uygun olarak; at ve yaban domuzu da kasaplık hayvan olarak tanımlandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın hazırladığı, “Türk Gıda Kodeksi - Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği” ile “Çiğ Kanatlı Eti ve Hazırlanmış Kanatlı Eti Karışımları Tebliği”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Halen bu sektörde faaliyet gösteren, söz konusu ürünleri üreten ve satan işyerlerine, tebliğ hükümlerine uyum için 6 ay süre verildi.[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] YABAN DOMUZU DA VAR: Kırmızı et tebliğinde, kasaplık büyükbaş hayvanlar “sığır, manda ve deve”, kasaplık küçükbaş hayvanlar “koyun ve keçi”, diğer kasaplık hayvanlar da “domuz, yaban domuzu, at ve tavşan” olarak sayıldı. Tebliğe göre, ürünler kendine has tat, koku, görünüş ve yapıda olacak ve ürünlere bozulmayı baskılayacak herhangi bir işlem veya madde uygulanmayacak. Ürünlere, “Türk Gıda Kodeksi Hızlı Dondurulmuş Gıda Maddeleri Tebliği”ne uygun olarak hızlı dondurma işlemi yapılabilecek. Dondurulmuş ürünler, raf ömrü 12 ayı geçmeyecek şekilde tüketime sunulacak.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] DÖKME KIYMA YASAK: Kıymanın hazırlanmasında sadece bağ doku dahil iskelet kaslarından elde edilen çiğ kırmızı et kullanılacak. Gıda değeri taşımayan sinir, tendon gibi kısımlardan, mekanik olarak ayrılmış etlerden, kemik parçası veya deri içeren etlerden, baş etlerinden, linea albanın kas olmayan parçalarından, karpal ve tarsal bölgelerden elde edilen etlerden, kemik sıyrıntılarından ve diyafram kasından kıyma hazırlanamayacak. Kıymadaki yağ oranı, dana kıymada yüzde 20’nin, yağsız kıymada yüzde 7’nin, diğer tür hayvan etlerinden elde edilen kıymada yüzde 25’in, domuz kıymada yüzde 30’un altında olacak. Doğrudan tüketime sunulacak olan kıyma ve hazırlanmış kırmızı et karışımları, üretimlerini takiben hijyenik olarak ambalajlanacak ve ambalaj bütünlüğü bozulmadan satışa sunulacak. Sadece çiğ kırmızı etler asgari hijyenik şartlar göz önünde bulundurularak, gıda ile temas eden madde ve malzemeler içinde, olası sağlık riski yaratacak her türlü bulaşmayı önleyecek şekilde, ön ambalajlanmış olarak dökme olarak satışa sunulabilecek. Buna göre, ambalajsız, dökme kıyma satışı yapılmaması gerekiyor.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Hindi kıyması sadece dondurulmuş satılacak[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] ÇİĞ Kanatlı Eti ve Hazırlanmış Kanatlı Eti Karışımları Tebliği ise aves sınıfında bulunan ve eti gıda olarak tüketilen tavuk, hindi, kaz, ördek, bıldırcın, devekuşu ve benzeri evcil kanatlı hayvanlardan et üretimini düzenliyor. Tebliğe göre, hindi kıyması üretilebilecek. Hindi kıyma üretiminde diğer kanatlı hayvanlara ait etler kullanılamayacak ve sadece dondurulmuş olarak satışa sunulacak. Ürünlerin etiketinde, ürünün ait olduğu kanatlı hayvan türü ürünün ismi ile birlikte etikette belirtilecek. Etiketinde “Pişirme sırasında merkezi sıcaklık en az 72 dereceye ulaşmalı” ifadesi yer alacak.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Gıda Kodeksi’ne uymayan şarap ve biraya yasak[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] AB mevzuatına uyum amacıyla, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi-Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliği ile Bira Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğler kapsamında yer alan ürünleri üreten ve satan işyerlerine, tebliğ hükümlerine uyum için 1 yıl süre verildi. Gerekli düzenlemeleri yapmayanlara üretim izni verilmeyecek. Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliği’ne göre, aromatize şarapların, hacmen gerçek alkol miktarı en az yüzde 14.5 olmak üzere yüzde 22’ye kadar, hacmen toplam alkol miktarı yüzde 17.5 veya daha fazla olacak. Sek olarak satışa sunulan aromatize şarapların hacmen toplam alkol miktarı en az yüzde 16 olacak.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Köpüren şarapta en az oran yüzde 95[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] TEBLİĞE göre, aromatize şarap bazlı içkilerin etiketinde “Doğal köpüren” ifadesi kullanılabilmesi için, kullanılan doğal köpüren şarap oranı en az yüzde 95 olacak. Tebliğ hükümlerine uymayan ürünler, satış tanımlarında “benzer”, “gibi”, “sitil”, “aromalı” şeklinde ifadelerle insan tüketimine sunulamayacak.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Alkolsüz biranın alkolü binde 5’i geçemeyecek[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] BİRA, alkolsüz ve aromalı olarak da üretilebilecek. Bira, hacmen alkol miktarlarına göre dörde ayrıldı. Genel olarak 20 derecede birada alkol oranı yüzde 3-6 arasında, yüksek alkollü birada yüzde 6-10 arasında olacak. Alkol oranı binde 5-yüzde 3 arasında olan bira “düşük alkollu bira” olarak sunulurken, alkolsüz biradaki alkol oranı binde 5’in altında olacak. Avrupa Biracılık Komitesi tarafından yayınlanan biranın renginin değerlendirilmesinde kullanılan ölçü birimi EBC’ye göre, biralar, “açık renkli bira, koyu renkli bira ve siyah bira” olmak üzere üçe ayrıldı. Birada karbondioksit miktarı en az ağırlıkça yüzde 0,3, biranın pH değeri 3,8 -4,8, aromalı biralarda pH değeri 2- 4,8 arasında, ürünlerde hammadde olarak kullanılan malt en az yüzde 60 olacak.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Tarımsal etil alkol hammaddeleri belirlendi[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] DİSTİLE Alkollü İçkiler Tebliği’nde yapılan değişiklik ile de tarımsal etil alkol hammaddeleri belirlendi. Buna göre, “yenilebilen meyveler, meyve kısımları, yenilebilen sebzeler, sebze kısımları, tahıllar, değirmencilik ürünleri, malt, nişasta, inulin, şeker pancarı, şeker kamışı, diğer şekerler, şeker şurupları, karamel, bal, melaslar (rengi giderilmiş veya giderilmemiş), aromalandırılmış veya renklendirilmiş şekerler, şuruplar, melaslar (şeker içeren meyve suları hariç), üzüm şırası (fermantasyonu devam eden veya fermantasyonu alkol ilavesiyle durdurulmuş), taze üzüm şarabı ve diğer fermente içkiler” tarımsal etil alkol hammaddeleri olarak kullanılabile cek. Türk Gıda Kodeksi-Kriterler Tebliği’nde yapılan değişiklik ile de “Tahıl Unları ve Tahıl Bazlı Ürünlerine Ait Mikrobiyolojik Değerler” yeniden belirlendi. Tebliğde, tahıl unları, kahvaltılık işlenmiş tahıl ürünlerinde “salmonella spp.” kriteri kaldırıldı. Yani bu ürünlerde “salmonella spp.” olmayacak.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Probiyotik ve prebiyotik tanımları kodekse eklendi[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] OMEGA3, prebiyotik ve soya proteini gibi sağlığa etkili gıdaların etiket bilgileri de farklı olacak. Söz konusu maddeleri içeren gıdaların etiketlerinde, bu içeriklerin sağlık üzerindeki etkisi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın belirlediği şekilde beyan edilecek. Gıda etiketlerinde, tüketiciyi yanıltıcı, abartılı bilgilerin yer almasının önlenmesi hedefleniyor. Sözkonusu üreten ve satanlara bir yıl uyum süresi verildi. Türk Gıda Kodeksi’ndeki değişiklik ile gıda etiketleme tebliğine “Probiyotik bakteri”, “Prebiyotik”, “Probiyotik gıda”, “Prebiyotik gıda” ve “Sağlık beyanı” tanımları eklendi. Besinlerle alınan ve belirli miktarda alındığında bağırsak florasını dengeleyip konakçının sağlığını olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalar “probiyotik bakteri” olarak tanımlandı. Prebiyotik ise “Bağırsaklarda bir tür veya sınırlı sayıda birkaç tür mikroorganizmanın çoğalma ve/veya aktivitesini seçici olarak teşvik eden, konakçının sağlığını olumlu yönde etkileyebilen ve sindirilemeyen besin bileşenlerini” ifade ediyor. İçerisinde raf ömrü sonuna kadar yeterli miktarda canlı probiyotik mikroorganizma (1.0×106 kob/g) bulunduran ve bu canlılığı muhafaza eden ürün “probiyotik gıda”, içerisinde prebiyotik bileşen içeren ürünler de “prebiyotik gıda” olarak kabul edilecek.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Sağlık beyanının içeriğine sınırlama[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] HERHANGİ bir gıda grubunun, gıdanın veya gıda bileşeninin sağlığı korumaya yardımcı etkisini belirtmek amacıyla, gıda ambalajı üzerinde yer alan “Sağlık Beyanı” içeriği de tebliğ ile yeniden belirlendi. “Günlük diyetin bir parçası olarak tüketilen ve/veya takviye edici gıda olarak alınabilen, beyan edilen etkiyi diyette normal olarak tüketilmesi beklenen miktarlarda gösteren, bileşimindeki alkol miktarı hacmen yüzde 1,2’yi geçmeyen” gıdaların etiketinde, bileşenleri ile ilgili olarak, tebliğ ile belirlenen “sağlık beyanları” bulundurulabilecek.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Etikette bulunabilecek sağlık beyanları neler[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] TEBLİĞ ile gıda etiketlerinde, gıda bileşenleri ile ilgili kullanılabilecek sağlık beyanları belirlendi. Kolesterol, yağ, doymuş yağ için “Bu gıda düşük kolesterol/ düşük yağ/düşük doymuş yağ içerir. Düşük kolesterol/düşük yağ/düşük doymuş yağ kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur” şeklinde sağlık beyanına yer verilecek. Sodyum içeren ürünlerin sağlık beyanında “Bu gıda düşük sodyum içerir. Düşük sodyum yüksek kan basıncı riskinin azalmasına, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur” ifadesi yer alacak. En az 1.0×106 kob/g canlı probiyotik bakteri içeren gıdada, “Bu gıda, probiyotik bakteri içerir” ifadesi kullanılacak.[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] [/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif] Belge: Resmi Gazete 07/07/06[/FONT]

Şimdi domuz doğu karedeniz ve doğu anadolu tarafında da çok var hiç unutmam askerken sarıkamışta keklik mevkiin de bir yaban domuzu indirdik inanmazsın dana gibi g3 le seride bir şarjöre yakın mermiyi boşalttım hayvan banamısın demedi diyordum ki içim den pat dedi düştü son iki tane kafasına isabet etmiş > ) dozerle kaldırdık leşi yerden > )

Kımız içtim de at eti hiç yemedim tadı nasıldır bilmiyorum kırgızlar ve kazaklar çok yiyor yalnız kimine göre mekruh kimine göre değil at eti konusu da tartışmalı tabi eğer yukuradaki örnekte olduğu gibi sucuk , salam , sosis , pastırma yerken bilmeden boğazımızdan geçtiyse artık günahı bize yedirenlerin boynuna gerçi hepte marka alırım da bunları bilemiyorum devir kötü şimdi > )

şimdi domuz doğu karedeniz ve doğu anadolu tarafında da çok var hiç unutmam askerken sarıkamışta keklik mevkiin de bir yaban domuzu indirdik inanmazsın dana gibi g3 le seride bir şarjöre yakın mermiyi boşalttım hayvan banamısın demedi diyordum ki içim den pat dedi düştü son iki tane kafasına isabet etmiş > ) dozerle kaldırdık leşi yerden > )

kımız içtim de at eti hiç yemedim tadı nasıldır bilmiyorum kırgızlar ve kazaklar çok yiyor yalnız kimine göre mekruh kimine göre değil at eti konusu da tartışmalı tabi eğer yukuradaki örnekte olduğu gibi sucuk , salam , sosis , pastırma yerken bilmeden boğazımızdan geçtiyse artık günahı bize yedirenlerin boynuna gerçi hepte marka alırım da bunları bilemiyorum devir kötü şimdi > )

üstad zaten at eşek bilmem ama domuzu kalkıp mahalle kasabına satmazlar , en çokta marka bildiklerin var ya hani şu sermayesi büyükler, ee onların tonlarca öğütme ve sürüm standlarında kıyma salam sosis olarak diğer et ve sakatatla iyi karıştırılıyor diye duymuştum.. Yinede sen bilrsin..))) ben deniz mahsülünden alayım, mümkünse))

Domuzun maliyeti ucuz tabii.... hayvan ne bulsa yiyiyor 3 ayda 120 kilo oluyor yılda iki sefer beşer altışar tane yavruluyor .

bu vatandaş ta hiç tatar kırgız kazak siması yok gerçi onlar eskisi gibi at eti fazla tüketmiyorlar ya ...

koçum verdiğin cevapla yırtamazsın :hadiordan

Geri